-
Mobilarena
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
TomBoy1986 #14475 üzenetére
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #14471 üzenetére
És akkor a tuning eredmény:
[link]Innen már csak a CPU csere segít...
-
TomBoy1986
veterán
-
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #3982 üzenetére
az igen!
-
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #3726 üzenetére
még lelkes
-
subaruwrc
félisten
válasz
TomBoy1986 #3712 üzenetére
nem probléma hogy nem azt mutatja a gpu z amit kellene neki, előfordul de benne van az alapfeltételekben hogy kell. ha van gpu-z felkerül, ha nincs akkor nem. majd overdriveból leolvasom a valós órajelet.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #3712 üzenetére
Na, csináltam a 4870-nel még egyet, csak most Rivatunerrel állítottam be az órajelet.
A konfig is látszik, s továbbra is 8.12
-
subaruwrc
félisten
válasz
TomBoy1986 #3709 üzenetére
mint írtam a tuningos képen nincsen gpu z screen ezért nincs fennt. a másik kettő felkerül nemsokára.
patchek nemsokára -
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #3652 üzenetére
És most látom, hogy kétszer vagyok a Tuningolt 1GPU-s 2. kategóriájában. Ezt eddig úgy csinálták, hogy a régi eredményt (jelen esetben tuningolt) törölték, s feljebb toltak a listában az alapórajeles pedig mellette szerepel. Azaz a jelenlegi 18. kuka, majd a 25.-et kell a előző hsz.-ekbeli eredménnyel feljebb helyezni.
-
taxi
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #3401 üzenetére
Pedíg pont eléd kerültem volna 7216-al.Most kezdhetem gyilkolni a procimat.
Lehet hogy mostmár tényleg el kell mennem subaruwrc kollegához fényesíteni -
joshua7
veterán
válasz
TomBoy1986 #3397 üzenetére
És az ki a rákot érdekel? Ez nem Primemark
-
joshua7
veterán
válasz
TomBoy1986 #3395 üzenetére
Miafrancé' nem húzod már meg azt a procit 1.5V-on végre?
-
taxi
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #3369 üzenetére
Nekifutok mégegyszer(kezdeti nehézségek)Köszi a tanácsokat.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #3347 üzenetére
Ugyanaz a konfig, ami az aláírásban, s minden ugyan az, mint tegnap, csak a memóriavezérlő órajelén változtattam.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #3335 üzenetére
Nekiálltam kicsit jobban emberkedni a VGA-val, s úgy néz ki eredményesen:
Phenom 9550 @ 2.9GHz - hogy szép kerek szám legyen
MSI HD4830 512 @ 730/2250
Catalyst 8.12Azt gondolom, hogy elég szépen túlhajtható kártyával találkoztam, ráadásul mindenféle voltmod, meg hasonlók nélkül.
És természetesen majd ezt kérem frissíteni, s nem a régit, köszönöm!
-
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #3195 üzenetére
vilagos, mar 4400+ is kihajtotta alaporajelen (2300mhz)
amd gpu clock toolal told neki, v0.7 keresd. (vagy este atkuldom) -
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #3193 üzenetére
hat az x2 nem rug labdaba az x4 mellett. amugy driver vonalon tenyleg tortent valami
a gigad nem passziv? nem menne 857/999-et, ahogy nalam?
-
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #3190 üzenetére
o, hogy az a...
epp most lobbizok, hogy a 8800m-ek keruljenek masik kategoriaba, es meglegyen a 2. helyem, erre tessek
kulonben is, hogy hogy megvan meg a 2600xt-d?
-
gombcomp
senior tag
válasz
TomBoy1986 #1641 üzenetére
Szerintem nincs teljesítménynövelő hatása,csak matematikai....
Ergo,nincs helye semilyen listában!!!
Ha esetleg lesz ATI_Physx akkor annak sincs helye a listákon! -
schwartz
addikt
válasz
TomBoy1986 #1513 üzenetére
Igen, de az NV ugy harangozta be a Geforce PhysX-et, hogy majd teljesen atveszi a CPU-tol a fizikai szamitasokat. Azert is kerdeztem, hogy az uj NV driverrel hany kapu van a 2es test-ben dual es quad procival, mert ez a resze nem volt vilagos szamomra. De nezd meg a kepet, hogy volt eredetileg.
Ezt az egesz NV-s driver sz@rsagot atultettek a Vantage-be, gyakorlati haszna semmi. A GPU score-ban pedig egyaltalan nem latszik pedig a fenti link szerint, ott is kene..."The utilization of the AGEIA PPU can be switched off and the result will still be approved as a default result. GPU physics performance will not be a part of this test as GPU physics capabilities are tested in GT1 and GT2."
Szoval a "GPU physics capabilities" semmit sem valtozott a Geforce PhysX turboval? Gyonyoru...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #1513 üzenetére
Kimaradt egy "nem" szó
Tehát ami nem lebeg
-
PowerBuldog
veterán
válasz
TomBoy1986 #1510 üzenetére
Szerinted? 2+2?
-
schwartz
addikt
válasz
TomBoy1986 #1510 üzenetére
Igen, azokrol.
(amit linkeltel, ott 4kapu van) -
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #1482 üzenetére
Elkészült a túlhajtott eredménye is a 2600XT-mnek:
Kérlek Brumi majd tedd fel az eredményeket, köszönöm!
-
Szpisti
addikt
válasz
TomBoy1986 #1464 üzenetére
Nyugodok, amíg nincs gond a játékokkal, addig marad ez a buherált driver....
Amúgy még nem is próbáltam a régebbi 3DMark-okat... -
Szpisti
addikt
válasz
TomBoy1986 #1425 üzenetére
Igen, közben rájöttem, hogy nem kapcsoltam ki a CnQ-t, mindegy, ha így nem lesz jó akkor nem kerülök fel, mert mostanában nem lesz időm új teszteket csinálni... Amúgy alapon 2400MHz-en fut a 9750-es 200Mhz-es alapórajellel 1.3Volt-os alapfesszel... Húzva pedig 2880MHz-en 240Mhz-es alappal, 1.375Volt-al...
-
butcher eu
senior tag
válasz
TomBoy1986 #1354 üzenetére
Szia beszélgettünk a bios-om frissítéséről.
Megcsináltam, elöször egy OC-st tettem rá, majd leszedtem, mert vantage-ban szétesett a kép 06-ban meg fele FPS-el ment. Feltettem rá egy simát (ja és újra kellet tennem a vinfost), azzal nagyjából hozza a régi eredményt, de csak alapon, ha felhúzom addíg ameddíg a régivel felvolt húzva, szétesik a kép és kodob a tesztből.
A másik gondom hogy alapból 100%-on megy a gpu cooler, és hiába állítom be rivatunerrel, újraindításnál megint fullon pörög. Most egy asus display drivert vadászok hozzá, mert azt mondják az megoldhatja a gondomat. hát remélem, mert ezzel eddíg azt értem el hogy rosszabb lett a kártyám mint volt.
esetleg valami ötlet vagy tapasztalat? -
schwartz
addikt
válasz
TomBoy1986 #1350 üzenetére
Ha nem performance mod van, nincs vegosszeg. (csak kulon a GPU es CPU score)
-
butcher eu
senior tag
válasz
TomBoy1986 #1354 üzenetére
-
Haart
addikt
válasz
TomBoy1986 #1350 üzenetére
Hát gondolom régi alatt a nem sp1-et érted. A régi tényleg nagoyn szar volt.
-
gombcomp
senior tag
válasz
TomBoy1986 #1340 üzenetére
Köszönöm!
Én is olvastam a tesztet,erre bátorodtam fel,mivel tunningolt eredményem több is volt
bőven 10K felett!A mostani összeállítás alap beállításokkal is több mint 10ezer:ORB_8.6B_alapon -
butcher eu
senior tag
válasz
TomBoy1986 #1306 üzenetére
Szai TomBoy1986
lenne egy kérdésem hozzád:
láttam aPH Vantage listán a teszteredményednél, hogy meddíg fel van húzva a vga-d.
Coolink GFX Chilla előtt a sajá coolerrel mennyire tudtad húzni?
mert nekem 860 / 2524-en beszürkül a kép. akkor is ha 20%-on forog a venti, akkor is ha 100%-on. ez miért lehet?
ennyi a kari vége? -
butcher eu
senior tag
válasz
TomBoy1986 #1306 üzenetére
néztem az összehasonlításodat (8.4 és 8.5), nem sok különbség van. Én azt hittem hogy többet fog dobni rajta az új catalyst. Legalább is azt igérték.
-
joshua7
veterán
válasz
TomBoy1986 #1261 üzenetére
Ok, igaz. De egy 10k-s Core2 proci elpicsázza húzva a szintén húzott 6400+-t.
-
joshua7
veterán
válasz
TomBoy1986 #1255 üzenetére
~10k. E2140@3.2Ghz.
-
schwartz
addikt
válasz
TomBoy1986 #1255 üzenetére
Es hol van az X2 a C2D-hoz azonos orajelen?
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #1220 üzenetére
Nem mondtam, hogy csak az ATI képes ilyesmire.
nV is trükközhetett.
Viszont:Ha megnézed a totál ua. konfigban végrehajtott tesztjeimet, az nV tökéletesen kiegyensúlyozott, 3 GHz-en kihajtva, VGA-tuningja is hasonló teljesítményeket mutat. 3GHz felett akárhova tuningolhatod a procit, a VGA teljesítmény azonos VGA-beállításokkal azonos lesz (pár pont eltéréssel mindössze 800 MHz különbséggel). Tehát 8800GT alá nyugodtan tehetsz AMD procit is, nem veszítesz teljesítményt.
Az ATI némelyik beállításban simán CPU limites 3 GHz-en, azaz 3,8GHz-en drasztikusan megugrik a 3D teljesítmény (akár 22%), de még ott sem egyforma mértékben. Számomra ez azt jelenti, hogy a 3870 egy rakás számítást nem végez el, hanem kiadja azt a processzornak. Magyarul szar a driver (vagy kamu a DX10.1). nV-hoz még nem készült el ez az elemzés, de te a tesztadatokból is kiolvashatod.
Szólj, ha tudsz jobb magyarázatot. AMD-sek persze sosem tapasztalják meg ezt a hibát.
Szeretem én az ATI-t, csak hát a tesztek magukért beszélnek. Tudod az ATI-fan sírfeliratát:
"Majd csak kijön egy jó driver..."
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #1218 üzenetére
Már mondtam, hogy vsz. az alacsony órajelen jobban kiütközik a javulás.
Amúgy csak azt mondom, hogy amíg az ATI, beállítástól függően össze-vissza teljesít (lásd túlhajtás-eredmények), az nV meg kiegyensúlyozottan (végig ki van hajtva 3 GHz-en), addig elég egyértelmű, melyik a jó driver.
Amúgy meg részemről az én rendszeremen elért eredmény a mérvadó.Majd nézzük meg 8.5-tel, mert kitelik az ATI-tól, hogy trükközött a hotfix-szel.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #1184 üzenetére
Tesztoldalamon egy rakat 8800GT és HD3870 Vantage eredmény összehasonlításokkal. Nálam szinte semmit nem javultak az eredmények a hotfixtől. És mint 3xxx topicban mondtam, míg az nV kiegyensúlyozottan gyors, addig az ATI mintha prociból végeztetné a számítások egy részét (lásd CPU-limit néhány beállításnál, ami nV-nál nincs).
-
KrAt
veterán
válasz
TomBoy1986 #1179 üzenetére
Persze, nemrossz, de azzon a 4 fpsen sírtam
-
helkis
veterán
válasz
TomBoy1986 #1176 üzenetére
4mag az 4 mag, igazából nem a wolfokkal kellene versenyeznie, hanem a quadokkal, sajna ez így sikerült.. a wolfal pedig csak a magas órajel miatt tudom "tartani" a lépést a phenommal..
-
helkis
veterán
válasz
TomBoy1986 #1138 üzenetére
sajna nem sikerült jobb eredményt még összehoznom, de dolgozom rajta
, valszeg hétvégén lesz időm rá, addig itt egy alapórajeles eredményem.
érdekességképp, ha ebből+a tuningolt eredményből %-ot számolunk, akkor 25.9% körül járok, nálad ez "csak" 20.5%..Brumi alapórajeles eredményére kiváncsi vagyok, szerintem nála lesz egy szép kövér %!
-
helkis
veterán
válasz
szép eredmény, grat!
(de látom nem sokat aludtál
)
valszeg már igen nehéz lesz behoznom ezt a 63pont különbséget, a vga-d jobban húzható, ill a 4magot sem lehet 2-vel megfogni, egyszerübb lenne vennem egy quadot, majd próbálkozom.. -
Brumi˘
addikt
válasz
Feltettelek. Szép kis csata alakult itt ki. Azt hittem csak helkis-sel versengtek majd, de látom már hogy fel kell kötni a gatyát.
5258-at nekem is sikerált csinálni (de már nagyon halódik a vistám).
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #1135 üzenetére
Véletlen írtam el, természetesen helkis -t akartam
-
helkis
veterán
válasz
TomBoy1986 #1107 üzenetére
vissza 2 padlógáz, tiltásig : [link]
-
helkis
veterán
válasz
nehogy szénnéégjenek a gpu-ink hétvégére, lassan vmoddolnom kell..
-
DeSanto
őstag
válasz
A mobilklíma dolgozott a szobában mi?
-
helkis
veterán
válasz
TomBoy1986 #1105 üzenetére
vazz, nekem ahhoz 100Mhz-et kell emelnem
-
DeSanto
őstag
válasz
TomBoy1986 #1099 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Diablo IV
- Ingatlanos topic!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gumi és felni topik
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest