Hirdetés
- Megjelent a Sony Xperia 10 VII
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Nyolc év után a Spotify eljutott a veszteségmentességig
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Fura kérdéssel hozakodok elő: X vagy konzol alatt az input eszközöket akarom csak blokkolni, a képernyőt nem. Magyarán screenlock kell, de úgy, hogy a képernyőt nem blokkolja.
Eddig erre az X alatt futó WM-hez picom kompozitort használtam, és i3lock-ot, amit picom-ban teljesen transzparensé tettem. Így zárta is a munkamenetet, de mégis lehetett látni azt a teljes képernyős terminálban futó ASCII screensavert, amit kitettem. De most minimalizmusból dobtam a kompozitort, így nincs átlátszóság (a vsync-et megoldottam a X.org konfigjában TearFree kapcsolóval).
Az a baj, hogy a szabványos screenlockerek kitakarják a képernyőt is. Nekem csak olyan kéne, hogy az input eszközöket blokkolni, míg valaki a futtató user vagy a root jelszavát be nem írta.
A másik, szintén kapcsolódó kérdés, hogy hogyan tudnám ideiglenesen elérni, hogy lockolt X mellett ne tudjanak konzolra váltani? Itt hangsúly az ideiglenességen van, míg lockolás van. A neten csak olyan módszert írnak, ami a X.org konfigban állandóra tiltja le a virtuális konzolra váltást, de az meg hasznos, ha beszarik az X, akkor is tudok konzolra váltani.
Az vlock majdnem jó lenne, mert az a konzolváltást is lezárja, de a képernyőt az is kitakarja, letörli. Én azt akarom, hogy a lockoló a képernyőhöz ne nyúljon hozzá. PAM támogatás sem feltétlen kell bele, csak figyeljen a feloldó jelszóra.
Ezekhez tippek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu-Samsung Galaxy S24 FE Blue Stílusos erő, 120 Hz AMOLED 8/128 GB Használt, karcmentes
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest