- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Visszatért a Snapdragonhoz az Infinix, itt a Note 60 és Note 60 Pro
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Európába tart a Xiaomi Watch 5, eSIM-es verzió is jöhet
- Apple iPhone Air - almacsutka
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Hogy lehet elérni egy VNC szerveres gépet SSH-val direkt kapcsolaton keresztül?
Szóval.. van két Arch Linux, egyik notebookon, másik headless PC-n. A PC winchesterét rákötöttem a notebookra, telepítettem az Arch-ot, meg mindent, ami kellett és beállítottam a TightVNC-vel a szervert, követve a leírást. Beállítottam, hogy az egyik gép, mivel nincs monitora, automatikusan indítsa a VNC szervert és konfigurálja az eth0 kapcsolatot:
ifconfig eth0 192.168.0.35 netmask 255.255.255.0 up
A notebookon pedig:
ifconfig eth0 192.168.0.36 netmask 255.255.255.0 upPróbáltam kapcsolódni a Wiki leírása szerint, de nem sikerült.
Az SSH hibaüzenet: "No route to host"
A ping hibaüzenet: "Destination Host Unreachable".Az egyértelmű, hogy nincs kapcsolat a két gép között, pedig csatlakoztatás után indítottam a PC-t, majd 2 perc múlva konfiguráltam a notebook ethernet csatlakozóját, aztán újraindítottam az sshd-t.
A notebook csatlakozik WLAN-ra is, azt lekapcsolva és újra próbálva sem működött, nem látja a notebookom a PC-t.ui.: nem, nem szeretnék switch-et vagy routert venni ezért, csak még egy eszköz, még egy foglalt konnektor, még több vezeték.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Renault, Dacia topik
- Futás, futópályák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR2116-12G-4S+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dobozos ASUS TUF Ryzen 7 7735HS 16 GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 (8 GB) Garancia 26.09.12.
- Fujitsu LifeBook 7U14A2 netbook / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest