Hirdetés
- Máris megvásárolható az Ulefone új RugKing szériája
- Google Pixel topik
- Elindult a One UI 8.5 béta program
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Szerintem nekem az initrd-re nem is lesz szükségem, mert én mindig mindent befordítok a kernelbe és nem használok modulokat.
A kérdés, hogyan tudom elindítani pen-ről a már elkészített vmlinuz kernelemet?
Valami hasonlót szeretnék csinálni, mint amikor a slackware boot dvd lemezét paraméterezve indítom, mert mondjuk valami miatt felülíródott a boot sector és nem indul a rendszer.
Ilyenkor is fel tudom kapcsolni a file rendszert csak a kernelt a cd-ről kell előtte betöltenem a "linux root=/dev/sda3 rw" vagy valami hasonló paranccsal.
Szóval gondolom a lilo-t a pen-re kellene valahogyan telepíteni és minden kernelfordítás után a pen-re elhelyezni az aktuális kernel fájlt és a lilo.conf-ba beállítani, hogy hol található a root fájlrendszer, vagyis a szoftveres raid5 tömb, ahol a teljes linux distr. található.
A megvalósításhoz azért elkélne egy kis segítség, ha egyáltalán ez így lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Máris megvásárolható az Ulefone új RugKing szériája
- TCL LCD és LED TV-k
- Hálózati / IP kamera
- Sorozatok
- Postal: Bullet Paradise - A játék amit bejelentettek, majd el is kaszáltak
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest