Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
samujózsi
üzenetére
Látod, ez jó kérdés. Szerintem max modulként van benne. Hogy fordítsam bele jobban?
Ahogy nézem, ez a baj. Most el sikerült olvasnom a kernel panic elejét (virtuális gép UEFI firmware-jében vettem fel a felbontást, így több sor marad meg). A RAID detektálás után fullad le. Nem a RAID a baja, mert olyat nem használok, meg letiltottam a raid=noautodetect paraméterrel.
Ami az md RAID betöltése után következne az a root filesystem (egy bootoló kernelnél megnéztem), ezt már nem írja, ehelyett van:
BUG: kernel NULL pointer dereference, address: 0000000000000Tehát az a baja, hogy a root filesystem-et nem tudja csatolni. Igazoltam ezt úgy, hogy megadtam neki kernelparaméterben egy szándékosan kamu rootot: root=/dev/sdb1. Akkor is ugyanilyen kernel panic kíséretében száll el.
Pedig sima GPT partíciókat használok, semmi spéci titkosítás, RAID, LVM vagy hasonló bonyolítás. UEFI EFI stub boot, de a Secure Boot is ki van kapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Facebook és Messenger
- Arc Raiders
- Motoros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Gumi és felni topik
- Ford topik
- További aktív témák...
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest