- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
barta1944410
újonc
mercury KOB AP4400X CE
Ez a táp neve
-
Jhunor
csendes tag
Hi. Most van egy Mercury 400Wos tápom. + Van egy gigabyte m61pme-s2 alaplap, 2gb ddr2 RAM, AMD 5000+ 2.61ghz, egy gainward 9400gt passziv hűtéssel. Eddig tökéletesen ment. De most akarok venni egy HD3870et aktív hűtéssel. Szerintetek birná a táp?
-
ate93
csendes tag
Hi! van egy mercury KOB AP4400X CE TÁPOM ÉS MEIK A KAPCSOLÓSZÁL AKI TUDJA IRJON AZ ATE93@CITROMAIL.HU-RA PLS!ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
-
ate93
csendes tag
válasz
akos123654 #155 üzenetére
Sztem azért mert szar a ventilátor cseréld ke vagy pucoldki vagy pedig bekapcsolod és pördesd meg
-
ate93
csendes tag
Hi!!
Mercury KOB AP4400X CE TÁPÉGYSÉG KAPCSÓLÓSZÁLJA AKI TUDJA IRJON PLSPLS! -
Speed®
titán
válasz
akos123654 #155 üzenetére
A kérdésed helye [link]
1ébként meg 2 okból lehetséges:
1; Nem szabályozós a táp
2; Elromlott a szabályzó áramkör -
akos123654
csendes tag
Hellosztok!
Miért van az hogy a tápom felmelegszik, de a venti nem gyorsul?
[Szerkesztve] -
dan390
aktív tag
ez jo tap? Thermaltake PurePower 420W Silent W0009R
elbirna a konfigomat 7600gt zalmannal? -
Hequila
őstag
válasz
GERI_666 #148 üzenetére
Az elégett IC-kről jut eszembe: a minap esett meg, hogy szereltem egy nevesincs, 10 éves CD-ROM-ot, amikor is egyszercsk elkezdett furcsán kattogni az optikai egység, úgy lükdöste az elektromágnes a lencsét, ahogy a mélynyomó jár egy-egy diszkózene közben, elkezdett büdösödni, nem sokkal utána indiánosdit játszott (füsttel próbálta leolvasni a benne lévő CD-n lévő adatokat). Ezután hagytam abba a nézelődést (bár kétség kívül elnéztem volna még egy darabig), és áramtalanítottam. Egy kis idő múlva áram visszakapcsol, és láss csodát; mintha semmi sem történt volna. A meghajtó még mindig működik.
Csak ennyit szerettem volna. -
Csaba_20_
őstag
Tudtam én, hogy nem kell tv-t néznem, olvasok én elég sci-fiction-t itt.
-
-
GERI_666
tag
válasz
Csaba_20_ #145 üzenetére
végül mégsem tettem be a gépembe a 400wos mercury-t.
Helyette egy 400w-os MS Industrual 12 centis ventis táp kerülta gépbe hálisten ;)
Azért pár tapasztalatot leírnék, ACORP 300W-ost cseréltem MS Industrial KY-400 Wattosra... jó, tudom hogy nem egy súlycsoport, de akkoris:
-Acorp táppal (300w) a procihűttő fordulatszáma csak 4200 volt, az MS-el pedig 5900
-A vinyók abbahagyták a lecsúszdázást, mióta kikerült az acorp érdekes módon megszüntek a véletlen vinyóleállások
-DVD meghajtó kinyitásakor nem fagy széjjel a gép
-143 fsb-n nem fagy széjjel a gép
-3d játék inicializálásakor nem áll le a vinyó
-az egér mostmár nem hagy ki néha 1 másodpercre
-a billentyűzettel történő írás folyamatos, nem szaggatva íródnak a karakterek
-3d-s játék játszása közben a ledek a gép elején nem vibrálnak(nem, nem a töltést értem.. most nem vibrál a power sem, meg semmi
)
-3d-s játék közben a félmásodperces leakadások amik 2-3 másodpercenként jelentkeztek, most érdekes módon eltűntek.
-A rendszer képes akkor is elindulni mikor az extra hűtés rá van kötve a gépre
-Merek aludni bekapcsolt gép mellett!!!4
-eltűnt a szobámat lassan már 1 éve jellemző furcsa égett szag, amikor a számítógép bekapcsolt állapotban volt
-abbamard a korpa haldokló ventillátorának a mormogása
-nem tűzforróak a kábelek
Egy dolog zavar kicsit az MS-ben hogy a madzagok nem elég vastagok, pont olyan vékonyak mint annakidején a korpánál. De itt legalább nem forranak folyamatosan -
Csaba_20_
őstag
- Vettem egy xy tápot és maximálisan hibátlanul üzemel. (Persze, ha minimális hibával tenné, már rég rossz lenne, csakhogy ez nem bizonyítja, hogy minőségi tápról lenne szó)
- Az Everest,BIOS, stb. szerint pontosan tartja a feszültségeket. (Tökéletes, de a hitelesített mérőműszer szerint ugyanaz kilóghat az 5%-os határból. A szoftveres feszültség mérések nem érnek semmit.)
- Az én xy tápom nem meleg levegőt fúj ki, ezért sokkal jobb annál, amelyik igen.(Ennél jobb már nem is lehetne, valószínűleg a házból egyáltalán nem húzza ki a meleg levegőt.Mindezt akkor, mikor a ráírt névleges teljesítményének max. 40%-ra van leterhelve.) -
Mercury honlapján nem találok 500w-os 12 centis ventivel szerelt tápot, csak 8 centiset.. akkor most hogy is van ez ??
-
Hitman.
tag
Nekem van egy 400w-os eladó!!!
Ha valakit érdekel privibe írjon!!!
3000ft -
tibur
csendes tag
válasz
EQMontoya #136 üzenetére
Igen hat a helyesiras luxus cikk: ''mennyire lenne tartós aza táp nálam''
Na szoval a helyesirast felreteve nem azt mondtam hogy ez a legjobb tap a vilagon, csak osszehasonlitottam egy Valamivel hiresebb alied tappal es hat az eredmeny sajnos annal jobnak mutatta. Az arral kapcsolatosann peddig hat termeszetesenn erdekel az is. Az hogy a te szerveredben nem menne ere azer ne fogadj o ugyan is egy szerverbol volt kiveve mielott hozzam kerult volna. -
didyman
őstag
A 9600XT fogyasztása ugye nagyon magas
. Egy prescott önmagában csak processzorhoz mérten fogyaszt sokat (de az új stepping-ekre ez már messze nem igaz, olyan northwood körül járnak). Ha annak az 500-nak a felét tudja, akkor már bőven elfér egy ilyen gép alatt, kérdés, hogy a védelmi áramkörök vajon megvannak-e benne és milyen minőségűek az alkatrészek...
-
EQMontoya
veterán
1. helyesirás luxuscikk? (ld: sebbesegszabajzo, javasolya)
2. árad a hozzászólásodból a hozzáértés
3. megnézném, mennyire lenne tartós aza táp nálam, 24/7-es üzem mellé... vagy mondjuk a serverteremben lévő athlon 64 3.500+ társaságában, állandó 80% fölötti cpu használat mellett.
jah, és még annyit szeretnék hozzáfüzni: looool
[Szerkesztve] -
tibur
csendes tag
Na hat mint egy 500w Mercury tulajdonosa nem alhattam meg hogy fel ne partojam a mercury tapokat. Szoval a tapot kb fele annyi aron vettem egy eve mind egy chiftek, namost 12 cm fan van rajta pfc aktiv, 3 kapcsolasos sebbesegszabajzo van rajta es prescotra javasolya a gyarto ceg(ami ugye bar sokat zabal). Namost adott egy 9600xt videokari egyik haveromnak amivel a gep az istennek nem akar menni. Kapasbol arra gondoltam hogy hat szar a video. Igen am de elviszem betolom a gepembe es mit ad isten megy.tokeletesen muxik. Kikapom az egyesek altal sz@...nak nevezett tapot es betesszuk a haverom gepebe persze a videoval eggyut.Es mit ad isten megy. Ja majd el felejtem hogy a masik tap egy 350w Alied volt. Na szoval en meg vagyok elegedve a Mercury tappal.
-
Májsztró
addikt
Geri ! Ma kreálok képet 2 féle tápról ! aztán majd odaadom ...
-
Bubu79
addikt
-
Csaba_20_
őstag
Bubu79 írta:
Valahol Csaba_20 ki is fejtette, hogy nem kaphatsz pontos adatokat egy olyan '' műszertől '' ( nevezzük nagyvonalúan így az alaplapi mérő IC-t ), ami azokat a feszültségeket méri, amikről ő maga is üzemel.
Valahol én is kifejtettem igen, de volt benne egy szándékos költői túlzás.Kaphat pontos adatokat, de nem azért az összegért, amibe az alaplapra integált elektronika kerül és nem azzal az elektronikával.
Főleg nem úgy, hogy soha semmivel nem ellenőrzik az alaplapi mérők hitelességét, csak esetlegesen utólag BIOS módosítással kompenzálják azokat a hibákat, amik általánosságban jelen vannak. De ez nem jelenti, hogy onnantól kezdve tökéleteset mérnek. Valamint a váltakozó összetevőt továbbra se mérik. Egyébként pedig jól esik, hogy hivatkoznak a hozzászólásaimra.
Az alaplapi feszültségmérők tipikusan az úgynevezett csajozós kategóriába tartoznak. Arra jók, hogy elbűvöljék a tudatlan embert, de a szakember nem fog hanyattvágódni tőlük. Gyakorlati hasznuk pedig 0.
[Szerkesztve] -
Májsztró
addikt
Ha már itt tartunk hogy mérés :
Az én A64-es konfigomat egy 300W-os Mercury viszi /nem sokáig mert másik lesz/
beírom a feszeket :
+3.3V : 3.15
+5.0V : 5.11
+12.0V : 12.03V
-12.0V : 11,95V -
Hequila
őstag
Valószínűleg az alaplap jelzi vissza rosszul az értéket... Egy BIOS frissítés talán nem ártana, és ha úgy sem javul, egyszerűen ki kell mérni...
-
Bubu79
addikt
válasz
GERI_666 #122 üzenetére
Nézd meg még egyszer az 5V-ot
Mindenki:
Nagyon sokszor, jó néhány topikban elhangzott már sok embertől, hogy a BIOS - Everest - MotherBoard Monitor, stb. programok által mért feszültségek csak tájékoztató jellegűek, az általuk mutatott értékek erősen függnek a lapon lévő szuper I/O IC ( vagy egyéb monitorozó IC-k ) átalakítóinak pontosságától.
Tekintve, hogy az említett IC-k sok más egyebet is csinálnak ( pl. floppy kezelés, soros/párhuzamos port kezelés, energiagazdálkodás, stb. ) - értsd sok fontosabb dolgot - ez ( a költségek alacsonyan tartása miatt ) finoman szólva csak parasztvakításnak jó.
A feszültség mérés csak egy ópció, amit már ( majdnem ) minden gyártó biztosít a lapjain.
Csak műszeres méréssel kaphatsz pontos adatot a táp által rendelkezésre bocsátott feszültségekről!
Valahol Csaba_20 ki is fejtette, hogy nem kaphatsz pontos adatokat egy olyan '' műszertől '' ( nevezzük nagyvonalúan így az alaplapi mérő IC-t ), ami azokat a feszültségeket méri, amikről ő maga is üzemel.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
Ezt nézzétek, ezt most vettem észre a biosban:
vélemények? Aki esetleg nem látná akkor az 5V-os ágat nézze.
mod.: amíg nem tölti fel a képet a PH, addig itt a linkje: [link]
[Szerkesztve] -
Match
tag
Udv.Mi a velemenyetek a mercury 450 w taprol?Mekapom 7k-ert.
-
Egon
nagyúr
Érdekes dolog ez a súlykérdés. Asszony pajtás gépét jelenleg egy Mercury 300W-os táp hajtja (kis gép: 600-as cerka, GF4 MX440SE stb.; egyrészt nem érdemes annyiért tápot venni bele, mint amennyit a konfig ér, másrészt meg valszeg elbírja).
Úgy került bele ez a táp, hogy az előzőleg benne lévő, 230W-os Skyhawk bedöglött (nem füstölt el, csak instabil volt vele a gép; ahogy lehúztam az optikai meghajtókat, egy darabig jó volt, aztán úgy is fagyogatott), és ezt kaptam ingyen az egyik havertól (neki egy P4-es gépet vitt, gond nélkül, de úgy gondolta jobb a békesség).
A 230W-os Skyhawk elég sok gépben volt az ismerősök között (még a 300-as Celeronok idejében), és kivétel nélkül elfüstölt mindenkinek (öcsémnek 1-2 alkatrésze is bánta, a többiek megúszták), és kb. kétszer olyan nehéz, mint a mostani Mercury...
Egy biztos: szerintem egy normálisabb gépbe nem érdemes Chieftech-nél szarabb tápot venni. Persze az igazi egy Enermax... -
GERI_666
tag
válasz
Májsztró #114 üzenetére
Majd odaadom az eddigi gyűjteményem, csak nemtom netre kirakni mer még a végén valaki (nem mondom meg hogy rudi) szerzőijogi problémák miatt kommandóscsoportal hajnali 4-kor lerohanja a fehér házat, mert oda van visszatrekkelve az ip, aztán erre fel amerika itten szarráatombombázza fél magyarországot, merhogy tömegpusztítófegyverekkel kereskedik.
-
GERI_666
tag
Bios mondta.
Jó tápa francokat. Véletlenül jólsikerült biztos -
GERI_666
tag
Micsoda? Kezdem elveszteni a fonalat. Mi minek?
-
GERI_666
tag
kipróbáltam a tápot élőbe.
CODEGEN 200W vs. MERCURY 400W
12V: 11,65V vs. 12,02V
5V: 4,6V vs. 5,0V
3,3V: 3,12 vs. 3,15
szal azér nem egy súlycsoport a kettő
Mondjuk mikor a 400Wos Mercury volt, akkor nem ismerte fel a vinyót a gép, ami rá volt kötve, bár ez valszeg csak kábellecsúszásnak tudható be. -
Hequila
őstag
válasz
GERI_666 #103 üzenetére
Most ugrott be, hogy melyik ismerősömnél adta meg magát egy 400-as Mercury...
Szóval adva volt egy Asus A7N8X, amire rá lett kötve a Mercury. Nem is volt gond, amíg be nem kapcsolta a gépet az illető. Ment egy darabig, utána egy restart, és se kép, se hang. Később kiderült, hogy csak az alaplapot ölte meg a táp rendelles működés nélkül (!). Az illető vett később egy Abit NF7-est, erre is rádugta a tápot. Szerencsének az Abitnak volt annyi ''esze'', hogy a gép EL SEM INDULT a Mercuryval. Ezután tápcsere, innentől kezdve ment minden rendesen (de az Asus eltávozott az élők sorából).
Azóta a táp erősítőt hajt. Arra megfelelő. -
GERI_666
tag
másik szögből
-
GERI_666
tag
Ez most akkor jó vagy nem jó? -
GERI_666
tag
hát nem vagyok egy műszerészmester, de ojbá tűnik, hogy az ügyeskezű kis sárga csikszemű mesteremberek ''pár'' gondolot igencsak kifelejtettek
-
GERI_666
tag
szal itt van nálam a mercury. Most szépen széttszedem, kipuculom, mer tele van porral,aztán adok róla fényképeket.
-
didyman
őstag
A CT 410-zel vannak, voltak problémák, a Sirtec beles jószággal. A GPS-nek semmi baja sincsen. Ettől függetlenül gépet nem nagyon visznek el, ami a mercury-ról nem mondható el túl gyakran.
Ugyanakkor a Coolink-kel már vannak komolyabb bajok, pont ezzel a kisebb teljesítményű szériákkal (A DX-es típusok 450W-ig). -
NitemaN
tag
Sziasztok, tápokról annyit, hogy jelenleg olyan gépem van, hogy ha tönkremenne egy gagyi táp miatt, valószínűleg sírógörcsben szállítanának egy elmeklinikára. A múltkor vettem egy 500W-os világítós, zenélős csodatápot. Akkor én a gépemből kiszereltem egy 350-es FSP-t, gondolva, hogy ez bizony már kevés egy x1800-as ATI-hoz (akkor még GTX-em volt), 2 winyóhoz, 2 optikaihoz + 1 házcoolerhez. Akkor beszéltem Stol-lal...ő gyorsan kiszereltette velem a világítós, zenélős csodát és visszarakatta velem a 350-es FSP-t...csodák-csodájára minden ok vele, pedig tuningolok ész nélkül, sőt nem is melegszik és hangja sincs...
A félsz még így is bennem van, de legalább esténént tudok aludni (már amikor nem fórumozok). Ha egy Mercury dohogna a gépemben, komolyan xanaxot szednék mellette
[Szerkesztve] -
mice25
csendes tag
Nekem pont szombaton adta meg magát a Mercury tápom. 400W-os volt, és 4,5 éves. Egészen eddig remekül működött, semmi bajom nem volt vele, kb 3 éves korában átesett egy venti cserén... Még az utolsó héten néztem a fesz adatokat, és minden az 5%-os tűrésen belül volt. Szépen csendben távozott az örök szilícium mezőkre
semmi alkatrészt nem vitt magával, pedig menet közben állt meg. Először totál parás lettem, hogy minden elszállt. De nem...
Most egy Coolink-et vettem, szerintem az a legjobb vétel (ár/teljesítmény/stabilitás)
Egy kis cáfolat a Cheff-ről... a 400-as széria amit most lehet kapni eléggé bűzlik... nagyon sokat visznek vissza a nagykerbe, ami 1-2 hónap alatt adta meg magát. Először azt akartam megvenni.
Egyébként ezzel tényleg nem szabad fukárkodni, mert komoly problémákat okozhat.
Azért lehet, hogy megcsinálom még a Mercury-t, jó lesz tartalék tápnak, ha esetleg valami gubanc lenne. Ja és megjegyezném még így a végén, hogy a gépem lassan 1éve heti 6 napot megy kikapcsolás nélkül. -
Zoliboy
tag
Srácok!
Milyen tápot érdemes venni? (Ami biztosan tudja a min. 400W-ot) -
didyman
őstag
Te jó ég.
Geri, basszus, itt is alkotsz? -
GERI_666
tag
helyzetjelentés:
[link]
[Szerkesztve] -
GERI_666
tag
2 szavazat a merkurira. Egyéb 5let?
-
-
GERI_666
tag
A 9800pro-m egy 9550be és 8k-ba került.
-
GERI_666
tag
A 9800on halott a hűttő, sajnos erre is kell hűttő.
A raides tömbömet 2x100 forintért kaptam rossz maxtor vinyók formájában. Egyik vinyón 210 mbyte rossz szektor van, a másikon pedig halott a smart, és a vinyó eleje rohad. Ezek vannak RAID strippedbe kötve.
Ezeket eleinte egy 200Wos Codegen táp vitte, aminek kb akkora a súlya mint egy kisebb filctollnak. Aztán lett az Acorp.
Na de ha ilyen nagyon okos itt mindenki, árulja már el az isten szerelmére hogy akkor melyik legyen a gépemben: AZ ACORP VAGY A KBASZOTT MERCURY?!?!?!?!?!?! -
Hequila
őstag
El kell neki bírnia.. nem?
NEM! Az, hogy a címkén 400 watt összteljesítmény van feltüntetve, nem jelenti azt, hogy a táp a gyakorlatban is képes leadni annyit. Nem vagyok egy nagy elektronyos szakember, de hidd csak el stol-nak: 150 watt felett nem képes a táp teljesítményt leadni (hiába van ráírva 400 watt), és akkor egy szép nagy pukkanás kísérőjeként odalesz a csilli-villi 9800-ad meg a rédes tömböd (na meg persze sok minden más is, gyakorlatileg minden értékes (talán a kislemez megmarad, de az sem biztos)).
Egyébként meg nekem valahogy fura, hogy aki tud venni egy 9800-as Radeont, ne tudjon +5000 HUF-ot fordítani egy normális tápra... -
-
GERI_666
tag
Az előző tulajnál A64et vitt, 3 vinyóval, meg valami 7800-al vagy mi a francal. Vagyis csak vitt volna, mert az új videókártya bekerülése után sajnos már nem volt elég a gépnek, ezért cseréli le azelőző tulajdonos.
Nincs semmijen túlfeszvédő a gépben!
Az alaplapomat 1000 forintért vettem, halott másodlagos ide csatornával a piacon.
Ha széttég, kiveszem és beleteszek egy másik, szintén piaci alaplapot. De honnét szerzek tápot amit ráteszek? o.O
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
400 van ráírva... De nem tud annyit...
Mennyit futott a táp másnál? Ismered az ''előéletét''? Ki tudja az előző gazdája hogyan használta és miért szabadul meg tőle?
Elég az is, ha folyamatosan megkapta 230V-ot mindíg ( nem lett lekapcsolva ha nem használták ). Annyira sz@r alkatrészekből van összerakva, hogy elég a készenléti 5V által termelt hő ahhoz, hogy kikészüljenek benne a kritikus kondik...
Ha pedig a Standby 5V száll el hiába van a gépben MAXX túlfeszvédő ( remélem az Acorp mellé legalább azt tettél), az sem óvja meg az alaplapodat...
[Szerkesztve] -
GERI_666
tag
tudom én is hogy szarok.
Nemtom a vinyókat kiszedni, mer raidbe vannak, azon van minden, a harmadik meg a windowsos vinyó, szal benne kell maradni mindnek.
Pontosan tudom hogy FOS mindegyik, dehát a Mercury mégiscsak 400-as....
El kell neki bírnia.. nem? -
Bubu79
addikt
Szerintem Stol csak finomkodott és nem akarta konkrétan leírni Neked, hogy a sz@rt a fosra nem biztos, hogy célszerű kicserélni
Egyik megoldás sem az igazi.
Ha tudod nélkülözni néhány alkatrészedet ( mondjuk a háromból kettő vinyót ), meg a tuningot, akkor próbáld meg kihúzni addig, amíg nem tudsz valami jobb tápot venni - nem azért, mert ez a passziója ( Stol-nak ), hanem mert ért hozzá és nem akar átvágni
Most nézem csak: nem is finomkodott...
[Szerkesztve] -
GERI_666
tag
Akkor most hagyjam szenvedni a gépemet a korpával, vagy adjak neki egy merkurit? -
GERI_666
tag
Nincs pénz. Ez van. Ha adsz jobb tápot, akkor az lesz. Vagy talán azt akarod hogy maradjon az Acorp?
-
GERI_666
tag
Ilyen tápom lesz. Mercury 400W.
Most ami van, ACORP, kicsit kevés lett. Acorp300W. LC-300.
Van: 2200on járó AMD, meg 9800pro, k7s5a és 512 ddr, meg 3 vinyó.
Ezt kellett volna szerencsétlen Acorpnak vinni.
De ha 2200on van a proci, akkor úgy száll el az egész terhelés közbe, mint a pinty.
Az egész jól ment addíg, amíg nem tettem bele a 9800pro-t.
Amúgy az Acorp ritka szer, kiszakadt belőle a földelés is, meg minden. Szóval búcsúznia kell.
Remélem azért a Mercury400W be tudja majd kapcsolni a fent említett konfigot 2200 Mhz-n Radeonostul. -
stol
addikt
válasz
Szilibandi #67 üzenetére
Határeset.
Szkóppal történő méréskor fogsz majd meglepődni -
Szilibandi
csendes tag
És mi van akkor, ha az alaplapba nem a házhűtőt, hanem a táphűtőt dugom be?
Ha a rendszer melegszik a táp is melegszik és gyorsítja a ventit. Vagy nem gondolom jól? -
Szilibandi
csendes tag
@stol
3éve üzemel. Szkóppal nem mértem, de nem is rossz ötlet. Majd hétvégén meg is nézem.A kondijai mindenesetre nem púposak. Nagyobb légszállítású ventit tettem bele, így terhelésnél is csak langyos levegőt tol, viszont hangos. Egyrészt hangos, másrészt felesleges ennyire forognia, mert ennyire nem melegszik terhelésnél a tápl. Szóval csendesíteni kéne, de nem tudom hogyan. Olyat szerintetek lehet csinálni, hogy mivel ennek a ventinek nagyobb a CFM-je kisseb feszültséget adnék neki? Mondjuk az 5V-12V közé nem akarom kötni, mert ha egyszer véletlen zárlatos lesz, hát akkor repül a gép is. Az 5V meg kevés. Szóval ezt kéne megoldani.
@Stol Szerinted ezt a konfigot azért elviszi még egy darabig?
2GHz Celeron
512/400
ATI 9600 pro
2 optikai
40G Maxtor
Pár venti, 3 fénycső, led
Köszönöm.
[Szerkesztve] -
Konflikt
addikt
Sajnos a tuning igenis befolyásolja a leadott feszek stabiliását, nemis kicsit, ha tré tápod van.... mint pl. nekemis: Mercury 400W! Tudniillik a mostani lapok a 12v-bol csinálják a vcore feszt(vannak kivételek asszem egyes asrock lapok 5v ból), és ugye tuningnál nő a fogyasztás.
Pl. nekem általában a 12 v os ággal van bajom, ugy 9*290en hajtva a procit már 11,1-11,2 értéket is kaptam.Nem gyenge ez kicsit?
a feszek:
vcore:1,50
3,3v: 3,15 -kicsit szokott ingadozni
5v: 5,00-stabil
12v: 11,4-11,7 között ingadozik folyton. ezeket az értékeket csak lefelé lépi át..
Ezzel a táppal járatom ugy fél éve ezt a konfigot, ami az aláirásomban szerepel+ 120a seagate+dvd iro+3 venti.
Ha bővitem a gépet 6600gtvel, +2 ventivel elég lesz a táp?
A 12vos ág nem gyenge kicsit? -
stol
addikt
válasz
Szilibandi #59 üzenetére
A régóta, milyen menyiséget takar?
Aztán, majd alkatrészfáradás esetén is így tartja értékeit?
Oszciloszkóppal is mérted, hogy menyire zajosak a kimenetei?? -
Szilibandi
csendes tag
Nekem Mercury 300W-om van régóta. Semmi probléma vele, az értékeit 5% belül tartja.
Azért mert nem 20e FT, még lehet jó! -
Nimda
addikt
Stol!
Neked még lógok egy Mercurys képpel!
A táp 450W-os,passziv PFC-s,dupla ventis és nagyon stabil!...eddig!De ráférne egy venti csere!Lehet visszarakom a gépembe,mert végül is semmi bajom nem volt vele...
Kicsit átvertek egy Coolinkkal,ezért gondolkozom rajta ha nem sikerül kicseréltetnem
A képek:
Bővebben: link
Bővebben: link -
Lortech
addikt
Nem értem a célzásod, de mindegy is.
Amíg nem bíztatok senkit, hogy úgy járjon el, ahogy én, addig szerintem nem sok köze van senkinek ahhoz, hogy hogyan bánok az eszközeimmel, csak példaként meséltem el. De elmondom miért szoktam ezt csinálni. A gépem általában 100%-ig ki van használva, sokszor csinálok olyat vele, amit nem lehet csak úgy félbeszakítani. Web-, FTP-, file-, proxy- szerver, netmegosztó, valamint szinte mindig megy rajta kódolás, tömörítés, ami nem egy két percig tart ugye, hanem esetenként több 10óráig. Ha odafigyelek, nem lehet belőle semmi probléma, akkor éppen nem tettem, de nem lett semmi probléma belőle. Kérek mindenkit a továbbiakban hanyagoljuk a témát. -
Lortech
addikt
Persze, megkérdőjelezhető a hatékonysága a védelemnek, de ez minden tápra igaz. Attól, hogy túlpontozta a PH!, még nem lett se jobb se rosszabb szerintem.
(Egyébként nekem is az a véleményem, hogy abban mezőnyben azért közel sem ez a legjobb márka)
De hadd mondjak egy példát is a védelemre: hm, szóval én sokszor hurcolom át barátnőmhöz a dvd írómat, és ezt on the fly szoktam eltávolítani, majd visszatenni. Tehát eszközkezelőből elvátolít, oldallap levesz, ide-kábel lehúz, tápkábel lehúz, mindezt menetközben. Visszaszereléskor ugyanez csak fordítva. Egy alkalommal előfordult (azt hiszem visszatételkor), hogy figyelmetlen voltam a tápkábel csatlakoztatásánál, leoldott egyből az egész cucc.. mondom no para, power gombot megnyomom, de semmi, ekkor már kezdett elönteni a forróság, de gyorsan áramtalanítottam a gépet, aztán vissza, bekapcs, pöccre indul minden, semmi hiba, megnyugvás. Szerencse volt? Talán..
[Szerkesztve] -
no2oxide
csendes tag
Csak a topiknyitó kérdését olvastam el:
3.3V = 3.0V-tól 3.33V-ig - normális értékek
5V = 4.5V-tól 5.1-ig - normális értékek
12V = 11.4V-tól 12.93-ig - normális értékek
A tuningnak semmi köze ezekhez.
Pl. van az AUX (erősítő/végkimenet) aminek a hőmérséklete is ingadozó (normális: 23-58°C-ig)
Ezek normális adatok (több ismerősöm alátámasztásával)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Rick
tag
Nekem is van egy 400as Mercurym. Majdnem egy évig bent volt a gépben. A konfigom alul olvasható. Egyszer rájött, hogy indításkor nem adott elég feszt, a videokari kiírta, hogy kössem rá a plusz molex tápcsatit. 20-30 reset után talán egyszer elindult. Guberáltam a paldáson egy régi CODEGEN 200Wos tápot, még a plusz 4 tű sem volt rajta. Rádugtam és azóta megy. 200Wos táppal. Ha veszek, legközelebb ezekből és ennyiért:
ATX Táp DT300A 300W Chieftec 4 278 Ft
ATX Táp 400W P3/P4 Codegen PFC 12cm ventilátor 4 722 Ft
ATX Táp CT360D2 350W Chieftec 24tűs táp cs. 6 500 Ft
ATX Táp CT360A 350W Chieftec 6 611 Ft
ATX Táp COOLAP400DX 350W Coolink 8 389 Ft
ATX Táp 480W P3/P4 Codegen PFC 24tűs táp cs. 2 x 12cm ventilátor8 944 Ft
ATX Táp CT410A 410W Chieftec 24tűs táp cs. 9 055 Ft
ATX Táp CT410A 410W Chieftec 9 166 Ft
ATX Táp COOLAP450X12 400W Coolink 10 500 Ft
ATX Táp COOLAP550X 500W Coolink 16 721 Ft -
Soja
aktív tag
Most figyuzzatok! Az itthoni mercury 400-as szegényke 5 V helyett 4.6-ot ad, ja és 12 helyett majd 13-at. Az nagy gáz? Szerencsére csak a tesóm gépét hajtja és nem az enyémet... én szörnyet is halnék...
-
mr_ricsi
veterán
''Nagyon nem szereted a coolinket, ez már a másik topikban is kiderült számomra, de mi az alapja? Hogy a ph túlpontozta egy táptesztben?''
Én csak a tesztgyőztes ''csodatápot'' nem szeretem. (Egy 6eFt-os tápból biztosan hiányzik az anyag, ezenkívül elhitették az emberekkel, hogy vesznek egy ilyen 300-ast, aztán nyomathatják 450W-tal.)
És ez a táp nemcsak a PH!-nál, hanem még pár helyen is első lett, nem tudom, hogyan.
''mert abban legalább megvan ez a védelem.''
Valóban, az adatlapján szerepel, hogy van benne. De a hatásossága? (Azonos teljesítményű Codegenben lehet találni KA7500 és TL494 vezérlőIC-s változatot. Akinek a TL-es van, jóval kisebb az esély, hogy hiba esetén leamortizálja a gépe belsejét.) -
stol
addikt
válasz
Hikvision #42 üzenetére
Kép alapján, meg lehet mondani, a kimeneti ágon levő diódák kb. terhelhetőségét, 5A pontossággal, a primeroldali tranyók kinézetéről, nem is beszélve.
A be nem épített alkatrészekből, egyébb, más dolgokra tudok következtetni, úgyhogy, kérném azt a képet.
Elég sok tápot láttam már/javítottam, így van rálátásom, hogy milyen alkatrészekből, milyen teljesítményeket lehet kivenni stabilan. -
Nimda
addikt
A hozzászólásokat és a hozzáállásokat olvasva a mercury tápokhoz,gondolkodóba estem,hogy lecseréljem,a már lassan egy éve müködö 450W-os mercurymat...a feszkói nagyon stabilak,és soha nem volt vele gondom,ingadozás stb.
Ez egy duplaventis,kivülröl,belülröl igényesebben össszeszerelt ''változat''
Gondolom most mindenki majd azt mondja,hogy cseréljem!
Nos? -
stol
addikt
Ez nem egyértelmű, mert, pl. a rendszerprogramozó (én) alacsonyszintű assembly programozással, és nagyon pici, magasszintű programozással foglalkozik, és mondhatom, hogy nagyon sok hardverismeretet kelett elsajátítani.
A mem-ek működésén át, a megszakítási vektortáblán át, a chipsetek működéséig.
Ehhez jön még, az elektroműszerész végzettség, és kiegészítik egymást. -
mr_ricsi
veterán
''Csak azért nem kell senkit lebecsülni, mert ''szakmája szerint nem ért hozzá''''
Az hagyján, de nem is érdekli őket. (Az ismerőseim lazán átlapozzák a hw tárgyú oldalakat, ha kölcsön adom nekik a számtech újságomat.)
Egyébként a hozzászólásom az irányba értendő, hogy attól, hogy valaki informatikus vagy rendszergazda papírral rendelkezik, nem ért automatikusan a hardverhez is, mégha ezt hiszi is magáról. (Vagy mások azt hiszik róla.) -
Nedudgi
aktív tag
Ott a pont. Hogy a Mercury táphoz hozzászóljak nekem is volt egy példányom fél óra erejéig. Én még előtte a BIOS-ban piros színt nem láttam de akkor a 12 helyett 13,5 voltot úgy írta ki. Egyszer volt bekapcsolva...
Te a HWSW-n is STOL vagy nem? Jól szperál a winyó. Még 1szer köszi -
stol
addikt
Tömör leszek, és könyörtelen
Vélemény: FOS / életveszélyes -
Nedudgi
aktív tag
Öhh azért nem kéne ennyire lebecsmérlően nyilatkozni. Én is programozó vagyok. Ennek ellenére nagyon érdekel a hardware és emiatt nagyon sokat olvasok utána. Mellesleg némi elektronikát is tanultam úgyhogy az alapjait is ismerem némileg. Attól hogy valaki nem villamosmérnök/informatikus és nem egyetemen tanulta az informatikát, érthet hozzá (nem mondtam hogy én annyira értek hozzá csak leírtam a gondolataimat). Mondok egy hasonló dologra példát: Van egy ismerősöm, bizonyos humán (nyelv) szakra jár. Nem tanulta a programozást sehol, hanem annyira érdekelte hogy megtanulta magától. Plus4-en kezdett, de ma c++,MFC,Delphi-ben fejleszt. 3D-s alkalmazásokkal foglalkozik ami nem kis hozzáértést kíván. Természetesen nem profi, de ért hozzá, és nem fogok nagyon meglepődni ha egyszer programozásból fog élni.
Mind1. PEACE. Csak azért nem kell senkit lebecsülni, mert ''szakmája szerint nem ért hozzá''
[Szerkesztve] -
muad_dib
tag
Ebben sajnos tévedsz... Van jópár cimborám, akik nem az egységsugarú pirosarcú user kategóriába tartoznak (programozók, rendszergazdák), és mégis hiába tépem a számat, engem néznek hülyének hogy ennyit költök egy tápra. Pedig nekem van tapasztalatom, csak azt nem sütöttem még meg, amiről nem hallottam
-
Gergello
addikt
válasz
Hikvision #21 üzenetére
akkor nem érdekel, egy ideig marad ez aztán nyáron lesz pénzem veszek egy chieftechet, azért kössz a helpet.
360 W-s chieftech bírja ezt:
asus k8n
3000+-os proci
2x512 mb 400 mhez infineon
1 db 80 gb-os hdd
1 db rack
1 db dvd olvasó /később cd író dvd olvasó kombó/
gf4 ti 4200 később/ 6600 v 6600 GT/ -
Hikvision
senior tag
A Mercurykban Sajnos Forrasztani kell.
-
Gergello
addikt
válasz
Hikvision #19 üzenetére
mindkettőtöknek thx a gyors választ !
mercury 400 W-s , zalman f1 jó lenne, de szegeden én még nem talákoztam vele.ű
a tápban nem olyan 3 tűs csati van, vagy mégis? mégcsak régi tápot szedtem szét, abban vmi 2 tűs szar volt, ott meg forrasszam át vagy ezekben már 3 tűs van? -
Hikvision
senior tag
MIen Tápod van? Mert ha a Fent emlitettek közül Valameik (Mercury,Kodegány) akkor SZVSZ nyugodtan szétszedheted A tápot és rakhatsz bele Uj ventit.Mert ha tönkre is megy kb 4rugót vesztettél.De szeintem hamarabb lefogod cserélni minthogy tönkremennyen
. Ja és ajánlom a Tápba a Zalman F1-et 8cm-es és a hozzáadott ellenálásal,Garantáltan halkan végzi a dolgát.
-
Nedudgi
aktív tag
Szoftveresen csak akkor tudnád ha valamilyen módon (pl. egy külső csatlakozó által a gép más részeiből kapná az áramot a tápventillátor és nem magából a tápból. szvsz felejtős. De lehet van olyan táp amiben ez megoldható (hiszen az alaplapon is van tápventi csatlakozás)
-
Gergello
addikt
hi!
le kén halkítani a tápot, mert 5500 RPM és kib*szott hangos, kicserélni a ventit benne nem akarom, mert ha felbontom ugye egyből ugrott a garancia...
szoftveresen kéne , de hogy? speedfanról hallotam, egyszer egy másik gépen próbáltam is, de nem ment.
várom a helpet! -
Bazsy
aktív tag
UP!
Egy választ irjon nekem vki... plz -
Bazsy
aktív tag
Szal felelevenitve ezt a topicot, ezek a mercury vagy merkury vagy nemtomhogyirják 400as tápok 250et adnak le?
Sajnos épp ilyenem van, de már jön egy uj ház chieftec 360assal, akkor az többet ad le joval ugye? -
mr_ricsi
veterán
válasz
thunderbird #8 üzenetére
A Coolinket is nyugodtan sorold hozzájuk.
-
vjannus
aktív tag
háát nagy gagyi a tápja én is vettem egy ilyet de csak a gépháza miatt mert csak abba fért el a zalman s7000a cu az előtte lévő casetekba nem fért el de mit vársz 8,5k br árrtól amikór a chiftek táp kb ennyi és a súlya is egy kicsit komolyabb hogy codegan v mercury egy kategoria=kuka
-
jpisti
senior tag
Minden épeszű user tudja, hogy a táp a szgép talán legfontosabb darabja.
A házaknál sem az alapon szoktak spórolni. A mostani nagyvasak bőven verik a 150-200 ezres költség határt aninek egy megbízható táp a 10%-a, ennyit meg ér!
Még a bolondnak is, pedig mi sem vagyunk elmeroggyantak! -
[HeXa]
csendes tag
Az összes mercury táp vacak. Jópár ismerősöm szgépe leégett már miattuk.
Nekem Enermax van, és szerintem megéri 20 k-t fizetni egy jobb tápért.
[Szerkesztve] -
thunderbird
csendes tag
Merkuri- Kodegen: oly mindegy!
Megvígasztalnám ezen csodálatos eszközök tulajdonosait, ugyanis egy komolyabb tápmegfutás után a floppymeghajtó általában meg szokott maradni -
MM
őstag
Nekem pedig pont fordítva, döglött meg a kezeim között codegen (vitte a 3/4 gépet is), a többi is melegszik, és nem nagyon tartják a feszt.
Lehet szerencsém volt, de tesóm gépében egy 400-as merkuri jól állta a sarat, feszek is rendben voltak. Végül cseréltük azért, mert hangos volt.
Súlyra is jóval több, mint egy kodegány, és ez nekem jobb érzés volt.
[Szerkesztve] -
Mi az, hogy a ,,Merkury tápok nem sokkal jobbak mint a codegányak''?
2 haveromnak ment szét ,múlt héten 2 Merkury.Tavaly nyáron közel egyszerre,egy héten belül vették.
Nekem eddig semmi bajom a Codegen 400W-vel, igaz a 9800Pro-t nem nagyon húzogatom.Lehet egy jó szériát fogtam ki. -
jpisti
senior tag
Na ja csak nehogy bekapcsold terheletlenül a ketyerét mertz akkor max azt mérheted, hogy mekkora gödröt kéne ásni neki
MERCURY az nem táp én csak a kukáig szoktam cipelni, és azt is csak azért mert 6e körül kapok egy használható házat + 400W (!!!!!!!!!!!) tápot ami 250-et is alig bir ( bizonyított )
És egy apróság a 300-as és a 400-as mercuri tápok alkatrészre egyformák!? -
Helló!
Nekem a másik gépben (Abit BH7 + 2,4Ghz Celeron + 256Mb Samsung DDR333 + GF2 MX400 + 20Gb vinyó + 8,6Gb vinyó + CDolv) ilyen táp van és stabilabbak a feszei:
3,3 - 3,25
5 - 4,9
12 - 11,8
És lehet a húzástól! Mivel ekkor több áram kell a rendszernek és ez jobban leterheli a tápot. -
sziszegő
senior tag
Ez valóban nem normális ha a progi jól mér. A probléma forrása pedig kézenfekvő: a Merkury tápok nem sokkal jobbak mint a codegányak.
-
timarcell
tag
A fent említett táp a speedfan szerint: 3.3V-on 3.23-at, 5V-on 4.89-et, 12V-on 12.86V-ot ad le! Ez normális? Melyik progival lehetne még leméretni? 1900+-os XP 1660Mhz-re való húzásától lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest