- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Anker Soundcore Liberty 5 és AeroClip duplateszt
- Beszélhetünk a Nothing Ear (3) tokjába is
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gdi
senior tag
Dinamikus DNS-regisztráció témakörben szeretnék segítséget kérni.
A helyzet a következő: vagy egy mindenes kis kiszolgálóm itthon, Debian fut rajta, ezen állítottam be anno még többek között egy isc-dhcp-servert és egy bind-et helyi dhcp/dns-re. Dinamikus dns regisztráció-t is belőttem kettejük között, és ezzel lenne most egy megoldandó gondom.
A zónába be-regisztráció szépen megy bind-be, de ezek a bejegyzések végleg ott is maradnak. Ez azért baj, mert sok (átmeneti) virtuális gép fordul meg a hálózaton és regisztrálja a hostnevét, így egy idő után több száz, régen halott rekordom lesz.
Neten turkáltam, de nem találtam semmit arra, hogyan lehet ezeket auto eltávolíttatni. (pl ha dhcp-ben kiosztás lejár, és nem volt frissítési kérelem, akkor bind zónafájljából is szedje ki.) Egy helyen írták, hogy az isc-dhcp-server "leveszi kezét" a bindről regisztrálás után, így az nem tudja. De kétlem, hogy ez azt jelentené, hogy dhcp3-server máshogy viselkedne.
Szóval a kérdés, hogy meg lehet-e ezt oldani, és ha igen, milyen módon?
(Elsősorban alap konfigurációs lehetőség érdekel, cronolt script csak a vésztervre)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- PlayStation 4
- BestBuy ruhás topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- AliExpress tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest