- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Giga akkumulátort kínál a OnePlus Ace 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pxs
aktív tag
Sziasztok !
Linux/BASH script írásban jártasak számára egy kérdés:
Paraméterezhető scriptet kellene írnom, ilyesmi formában:
<scriptnév> -a -b -c -d -e ....
Hogyan tudnám megoldani, hogy pl. a "-a" utáni paramétert (pl. számot) ne 2. számúnak vegye, hanem elsőnek ? (Mert ilyenkor az "-a"-t veszi elsőnek alapból).Illetve, hogyan passzolok át egy ilyen paramétert a scriptnek értelmezésre ?: pl. -c 2500 (tehát értelmezze azt, hogy a "-c" benne van a param listában és az utána lévő értéket is)
A paraméterek sorrendje mindig fix ? (Ez azért is fontos, mert ki kell íratnom hiányos/nem megfelelő paraméter megadás esetén a usage-et)
Régebben foglalkoztam már ezzel, de évek teltek el azóta...nem ugrik be és amit eddig neten találtam, azon se leltem meg a pontos választ. Ez egy határidős dolog, 2 napom maradt rá és ez csak a jéghegy csúcsa belőle.
Remélem, érthetően fogalmaztam
Előre is köszi mindenkinek !
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Thunderbolt TB16 Dock
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z790 i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070TI 16GB NZXT H6 Flow RGB 1200W
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Előre is köszi mindenkinek !