Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Macrodroid
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Mutatós dizájnnal várható a Realme első Ultrája
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
válasz
Rendo84 #116742 üzenetére
Borzalmas! Hogy mik vannak!
Az én kollégám unokahúgának a férje pedig gyorshajtott, csak egy 70-el lépte túl a megengedettet, mégis, később a rendőrök kérdezték, hogy ráírhatják-e a cipője talpára, hogy ananász.
Nem volt kedve balhézni, szóval inkább megengedte, de azóta is egy kacsa figyeli. -
Ezekiell
veterán
válasz
Rendo84 #86385 üzenetére
Gondolatolvasónak szar vagy, sebaj
És reklámozni se tudnál semmit, mert nincs mit, hisz európa legnagyobb gyógyszergyára a fasorban sincs oltással. Ez van, törik kicsit az ego, túlélik
Az oltásellenes orvosok meg egytől egyig debilek. Van ilyen, de te higyj nyugodtan nekik
-
válasz
Rendo84 #86377 üzenetére
Színvonalas vagy
Ezen fennakadtam azok után, hogy imígyen fogalmaztál előtte éppen:
Mit jelent ez a büfögés?
Értsük úgy, hogy ez lenne a színvonal? Persze, értem én, hogy a stílus maga az ember, de így az elején nem akartad kicsit álcázni magad?
No de látom gondolatolvasó is vagy.
Nem baj, ilyen is van. Azt azért megtehetnéd, hogy ha meg is lep, hogy páran opponálnak a meglátásaidra, hogy kulturáltan kommunikálsz! Hidd el, sokkal meggyőzőbb erejű tud az lenni, még ha esetedben ennek esélye csekély is.
Köszi a régi topiklakók nevében is.
(#86387) pw12345
Neked is gratulálnom kéne? Mi van ma, hogy hirtelen ekkorát zuhan itt a nívó?
-
Alex91
félisten
-
freeknight
őstag
válasz
Rendo84 #7648 üzenetére
Kínában egyetlen tízmilliós városra kellett koncentrálni, oda lehetett vonni orvosokat, hadsereget. Észak-Olaszország kompletten fertőzött, nincs már honnan odavinni erőforrást. Hamarabb terhelődnek le az orvosok, hamarabb fogynak el a lélegeztetők, itt az eredmény. Meg ugye a kínai számokat alapból fenntartásssal kell kezelni.
Ezért veszélyes terep pl az élelmezés is. Mindenki azt mondja, nem kell felhalmozni, vuhanban se haltak éhen az emberek. Igen ám, de Kínában csak vuhanban volt baj, máshol nem betegedtek le tömegével az üzemi dolgozók/kamionosok/boltosok.
Nálunk ugye meg az egész eu-t egyszerre érinti majd és bénítja meg a járvány...Lauda: modellezések szerint már 3 napja el kellett volna kezdődnie a csökkenésnek. Erre nemhogy csökkenés nincs, egyre több az új eset, most már majdnem dupla annyi új napi fertőződés van, mint 3 napja.
-
azbest
félisten
válasz
Rendo84 #4883 üzenetére
az már több napos...
akkor már inkább, hogyan is ment valójában a betegfelvétel a - talán - valójában legelső pozitív pácienseknél.
"Már március 2-án belázasodott az egyik koronavírusos magyar beteg - mesélte el a karanténban lévő fia" [444]
Videó blogot indított a srác bentről.
Maga a videóban lévő egyszemélyes karantén szoba korrektnek tűnik a videón. Mondjuk ezt a részleget mintha kifejezetten most, emiatt adták volna át, éppen frissen felújítva belülről. Jobb, mint a korábbi indexes több ágyas szobás képeken.
A kaja meg ezek szerint továbbra is csak az éhenhaláshoz sok, magyar kórházi menü -
válasz
Rendo84 #4883 üzenetére
Vannak itt durvább dolgok is: Csak lázas? Bejöhet. – Megnéztük, hogy működik a határellenőrzés Hegyeshalomnál
Valahogy túl laza lett az emberiség ebben a nagy modern világban. Basszus a Koreaiak , a Kínaiak, a Japánok szót tudnak fogadni? Mi miért nem?
Mondjuk a saját csajom sem fogad szót nekem....na...most megyek is, és megverem asszem...
-
lafaty80
addikt
válasz
Rendo84 #4309 üzenetére
Figyi, bírom hogy írsz egy 1 modatos hülyeséget, aztán magyarázod érhetőbben.
1. legközelebb ne sajnáld a billentyűzetet, mert amit és ahogy elsőre írtál, az fájdalmasan félreérthető volt.
2. Nem ismersz, így kérlek ne alkoss rólam ilyen véleményt, én sem tettem. Nem miattam fogunk oda jutni és nincsenek társaim (de nem is értem ez alatt mit értesz), megint ostoba következtetést vontál le.Egy dologban értek egyet veled, előbb kellett volna tökösnek lenni és lépéseket tenni, nem azt várva, hogy "majd meglátjuk a többiek mit csinálnak".
-
válasz
Rendo84 #4282 üzenetére
Szerintem nem gondoltad át amit írtál .
A helyedben neki futnék a kérdésnek mégegyszer. Nem pedig azon ötletelni hogy a Tajgetosz nem is olyan rossz hely az idősek ,krónikus betegségben szenvedőknek, és a nagyon fiatal gyerekeknek akiknek még nincs eléggé erős immunrendszerük ...stb , de tetszőlegesen bővíthető a lista . -
janos1988
addikt
válasz
Rendo84 #2771 üzenetére
Hírekben is benne volt. Nincs vége, de a nehezén túl vannak. Ez
kurvkibasbaromira rossz hír a felhalmozóknak...Máskülönben mutatták Dél-Koreát. Nem semmi.
A "modern" nyugaton meg csak a pánikkeltés megy, amit be is kajálnak túlnyomórészt a
buttájékozódni/informálódni nem képes emberek. -
Soulfly842
addikt
válasz
Rendo84 #1525 üzenetére
Nem hozzád címeztem, hanem a videót kommentáltam, amit igen, te linkeltél, s amihez kapcsolódva írtam
A németeknél azt láttad a hírekben, hogy random megállítják az autósokat is s ha a teshőmérséklet olyan, akkor már automatikusan tesztelik tömegesen? Szerinted van ilyen az olaszoknál? 1-2 hét és utána már ott is máshogy fognak kinézni a számok.
Az olaszoknál meg mindenhol nyilatkozzák, hogy azokkal az esetekkel tudnak foglalkozni csak, ami már olyan súlyosságú...
Én laikus vagyok, de az olasz egészségügyi helyzetet nézve (ott tömeges teszteléssel foglakozni, amikor már az alapesteket sem tudják ellátni?), illetve a tesztelési folyamatokat nézve a németeknél - kicsit máshol tart most a két ország még/már.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Rendo84 #1505 üzenetére
Esküszöm, ez olyan mint egy laikus.
1, A németeket random és tömegesen tesztelik. az olaszoknál meg mindenkit elhajtanak, csak aki komoly orvosi ellátásra lélegeztető gépre, stb szorul azokat látják el, azt is priorizálva... hogy ki az a beteg, akivel megéri egyáltalán foglalkozni. Egyszerűen brutálisan másak a szűrési metódusaik, azért van a nagy esetszám.
2, a németeknél később jelentek meg ilyen nagy számban az esetek (s ott is a Mindenkit nézve, nem a kritikusak számát...)... Az olaszoknál sem a gyors indulást követően azoinnal robbant az elhunytak száma.
-
válasz
Rendo84 #1327 üzenetére
Az olasz roham előtt számoltam Vuhan-on kívüli (=VIP betegellátás) haláleset/össz lezárt eset mutatót utoljára, az 1.5% körülire jött ki. Most ugye az olaszoknál épp beindulóban a nagyüzem, pár hét múlva lehet számolgatni.
Alapvetően dolog érdekes:
- elhunytak korfája, kórtörténete
- kórházi ellátást igénylők korfája, kórtörténeteSajnos a balfék járvány-nemkezelés eredményeképp egész €urópában kb egyszerre számíthatunk a csúcsra, ami többszázmillió fertőzöttet (legyen pl a 740M-s populáció fele), többtízmillió különböző fokú kórházi ellátást igénylő beteget jelent. Azaz vérre menő harc fog folyni az utolsó lélegeztetőgépért, és a személyzet is hamarabb fog összeomlani, mint Vuhan-ban (ott ugye volt lehetőség külső segítségre, mivel izolálták a gócot). Ne legyen igazam...
-
Soulfly842
addikt
válasz
Rendo84 #1322 üzenetére
Újabbak az estek, s nem a fertőzöttség kezdeti szakaszában történnek a halálesetek olaszországban sem. Egy, másfél hét múlva már magasabb lesz a halálesetek száma máshol is szerintem.
(#1319) llax
A leépültebb idősek sokszor szerintem nem a gazdagabb társadalmi elitből származnak, s akik ilyen hajókon kalandoznak ált. akkor mernek nekiindulni, ha jobb az egészségi állapotuk is. Az igaz, hogy jobb nem lesz.
-
válasz
Rendo84 #1322 üzenetére
Azt is add hozzá, hogy az olaszoknál korábban kezdődött a buli. Esetleg kínai susmusolósan jóval korábban?
Vmelyik korai brit esetből rémlik olyan sztori, hogy a tag február 12 táján kapta el, azaz február elején már jelentős számú fertőzött volt az olaszoknál. A bomba a mindenféle országok síszüneteivel robbant, uis mindenkinek é-olaszban kell rázni ilyenkor a s.ggét
-
válasz
Rendo84 #1079 üzenetére
Szekszárdon bizony a tesco parkolóban szoktam látni 3-4 autóval román rendszámú kocsikat, mikrobuszokat, megállnak vásárolni kaját, megeszik a parkolóban, azt mennek tovább. Látszik rajtuk, hogy nem turisták, hanem munkásemberek, mind pasi, sietnek haza a családhoz. Szóval azért bemennek emberek közé.
-
Soulfly842
addikt
"Olaszországban arányaiban jóval több a kritikus állapotban lévő mint máshol, illetve az elhalálozott is, ott valóban aggasztó a helyzet. Erős a gyanúm, hogy itt valaki szándékosan rájuk eresztette a poklot."
Ott egyszerűen csak annyiról szól a történet, amit ők is elmondtak, nincs kapacitásuk random tesztelni, csak a komolyabb tünetekkel, szűrnek, tesztelnek.... Az más kérdés, hogy így még több vírushordozó mászkál és még nagyobbak lehetnek a károk, a fertőzöttek aránya
"Németország teljesen az ellentéte már. 444 fertőzött, 0 halál, 2 kritikus. Pedig itt is rengeteg a bevándorló."
Na, talán a német precizitás tud csak vetélkedni dél-korával, vagy kínával. Szerintem az lehet a háttérben, hogy itt komolyabban próbálnak szűrni.
Számomra érdekes Izland is, ahol jóval alacsonyabb a népesség mint nálunk és hozzánk képest sokkal több a fertőzött is ami jelenleg 34 fő. És persze elszigeteltebb hely is.
Izland turizmus szempontjából nagyon felkapott, valószínűleg ezért a magas szám is.
Ami nekem pozitív dolog, hogy a szomszédos országainkban kevés a fertőzött, kis országok lévén, talán jobban kordában tartható, kezelhetőbb lesz mint máshol.
Hááát, ezt egyelőre pozitívnak azért nehéz hívni, mert később isi kezdődött, ha az első lappangási idők letelnek, akkor súlyosabb lesz a helyzet is.
Egyébként ma súlyosak a számok...
Ma eddig 2600 feletti új fertőzött.
Dupláztak a hollandok...
Svédeknél , norvégoknál, stb...Ha igaz is lesz, hogy a jó idő gátat szabhat, ott azért sok hely van, ahol várhatják a 30 fokot..
Italy +769
Iran +591
Dél korea +467
Franciák már 377-n állnak és ma is +92
Látszólag a spanyoloknál kisebb a növekedés (+31), de már így is 259-en állnak.Ezek durva arányú növekedések...
Jah, s hallotattok a románról, aki magyarországon keresztül is ingázott?
-
Tetsuo
őstag
"Ami nekem pozitív dolog, hogy a szomszédos országainkban kevés a fertőzött, kis országok lévén, talán jobban kordában tartható, kezelhetőbb lesz mint máshol."
Te miről beszélsz?!
Hallottál az EU-ról? A szabad mozgásról? SENKI nem zárta le a határokat, mindeki úgy megy át a shengeni országokon, ahogy neki tetszik. Vedd egy nagy vízfejjel irányított országnak az egészet. -
lm83
őstag
Teljesen egyet értek, a pánik nagyobb gondot okozna, ahogy meglesz az első eset, egyből megint jön majd a pánik vásárlás...
Persze olyan nem lesz mint Romániában, hogy össze verekednek, hogy klasszikust idezzek, rántott csirkecomb esete :)
Még azon se csodálkoznék ha már lenne itt nálunk is beteg, csak jól eldugták volna valami bunkerban, amíg rendbe nem jön,
Ezzel is el kerülve a pánikot... -
-
Apokalipszisre senki sincs felkészülve: Vuhan-ban, ahol a város mögött áll a világ 2. számú gazdasága, háborús helyzet van, összeomlott, beteg ápolók.
De tény, magyarisztán még az átlagnál is gyengébb eü-vel rendelkezik, ahol sokszor nyugdíj mellett dolgozó orvosok (=extrém rizikócsoport) állják a sarat, amiből nagy baj lehet.
-
inf3rno
nagyúr
"Ahogy kellene, persze nincs rá kapacitás és pénz: laborvizsgálattal kideríteni a pontos baci, vagy vírus típusát és célirányosan kapod erre a gyógyszert."
Azért azt tegyük hozzá, hogy egy jó darabig erre nem is állt rendelkezésre a technológia. Nem minden mikrobát lehet kitenyészteni, és eléggé időigényes. Mondjuk ha 1 hét mire eredmény van, addigra elpatkolhat a beteg vagy rosszabbodhat egy csomót kezelés nélkül. PCR-el megoldható lenne manapság, de arra meg pénz nincs egyelőre. Majd ha olcsóbb lesz, akkor talán.
-
-
lm83
őstag
Az egyetlen hatékony védekezés ilyenkor a ha teljesen el szigeteljük magunkat a külvilágtól...
Ahogy azt Észak Korea tette,
Már más írta, Kínában is csak a vezetés miatt tudtak ilyen karantént létre hozni, ha ott is liberálisok irányítanának veszett fejsze nyele lett volna...
Már januárban kb minden kínai repülő, hajó járatot le kellett volna állítani és hasonlók,
Ruszkik is egyből zárták a határt.
Nálunk meg itt korzozik a sok kínai turista... -
Soulfly842
addikt
A H1N1 és társai csirájában elhaltak ehhez képest. ott kb 12E-14E-ből egy ember halt meg...
Talán azért, mert csak a kínai cenzúrázott adatokat tekintve ~3 gyorsabban terjed mint az influenza (valós adatokat nézve 1-1 embertől indulva gyorsan több ezer ember lett..? - s folyamatosan sokszorozódik a fertőzések száma)? Talán azért, mert a milliós nagyságrendeknél nem szükséges egy igen komoly százaléknak kórházi ellátás? Talán azért, mert pillanatok alatt 60 országra felé bővült azon országok száma ahol megjelent, s olyan területeken is életben maradt a vírus, ahol 20-25 fok van? Talán azért, mert nem csak az influenzát ismerjük, hanem annak a mutalódási folyamatait is és fel is tudunk rá készülni, ennek meg nem? Talán azért, mert brutális kína-féle karantén alatt volt az a cenzúrázott 3% is? - az olaszok meg szarnak rá, mert képtelenek infrastruktúra szintjén is normálisan kezelni? Talán azért, mert a tüneti kezeléssel - ami az influenza kezeléshez képest nem is túl hatékony - 3 hetet akár az intenzíven tölthetsz?
A legtöbb európai ország megközelítőleg sem lesz erre annyira felkészülve, mint Kína.
Lásd az amerikaiakat, alig tudják a bürokráciát kijátszani azért, hogy egylátalán egy-egy tesztet megcsináljanak... -
Soulfly842
addikt
Leírom ismét
Nem az a legnagyobb probléma, hogy mennyire számolhatunk az olasz számokból, hanem az, hogy a sürgős esetekkel tudnak csak foglalkozni....Brutálisan továbbterjed így a vírus, ha az enyhébbel nem tudnak, s csak még nagyobb bajok lesznek. Ha ezt a mentalitást viszi tovább európa, akkor nem 10E fertőzött betegről tudunk majd mint Kínában... ez borítékolható! A többi ember szabadon jár-kell, az egészségesek között...
-
Szingapúrnak rossz az EÜ ellátása?
" világ egyik legfejlettebb államává tette a várost"
"Egészségügyi ellátás
A 80-as évek elejéig az egészségügyi kiadásokat adókból fedezte Szingapúr, és a szolgáltatók köztulajdonban voltak. A társadalom elöregedése azonban a többi fejlett országhoz hasonlóan egyre nagyobb terhet rótt a rendszerre.[J 2] ami a hosszú távú fenntarthatóságot veszélyeztette. Az egészségügyi rendszert ezért átalakították; napjainkban jelentős részben előtakarékossági számlákon és egyéni társfinanszírozáson alapul az ellátás.[6]
Az átalakítás után a szingapúri egészségügyi rendszert ma a világon a leghatékonyabbak között tartják számon. A GDP 3,7%-át teszik ki az egészségügyi kiadások (szemben az OECD átlagosan 8%-os értékével), aminek 30%-át állami forrásokból, 8-10%-át az állami kezelésű előtakarékossági számlákról, a maradékot tisztán magánforrásokból fedezik.[6] A magánszolgáltatók arányában az ellátástól függően nagyok az eltérések. Az alapellátás és a járóbeteg-rendelések 80%-a magánkézben van, míg a fekvőbeteg-ellátást túlnyomóan (kb. 80%-ban) állami szolgáltatók végzik.[6]
Az egészségbiztosítási piac legnagyobb szereplője az állami biztosító; a magántársaságoknak nem jut nagy szerep Szingapúrban. Az állami biztosító csak a ritka, súlyos betegségek finanszírozását vállalja, azt is megfelelő önrésszel. A magasabb komfortú ellátást választóknál az önrész aránya magasabb. A preventív intézkedéseknek nagy figyelmet szentelnek, a közoktatásba is beépül az egészséges életmódra nevelés.[6]"lásd: Wikipedia.
Én ez alapján azt veszem ki, hogy az EÜ ellátás elég magas színvonalon működik. Főleg, hogy egy gazdaságilag is igen erősen fejlett Városállamról beszélünk
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Spórolós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 12 részletre , MSI Cyborg 15 gamer laptop RTX 4050
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest