Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
sokáig azt hittem ez humbug. több ismerősöm is kikapcsolja regeditben, otthoni felhasználók, egyik időként azért ráfrissít de előtte utánanéz hogy vannak-e rá panaszok
én azóta vagyok óvatos hogy befosott az ubi launcher és végleg feladtam a harcot újra kellett húzni a win-t (ez nálam mintha a fogamat húznák, boommerül szeretek belakni mindent), egyszer ryzen masterrel is lement ez a kör, egyszer észrevettem hogy egyes beállításaim frissítés után visszaálltak, de amikor fájlok, mentések tűntek el én is beadtam a derekamat. épp nem érdekel hogy a win hibája-e vagy brüsszelé, vagy hogy ezek csak velem fordultak elő az egész tejútrendszerben (vö, androidnál még nem volt soha hasonló pedig gagyi eclair óta használom) szóval amióta ki van kapcsolva az update nyugodt ember vagyok
rendszer belassulást még nem tapasztaltam
(ez erős hw esetén talán nehezebb is), de olyat már igen hogy kevesebb fps-em lett
-
King Unique
titán
Inkább annak kellett volna kérdésnek és javaslatnak lenni, hogy a sok feleslegesen telepített, automatikusan induló 3rd party bloatware program számát hogyan nyirbálják meg, hogyan futtassanak víruskeresést ha összevírusozták a rendszert, ha lassú (SMR) HDD a rendszermeghajtó akkor azt hogyan cseréljék gyors SSD-re, stb. Mert ugye normál esetben nyilván nem a frissítésektől lesz lassú a Windows, hanem inkább az előbbiektől, ha laikus felhasználókról van szó, akkor meg pláne.
Nem szemléltet ez semmit, a frissítések végleges letiltása mellett soha nem voltak észérvek és nem is lesznek.Az automatikus frissítés kikapcsolása amúgy a Windows 10-nél is megoldható, de véglegesen nyilván nem javasolt. Az újraindítás meg eleve ütemezhető és akár 1 héttel is eltolható, + ott van az aktív időszak is, stb. Alapeseten pedig csak havonta 1x kell a havi kumulatív frissítések telepítése után újraindítás.
Tehát inkább egy konzumer szinten már évek óta nem támogatott lyukas. elavult Windowst telepítenek - már ha tudnak egyáltalán - , amin már a népszerű böngészők új verziói sem futnak...na ez megint ilyen. -
Dr. Akula
félisten
Nem a hibajavításoktól lesz lassabb a rendszer, gyanítom nem ártana némi user profil törlés, netán win reinstall, ha már sokat volt registry cleanerekkel hekkelgetve. Esetleg egy víruskergető se ártana, gondolom ha a frissítésekre így tekint a gazdája, a víruskergető is "minek?" kategóriás, 1-2 botnetet és cryptominert össze lehetne szedni nálatok.
A Win 10 még Core 2 Duo gépeken is jobb mint a 7, még az se jó indok hogy nem bírja el a gép.
-
arnyekxxx
veterán
Köszönöm a példádat, magas labda volt. Engedd meg, hogy lecsapjam: aki nem érti, hogy mi az az akkumulátor, és egy hideg reggel egyszercsak az autó brübrübrü helyett csak annyit mond, hogy brü, és nem indul el, vegyen azonnal 25 ezerért bele egy új akksit. Aki meg érti, az először megnézi, hogy mi miatt merült le az aksija, és ha nem azért mert szarrá ment az aksi akkor elhárítja a hibát (ha van egyáltalán, nem csak a sok rövid táv/sok állás és a hideg miatt merült le az aksi) aztán feltölti az és használja tovább.
-
"nagyságrendekkel kevesebb erőforrásból képes ezt a feladatot ellátni. "
Mondjuk ezt is régen hallottam Androidos alkalmazásra!
Szerintem a negyedik ipari forradalommal eljutottunk oda, hogy egy embernek nem lehet mindenről tudni, hogy hogyan működik. Törekedni persze lehet rá.
Térjünk vissza akkor a témára: nem is húzóág már a windows a MS számára, arra ott van az Azure.
Szóval ezt az irányt bárki láthatja.
-
Érdekes, hogy azt mondod rájuk, hogy buta... nem az volt az elmúlt ~10 év iránya, hogy neked már semmit nem kell tudnod arról, hogy hogyan működik, mert működik és kész? Hogy ezzel nyitunk a digitális analfabétaság felé, hogy alacsony a küszöb? Esetleg, biztosan az számít mai alap IT ismeretnek, hogy tudod mi az a fájlrendszer, BIOS, akármi? Megtaníthatom az óvodás gyereknek a nortoncommander használatát, vagy inkább legyen az - egyébként gyakoribbnak tűnő... - Android érintős használat?
AD-nál azért több a Win32 API-ra rátaknyolt alkalmazás, az x86 és a win32 (aka wintel) élteti egymást hosszú ideje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged