- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothd1989
tag
Sziasztok! Első blikkre a kezdő linuxos fórumba írtam, de talán itt relevánsabb a kérdés, ha nem haragszotok egy az egyben másoltam a kérdésem:
Mondhatni újdonsült linux felhasználó vagyok, utoljára 10+ éve használtam és akkor sem sokat. Két hónapja viszont vásároltam egy proliant dl380p gen8-at, amit proxmoxot futtatok. Az egyik vm-en ubuntu szerver 24.04 lts (apache, proftp, mysql is) fut. Nos, a probléma az lenne, hogy pár napja vettem észre, hogy sajnos folyamatosan támadják a proftp-t és az apachet is (szerkesztés: az előbb vettem észre a jornalctlben, hogy az ssh-t is), mindenféle ártalmas kóddal illetve jogosulatlan belépésre utaló próbálkozásokkal. Fail2ban-t telepítettem, de közel nem vagyok biztos benne, hogy aktív vagy egyáltalán jól állítottam be (webmin-en keresztül ). A routeremben a szerver dmz módban van, mert a portforwarding nem igazán működik rendeltetésszerűen és a szolgáltatóm sem cseréli - illetve elég sok portra szükségem van, mert játékszerverek (is) futnak. Alapvetően olyan megoldást keresek, ami nem nagy erőforrást igényel és nem szükséges bezárni a portokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- 6 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest