- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
A hardveraprómon látható döglött vinyókat, amiket vettem pár hete, a retró laptopgyűjteményemhez vettem, Celeron M és Core2Duo processzoros laptopokhoz.
Szerencsém volt, mert általában volt rajtuk egy-egy összefüggő 40-50gb-os terület, ahol nem voltak rossz szektorok, és oda be tudok kényelmesen partícionálni egy debiant.
Éles felhasználásra már évek óta nem vettem vinyót, és a jövőben sem fogok már.
-
Pikari
veterán
an HDD may have a mean time between failures of 300,000 hours, while an SSD might have 1.5 million hours.
Minden vállalat mindegyik mérése konzisztens abban, hogy az SSD-k rendre töredék akkora meghibásodási arányt produkálnak, mint a hdd-k, bármilyen időpillanatban.
Függetlenül az időnként jelentkező kilengésektől, ahol a nagyobb hddk nagyon durva meghibásodási arányt produkáltak, míg más években jobb arányokat produkáltak.
A linkelt cikkből az idézett számadat épp azt az 5x-es arányt írja, amit én is írtam.
Nincs értelme szalmaszálakba kapaszkodva keseregni a klattyogó hörgő pörgettyű fölött. Game over.
-
-
Kotomicuki
senior tag
Pontosan ezért írtam azt, hogy térjünk rá vissza 12 év múlva, mert akkor már kiderül, hogy ezt (is) tudod-e használni addig, vagy sem.
Azok az SSD-k még egy teljesen más érában készültek, amiknek a 10+ éves tapasztalataiból próbálják bemagyarázni maguknak az emberek, hogy ez is olyan jó lesz, mert a papíron még nagyobb számokat látnak, miközben a garanciaidő, ami igazán számít és az egyetlen, amiben nem beszélhetnek mellé a gyártók ("up to", menet közben cserélt, fontos alkotóelemek, miközben a termék neve sem változik, stb.), már közel sem ilyen nagyszerű értékek (a régi, "referencia" modellekhez képest).
Ha már itt a fórumon igazat adnak a cégeknek, hogy nem kell 5-6 évnél tovább kitartson - miközben egy "10+ éves" árát elkérik érte, ERRE jó a "marketing" - , akkor szerinted a kapzsi cégek mit csinálnak?
Igen, előbb-utóbb jó/sok lesz a 4 év is...
Ugye-ugye, mégiscsak szeretnénk 10+ évig használni az SSD-nket..., is!
Ha pl. az autóknál (is) eljátszhatták a gyártók a tervezett elavulást, amit "elfogadnak" a vásárlók - mi mást tehetnének, ha a kartell azt akarja és lassan a "fogyasztóvédelem" is már inkább a vásárlókat üldözi... - , akkor itt, egy "filléres" tételnél miért nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- OTP Bank topic
- BestBuy topik
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest