- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok,
van egy szerverem valahol a neten, a távolban. Bérelt gép, Debian stable. Szükségem van grafikus felület elérésére VNC klienssel itthonról, néha. Kérdésem: HOGYAN ?
- XEN virtualizálok rajta
- xfce4-et preferálom, kicsi, gyors, jó
- telepítettem, X is felment
- gondolom, boot-nál már grafikusan indul a gép (reboot oké, túlélte)Kíváncsiságból beírtam az ssh session-ben, hogy startx, és megállt az élet. Vagy a hálózatot cseszte el, vagy szétfagyott, de utóbbit kétlem. Adtam neki a szolgáltató admin felületéről egy reboot-ot.
Két dolog érdekelne:
1. mivel kézzel írt iptables scriptem van, nem szeretném, ha belekontárkodna. Ha így lenne mégis, hol kapcsolom ki, hogy az X ne bántsa a network script-eket ?
2. vnc-n hogy érem el ? KVM-mel ez régen ment, de most netstat nem nagyon mutat semmi erre utalót, hogy figyelne-e valami VNC porton egy X session...
Szóval egyelőre kéznél minden, de elakadtam. (A vnc-t ssh tunnelen viszem át, de egyelőre még ott tartok, hogy szerintem nem is hallgatózik semmi).
Új hozzászólás Aktív témák
- Exkluzív órák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- LED világítás a lakásban
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓ MONITOROK
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest