Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
Kotomicuki #4 üzenetére
Jó, akkor most térjünk vissza a valóságba.
Mennyire jellemző az, hogy:1. SSD-k meghalnak azért, mert túl sok írást kaptak?
2. Ha ez megtörténik, akkor ez tényleg akkor történik meg, amikor elfogy a TBW, vagy egy nagyságrenddel több írásnál?
Mert nekem továbbra is úgy tűnik, hogy ez az egész íráshalál az SSD-knél erősen túlfújt dolog, aminel a gyakorlati jelentősége a nullához konvergál.
-
válasz
Kotomicuki #4 üzenetére
1-2 év ... Jót röhögök, ennyire azért nem kell sarkítani..
Na most meg a #10-es hozzászólásodban 12 év múlva térjünk vissza. Kicsit változó időtávokban csapongsz.
2 éve nyúzok egy konzumer SSD-t és igen intenzív használattal is csak 36TB írásnál tartok... A TBW csak egy vállalt érték...
Innen nézve akkor egy 200TB-os SSD vállalt TBW-je nálam több mint 10 év alatt fut ki és akkor még az SSD mindig működőképes... Olyan drámain fested a szitut, mintha egy hardvert 10 évig használnál? ( Tápegységnél meg háznál megértem... Többinél nem annyira )
Oké, az ipari 1TB-os SSD-met nem dobom a kukába, de a big data idejében nem túl sokáig lesz elég...
-
zzolika
aktív tag
válasz
Kotomicuki #4 üzenetére
A rendszerem egy 120 GB-os SSD-n van, 12 év alatt 22 TB-ot írt. Pedig rajta van minden, amit régen írtak hogy nem szabad ssd-re tenni (virtuális memória, böngésző cache, temp fájlok, dokumentum könyvtár). Átlagos használat, napi 6-8 órát megy a gép. Ha 10-15 évente cserélni is kell, nem egy hatalmas összeg a többi alkatrészhez képest.
A cikkben írt SSD-nek egy baja van szerintem: amíg kb félig üres addig gyors, de ha már elkezd megtelni akkor minden a QLC-be megy, egyre lassabb lesz. Azt nem tudom hogy az SLC/TLC/QLC módok közötti váltás jár-e plusz írással? De gondolom igen, az adatot kiolvassa és beírja egy másik módra configolt cellába.
Az ötlet szerintem nem rossz, a kérdés még az árazása. -
pengwin
addikt
válasz
Kotomicuki #4 üzenetére
Azért erősen túldramatizálod a helyzetet.
Mégis mennyit írsz te az SSD-idre? 200 TBW 5 év alatt azt jelenti, hogy 4-5 naponta teljesen teli írod az 512GB-os SSD-t... ez erősen extrém felhasználás lenne egy ilyen belépő szintű konzumer alkatrésznek, és ezt a gyártók is tudják.
Engem inkább az zavar, hogy az SSD árak nem mennek lejjebb már jó ideje. Pedig már nincs rajtuk DRAM, gyakran a PCIe is x2-re van butítva, és most a flash chipeket is gagyibbakra cseréli szép sorban minden gyártó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Micro Four Thirds
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest