Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- iPhone topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Szoftveres (mdadm) raid-el kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Szóval van 2db raid1 tömböm, ami 2 diszken helyezkedik el. Név szerint md0 és md1. A kérdésem, hogyha tönkremegy az egyik diszk, akkor a csere után először létre kell hoznom a partíciókat az új diszken és csak utána rakhatom vissza a lemezen lévő partíciókat a tömbbe illetve tömbökbe?
Egy virtuális rendszeren kísérletezgettem a diszkek megsemmisítésével és azt vettem észre, hogy miután visszaraktam egy üres diszket az mdadm elkezdte visszaszinkronizálni az adatokat, viszont a partíciók nem kerültek vissza az új diszkre. Parted programmal ellenőriztem.
Hardveres raid esetén ilyet még nem tapasztaltam. Ez szoftveres raid esetén normális működésnek számít?
Esetleg létezik olyan program, ami képes lemásolni a még jól működő diszk partíciós tábláját és azt áthelyezni az új diszkre, persze csak a partíciókat, adatok nélkül? 
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest