- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Netfone
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Az Opel Astra fedélzeti rendszere
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaja, az XSI mindenképp elkezdett nagyon feljönni, egyszerű használni, és tényleg nagyon pro. A gigapoly vagy mi technológiával tényleg akár milla polys objektet is lehet reálisan módosítani (vertex tologatás, scale...stb). Fel akartam egyet tenni, de valahogy nem sikerült a törése (érdekes, a MAX, Maya, PS, Bodypaint, ZB3 törése nem volt gond, de az XSI-ét csak azért sem tudtam beüzemelni...) Azt, hogy sok progit használnának modellezési-textúrázási fokozatban... Hát ha sok az, ha valaki egy progit használ a low polyra, egyet a high polyra, harmadikat a textúra készítésése...
Itt elsősorban mondjuk Maya + ZBrush + Photoshop/Bodypaint-re gondoltam... Azt, hogy mennyi képernyőn található polyt tud szépen meghajtani a maya, passzolom, az én gépemmel olyan 1-1,5 milla volt a határ, amit még épeszűen lehetett forgatni (értsd olyan 1 FPS), Ezzel szemben a ZBrush-ban 8 milla!
Mondjuk 1000 másolatnál instance objekteket használnak, tehát van a modell, azt mondják, hogy minden ilyen objekt (primitív, locator) legyen egy ilyen modell, aztán forgatod, mozgatod...stb, render során meg behelyettesíti a modellt... Így lehet spórolni... no meg a LOD-on (level of display).
Szóval szerintem a lényeg, hogy az ember tisztában legyen mondjuk a modellezés elméletével (topológia, normálvektorok, zártság, stb...), onnantól már mindegy a progi, megtalálja a neki kellő eszközt. A MAX-ot amikor próbáltam, csak azért nem sikerült normálisan használnom, mert a kamerakezelését nem értettem (illetve nem találtam
)... Valahogy Maya után minden más kamerakezelés olyan suta...
(beleértve a ZBrush 3-at is, a kettőt egyenesen nem tudtam irányítani... de a mudbox-ban nagyon jól tették, hogy ki lehet választani, hogy Maya, MAX vagy XSI irnyítást szeretnél...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos autók - motorok
- Retro teló rajongók OFF topicja
- iPhone topik
- EA Sports WRC '23
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Napelem
- További aktív témák...
- Bontott 0perces TÜZES EZÜST/STARLIGHT MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 256GB Gar.: 1 év APPLE gar
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 505+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! 16GB G.SKILL Trident Z 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung A17 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Itt elsősorban mondjuk Maya + ZBrush + Photoshop/Bodypaint-re gondoltam... Azt, hogy mennyi képernyőn található polyt tud szépen meghajtani a maya, passzolom, az én gépemmel olyan 1-1,5 milla volt a határ, amit még épeszűen lehetett forgatni (értsd olyan 1 FPS), Ezzel szemben a ZBrush-ban 8 milla!
(beleértve a ZBrush 3-at is, a kettőt egyenesen nem tudtam irányítani... de a mudbox-ban nagyon jól tették, hogy ki lehet választani, hogy Maya, MAX vagy XSI irnyítást szeretnél...)