Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zebra_hun #45 üzenetére
nem értem, miért ne lehetne alátámasztott véleménnyel mások döntését kikezdeni, kritizálni? vagy egy fórumon mindenki hajtogassa a saját "hülyeségét" és egymásra ne is reagáljunk?
és ettől még nem lesz senki komcsi, de aki anno 200ezerért trabit vett a 200ezres lada helyett, az hülye volt
(az is aki 200ezres volgát vett, tekintetbe véve a 16 literes fogyasztását, ha már analógiák........ aki pedig a 200ezres opel helyett vette a 200ezres trabit, hogy azzal támogassa a komcsikat, na arra meg végképp nincs mit mondani
)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Hieronymus #42 üzenetére
Amikor az amd az opteronok után nem volt versenyképes az adatközpontban, egy gen alatt eltűntek. Na, azt a változást én is gyorsnak nevezném, ezt a mostanit meg nevetségesen lassúnak.
Pedig azt várná az ember, hogy aki adatközponti gépeket vásárol, értelmesebb ember, TEHÁT tuti nem vesz intelt.... és mégis. (a sap hana üzemeltetőknek nem inge, nem kell felvenni... meg biztos van még más ilyen intelre kárhoztatott app/alkalmazási terület, de na.)
[ Szerkesztve ]
-
válasz
zebra_hun #39 üzenetére
Amikor vetted az intelt, akkor voltál hülye. De ezt mostanra nyilván te is belátod
A hibáiból tanul az ember#41 tibaimp
Ez egy jó folyamat első állomása, amikor belátod a hibád.
Esetedben lehet egyébként, hogy amikor az LGA1200-at vetted, akkor az ott/akkor versenyképes cucc volt... nem volt mindig TELJESEN rossz döntés az intel (bár akkor is monopol-piacot támogattál a vásrlásoddal, szóval morális szempontból az sem volt jó döntés).Nekem is volt intelem, de mivel értelmes embernek tartom magam, az elmúlt években opcióként sem merült fel a kék gyártó, hiszen az AMD-vel a jövőbe is fektettem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Busterftw #26 üzenetére
mert az általános, korábbi 9000 kereslet alulmúlta a várakozásaikat?
és ahoz valszeg drágán gyártható, hogy utána csak a polcokon álljon....#27 zebra_hun
nem sérelmezni kell, hanem HELYESEN processzort választani (amd-t)
mert fogyasztóként ez a hosszútávú érdeked: A VERSENY.
verseny pedig akkor van, ha kiegyenlítettek az esélyek (van pénz, méret, részesedés), ezért pedig neked is tenned KELL. a prohardver közösségétől ez a MINIMUM, hogy aggyal választ számtek eszközt.egykor még abban is hittem, hogy akkor is amd-t kell venni, ha jelentősen szarabb, ma azért nem biztos, hogy ennyire elkötelezetten tudnék vásárolni (bár az intelt a korábbi piaci magatartása miatt örökre gyűlölni fogom, nevetséges mennyire nem nyerték el érte a méltó büntetésüket(szó szerint értve azt a bizonyospitiáner pénzbüntetést))
-
válasz
Busterftw #24 üzenetére
Marcinak is az erős piaci verseny az érdeke. Csak hülye hozzá, hogy ezt belássa
Attól még, hogy ÉPPEN nincs anyagi gondja az amd-nek, nem jó a helyzete.
A cpu termékei jók, sokkal erősebb piaci részesedésre lenne szükség hosszabb távon (hogy amikor majd nem nekik áll a zászló, legyen honnan zuhanni).
A GPU biznisz viszi a pénzt, kilátások nélkül.
A CPU biznisz korábbi másfél évtizedes minuszát is ki kéne fizetni....Ha fogy elég AMD, majd rendelnek többet a TSMC-től. De mivel kevesen árulnak kevés amd-s terméket, nincs miért rendelni
Nézheted több oldalról is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Busterftw #19 üzenetére
Ez nettó
hazugságnem igazMivel a mediamarktban 20 laptopból 18 inteles, így arra van igény, így intel ad el sokat, így amd nem tud felpörögni, így a mostani kapacitásokkal valóban nem tudna intelnyi igényt kielégíteni. Ördögi kör.
Szerverpiac dettó. Ott az intel fél évtizede versenyképtelen, de hiába, mert amd-vel csomó szervermodellt nem szerelnek.
Én úgy mondanám: a többségnek az amd jobb választás lenne (vagy az állításod analógiájára: az amd ugyanugy jó lenne), mert a termék is jobb és kiegensulyozottabb versenypiachoz vezetne. De az emberek - ahogy említettem már - ostobák.
#22 Hieronymus
"megbizhatósági eltérés optimuma"
lefordítom az átlagparaszt nyelvére: az amd leég -> intel MINDIG jobb[ Szerkesztve ]
-
válasz
zebra_hun #13 üzenetére
Persze.
Az emberek maguk ellen vásárolnak.... 50-50% piaci arány lenne az ideális a TE/ÉN szempontodból, de ez az intel-vásárlók miatt csak szép álom.....#15 arabus
ez lenne a cáfolatod?gyenge....
#16 M@cika
hátperszenézzél már egy piaci részesedést/arányt.....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Először a szerverek szegmensében, majd az asztali, legkésőbb pedig a mobil piacon érkezhetnek hasonló platformok.
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Háztartási gépek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- NBA és kosárlabda topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest