Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Yettel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Mobil flották
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Watch GS Pro - strapacska
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gsx-rr
veterán
Ausztriaban eltorlik a karantenkotelezettseget es kovidosan is mehetsz dolgozni csak maszkban?
Ez igaz? -
Gsx-rr
veterán
Tegnap voltam fogorvosi konzultacion
Senki nem szolt ,hogy kell maszk.
Kellemes beszelgetesnek indult a reszukrol egy 6-8 honapos kezeles atbeszelese maszkban. 2-2,5 millios osszegrol van szo
Szepen ott is hagytam oket -
Gsx-rr
veterán
Atugrottam az Usaba
Oltas mar nem kell(par honapig volt ilyen szabaly november ota)
Teszt kell mindenkinek.
Akkor minek a maszk a repulore? -
Gsx-rr
veterán
Nálunk 2 napja feloldották az összes eddig életben volt korlátozást.
Sok irodába járok be tegnap az 50%-an maszk volt.
Ma ugyanott senkin se.
Tegnap még sokan azt mondták hogy hordani fogják nem fogják levenni stb..
Én mondtam hogy minden csoda napig tart és pár nap senkin se leszÉn ma úgy léptem be az irodába az irántuk érzett tisztelet miatt hogy maszk volt rajtam ki is kerekedett a szemem amikor láttam hogy egyiken sincs.
Meg se ismertem a csajokat ott röhögtek ,hogy néztem öket.
23 hónapja tartott volt akit elötte nem ismertem -
Gsx-rr
veterán
Mi is szabadok vagyunk
-
Gsx-rr
veterán
Olvastatok?
Rusvai es Who vege a jarvanynak
Oltast se kell mar eroltetni
[link] -
Gsx-rr
veterán
Nem kene mar ezt elengedni?
Bizonyitottan januar elejen Covidos utasom most megint az. -
-
Gsx-rr
veterán
Mindíg írom mit hallottam ,sok ember megfordul itt.
Intenzíves nőver: Az intenziven lévők 90 százaléka oltatlan vagy csak kínaval oltott.
Azt mondta Szputnyikos náluk még nem került gépre.
Most kb akik bekerülnek a 70 százalékuk ki is jön onnan -
Gsx-rr
veterán
Baratnom olvasta egy itteni Orosz csoportban visszaterve a multkori influenzas temamhoz,hogy nagyon sokan Omikronosok orvosok szerint, es a teszt sem mutatja ki sok esetben.
Letezik ez? -
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Ricardo #119040 üzenetére
Errol leszoktok valamikor,hogy mindenbe probaltok belekotni? Ezert kepes voltal keresgetni?
Szoval!
Amit linkeltel ott a turistakrol volt szo!En nem roluk beszelek hanem magunkrol akik itt elnek es a helyiekrol.
Kozottuk tombol a Gripe a helyi influenza. Baratom felesege orvos, ok terhelik le az egeszsegugyet
Ugye a turista nem hozhatja mivel a vilagon mindenhol elmaradt!Na mutatom,hogy mi a helyzet a Magyarokkal lehessen min hoborogni2 naponta kb ilyen csoportok vannak
-
Gsx-rr
veterán
Amugy hogy all Magyarorszag az influenzaval?
Itt Dominikan tarol tele a korhaz veluk.
Erdekes itt is van maszkhordas,sot szunet se volt tavaly marcius ota meg se maradt el iden se. -
Gsx-rr
veterán
válasz
Qtya123 #118843 üzenetére
Itt masfelszeresek a szamok mint a virus elott!
De ne felejtsuk el
Ide, Zanzibarra, Mexicoba, Maldivra lehet utazni.Hozzank teszt es oltas nelkul. Szoval ez messze nem reprezentativ
Egesz Azsia Kuka
De az Osztrak siszezon is doglodik ott is jelentos a bevetel a turizmusbol -
Gsx-rr
veterán
Volt nalam egy vendeg aki lelegeztetogepek fejlesztesevel forgalmazasaval foglalkozik.
Most van egy uj Koreai fejlesztes ami vilagujdonsag
Azt mondja az a baj a lelegeztetessel hogy folyadek keletkezik a tudoben es ezt az apolo manualisan tudja csak kitisztitani es sok esetben par masodrecen mulik ha tovabb tart mint kene akkor azt nem eli tul a beteg
Tehat sok mulik rajtuk
Ez a gep ezt el tudja vegezni hiba nelkulEn csak azt mondom amit hallottam majd az orvosok akik itt vannak elmondjak ez valos vagy sem.
De kerhetek tole reszletes infot -
Gsx-rr
veterán
Eltelt tobb mint 1 ev
Miert nincs uj oltas? -
Gsx-rr
veterán
válasz
Ricardo #118528 üzenetére
Naponta van minden jaraton ilyen eset, nem 30 fos csoportok hanem csak 1-2 ember akit mar a rendorok szednek le a jaratrol mert nem tartjak magukon a maszkot, berugnak,hoborognek.De szerinted ez szamit mikor utana a nyaralas alatt a szallodaban 2-3000 ember egyutt van maszk nelkul?
Medencebe pl a vizben tud terjedni?
Egymas szajaba kopkodnek igy szo szerint.
Tobb 10.000 ember erkezik Mexicoba naponta -
Gsx-rr
veterán
válasz
Intruder2k5 #117850 üzenetére
Nalam volt mar par honapja olyan akinek 4 oltasa volt
2 kinai es Nemetorszagban dolgozik ott ravertek 2 Pfizert ,hogy utazhasson -
Gsx-rr
veterán
Itt bizonyitottan megmondtak Csollany oltasa is kamu. Tehat varhato lesz ez is.
Aranyosi Peter 2 oltas utan 6 nap korhaz. Most olvastam
-
Gsx-rr
veterán
válasz
bigmasterg #117448 üzenetére
Melyik orszag az?
Ne beszelj valotlanokat!
Mar az Usa is beenged a Kinai oltassokkal is. -
Gsx-rr
veterán
Mik ezek az oltoanyagok?
Ukrajnai hir:A legtöbb oltást Comirnaty és Coronavac típusú vakcinából adtak eddig. Comirnaty-t 5 933 842-en, CoronaVac-ot 4 622 781-en, AstraZeneca-t 1 601 647-en, Moderna-t 1 421 614-en, Covishield vakcinát 487 187-en, Janssen-t 20 680-an kaptak.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
BalanceR #117170 üzenetére
Ez a 11 nap, na mar hatarozottan jol vagyok.
3 fele gyogyszert kaptam, de az antibiotikumot mar leallitotta.
Amugy oke,hogy magankorhaz,de peldaerteku volt anhozzaallasa a verveteltol kezdve a novertol a foorvosig.
Azt mondta innentol kezdve nem lehet gondom,foleg,hogy megoldottam hetfoig otthon tudok lenni -
Gsx-rr
veterán
Na engem bekonyveltek Covidosnak.
Eredmenyeim jok bent se maradtam
Tudo tiszta, a felsobb legutakat horgoket kapta el.
A leginkabb ami kicsinalt a magas laz -
Gsx-rr
veterán
válasz
t72killer #116907 üzenetére
6 eve vagyok mar itt, igy hallomasbol tudom milyen betegsegek vannak
Van orvos a barati koromben.
Dengee laz ami meg le tudja nyomni az embert de az nagy izom es csontfajdalommal jar.
Mas nagyon nincs.
A mai tesztig a dokik azt mondtak ez biztos Covid
Holnap remelem tobbet tudok.Proci985: azzal nem is lenne baj, de en full ko vagyok a hutoig nem tudok kimenni ramjon a fullaszto kohoges lever a viz stb...
8 kilot fogytam
Soha nem volt olyan,hogy mikor beteg voltam ne ettem volna.
Sot lazas se szoktam lenni egy Magyar influenzatol -
Gsx-rr
veterán
válasz
hszilard666 #116849 üzenetére
Koszonom szepen!
Nem vagyok panikolos
Kajalni nem birok tegnap ota elkezdtem gyumolcsot enni,Ananasz,Narancs,paradicsom.
Normal kaja lehet az izek miatt nem kellMegprobalok proteinport inni ,csak eddig minden atment rajtam.
A gond,hogy a laz miatt az agyam nem forog es kb 50 utasom van akiket kell kordinalnom de most kapok segitsegetKoszi megegyszer
-
Gsx-rr
veterán
Koszonom Sracok!
Most csinaltattam egy Pcr-t -
Gsx-rr
veterán
Azzal kapcsolatos információk nincsenek hogy akár a sima influenza hogyan fog mutálódni akár az oltás miatt?
Elkaptam valamit teljes íz és szaglásvesztés erős láz ,hasmenés,már negyedik napja,enni se tudok
Orrom nem folyik a laz miatti gyengesegen kivul mas nincs.
Teljesen mas mint az amiket eddig atéltem kb 3-4x rosszabb.Otthonról is hallom ugyanezeket a tüneteket.
2 tesztem is negativ -
Gsx-rr
veterán
válasz
Memmaao #115047 üzenetére
Én tényleg csak azt nem értem hogy miért kellett eddig várni mikor mindenki végig tombolt a nyarat hogyhogy nem volt már itt augusztusban vagy szeptemberben ilyen a helyzet?
És még mindig értetlenül állok azelőtt hogy nálunk rekordot dönt a turizmus 5 millióan érkeztek csak a múlt hónapban az országba.
Sokan teszttel utaznak haza, az oltatlanok otthon csinaltatnak a karanten elkerulese vegett es senkinek semmi bajaÉn már találkoztam négyszer oltott emberrel 2x Sputnik kétszer Pfizer, a tutira ment hogy tudjon utazni
Nemetorszagban siman beadtak neki a 4. Is -
Gsx-rr
veterán
Ugy latszik nem fog osszejonni ez a kotelezo oltas.
Ameriki barataim egysegesen azt mondjak hatalmasat fognak bukni a demokratak.
[link] -
Gsx-rr
veterán
-
Gsx-rr
veterán
Ugy halkan megkerdeznem:
Iden is erdeklodes hianyaban elmarad az influenza?
Vagy az akkor most mar eltunt?
Megegyeztek,a Koronaval,most o mar nem mutalodik(amugy minden evben) es leul a kispadra?Tavaly a maszkra kijarasi korlatozasokra volt fogva ,hogy nincs?
Most mi a nagy orvosi kamu?Masik kerdes: olyan gyorsan fejlesztettek egy oltast, most mar 7-8 honapja kuss van ,hogyhogy nincs uj? Meg szo sincs rola!
-
Gsx-rr
veterán
Gondoltam hogy nagy lesz a kuss azzal kapcsolatba amit kiraktam
Azt nehez cafolni nem a Blikk hozta le.
38.000-en perlik a kormanyt mar Ausztraliaban -
Gsx-rr
veterán
Nem ertem minek izgultok!
Lassan itt a Karacsony onnan mar csak 3-4 honap es megint eltunik a virus, fesztivalszezon, falunap Balaton!
Addig egy bunkerbam is ki lehet birni! -
Gsx-rr
veterán
válasz
#20749568 #113963 üzenetére
Dehogy lesz kotelezo!
Nem veletlen sehol nem merik meglepni!
Ez csak a te vagyalmod!
A masik,hogy lassan 1 eve megy az oltas, semmit se oldott meg es ott se oldja meg ahol 100 szazalekos lenne az atoltottsag
Ideje lenne ezt belatni!
Sokan burokban elnek a vilagrol annyi fogalmuk van amennyit a sajto akar!
Kiraknek megint egy tegnapi kepet, rekordokat donto szamokrol
4000 turista csak 1 szallodaban es mar 14 honapja ez megy meg se tortent semmi tragedia.
Honnan tudom? Szallodaknak van biztositasa ami ervenyes karteritesre is ha valaki akkor betegende mikor hazaert -
Gsx-rr
veterán
válasz
#20749568 #113957 üzenetére
Ha nem kotelezo, nem lehet senkinek ilyen elvarasa!
Nagyon elrugaszkodtok attol amiert regen az emberek akar az eletuket adtak!
Ne visszafele menjunk mar, igy is van eleg sok diktatura a vilagonEz ilyen egyszeru!
Kotelesseged a demokraciaban az amit a torveny meghataroz!
Semmi tobb! -
Gsx-rr
veterán
válasz
#20749568 #113949 üzenetére
Azért én egy dolgot nem értek. Tehát ha nincs beoltva akkor fizessen az orvosi ellátásért
Ha be van oltva és mégis lesz valami súlyos következménye a vírusnak vagy akár belehal az oltás ellenére akkor viszont nem tud perelni senkit?Most akkor ez megint egy kicsit olyan kettős mérce. Nincs evvel semmi gond legyen így csak akkor másik oldalon is legyen vállalva a felelősség
Az a baj hogy ti hiszitek magatokat már okosabbnak mint a tudósok nagyon ki lettetek itt nevelve.
A legjobban azt szeretem amikor a Merkelyt itt szidják hogy nem ért hozzá de amikor itt valaki osztja az észt akkor azt hiteles. Viccesek vagytok! -
Gsx-rr
veterán
válasz
BalanceR #113304 üzenetére
Statisztikat mutatsz olyan orszabol ahol a rendor az utcan elfogadja a penzt egy szabalysertesnel?
Koztudottan a jogositvanyt penzert veszik ugy ,hogy a kormanynal se ultek?
En ertem ,hogy mit akarsz mondani de en meg ismerem a nepet!
Nem veletlen rohognek ok is a szamokon -
Gsx-rr
veterán
válasz
t72killer #113301 üzenetére
Bocs a baratnom is Ukran(nem veletlen mertem kijelenteni,hogyan konyveltek a pozitiv eseteket az elso hullam eseten), a csaladja ott el,az Apja Izraelben orvos.
2. Kb 1400 Orosz Ukran jon napont csak ebbe az orszagba!
Az havi tobb mint 40.000
Az nem reprezentativ?
Mondok jobbat!
Usaba te nem tudsz beutazni most, ok viszont minden gond nelkul.
Ha olyan gond lenne szerinted az Usa beengedne oket?
Ja vagy csak egyszeru politikai huzas az Eu-val szemben?!?! -
Gsx-rr
veterán
válasz
Z.É.T. #113232 üzenetére
Én csak néha jövök ide de tényleg nem értem hogy miért kell mindig szélsőségeskedni olyan egyszerű lenne elfogadni mindenkinek a véleményét és amennyiben nem egy bődületes baromság akkor mindenféle indulatok nélkül reagálni vagy nem reagálni rá nem értem hogy tényleg sokan egyből egymásnak tudnak ugrani olyankor is amikor egyáltalán nincs igazuk
Ez nem neked szolt altalanossagban mindenkinek
-
-
Gsx-rr
veterán
Szamomra erdekes, szerintem majd lesz meg szivas a felnotteknel is,de majd a kemenymag megmagyarazza,konteo stb, ezazorvosishulye
[link] -
Gsx-rr
veterán
válasz
t72killer #112599 üzenetére
Te orvos vagy? Lattad a leleteket?
Melyik orvos jelentette ki es hol van rola az orvosi irott velemeny,hogy a kovid okozta!Logika az orvoslasban?
Egyre jobb! Nem is kell vizsgalat logikus gondolkodassal majd az itt diplomazott szakertok megmondjak a diagnozist!Csak mert pont ezeket hozzatok fel ti is!
Amig orvos ezt nem erositi meg addig pont annyira hiteles,mint amiket ti nem hisztek el -
Gsx-rr
veterán
Svaby mar megint vagy csak eloszor kovidos?
Ha jol emlekszem nala nem volt antitest az oltas utan. -
Gsx-rr
veterán
válasz
BalanceR #112425 üzenetére
Nem jol tudod.
10millio emberbol 600.000 dolgozik a turizmusban.Itt csak a fővárosban és környékén él 4 millió ember akiket egyáltalán nem érint a turizmus ugyanúgy ahogy a többi nagy városban lévőt se szinte teljesen önellátó az ország
Nagyon sok országgal kapcsolatban tévhit hogy a turizmus hozza a bevétel jelentős részét. Nézd meg a sra Magyarországon is csak 10 vagy 11 %. Pontosan azért a kutyát sem érdekli hogy mi van azokkal akik a turizmusból élnek.
Itt a szállodák legalábbis a régióban 100 %-ban külföldi kézben vannak tehát kiviszik a pénzt
A beutazáshoz nem kell semmi nincs semmilyen megkötés légitársaságok szabályzata az érvényes de pl. az Air France és Swiss még tesztet sem kér nem hogy oltási igazolást
A másik hogy az összes kelet-európai ország nak orosz ukrán lengyel román van közvetlen charter járata ahol szintén semmit nem kérnek -
Gsx-rr
veterán
válasz
t72killer #112423 üzenetére
Oké de ezek az intézkedések hogy passzolnak? Na ez a valódi diszkrimináció a helyiek el vannak nyomva és korlátozva vannak a turisták meg azt csinálnak amit akarnak.
Statisztikát t meg hagyjuk. Ismerősöm csütörtökön nagyon rosszul érezte magát,Láz stb...Volt már Kovidos mellette be is van oltva egyértelműen azt mondták neki hogy influenza és hazaküldték az orvostól teszt nélkül
Most azt mondjak hogy az átoltottság 60 %-os és addig fent akarják tartani az intézkedéseket amíg nem érjük el a 70-et
-
Gsx-rr
veterán
Nálunk, Dominikai Köztársaság
Kijött a rendelet hogy holnaptól sehova nem mehetsz oltás nélkül a szupermarketbe se buszra se szállhatsz fel ,bárok bankok stb.
Ellenben a turista ezekre a helyekre lehet nekik nem kell oltási igazolást felmutatni elég az útlevél hogy ő turista.
Szupermarket láncolatok már nyilatkoztak hogy az állam nem támogatja őket tehát ők nem fogják betartani.
Már több tervezett megtámadta a döntést elvileg kedden lesz folytatása.
Érdekes lesz! -
Gsx-rr
veterán
válasz
lacos001 #112266 üzenetére
Azt látom hogy nagyon sok helyen semmi koncepció nincs a döntésekben.
Nálunk is most elvileg hétfőtől mindenhol kérik az oltási papírt üzletekben konditeremben szórakozóhelyeken. Viszont a turisták által látogatott legnépszerűbb legnagyobb szórakozóhely a világszínvonalú Coco Bongo
Szabadon látogatható a turistáknak,helyieknek kell oltasi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Hobby elektronika
- Leállnak a Star Wars: Hunters szerverei
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hálózati / IP kamera
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 4/8/16 Gbps FC HBA-k, transceiverek készletről (áfás számla, 1 év garancia)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest