- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Az IFA-n már ott lehetnek a Samsung újdonságai
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- A Bugatti Veyron megleckéztetésére készül a Dreame első villanyautója
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok,
van egy szerverem valahol a neten, a távolban. Bérelt gép, Debian stable. Szükségem van grafikus felület elérésére VNC klienssel itthonról, néha. Kérdésem: HOGYAN ?
- XEN virtualizálok rajta
- xfce4-et preferálom, kicsi, gyors, jó
- telepítettem, X is felment
- gondolom, boot-nál már grafikusan indul a gép (reboot oké, túlélte)Kíváncsiságból beírtam az ssh session-ben, hogy startx, és megállt az élet. Vagy a hálózatot cseszte el, vagy szétfagyott, de utóbbit kétlem. Adtam neki a szolgáltató admin felületéről egy reboot-ot.
Két dolog érdekelne:
1. mivel kézzel írt iptables scriptem van, nem szeretném, ha belekontárkodna. Ha így lenne mégis, hol kapcsolom ki, hogy az X ne bántsa a network script-eket ?
2. vnc-n hogy érem el ? KVM-mel ez régen ment, de most netstat nem nagyon mutat semmi erre utalót, hogy figyelne-e valami VNC porton egy X session...
Szóval egyelőre kéznél minden, de elakadtam. (A vnc-t ssh tunnelen viszem át, de egyelőre még ott tartok, hogy szerintem nem is hallgatózik semmi).
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest