Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• D55

senior tag

válasz bambano #103 üzenetére

Kisebb cégeknél, személyesebb közegekben el lehet ilyen temperamentumosabb fellépéseket is képzelni, bár az ökölrázás azért átlép itt is egy hátárt szerintem és nem biztos, hogy jól összecseng a mondanivalóval (felelősségtudat). Nagy cégeknél nyilván sokkal diplomatikusabb keretek között célszerű az általad leírtak miatt is, pl. inkább tömeges felmondási opció.

Hozzáteszem én elsősorban univerzálisabb megoldásokat szorgamaznék. Rendkivül sok területen születtek manapság a technikai működés szempontjából invazív, illetve komoly adminisztrációs terheket okozó törvényi erejű szabályozások, pl. adatvédelem, szerzői jogok, tartalommoderáció, stb... Ezek a kritikus infrastruktúrák üzembiztosságához képest (soroljuk a NIS2-t is inkább az adatvédelemhez) sokkal másodlagosabb érdekek, mégis tudomásul vette őket a társadalom és a szakma is. Ebből tehát nekem egyenesen következne, hogy a politikára érdemes lenne a mostani eseten felindulva nyomást gyakorolni, hogy az üzembiztossági aggályok csökkentése érdekében a felelősségteljes szoftverüzemeltetéshez optimális körülményeket (pl. minimum a felelős technikai vezetők határidők és egyéb szűk keresztmetszetekkel kapcsolatos egyfajta vétójoga a managementben) és kellő méretű cégek esetén az ehhez még indokolt technikai-struktúrális keretrendszereket törvényi erővel kényszerítse ki.

Új hozzászólás Aktív témák