- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
-
rob210
nagyúr
válasz
REDeath #3901 üzenetére
Az lehet de a nagy felületű sapka jobban elvezeti.
HA így gondolkodsz akkor elég lenne egy mag méretű hűtőborda és azt kéne hűteni.
Nem véletlen hogy minden procihűtő kiszélesedik meg nő az átmérője jobban le tudja adni a hőt nagyobb felületen.
A kiindulási pont kicsi de a végpont nagy felületű ezzel a hőleadási érték jelentősen javul. -
rob210
nagyúr
válasz
REDeath #3897 üzenetére
Jah azt el is felejtettem írni hogy mindenkinek egyértelmű legyen.
HA mondjuk veszünk egy példát 3200+-os proci megy alapon 2000Mhzet.
A ram meg mondjuk egy jó 600Mhz es ram hozzá.
Akkor azért is jobb a magasabb órajel alacsonyab szorzó.
Mivel a 10X200=2000Mhz használ 400Mhzes ramokat.
A 9X250=2250Mhz használ 500Mhz es ramokat.
A 8X300=2400Mhz használ 600Mhz es ramokat.
Jobban ki lehet használni a nagy teljesítményű ramokat.
Ha mondjuk 400 as ramod van és visszaosztod akkor az egésznek semmi értelme akkor mindegy hogy 8X300 vagy 10X240 így is ugy is a ram őli meg a tuningot. -
rob210
nagyúr
válasz
REDeath #3894 üzenetére
ezért vannak a nagy felületű processzor sapkák csak azt nem tudom miért nem rézből vannak.
Valószínűleg félnek a túlhajtástól
A másik pedig az hogy ha nagy lapos magok lennének akkor hogy csinálnák mega két illetve a 4 magos procikat????????
Erre is kérek akkor egy elméleti gondolatot tőled -
rob210
nagyúr
válasz
REDeath #3888 üzenetére
Pedig jobb mivel a sávszélesség a nyagyobb órajelen nagyob adatátviteli lehetőséget biztosít.
De ez is csak bizonyos mértékig igaz.
Egy idő után már mindegy hogy hova húzod a procit még azt is elérheted hogy romlik az eredmény nem javul.
Nekem pl egyszer ment a procim 3300Mhzen de full instabil volt és nem is mért olyan értékeket mint így. -
rob210
nagyúr
válasz
REDeath #3883 üzenetére
Gratulálok mázlista
A kupak talanítás azt jelenti hogy leszedik a fém sipkát a proceszor magról.
Ezzel is értékes hőfokokat nyerve mivel még egy hőátadó réteggel kevesebb van.
A sapka alatt ugy néz ki a proceszormag mint a régi barton magok.
CSak az AMD is bevezette a sapkát az A64-nél mert sok barton és egyébb 32bites athlon procit sarkaztak le a kedves userek.
VAgy looserek nem is tudom -
rob210
nagyúr
válasz
REDeath #3879 üzenetére
2400-ra meg bátran húzd!!! alapfeszen simán elmegy
Jókat írsz csak egy dolog ezekkel a kijelentéseiddel óvatos legyél.
Én adok neked olyan 3200+-os procit amit feszemeléssel se tudsz 2000Mhz fölé vinni.
A tuning mindíg képlékeny dolog mindíg saját magunknak kell kitesztelni.
Nem kötekedés csak nehogy késöbb baj legyen, hogy persze te azt montad menni fog most meg szétégett a procim meg lehalt benne a ramvezérlő meg mit tudom én.
/ezek csak blőd példák!!!!!/
-
MooN00
aktív tag
válasz
REDeath #3860 üzenetére
Hali, lehet a proci gyengélkedik. A szórzóból vegyél vissza egy X-et. Tehát elvileg neked 10x -es szorzód volt, akkor most tedd 9x -re és vidd fel 278-ra. Egy próbát megér....
A Prime95 teszteli a procit, ez kiszűri, ha valami gázz van a hárdvérrél..
A Memtest egyértelműen a Memókat teszteli le.
Érdemes mindegyikből 3-4 órát tesztelni min.
SZ: most nézem, hogy 3000+-os procid van, akkor ugyanez csak 8x és 312
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
REDeath #3748 üzenetére
És ez egy elég régi windows installon van, friss windowson sokkal töbee lenne.
Ezen megy MSN, NOD32, Kerio, billentyűzet progija stb... és sok kicsi sokra megy...
UI: memória írás az 7200 is megvancsak nem futattam le többször benchmarkot, hanem az első tettem fel netre.
Viszont ha valak tudja hogy mitől van az hogy néha csak ugy megjelenik a homokóra a mutató mellett akkor irja meg pls. régebben nem volt, leeht a sok kis hátérben futó progik mahinálnak valamit? és azok miatt? -
rob210
nagyúr
válasz
REDeath #3739 üzenetére
A 2500 azért van mert valami nem szereti az eredményt, ez lehet a ram hibája is.
Lehet a HT hibája is.
Így nem lehet megállapítani ezt látni kéne és tesztelni.
HA a HT jól van beállítva a ram jól van beállítva akkor még a következő lehet nem kap elég feszt.
Amennyiben viszont feszt emelsz arra figyelj meddig megy fel a hőfok.??
Azt nem tudom ki írta hogy fesz emeléstől tönkre megy a proci de butaság.
Nekem soha nem ment még tönkre a procim pedig mindegyikben emelve volt a fesz. -
MooN00
aktív tag
válasz
REDeath #3726 üzenetére
Hdd hűtőt sajna nemtok ajánlani, de szerintem még a legolcsóbb is jó szolgálatot tesz (pl. említettem nálam egy tápventillátor) , mivel itt annyira nem lényeg a gyorsaság....
28.5 dB már egy kissé zavaró lehet, de még nem vészes....
Igen, a giga lapok nem túlzottan tuningra vannak tervezve. Az a 100mhz nem annyira észrevehető, főleg nem játékoknál. (Talán akkor, ha mint már említetted,hogy Laggolsz... : ) Videókódolásnál talán nyernél 100mhz-en fél-1 órát....
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
REDeath #3722 üzenetére
Ha az eddig fejtegetett hibák miatt laggolsz a cod2-ben (tehát a melegtől), akkor a feszültség emelése után még melegebb lehet a proci, az pedig ugye nemjó.
Még nem írtad, de hány fokos a proci ? (Ev.ultimat.) És milyen hűtő van rajt ?
Érdemes egyébként megpróbálni a fesz. emelést, ha a proci 50°C körül mozog ,bár a 3000+ -os procitól már ez sem kis teljesítmény (értem itt a 2500mhz-re). (De tudod, hogy ezzel tönkre is teheted a procit).
A ram és a HT megoldásokkal már próbálkoztál ? -
MooN00
aktív tag
válasz
REDeath #3714 üzenetére
Ez csak természetes. Egyébként érdemes hűteni , mert +1 ~ 2 évet adsz az élettartamának....
Van egy program, a HardDiskSentinel , ami megmutatja ,hány fok-os a vinyód, mennyi ideje nyüstölöd, és kb. mennyi van még vissza az életéből (vinyóra értve) , illetve S.M.A.R.T és egyéb nyalánkságok sassolásához is használható.
[Szerkesztve] -
miccur
aktív tag
-
REDeath
őstag
válasz
REDeath #3509 üzenetére
És amint látszik elég jól odaveri a 3.8 Ghz en üzemelő EE pentiumot a DDR800-al együtt
nembeszélve arról hogy enyém terhelés nélkül 37-39/40 fokig van terhelésnél 50 ig is felmegy, bár még nem teszteltem, mert ma tetem 2,5 Ghz-re, de mind1, és pont ezért jött jól a conroe az intelnek
sajna
[Szerkesztve] -
-
miccur
aktív tag
válasz
REDeath #3495 üzenetére
Én nemveszem észre az FPS hiányát a proc is csak 2500-2600 megy és idáig semmi nem szívatott meg még a nagy oblivion semmmm bár úútálom szegény gammát-! a graf jó ! de a többi-! aCoD2 a jó de már nemtom tovább javítani mert limit van. A proc nekem 20,000 volt elötte pedig 3500+ szintén price amit sajnálok hogy el kellett adni a 4400+ X2-t mert nem bírtam várni a vidkarival-lappal+memoriával
-
C.Brigante
veterán
válasz
REDeath #3496 üzenetére
szia, esetleg megkérdezhetem milyen alaplapod van? nekem az Asus A8N -E lapon ki-be lehet kapcsolni a C N' Q funkciót. és a ram fsb-nél található. ( advanced-en belül )
Egy kérdés: most húztam egy kicsit a procin a 3Dmark05-ben 6847 pontot csinált a masina, az jó? vagy közepes? -
kean83
tag
válasz
REDeath #3443 üzenetére
Régi vágású tuner vagyok, én már akkor tuningoltam, amikor a 200MHzs proci 50e Ft volt, de akkor volt rizikó, mert nem volt semmi védelem, ráadásul jumperrel kellett mindent állítani
Már kezdek ráérezni az új dolgokra. A proci nem csak 5-600 MHzval van feljebb, nekem eddig 2800 volt a max, játékkal 40 fokig ment fel a víz hőmérséklete, de most visszavettem, mert a memória miatt nem annyira stabil a melegben, csak este
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest