- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sb
veterán
A kérdés inkább az, hogy miért raknál bele dvga-t ha elég az integrált is?
Az utóbbi időben jött 1-2 értelmezhető kisebb dvga de 90%-ban az elmúlt 10 év a kis dvga-k haldoklásáról szólt. Évekig nem jöttek friss modellek, 2-3-4 generáción keresztül átnevezések voltak, emiatt feature-ben is elmaradtak, jóval több decode/encode támogatást tudtak az igpu-s és/vagy mobil apu-k. Covidban aranyárba került bármi ami képet ad, hiába nem volt jó bányászatra, ez még inkább előhozta a használhatatlan modelleket aranyáron. A fogyasztásuk is szar volt az elmaradás miatt (és ha még jó perf/W is lenne, akkor is hátrányban vannak az igpu-khoz képest). Ha elvi különbségek, akkor jobb lehet a kiosztott ram mennyiség tekintetében is az igpu, ahogy multimonitor-fogyasztásban is.Méretben is sokkal ésszerűbb. Voltam mITX konfigjaim, de a "nagygép" minimális játékkal, szóval értelmes dvga nélkül is mindig mATX volt nálam, nem noti vagy bármi más. De már én is eljutottam oda, hogy felesleges ha belefér egy mini PC-be az egész cucc és már nem nagoyn van kompromisszum, 8-16 magot berakhatsz, ha nem 250W TDP-ig küldöd hanem 65-95W-on megáll akkor is -10%-al van egy brutál erős gép cpu-ban, így ha gpu-ban hozza az elfogadható szintet akkor minek egy torony az asztal mellé?
Végül pedig amit a legkönnyebb értelmezni: ár.
Nézz rá most az árakra, hogy mi az a "plusz" amit megfizetsz a felesleges igp-ért.
Árukereső szerint jelenleg:
Ryzen 7700: 115k, 8700G: 115k. A kettő között a különbség (oké, a proci kicsit gyengébb, de nem sokkal) a dvga amit megvennél pluszban: RX 6400-6500 50-70k önmagában.
Innentől sztem nem kérdés.@rodrigez
Pár saját adat:
Time Spy Graphics Score:
5600G DDR4-4000 desktop: 1430 pont
7735HS DDR5-4800 (SO-DIMM): 2400 pontszerk: Érdekesség, hogy a 8500G 4CU-val 1750 pont. Vicces mikor elő van adva, hogy egy APU 8-12 CU-val arra jó, hogy "képet adjon".
-
L4mie
veterán
Én speciel kiszedtem a 1060-at az 5600g mellől, mert
1 nem volt rá szügség,
2 hangosabb volt és többet evett a gép.
Majd ha lesz időm játszani visszarakom.
Ha hoznák az új cpu-k a szintjét akkor váltanék és olyankor még vissza se kéne raknom.
Amúgy D3 ezen is szépen elmegy, 1060 erejével meg kompromisszummentes -
ddaydome
senior tag
Van. Ez a fejlődés. Emellett egyre több munkàba is befogható igp van ( nyilván nem a prof. szinten), meg nem mindenkinek kell külön vga, ha pl. a civ6-al jàtszik vagy a Star Wars battlefront 2-vel.
Minél erősebb, annàl újabb címek is el futnak minimum beàllítàsokkal. Szóval próbálj meg màs székből rànézni. -
Soderes
senior tag
Nézd, nálam az van hogy a sok melóból kifolyólag nekem kimaradtak 2008-től a pc gamek nagy része (Borderlands, Batman Arkham stb.). Ezeket viszont röhögve elviszi a mostani Vega 11 IGP is 1080p maxon.
Plusz én kisebb, indie játékokkal is elkattogok.
Néha videót konvertálok és oda nagyon hasznos a VCN.Emellett nincs zaja és semmit sem fogyaszt. dVGA hibáktól sem kell tartanom.
Ha majd évtizedet lépek játékokban, akkor jöhet izmosabb IGP.
-
Soderes
senior tag
Csak az én nevem beszélhetek, de nekem teljesen megfelelnek.
Amennyit én játszom és a plusz funkciói, amit nagyok is tudnak (hardveres kodolás pl.) azt mind megkapod.
Nekem nem kell a 4K. 1080p tökéletesen megfelel.
Úgy se jönnek már olyan címek újonnan, hogy nagyon kellene dVGA. Azok az idők elmúltak.DaVE-1 : Prüntyögni? Bizonyos kompromisszumok mellett 1080p megy rajta szépen a Starfield.
-
DaVE-1
senior tag
Mi? Az hogy pl biztos nem csak én akarok ilyet. Nekem most valszeg behalt a VGA-m.. És mivel kihalt belőlem az a dolog hogy én több száz ezret adjak ki egy kártyáért így én megelégednék ezzel az igp erővel.. mondjuk ha hozna egy rtx 3050-et. Emellé persze lehetne venni erősebbet is és ha az behal nem kell azonnal venni új vga-t hanem ott lesz a prociba amivel lehetne játszani.
8700G-vel el lehet most is prüntyögni csak ha ne adj isten amd kihoz valami 9xxxG-t akkor feleslegesen venném meg..de sajnos mindig ezek a G-s procik amik a legkésőbb érkeznek már ha érkeznek..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-book olvasók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- VR topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest