- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Sziasztok SAMBA val kapcsolatban van egy marha fura problémám.
Diszró: Dietpi (raspberryre való)A célom vele. Több felhasználó hozzárendelés, adott felhasználó csak adott megosztást érhet el.
Amit csináltam.
Csináltam új felhasználótkat az # adduser paranccsal
Ezzel a paranccsal hozzáadtam a samba-hoz a felhasználót #sudo smbpasswd -a felhasznalonev
Az smb.conf-ban pedig a valid users = felhasznalo az adott megosztáshoz.De az istenért nem jön össze. Kéri a felhasználó jelszót a windows, de azt írja, hogy unable accees, illetve nincs jogosultságom hozzá, ha be akarok lépni. Viszont "elfogadja" a jelszót, mert ha elgépelem, akkor egyértelműen bejön, hogy írjam be újra a jelszót mert rosszat írtam be, szóval elfogadja csak valami jogosultság baja van.
Forceuser = root al se jó.Ha kitörlöm a valid users részt, vagy hozzáadom a root-ot akkor viszont működik. Megnyitható a megosztás.
Azaz a root felhasználóval gond nélkül hozzá tudok férni. (A sima user /home/felhasznalo mappájához se enged hozzáférni, ott nyilván van jogosultságom azzal a felhasználóval)
Ami megint érdekes, hogy a smbpasswd -a root al megváltoztatom a root jelszavát, onnantól a root is olyan státuszba lépett, hogy még a \\server\ re se engedett fel, hiába adtam meg a root új jelszavát ismét ugyan úgy unable to access, nincs jogosultság.
Csakis akkor jó ha visszaállítom az eredeti alap jelszavát.
Vajon mi lehet ez? Hol lehet a hiba? Órákat töltöttem el a próbálkozásokkal, túrtam a netet, de semmi.
Itt a hibaüzi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest