-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulesTS
addikt
válasz
-Rolika- #76040 üzenetére
Pont ezt akartam ajánlani. Intensity 100, a többi 0. Wheel force a bázis nyomatékára állítva. A strenght meg az aktuális autóhoz és petec mérethez állítva. Az auto wheelforce-ot meg hagyni a p-be. Nekem még a linear van bepipálva. DD1 meg szintén linear módban van, úgy 15Nm. Simán tud birkózógép lenni clipping nélkül.
-
RobbyJr
addikt
Nem vagy egy termékkel megelégedve, akkor elállhatsz indoklás nélkül.
Kölcsönbe kapott egy Alphát, neki az lenne jó, de már tőlük nem tud ilyet venni, így ezért küldené vissza az Evo-t.
Simhome is külföldről rendel, szeirntem ugyanonnan rendel a Paza is. Meg lehet kérdezni, hogy nem-e tudnának berendeni neki. -
RobbyJr
addikt
válasz
-Rolika- #76048 üzenetére
Simhome-nál be lehet szerezni. Német megbízható shopból is lehet rendelni.
Lengyelben is van. -
RobbyJr
addikt
válasz
-Rolika- #76046 üzenetére
Ezt mondtam korábban is, hogy szép és jó a 12nm, de ha érzésre azt akarod hogy jó legyen, és ne legyen clipping, akkor meg kevés. Azért kell egy 15-ös bázis, hogy clipping nélkül tud használni, és hogy az ne menjen mindig maxon, így nem melegszik túl a bázis.
Az Alpha bázis már bizonyított, stabil kis bázis.
-
-Rolika-
senior tag
Úgy néz ki, hogy Laby beállításai meghozták amit vártam. Köszi Laby
[kép] [kép] [kép]
Ezek most beállítások. Ezekkel hozza kb azt, amit ACC 70%-on(itt még nincs clipping)
Beteszek egy kört Sebringről. Néha bele ér a sárgába az ffb mutató, de érezni nem lehet belőle semmit. Ez a max amit bír, de kevesebben használnám kicsivel ha az én bázisom lenne.
[link]Ja és köszi mindenkinek a segítséget nem csak Labynak
-
asb88
tag
Én sokakkal ellentétben iRacingben nem javasolnám a wheel force auto-ra állítását. Szvsz jobb megoldás külön autóra beállítani a nekünk megfelelő értékre (de max akkorára, hogy ne legyen clipping), a strength pedig mehet a bázis FFB értékére. Elképzelhető, hogy 1-2 pályán módosítani kell rajta, de két kattintás ide vagy oda nem a világ vége.
-
Laby
őstag
válasz
RobbyJr #76026 üzenetére
Nem vagyok most otthon hogy megnézzem, ezt tavaly novemberben küldtem egyik srácnak, akkor ezzel a beállítással elégedett voltam. Szerintem most sem megyek sokkal másabbal.
iRacingban autónként állítom az FFB erősségét játékon belül. Nem szeretem az auto ffb funkciót, egyszer mindegyik autónál beállítom és úgy tökéletes nekem.
-Rolika- nézz rá esetleg hátha ezzel a beállítással jobban érzed.
(Simagic Alpha 15Nm) -
adrian360
őstag
válasz
drsanya #76033 üzenetére
Performance kitben a narancs színű az erősebb rugó. De ha nézel 30 mm hosszú 21mm átmérőjű rugót, bármilyet belerakhatsz. Arra kell figyelni, hogy a kit kialakítása olyan, hogy a felső rugó 21mm az elaszto meg ennél szélesebb, azt hiszem 23mm, ha kisebbet raksz bele, kicsit lötyög a perselyben. Valamint az AliExpresses rugók szín kódját ne nézd, az a sárga kb piros vastagságú, a piros meg vastagabb mint a narancs stb.
-
zsozsa74
őstag
válasz
adrian360 #76032 üzenetére
Ez megtörtént egyszer nálam is a Simagic P1000-rel, de csak annyi volt, hogy egy állítgatás után egy előfeszítő csavart nem húztam meg rendesen. Verseny közben jól szét is ugrott az egész, kaptam is egy szívrohamot, de aztán megcsináltam rendesen és azóta nincs gond.
-
-
adrian360
őstag
Egy negatív visszajelzés a moza sr-p pedálról: futam, első kör vége, féktávon kurva nagy kattanás - fékpedál beesik (vérnyomás 300/200).
Mondom ez eltört, nincs féléves rohadt életbe.
Megnézem a rugó-loadcell tartó tengely kitekeredett a pedál talpbólhogy hogyan, nem értem. visszatekertem, összeraktam és működik, látszólag semmi baja... de hogy hogy az istenbe tud szétjönni? most éppen nincs itthon menetrögzítőm, ha lesz egy kis időm szétszedem és tutira beragasztom.
-
-Rolika-
senior tag
Azokhoz szólnék akik játszanak az iRacingel is és az ACC-vel.
FFB-ben sok a különbség srácok?
Kaptam most Paza Bencétől egy 15-ös Alphát és ezt a 2-t próbáltam, de ég és föld.
ACC-ben már 66%-on brutál ereje van. IRacingben meg krumpli. Amikor full pirosban van az ffb csík, akkor sem érzek olyan erőt, mint amit ACC-ben.
IRacinget már teljesen legyalultam a gépről és vissza tettem, de ugyanaz.
Egyszerűen tanácstalan vagyok. -
shteer
titán
válasz
shteer #73482 üzenetére
Simube Racing Dashboard - egy mini dash lett ahogy többen várták:
És hoztak ki a meki kormányhoz magnet shifter adaptert is:Magnetic Paddle Shifters Adapter for McLaren GT3 V2
-
Kabum911
csendes tag
sziasztok!
Kéne egy kis segítség van egy Thrustmaster TMX kormány mi usb bedugása után lekalibrál be áll középre és újrakezdi.
Mi a feltéte e asikeres kalibrációnak ? -
Géjza
őstag
Az is nagyon jó, de házon belül is van nála picit jobb. 12-15Nm-es range-ben xart nem is nagyon tudsz venni manapság, mindegyik nagyon jó. Apróbb különbségek lehetnek persze (egyik részletesebb picit, másik ultrakönnyű, harmadik erősebb), de egyik sem rossz. Attól függ neked mi a preferenciád.
-
Géjza
őstag
válasz
Találtgyerek #76007 üzenetére
Köszi. Dan egyébként simán a régi bázist választaná, uDFP12-est is a DFP15 helyett. Erősebb a papíron 12Nm-es (gyári 20-asról nem is beszélve) és részletesebb is a régi. Csak az újhoz alapból adják az usb passthrough-s bézis oldali qr-t, az uDFP20-ashoz meg 120 juróért veheted meg. Vagy tyúkbelezel a perec és pc között.
-
dom1n0
őstag
En sem vettem eszre egbekialto kulonbseget a ps5 vs pc szinten, viszont minel tobbet megyek Raceroomba VR-al, annal jobban tetszik mint az ACC, jobb az FFB elmeny (szamomra), graf is szebb, es ami lenyeges, ugyanolyan vassal sokkal optimalizaltabb, jobban fut fenyevekkel.
-
válasz
GalaHU #75947 üzenetére
node az AC az első korai Kunos kísérlet, nativan a ps4 harmatgyenge cpujára.... ACC-t tekintve... mikor-mivel-hogyan
fana? th? logitech? mikori pecs? stb stb stb
ez ennyire nem egyszerü, miszerint "az AC(C) szarabb konzolon"
általánosságban igaz, az biztos. viszont én az elmult időszakban ezt már nem érzékeltem. (anno az AC-vel igen, de amugy mivel még így is rohadt jó volt ps4-en is, tudtam vele együtt élni... a szétmoddolt AC pécés troubleshootingjával sokkal kevésbé, mivel a játékidőm rovására ment
)
-
phain
tag
válasz
RobbyJr #76000 üzenetére
#76000RobbyJr
Garis jöhetne csak szóba, de olyat nem találok jelenleg.
Tegyünk fel újat szeretnél csak várnál vagy maradnál a T598 nál ?
#76002arty
Köszönöm. Közpen leteszteltem én is, oda-vissza próbálgattam és azért érezni. Ha csak specifikusan próbálgatod akkor eléggé érezni, hogy PC erősebb (pl csak a rázókőre mész rá). Szerintem azért nem lehet casualként annyira észrevenni, mert összképben egy verseny alatt ezek a részletek elvesznek, mert szimplán nem arra figyelsz. -
én nagyon casual játékos (nem szimes) vagyok, nekem érzésre ZÉRÓ különbség érződik a pécés és a ps5ös ACC között. 3 évvel ezelőtt az ACC éppcsak megjelent ps5-re, a korábbi ps4 változat lehetett butított, hiszen a ps4-ben sokkal gyengébb volt a cpu.... én azt bottal sem piszkáltam, mivel a fix 30fps-t sem tudta (31fps-el ment és emiatt akadozott, mint a sz*r)
(a ps5-ben a steam survery szerinti átlagpécénél SOKKAL erősebb cpu van/volt 2022-ben... innentől az nem lehet kifogás, hogy "a konzol nem bírja")
az is tény, hogy az ACC konzolon pecs-szintben eléggé el volt sokszor maradva a pécéshez képest.....
-
Géjza
őstag
válasz
Találtgyerek #75998 üzenetére
Vezérlőbox mennyire melegedett fel? Mert az újnál egybeépítették a bázissal, lehet emiatt melegebb.
Amúgy Suzuki nem említett melegedést (lehet nem tapogatta, csak használta. Boosted media is hamarosan publikálja a DFP15 tesztjét, az mérvadó lesz talán.
Új hozzászólás Aktív témák
- SzoftverPremium.hu
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest