- One mobilszolgáltatások
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Mondod ezt már pár éve, de az idő nem igazolt téged még szerintem. És lapozzunk. Ez nem HDD topic.
Azt nem is kérdezem, hogy a game overt mikorra teszed, mert komolytalan jóslásokba belemenni támpontok, szakmai érvek nélkül nincs értelme.
Ha igaz volna, amit írnál, a piac nem foglalkozna a HDD-kel, de ez nem igaz.
Olyan állításokat teszel, amiket ha nem vagy érdekelt szereplő, akkor csak tippelgeted..
Miből állítod, hogy a cégek mekkora fejlesztési összegeket tettek bele, és ez nem térült meg, honnan van szakmai infód, ha nincs miért állítod be szakmainak a véleményed, tényként közölve?
Úgy írsz az egész témáról, mintha valamelyik cégnél dolgoznál, és teljesen releváns állításaid lennének ,de én szerintem ez rohadtul nem így van.
Pont az van, hogy a véleményed akarod erősen rátolni másokra... De valahogy instabil érvek mentén...
De továbbra is told így.. Csak nem látok mögötte erős szakmai érveket, hanem esetleg max megfigyeléseket, amiket szakmai érvelésként akarsz beállítani.
"Kb 7 évbe tellett a HDD gyártóknak eljutni 16tb-ról 22tb-ig." Valóban. De a növekvő adatigényt drágán akarod kiszolgáltatni az SSD-kel, ez nem tartható jelenleg szerintem.
Amíg a HDD olcsóbb, és game over.. Addig csak jósold.
Mondjuk lövésem sincs, ha szerinted ez egy halott technológia, akkor miért veszel döglött HDD-ket hardveraprón?
Ez így kicsit fura... Nem látom a rációt... Mert akkor azért neked csak jó, hogy a HDD-k vannak és megdöglenek, vagy valamiért kedveled ezeket a halott műszaki cikkeket...
De tudok eladó döglött SSD-t.
Igaz valami régebbi típus. Szóval ne álszenteskedjünk már, aztán meg halomra vesszük a döglött HDD-ket, mert az élet úgy kívánja.
-
Akkor csak létezik olyan mutató, amiben jobbak.
A HDD-k egy darabig velünk lesznek. Mivel az adatközpontokra is kell gondolni. ( Megtetted)
Amíg piaci igény van, a gyartok ki fogják szolgálni.
Amit linkeltél, abban hol van ez, amit említesz?
Illetve ez a számadat honnan jön?
modern SSD-k meghibásodási rátája 0% körül van per év.Ezt már láttad amúgy?
Igaz nem mai, de nem egyezik az általad HDD-k kapcsán említett számokkal.
0,85% a HDD-K esetében... Mainstream cuccok . [link]
Totál mást állítasz és nem tudom honnan vetted...
Miért akarsz szembemenni ezekkel az adatokkal, megnéztem más évek adatait is, vannak eltérések, de nem ilyen mértékben....Szerintem azok mehetnek krumplit pucolni, akik nem kellő szakmai rálátással akarnak másokat győzködni.
Offba teszem, mert a cikk témája mellett nagyon elmentel amúgy .. ezt privátban kéne letolni
De nezegess még pár statot, mert rendre 1,5% körül mozog az utóbbi pár év eredménye... [link]
Egyedül a 10TB modellnél volt kilengés. -
Ebbe a témában aztán jó sok volt
-
-
válasz
Trailblazer #12 üzenetére
A százalék csak téged zavar ( és azokat zavarja, akik ezt nem tudják... ) , ez egy szoftveres kalibrálás eredménye, ami a TBW-ből jön. Ami megint csak a romlás állapota, hanem egy vállalt garanciális dolog.
Ettől az SSD nem romlik.
Ez még mindig aktuális írásAttól, hogy a százalék lentebb van, az SSD nem romlott.
Nagyon fontos tisztában lennünk azzal, hogy ha a SSD-nk kondíciója lecsökkent 1%-ra, az nem azt jelenti, hogy már teljesen elhasználódott, csak a gyártó által megadott garantált és beállított írás mennyiségét értük el! Ettől még az SSD tovább használható, mert egyrészt a gyártók is biztonsági tartalékkal dolgoznak, másrészt általában jóval több írást viselnek el, mint a garantált írásmennyiség, erről meggyőződhetünk ebben a tesztben is.
Viszont tudnunk kell, hogy ha az SSD elérte a gyártó által garantált írásmennyiséget, azaz a kondíció 1%-ra csökken, akkor már nem kérhetünk garanciális ügyintézést sem, legalábbis az adatvesztést illetően.
Most mennyivel lenne neked jobb, hogy oké, az első 3 évben nem csökken a százalék, szoftveresen át vagy verve, csak hogy ne zavarjon...?
Semmivel. El kell engedni és nem nézegetni folyamatosan.
Egyszerű példa. VEszel egy új autót, vállalt garancia 5 év vagy 100 ezer km. Attól hogy ezt eléred, az autó még nem áll meg... Csak itt van egy indikátor, amin te látod a százalékot, az autónál meg csak a km számlálót látod, a motor belső kopását esetleg nem.
-
válasz
Kotomicuki #4 üzenetére
1-2 év ... Jót röhögök, ennyire azért nem kell sarkítani..
Na most meg a #10-es hozzászólásodban 12 év múlva térjünk vissza. Kicsit változó időtávokban csapongsz.
2 éve nyúzok egy konzumer SSD-t és igen intenzív használattal is csak 36TB írásnál tartok... A TBW csak egy vállalt érték...
Innen nézve akkor egy 200TB-os SSD vállalt TBW-je nálam több mint 10 év alatt fut ki és akkor még az SSD mindig működőképes... Olyan drámain fested a szitut, mintha egy hardvert 10 évig használnál? ( Tápegységnél meg háznál megértem... Többinél nem annyira )
Oké, az ipari 1TB-os SSD-met nem dobom a kukába, de a big data idejében nem túl sokáig lesz elég...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest