Hirdetés
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Szerintem nekem az initrd-re nem is lesz szükségem, mert én mindig mindent befordítok a kernelbe és nem használok modulokat.
A kérdés, hogyan tudom elindítani pen-ről a már elkészített vmlinuz kernelemet?
Valami hasonlót szeretnék csinálni, mint amikor a slackware boot dvd lemezét paraméterezve indítom, mert mondjuk valami miatt felülíródott a boot sector és nem indul a rendszer.
Ilyenkor is fel tudom kapcsolni a file rendszert csak a kernelt a cd-ről kell előtte betöltenem a "linux root=/dev/sda3 rw" vagy valami hasonló paranccsal.
Szóval gondolom a lilo-t a pen-re kellene valahogyan telepíteni és minden kernelfordítás után a pen-re elhelyezni az aktuális kernel fájlt és a lilo.conf-ba beállítani, hogy hol található a root fájlrendszer, vagyis a szoftveres raid5 tömb, ahol a teljes linux distr. található.
A megvalósításhoz azért elkélne egy kis segítség, ha egyáltalán ez így lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újévi fogadalmaink megtartásában segítene az új Amazfit Active Max
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Gitáros topic
- Bittorrent topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest