- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- One mobilszolgáltatások
- Szerény teleppel érkezik a Galaxy A37/A57
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Samba-val kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Szeretnék megosztani egy könyvtárat, ami egy külön hdd-n van. Felcsatoltam a hdd-n lévő fájlrendszert (XFS) a /mnt/megosztas1 alá. A /mnt/megosztas1-en létrehoztam egy könyvtárat adatok néven és ennek a könyvtárnak a tulajdonosát és csoportját megváltoztattam root-ról user1-re. Tehát a /mnt/megosztas1/adatok könyvtárat szeretném megosztani a samba-val.
Az smb.conf lényegi tartalma:
[megosztas1]
comment = megosztas1
path = /mnt/megosztas1/adatok
valid users = user1
browseable = yes
writeable = yes
printable = noA smbpasswd -a user1 paranccsal a felhasználót létrehoztam és a linux-ban is létezik ugyanilyen néven a felhasználó.
A samba szolgáltatást természetesen elindítottam.
A windows látja a megosztást és ki is írja a szabad hely méretét, viszont semmit nem tudok másolni a megosztásba és nem is látom a megosztásban lévő fájlokat, amiket linux alol másoltam a /mnt/megosztas1/adatok könyvtárba. Lehet, hogy nem root-ként kellene mount-olnom ezt a hdd-t? Amúgy nem értem, hogyha az adatok könyvtárra teljes jogosultságot adtam (777) és a tulajdonos és csoport is a user1, akkor miért nem működik a hozzáférés megfelelően?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- BMW topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- World of Warships
- Építő/felújító topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS blog: Aludj nyugodtan!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÓRIÁSI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ultra 5 245KF / RTX 5060 / 16GB RGB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7290,12.5",FHD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest