Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója majd 2025-ös konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsozsa74
őstag
válasz
Hoffer
üzenetére
Ha a Fana, akkor 8 nm alá ne add! De tápot olcsóbbért tudsz itt is venni fórumtárstól. Ő készíti és már nagyon sokan használják.
Ha másban is gondolkodsz, tudom ajánlani a Simagic Alpha Mini-t. A 10 nm-re szerintem már mindenre elég és nagyon jó perecek vannak hozzá. Kissé persze zsebbenyúlósabb is.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Ismét kormány vásárlásra adnám a fejem, mi az amit most meg szabad venni, ami jó is és használható is? Régebben Fanatec volt az ajánlott, most a weboldalon böngészve, a CSL Ready2Race 5NM 400€ akciósan. Ez jó választás lehet? Érdemes a 8 NM-et venni vagy esetleg valami más típust?
-
Årpi
őstag
We have exciting news! After the overwhelmingly positive response to our limited free shipping initiative during the holiday season, we’re happy to announce that free shipping is now the default for the Fanatec website. More info is on our blog: http://bit.ly/42Lngc
Nem rossz, nem rossz, csak kicsit keserédes a dolog az előzetes áremelésekkel
-
fatal`
titán
Viszont szerintem új pedál fog jönni. Akciósak a clubsport pedálok (sima 330, inverted 430). Utóbbi kicsit vicces, most adták BF-kor 300-ért.
@Beantech Nem, semmi köze a QR-hez. Az hogy a CSL kormányokhoz ingyen volt a QR2 az egy decemberi promóció volt, visszállt az eredeti rend. CSL-hez műanyag, ClubSport és Podiumhoz a fém QR van ingyen, ugyanúgy, ahogy korábban a QR1-nél.
-
drsanya
aktív tag
Srácok, valakit érdekelne egy Moza CS wheel V1-re való Acelith Ferrari mod? Nincs még meghirdetve, csak felmérem a terepet
Bocs, ha tilos, akkor töröld nyugodtan
-
zsalesz
aktív tag
Sziasztok! Használja valaki a Display Magician alkalmazást? Működik nála megfelelően?
-
bence1885
aktív tag
Az nekem is összekeveri az ikonokat folyton. Eddig a középsőre pakoltam őket. Azóta áttértem a balodali monitorra ott nem keveri őket szanaszét.
-
válasz
kzolee216
üzenetére
Nekem is jól működik amikor bau. Viszont amikor bekapcsolom a 4. monitort akkor van hogy nem teszi vissza az ikonokat a 4.-re, néha akkor sem amikor áramtalanítom a 3 monitort amelyik surroundban van. Ilyenkor nem látom a megnyitott ablakokat. Az NV kontrol panel pedig vagy kifagy, vagy nem mutatja a lehetőségeket az monitorok választását illetően.
-
És bár ez így hsz vadászat de álljon itt külön:
A Dumb és Dumberben a végén rácsodálkozik az egyik, hogy : "Ember a Holdon!"
Na nekem most jött ez el.
A qr2 jó. Sőt, teringettét, rohadt jó.
-
válasz
Marci112233
üzenetére
Oda tettem én is, úgy rémlett nincs ott alátét, de van

-
válasz
bence1885
üzenetére
Ma megérkezett a 3. jó minőségű HDMI kábel, ezzel már felajánlotta a 100Hz-et a surround.
Nekem ez elég is, a VGA (3080)-m úgy sem igazán tud több mint 100 FPS-t kipréselni magából ezen a felbontáson szép beállítások mellett. 100-at tud a monitor is HDMI-n szóval ez most rendben van.Viszont új probléma ütötte fel a fejét a gyári Nvidia szoftware nagyon köhög ezzel a dologgal, most kipróbálom a display magican nevű software-t, azt többen is ajánlották.
-
kzolee216
senior tag
válasz
Marci112233
üzenetére
AC EVO még alpha és nincs benne még multi, így inkább az ACC fele nézelődj, ott elég sok online játékos van. AC EVO-t szerintem majd nyár környékén figyeld.
-
Lanash
senior tag
Nekem is megjött a Simube QR2 Pro csomagom (bázis és kormány oldal). Qr1L ot váltott és nagyon más élmény, érzés. Enyém is Bandit kollégáéval együtt érkezett az országba, kb ugyan akkor is rendeltük. Mindig nézegettem a qr1l bázis oldalt, hogy vajon kicsúszott-e már, de nem láttam. Viszont ahogy most cseréltem, láttam, hogy elkezdett kijönni. Szóval jó is, hogy eljött a csere ideje
-
válasz
JoolsNOS
üzenetére
Én a mai napig nem tudom hogy az épp akkor kezdett WRC hobbi vagy mert a kislányom elkezdte piszkálni és minden nap fel le ment a kormány de van egy olyan tippem hogy inkább utóbbi miatt jött el hogy kicsúszott a bázis oldali QR.
Ez 1x fordult elő, és az 1 oldalas gyári bilinccsel.Tehát a QR maga bírja szerintem de nézz rá hogy a ki be húzás mit okoz a bázisnal.
-
JoolsNOS
veterán
Ezek a qr-ek mennyire alkalmasak állandó fel-le szerelésre? Nem gond ha napi szinten rakom fel-le? Eddig ritkán szedtem le, de ha nem gond akkor inkább fali tartóra raknám ha nincs használva.
-
Megjött a Simube qr2 szettem (Jan 13 rendelés volt akkor még nem írtak hogy pre order lenne de az volt mert kb napra 15 nappal később adták fel és ma érkezett).
Jól értem, hogy a spacer -t az eredeti hosszabb csavarokkal kell feltenni egy p1v2-re (és a doboz hátulján felsorolt pár kormányra is) de pl a dobozon fel nem sorolt Meki -re már a saját csavarokkal?
Nekem úgy rémlik a Mekin eleve nem volt semmi spacer...
-
Laby
őstag
válasz
Bandit21
üzenetére
Jelezz vissza te is Atesznek, ameddig nekem Atesz cockpit-em volt (2 külön verzióm is volt), mind a kettőnél a térdem belevertem a keresztvasba vagy a bázistartóba. Hátha a visszajelzések alapján majd áttervezi kicsit.
Aki magas, de szereti közel lenni a kormányhoz, annak nagyon nehéz megtalálni a tutit, én is gyártattam vele 2 módosított alkatrészt is hozzá mire megtudtam találni azt a pozíciót, amivel kényelmes volt a pedál, kormány távolság is, de heel and toe-nál sem térdeltem bele a cockpit-be. -
sternp
csendes tag
Sziasztok!
Végre összeállt a vr szimulátor szettem, amit megálmodtam. Nagy részét használt termékekből raktam össze, legalább maradt más “hülyeségre” elkölteni

Simucube 2 Sport, VRS Pro Pedal szett, SG Racing szeki váltó
Lego:

És az összerakott szett:

Annyi upgrade történt, hogy vettem hozzá egy lábtámaszt.
-
Üdv mindenkinek, egy- két témában számolnek be "érdekes" eseményekrol.
Térdfájás:
Pár hete írtam, hogy a térdem nem bírja jól az LC féket Atesz rigen. A pedáltarto a legmagasabb állapotban volt a pedálok majd függőlegesen álltak és így a "nem fékezés" közben kicsit hátrafelé kellett folyton húzni a lábfejem.
Egyenesekben félretettem a lábam ott nem volt gond, de kanyargós részeken tartani kellett.
Két klikkel lejjebb tettem és azóta nem fáj a térdem. Még épp nem kell túlságosan előre nyomni fék közben, de már nem kell hátrafelé tartani se ha nincs fékezés. (Lent a képen nem az én cuccom van hanem a Fiame)Fanatec p1v2 váltó nyikorgas és support
Ezt már elég régen meséltem, a p1v2 felfelé váltó fülenek lett egy elég zavaro nyiszogo hangja. Mivel nyáron lesz 2 éves két dolog jutott eszembe. Az első hogy szét szedem ha vége a garinak a másik meg hogy írok a supportnak.A Corsair féle hatalomátvétel úgy tűnik a support válaszidőre jó hatással volt mert péntek délelőtt írtam Nekik hogy mi a gond (a profilombol mint regisztrált cuccnak indítottam supportot) és két órán belül jött a válasz. Egy videót kértek a problémáról. Ezt péntek kora este küldtem el és hétfőn délelőtt jött is a válasz hogy legyek szíves visszaküldeni (UPS feladási tickettel) és ha a szerviz is azt látja amit a videó, akkor már küldik is az új kormányt (!) vagy az árát... Nem szerelés meg hasonlók hanem új.
Nyilván a UPS oda vissza lesz 2 hét legalább és a szerviz se tudom mennyi idő alatt jut el ehhez ha ott is a cucc, de reményt mutat hogy gyakorlatilag órákon belül válaszolnak.
Mokolas:
Két rig van nálunk mindkettő GalaHu -tol, régebbi Atesz féle cuccok. (Igazából 1 szék egy pedál és 2 bazis tartó jött annó Tőle és utóbb tok véletlenül találtam egy srácot aki asztalra rögzítve de Atesz ülés és pedál tartóval ment így lett 2 teljes Atesz vazam vegul 2 helyről) A régebbi azt jelenti hogy itt meg a pedál és a bázis tartó külön van.
Az egyik különös, mert Gala egy nem autós, az enyemnel sokkal alacsonyabb kagyloval használta ezért (bár nem értem hogy, mert 3 méter magas legalább) a bázis tartó tálca nem a vezető hanem a pedál felé előre hajlik.Emiatt közelebb kell ülni, de az ülés magasság miatt a bázis tartóba beverte a Fiam a lábát.
Megoldás lett volna ha a bázis tartó tálcát tartó biszbaszt meg lehet fordítani (az enyém a másik ilyen ott csavarozva van) de ennél heggesztett a megoldás. Két lyuk van itt, egy fix és egy csúszo.
Na tegnap jött egy ihlet hogy a fix/ csúszó helyett mindkét csavart ha a csúszó részben rogzitem akkor bár továbbra is viszonylag magasan lesz a bázis de kb 20 cm el közelebb kerül a vezető felé akkor pedig a pedál annyival közelebb jöhet és akkor az ülés hátrébb és kb minden megoldódik.
Ilyen volt:.
Ilyen lett:
Nyilván mindenki a homlokára csap az első kép láttán hogy "de hát a legmagasabb állapotban van a bázis" de az azért volt mert úgy volt a legközelebb és így zavarta a lábát a legkevésbé a bázis tartó kereszt vas. Ha el lett fektetve akkor a kereszt tartó kb az ölébe volt.Az új változatnal ráadásul végre a tálcán is jobban fekszik a bázis. (Fordítva, az első képen látszik hogy szinte lóg)
Szépséghiba1 hogy a szerelés közben az egyik M6 konkrétan bele tört a menetbe...
Szépséghiba2 hogy így nem lehet lejjebb tenni a bázist mert az alsó két csavar mindkettő a csúszó részben van.
A felső rész egyik menete rég nem fogad már csavart egy meg bele tört tehát 8 helyett 6 (és fél) fogja a bázis tartó tálcát de így is fix.
Két megoldás van ami szép lenne:
1 le szedem a kereszt tartót keresek valakit aki le szedi majd fordítva vissza heggeszti a tálca tartó alsó konzolt.
Akkor jó felé nézne és el is lehetne fektetni.2 megfordítom magát a kereszt vasat (csavarok fogják) de akkor meg az amúgy nem használt monitor tartó nyulvanyt kéne le csapni (flexem van ez menne...)
Mindkét megoldás része lenne viszont kötelezően a fej nélkül maradt csavar ki mutese és a rossz menetu anya cseréje.
Egy ideig agyaltam rajta hogy az egészet megoldotta volna ha az ülés tartó olyan mint Tominak és lehetett volna fordítani a sín tartó L idomokat de ez nem olyan, ez egybe vas. De rájöttem hogy a bázis attól még magasan maradt volna / tul elől.
P1v2 VS CSL hub v2 dilemma:
Járt azon is az agyam mi lenne ha írnék a Fananak hogy p1v2 helyett inkább ráfizetéssel CSL V2 kormány jobb lenne de a fiam ragaszkodik a LED rpm visszajelzőhoz.Alapvetően jó a p1v2...
Na ezek mennek nálunk.
-
zsalesz
aktív tag
válasz
kzolee216
üzenetére
Személyes véleményem, hogy az említett két játékhoz viszonyítva a GT csalódás lesz. Én PS5-ről tértem át PC-re, és eszem ágában sem lenne újra a GT-ben versenyezni. Gyakorlatilag 2 éve nem pörgött és a PS5-ön sem foglalja már a helyet.
A játék jó a maga kategóriájában, de nem tudnám egy lapon említeni a PC-és berkekben elismert szimekhez viszonyítva. -
JulesTS
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Ha drift a cél, akkor a gombra rakás felejtős, meg az automata váltó is. Egyrészt nem ritka, hogy tiltáson forog a motor automataváltó nem tudom mit csinálna vele.
900 fokra állított kormányszög kell hozzá, ha ennyit forog a kormány és drift közben fog forogni össze-vissza, akkor megnézném, hogy kormányra rakott váltót, vagy kéziféket hogyan fogod használni. Kb. a lehetetlen kategória. Drifthez egy külön szekvenciális váltó és külön (jól adagolható) kézifék kell.
De!
Kezdetnek teljesen felesleges a kézifék. Sokkal fontosabb a gáz kezelés és a kormányzás elsajátítása. A drift autók bőven olyan erősek, hogy gázzal simán meg lehet indítani a driftet. Ha már a gáz és a kormány kezelés jó, akkor jöhet hozzá a fék és a kuplung. Aztán ha az is megy profi módon, akkor a kézifék a legutolsó.
A drift kipróbálásához, alap gyakorlatokhoz még a szekvenciális váltó sem feltétlenül kell. Váltófülekkel szépen kettesbe felváltasz és abban a sebességben driftelsz.
Érdemes olyan autót választani, ami könnyen kezelhető.
Ez pl ilyen:
https://www.vosan.co/individual-cars/volvo-740-drifttimeEz kézifék nélkül, 2-es és 3-as fokozatban:
https://youtu.be/HGEHlRnf9Pg -
fatal`
titán
válasz
Marci112233
üzenetére
WS2.0-ra rámegy, de ne vegyél akkor Fanatecet, mert annál a tartónál baromi nagy flex lesz, még az 1.5-tel is volt egy kicsi.
Én Moza kéziféket vennék, nem drágább, mint a Brain féle szerintem. Bár igaz, az nem megy bázisba kötve.
-
TeeBeee
tag
válasz
Bandit21
üzenetére
A képek alapján a 40S alsó, körbe futó profilja 40x40, míg a 80S 80x80.
Nekem 80lite van, ott 40x40 profil csak az ülés sin felfogatásánál van, minden más 80x80. A sima 80 és a 80 lite között egyébként nem sok különbség volt úgy emlékszem, talán pedal plate volt fullosabb. -
fatal`
titán
válasz
Marci112233
üzenetére
A TM-et semmiképpen nem venném, sima hall szenzoros kézifék rohadt drágán. Ha hall szenzor, akkor Moza. Ha load cell, akkor Fana vagy Sim-lab.
A Fana legnagyobb előnye szerintem az, hogy lehet a váltóhoz csavarozni. Mire rögzítenéd? A Fanatec elastomere elég kemény lett, wheel standre nem javaslom.
-
-
kzolee216
senior tag
Simagic bázist valaki már próbálta Sigma Cortex-el PS5-re csatlakoztatni? GT7 érdekelne, amennyiben használható és jó az FFB visszaélés. Nekem Tgt2-vel nagy élmény volt...
-
aktív tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Nem emlékszem a platformra, de ha nem PC, akkor csak a Fana megoldása játszik, vagy egy olyan kézifék, ami a bázison keresztül kommunikál (Brain75 topiktárs gyártott pl. ilyet).
Ha PC, akkor több lehetőséged is van. A TM megoldását szerintem itt a topikban nem használja senki, gyors keresés alapján ezen az áron már elég jó load celles kézifékek vannak (de azok nyilván váltóként nem használhatók). Azt javaslom nézz szét Aliexpressen (vagy itt a keresőben), olcsó pénzért van olyan kézifék, ami casual szimulátorozáshoz teljesen kielégítő. Vagy benézhetsz HardverApróra is, van pár magyar modder, aki még árul (pl. MT Simtech). Ha pedig a kézifék lenne a cockpited ékköve, akkor mindenképpen load celles irányba kezdj nézegelődni, akár külföldi oldalakon is.
-
Marci112233
addikt
Hiába akarom kijelölni és gombra vagy a fülre állítani, nem működik, csak a kuplung pedálra. Az adagolható így próbálkozok még vele. Ugyanis kéziféket hely szűkében nem tudok sehova tenni, mert egyik oldalra nem fér, csak arra ahol ki szállok a székből ott meg útban lenne ugyebár.
-
aktív tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Általában mindenhol be lehet gombra állítani, de nem lesz igazi. Csak 0 és 100% fékerőd lesz, ami alapból nem fog sokat segíteni a driften. A kormánnyal meg folyamatosan játszanod kell közben, nehéz lesz végig nyomva tartani a gombot.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Külön kézifék nélkül az AC-ban bele lehet valahogy lőni teszem azt fel a le vagy fel váltófülre a kormányra a kéziféket? Nincs váltóm se nem is tervezve, sima automata váltóval játszok, de kipróbálnám benne a driftet és ahhoz kéne a kézifék, amit éppen a kuplung pedálra beveszi, de az nem az igazi, jobb lenne a kormányra állítani.
-
shteer
titán
Megújult a Track Racer profilváz kínálata - TR80 Lite kivezetve pl
-
tome0001
Topikgazda
válasz
noblem1983
üzenetére
[3dt.hu]
Irj neki, egyedi otletek megvalósítására is nyitott a srac!
Nekem is van mar tole par cuccom! -
noblem1983
senior tag
Szeretnék venni egy kormány tartó állványt, hogy azon pihenjen a Moza CS V2P és majd egy KS-t szeretnék még venni. MT Simtechnél találtam egy [ilyet] és az [etsy] -n még jobbat. Utóbbi elég húzós az előbbi elvileg kompatibilis Moza-val ha általános QR-esben kérem. Tud még valaki ezen kívül ajánlani weboldalt?
-
shteer
titán
Hamarosan újra ingyenes szállitás a Fanánál
@Fb:
We're kicking off February with free shipping in all regions! 📫 If you've already got something in your cart, now might be the time to click on the checkout button. Please note that express shipping options will maintain their normal pricing. 🛒
bit.ly/CSLEPV2US1 -
JulesTS
addikt
válasz
ateszm
üzenetére
Kb annyira, mint amikor autóversenyző vagy és versenypályán mondjuk egy GT3-as autót nagy sebességgel eldobsz és becsapódsz a szalagkorlátba.
https://youtu.be/t0V9PlT65UI
Ritkán, de előfordul... -
JulesTS
addikt
válasz
JoolsNOS
üzenetére
"bele se merek gondolni mit tudhat egy 20as
"Zúzódást, ujjtörést simán. Amikor ütközéskor kirántja a kezemből, tudnak röpködni a gomb kupakok. Volt, hogy megkérdezte a párom, hogy "Jól vagy?", mondtam, hogy én jól, de új autó kell...
kb. 3x volt, hogy elszabadult és végállások között elkezdett csapkodni a kormány (korlátba beszorult autó, rossz beállítás miatt egyenesben oszcillálás), na azt nem lehet megfogni. FFB lekapcsolás volt a megoldás, úgy meg pörgött egy irányba vagy 20..30mp-et még üresen a kormány, mire le lehetett állítani. -
JoolsNOS
veterán
válasz
Bandit21
üzenetére
Jaaa! Lehet, bár úgy nem férnék be a radiátor mellé szerintem. Asszonnyal így is nehéz volt megbeszélni, hogy adja fel a gardróbot emiatt

84 volt váltótartóval, monitortartó nélkül. Csak VR-ban játszok.
tome0001: tuti veszek belőle lejjebb kicsit, bele se merek gondolni mit tudhat egy 20as
Géjza: jobb mint gondoltam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Honor Magic 8 Lite 256GB Midnight Black Újszerű állapot 2029.02.11. garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X12 Detachable i5-11G I 16GB I 512SSD I FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sok balesetmentes km-t benne