- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
válasz
GERI_666 #148 üzenetére
Az elégett IC-kről jut eszembe: a minap esett meg, hogy szereltem egy nevesincs, 10 éves CD-ROM-ot, amikor is egyszercsk elkezdett furcsán kattogni az optikai egység, úgy lükdöste az elektromágnes a lencsét, ahogy a mélynyomó jár egy-egy diszkózene közben, elkezdett büdösödni, nem sokkal utána indiánosdit játszott (füsttel próbálta leolvasni a benne lévő CD-n lévő adatokat). Ezután hagytam abba a nézelődést (bár kétség kívül elnéztem volna még egy darabig), és áramtalanítottam. Egy kis idő múlva áram visszakapcsol, és láss csodát; mintha semmi sem történt volna. A meghajtó még mindig működik.
Csak ennyit szerettem volna. -
Bubu79
addikt
válasz
GERI_666 #122 üzenetére
Nézd meg még egyszer az 5V-ot
Mindenki:
Nagyon sokszor, jó néhány topikban elhangzott már sok embertől, hogy a BIOS - Everest - MotherBoard Monitor, stb. programok által mért feszültségek csak tájékoztató jellegűek, az általuk mutatott értékek erősen függnek a lapon lévő szuper I/O IC ( vagy egyéb monitorozó IC-k ) átalakítóinak pontosságától.
Tekintve, hogy az említett IC-k sok más egyebet is csinálnak ( pl. floppy kezelés, soros/párhuzamos port kezelés, energiagazdálkodás, stb. ) - értsd sok fontosabb dolgot - ez ( a költségek alacsonyan tartása miatt ) finoman szólva csak parasztvakításnak jó.
A feszültség mérés csak egy ópció, amit már ( majdnem ) minden gyártó biztosít a lapjain.
Csak műszeres méréssel kaphatsz pontos adatot a táp által rendelkezésre bocsátott feszültségekről!
Valahol Csaba_20 ki is fejtette, hogy nem kaphatsz pontos adatokat egy olyan '' műszertől '' ( nevezzük nagyvonalúan így az alaplapi mérő IC-t ), ami azokat a feszültségeket méri, amikről ő maga is üzemel.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
válasz
GERI_666 #103 üzenetére
Most ugrott be, hogy melyik ismerősömnél adta meg magát egy 400-as Mercury...
Szóval adva volt egy Asus A7N8X, amire rá lett kötve a Mercury. Nem is volt gond, amíg be nem kapcsolta a gépet az illető. Ment egy darabig, utána egy restart, és se kép, se hang. Később kiderült, hogy csak az alaplapot ölte meg a táp rendelles működés nélkül (!). Az illető vett később egy Abit NF7-est, erre is rádugta a tápot. Szerencsének az Abitnak volt annyi ''esze'', hogy a gép EL SEM INDULT a Mercuryval. Ezután tápcsere, innentől kezdve ment minden rendesen (de az Asus eltávozott az élők sorából).
Azóta a táp erősítőt hajt. Arra megfelelő. -
mice25
csendes tag
Nekem pont szombaton adta meg magát a Mercury tápom. 400W-os volt, és 4,5 éves. Egészen eddig remekül működött, semmi bajom nem volt vele, kb 3 éves korában átesett egy venti cserén... Még az utolsó héten néztem a fesz adatokat, és minden az 5%-os tűrésen belül volt. Szépen csendben távozott az örök szilícium mezőkre
semmi alkatrészt nem vitt magával, pedig menet közben állt meg. Először totál parás lettem, hogy minden elszállt. De nem...
Most egy Coolink-et vettem, szerintem az a legjobb vétel (ár/teljesítmény/stabilitás)
Egy kis cáfolat a Cheff-ről... a 400-as széria amit most lehet kapni eléggé bűzlik... nagyon sokat visznek vissza a nagykerbe, ami 1-2 hónap alatt adta meg magát. Először azt akartam megvenni.
Egyébként ezzel tényleg nem szabad fukárkodni, mert komoly problémákat okozhat.
Azért lehet, hogy megcsinálom még a Mercury-t, jó lesz tartalék tápnak, ha esetleg valami gubanc lenne. Ja és megjegyezném még így a végén, hogy a gépem lassan 1éve heti 6 napot megy kikapcsolás nélkül. -
-
Hequila
őstag
El kell neki bírnia.. nem?
NEM! Az, hogy a címkén 400 watt összteljesítmény van feltüntetve, nem jelenti azt, hogy a táp a gyakorlatban is képes leadni annyit. Nem vagyok egy nagy elektronyos szakember, de hidd csak el stol-nak: 150 watt felett nem képes a táp teljesítményt leadni (hiába van ráírva 400 watt), és akkor egy szép nagy pukkanás kísérőjeként odalesz a csilli-villi 9800-ad meg a rédes tömböd (na meg persze sok minden más is, gyakorlatileg minden értékes (talán a kislemez megmarad, de az sem biztos)).
Egyébként meg nekem valahogy fura, hogy aki tud venni egy 9800-as Radeont, ne tudjon +5000 HUF-ot fordítani egy normális tápra... -
-
Bubu79
addikt
400 van ráírva... De nem tud annyit...
Mennyit futott a táp másnál? Ismered az ''előéletét''? Ki tudja az előző gazdája hogyan használta és miért szabadul meg tőle?
Elég az is, ha folyamatosan megkapta 230V-ot mindíg ( nem lett lekapcsolva ha nem használták ). Annyira sz@r alkatrészekből van összerakva, hogy elég a készenléti 5V által termelt hő ahhoz, hogy kikészüljenek benne a kritikus kondik...
Ha pedig a Standby 5V száll el hiába van a gépben MAXX túlfeszvédő ( remélem az Acorp mellé legalább azt tettél), az sem óvja meg az alaplapodat...
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Szerintem Stol csak finomkodott és nem akarta konkrétan leírni Neked, hogy a sz@rt a fosra nem biztos, hogy célszerű kicserélni
Egyik megoldás sem az igazi.
Ha tudod nélkülözni néhány alkatrészedet ( mondjuk a háromból kettő vinyót ), meg a tuningot, akkor próbáld meg kihúzni addig, amíg nem tudsz valami jobb tápot venni - nem azért, mert ez a passziója ( Stol-nak ), hanem mert ért hozzá és nem akar átvágni
Most nézem csak: nem is finomkodott...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest