- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #60947 üzenetére
Fal közelében lenne a hangszóró kis alapterületű helyiségben, így az R2000DB is bőven ki tudná tölteni nálam a teret, nem feltétlenül zavarna, ha a basszus nem annyira erős (nem vagyok basszuskárosult
).
Az S351DB esetében inkább a kábelhossz lenne a kérdés, mivel a két hangfal a monitorom mellett lenne két oldalt, a mélynyomó pedig az asztal mellett egy széken, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz hátha akkor szebben hangzik. Megpróbálok utánanézni ennek is, mivel úgy látom eléggé szeretitek ezt a 2.1 szettet.Iponról pedig sose rendeltem, azért kérdeztem.
AuraSync
Asus Rog Strix Z690-F -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #60943 üzenetére
Emlékszem anno a Z2300-am produkált ilyen érdekes hangokat legalább is a mélynyomója nem tudom, hogy ez az a jitter volt-e.
A jelenség az volt, hogy KIKAPCSOLT állapotban (nem volt kihúzva az áramból) a mélynyomóból néha ilyen búgó hangok kezdtek kijönni pár mp erejéig de rendesen hallhatóan. Vagy az inkább ez volt?A mostaniaknál ilyen nincs és búgó susogó hangot sem adnak ki.
Ritka az ilyen mi Lezsó?
Tehát nekem az opti kimenetem tökéletes. -
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #60933 üzenetére
Leginkább azért forszírozom a 2.0-t, mivel az összefoglalóban elég határozottan érvelnek a 2.1 rendszerekkel szemben.
Az R2750DB-t én se vállalnám be hasonló okok miatt, mint azt te is említed. Azon túl ennek a csatornának a videóit próbálom referenciaként használni mérsékelt sikerrel.
Egy kicsit visszatérve a hangkártyára, ha jól vettem ki, akkor optikai kimenetet érdemes használni lehetőség szerint a hangminőség miatt, igaz? Viszont RealTek esetében ilyesmi nincs, tehát először valamilyen hangkártyára lenne szükség ha jól sejtem.
-
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
lezso6 #60894 üzenetére
Kicsit csalóka a kép mert a tv-től jobbra és balra kb. másfél-másfél méter van a szélső falakig. Jobb oldalt van a számítógép asztal, balon pedig merőlegesen a falra egy könyöklő és egy komód.
LiDAR-os képem van csak most róla, de itt látszik az elrendezés:
Azért is nem akartam eddig állványt mert úgy már nagyon kicsi lenne a hely mellette.
-
tibbike01
őstag
válasz
lezso6 #60896 üzenetére
Mintha az alsó Edifierek olyan jók lennének.
TV-hez (filmek, tv műsorokhoz) szoktam ajánlani a soundbart, hogy ne járja végig azt a szopórollert az Edifierekkel, amit annó végigszenvedtem. Tudni kell lépni és elfogadni, hogy vannak jó hangú barok. Ez nem a 90es évek...Persze studio monitor vagy av + hangfalak más tészta, de amikor az 1280db/t, 1850db, és társaival akarsz filmezni/tvzni az gáz.
-
joe979
aktív tag
válasz
lezso6 #60893 üzenetére
De ez helység függő , meg kedv kérdése kinek milyen mély a zsebe , de db után rákölteni 300k kb … tisztább lenne tény másabb is . De lehet kisem lenne használva . Ez sok tényezős dolog . Nézünk az elsőt , ki milyen hangerőn használja a rendszert . Lakatos megatron lagzi nem izgat
-
Yézi
aktív tag
válasz
lezso6 #60809 üzenetére
BX8 és T8V-hez képest mondjuk nem tudom mennyire lehet durva a Rokit 10 alapzaj terén, de remélem nem kapok majd tőlük idegbajt. Aztán ha netán mégis, akkor ott a 14 napos elállás, amit úgyis előszeretettel szoktam igénybe venni.
Rokit 10 viszont még kicsit várat magára, de addig is van néhány budget kategóriás Edifier amit szeretnék kipróbálni (aztán valamelyiket majd megkapja öcsém, mert magától sosem lépne feljebb az XM6BT-ről).
R2000DB és M601DB-t nézegettem most. S1000MKII kellemes meglepetés volt, R2000DB pedig méretre hasonló (5,5" vs 5"), árban viszont elég nagy a szakadék (100k vs 66k), kíváncsi vagyok milyen lehet.
M601DB meg kb. egy gagyibb S350DB-nek tűnik, bár árban nincs olyan drasztikus különbség (89k vs 67k jelenleg), viszont wireless 8" sub 3,5" közepekkel egészen érdekesen hangzik ennyi pénzért. -
-
Askformore
senior tag
válasz
lezso6 #60826 üzenetére
Szia! Megnezem oket, de addigis esetleg egy kicsit olcsobb kategoria, hogy jobban atlassam a valasztekot? Illetve egy full noob kerdes, lattam az Edifiernel, hogy RCA kabelt kell bedugni, adnak ezekhez rca-jack atalkitot? A gepembe jacket tudok ugye bedugni, a mostani hangfalhoz jart anno, es igy hasznalom. Nagyon koszonom!
-
Viktor77
titán
válasz
lezso6 #60775 üzenetére
Leteszteltem.
Semmilyen bemeneten (BT-t nem próbáltam) semmilyen hangerőnél nem jegyez.
Mind jackről mind optikáról halkról visszahangosodik egy állásba bekapcsolás után, és visszahalkul akár max hangerőről is.
De nem mindkét bemenetről ugyanarra a hangerőre, az optikai visszaállás közelebb van az én hallgatási szokásomhoz, a jackes kicsit hangosabb mint ami szeretek. -
válasz
lezso6 #60799 üzenetére
Sok ilyen termék van, legtöbbször valamilyen saját (proprietary) magas szintű protokollt használnak. Ez tipikusan 2.4/5 GHz Wifire épül, használja az IEEE 802.11as szabványt (gyakorlatilag clock sync over ethernet), amivel subsample időzítési pontosság érhető el, így ezek a megoldások összességében sokcsatornás lossless 192k/24bit átvitelre képesek.
Nubert pl. 5.1 és 7.1 rendszereket is ad így, a tipikus össz. késleltetés is max pár msec. Ez így elég sztem pro célokra is, otthonra nem is kérdés.
Innen el lehet indulni a témában: [link] -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #60782 üzenetére
"Nézd meg pl a népszerű bögreszettek értékelését az árukeresőn, elég siralmas."
Tudom milyen ez én is végig jártam ezt az utat nem az Edifi az első hangfalam és valszeg nem is az utolsó. Volt nekem is minden gagyi műanyagtól kezdve a SB-on át mindenem.
Hiszed vagy sem annó még karton dobozba is szereltem be régi nagy ovál hangszórókat csak hogy szóljon "nagyot" valami és anno az a hang is tetszett nekem.
Aki most bekommentel egy "bögreszettre", hogy hú de jó nyilván nem ült még S3000 Pro előtt. De valahol el kell kezdeni. Ha majd vált egy jobbra megváltozik a véleménye az azelőttiről és így tovább. Ez nálam is így játszódott le amikor azt hittem a drága SB-nál nem tudhat többet egy "szánalmas" 2.0-ás Edifi. (akkor még ismeretlen volt számomra a márka)
Visszatérve az értékelésekhez ha a te logikádat nézzük akkor CSAK úgy írhatnának véleményt az emberek ha előtt meghallgatnak egy fél millás stúdió hangfalat is az arra kialakított szobában és akkor tudnak reálisabb képet kapni a hangról.De ez te is tudod hogy nem működne így mivel:
-Mindenkinek egyéni ízlése van és valakinek a nagy bass kell amit lehet egy "bögreszett" jobban tol mint egy 2.0-ás Edifi.
-Nem mindenkinek van arra pénze, hogy megvegye a drága hangfalakat.
-Nem mindenkinek van arra lehetősége, hogy meghallgasson drága hangfalakat.Az Árukeresőn nyilván nem egy értékelés után kell levonni a következtetést azért van ott több is.
Visszatérve az első kommentemre, nem kell mindenkit "hülyének" nézni mert nem a PH-ra kommentel hanem külső oldalakra.
Volt számomra már hasznos is az Árukereső vélemény része és baxtak is át vele, legyen elég ennyi. De ez itt is elmondható a fórumon a PC alkatrészeknél is. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #60771 üzenetére
"Árukeresős véleményekre egyébként nem adnék."
Mennyivel másabb az az ember aki itt írja le a véleményét vagy egy másik oldalon?
Én is írtam már le itt is meg ott is a véleményemet egy termékről.
Tudom milyen hely és kikkel van tele a Prohardver, de azért ennyire nem kell lenézni azt aki nem itt "él".
Igen tudom, hogy vannak sokszor elfogult meg tudatlan emberek az Árukeresőn de azt itt is el lehet mondani bőséggel.
#60773:
És kit nevezhetünk szakértőnek a témákban? Aki 15 éve reggelt? Vagy akinek már Isten rang-ja van mert 24/7 itt lóg?
Vagy olyan embert aki TÉNYLEG kipróbált egy adott eszközt és a saját tapasztalatát írja csak le nem azt írja amit egy random fórumon vagy cikkben olvasott.
Bevallom engem jobban érdekel egy random user véleménye mint egy olyan YT csatornán tevékenykedő emberé akit lefizettek, hogy mondjon jókat a termékekről. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #60768 üzenetére
"akkor R1700BT, plusz 4 ezresért"
[link]
"Ami viszont elég nagy negatívum, és azóta is csalán a s3ggemben, hogy még standby kikapcsoláskor sem jegyzi meg az előzőleg beállított hangerőt. Ki/be kapcsolás után egyből közép hangerőre ugrik az erősítő. Ha elfelejtem letekerni a zene indítása előtt, akkor zeng a ház. : ( Megszokható hiba, de egy 5000 forintos ledpanel is megjegyzi az előzőleg beállított fényerőt stb..
Illetve még egy apróság. A sub-cső nagyon "hörög". Néha már zavaróan sok levegőt fúj ki, emiatt kicsit elviszi a zenei élményt, picit doboz szerűvé változik a hangja. De ez csak erős basszusú zenéknél csinálja. Játék, film, ésszerű zenehallgatás mellett full ok. Az is lehet, hogy túl közel van hozzám, illetve elég kis szobában használom (kb. 7 nm)" -
Merchior
tag
válasz
lezso6 #60762 üzenetére
Szerintem az S2000-re is igaz ugyanez. Ami engem illet, jelenlegi helyén teljesen jól szól, de nagyon is hallható a különbség, ha kicsit - mondjuk másfél-két méterrel - még hátrébb ülök tőle. PC mellé, asztalra nem biztos, hogy tenném. Meg arra nekem jó a Presonus Eris 3.5 is, de az másik téma.
-
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #60760 üzenetére
Átfogalmazom, az asztalom 150 centi széles és a két hangfal között lenne a monitor, a szélén pedig a gépem. Mivel képről nem tudom megmondani, pontosan mennyi hely kell egy ilyennek, ezért vagyok bizonytalan. Padlóra amúgy le tudnám rakni a mélynomót, csak folyton attól félnék, hogy felrúgok valamit.
Amúgy részben ezért is gondoltam először az S2000-re, mivel ránézésre kisebbnek tűnik. -
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #60757 üzenetére
Két ok miatt keresek lehetőség szerint 2.0-ás szettet. Az egyik, hogy az összefoglalóban, és amennyire látom itt topikon belül is elég világossá teszitek miszerint a 2.1 és 5.1 hatásvadász dolgok, és célszerűbb elkerülni, ha valaki minőségi hangot szeretne. A másik meg az, hogy korlátozott hely áll rendelkezésre hangfalhoz (asztalra kéne raknom monitor mellé), így abból kettő még elférne, de mélynyomó már csak akkor ha az egyik hangfalat felrakom a tetejére (mint a mostani Logitech Z407), ami felteszem nem a legideálisabb megoldás.
Lényeg, hogy zenehallgatásra és játékra kellene jó minőségű berendezés, arra viszont nagyon, mivel legalább annyira fontos nekem, mint egy játékban a látvány. Nyilván egy ilyen nem két fillér, ezért is teszek fel ennyi (bevallottan fura) kérdést, hátha megtalálom a megfelelőt.
-
iszoke
senior tag
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #60721 üzenetére
Én még mindig szeretem ha odakúr a bass főleg olyan filmekben mint a Transformers meg ilyenek.
Elegendő hangerővel és a rossz akusztika miatti bass visszhanggal ezt a 2850 is megadja nekem szerencsére.Az a baj, hogy nem jártam még stúdióban és nem tudom elképzelni milyen egy profin megépített cucc és hogy milyen az amikor azt mondják, hogy a magas a közép és a mély is tökéletes.
Legalább egyszer hallania kéne az embernek ezt, hogy tudja mihez viszonyítsa a saját rendszerét.De hát csak ezért nem fogok elutazni 100km-eket, hogy meghagassam hogy szól egy milliókból megépített stúdió milliós hangfalakkal.
Úgy sem tudnám megépíteni magamnak.Amúgy az is nagy igazság amit korábban mondtak, hogy első hallásra minden hangfal furcsa hangú lehet és nem csak a hangszóró bejáratása a lényeg hanem hogy az ember füle is megszokja a hangját.
Most már egyáltalán nem kevesellem az R1280 magas hangját pedig elsőre nagyon tompának hangzott a másikhoz képest.
-
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #60719 üzenetére
Őszintén szólva nulla ismeretem van hangfalak minőségét illetően mivel mindig a legolcsóbbat vettem... ami valószínűleg látszik is.
Példának okáért az Edifier-ről nem is hallottam mostanáig.
Viszont így már tudom, hogy itt sem érdemes nagyon spórolni ha nem akarok híg fost hallgatni, tehát valószínűleg érdemes lecserélnem valami jobbra. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #60719 üzenetére
Pedig régen emlékszem ha már valakinek Z5500-a volt az volt a király csávó mert rengette a szobát meg a házat.
Nekem is nagy álmom volt az a hangfal szett aztán csak egy Z2300 jött össze.
Azóta meg középmezőnyös Edifier-es lettem.
Lassan mondhatjuk azt, hogy az Edifier lesz a következő Logitech annyi "consumer" hangfala van már. -
Rick3D
senior tag
válasz
lezso6 #60711 üzenetére
Az első mondat nagyon tetszett, magyarán mennyivel egyszerűbb élete van a hülyéknek
Abszolút egyetértek
Helyes a lista +1, Fecc91 hatására ránéztem a nagy tesóra is: S360DB
Szerintem is egy olyan opció lesz a befutó ahol van több mély, aztán kialakul és következőre már lehet merészebb leszek
Filmezni annyira nem szoktam viszont zenét hallgatni annál inkább, akad olyan hangulat amikor megy a tuctuc -
carl18
addikt
válasz
lezso6 #60713 üzenetére
Köszönöm a választ!
Esetleg ez? Ez mennyit ér?
Edifier R1000T4-B
Nem kell hogy audiófil legyen, csak még se akarok gyenge 6 wattos Sztereóra vissza térni.
Mivel asztalon lesz velem szembe, lehet elég a Edifier fél hangereje is. -
Rick3D
senior tag
válasz
lezso6 #60702 üzenetére
Köszi a segítséget!
Sok jó támpontot adtál
Egy szőrszálhasogató kérdését azért még feltennék, tehát az emberek zöme pl: vacillál 3 hangfal között, fejenként elolvas 1 cikket + meghallgat egy youtubos összehasonlító videót + mondjuk olvas mellé fórumot is -> oszt ennyiből már checkout van?
Ez hogy működik a gyakorlatban?
Tudom ez még bőven nem a milliós kategória és lehet pont ez a gond. Ezek még "túl" olcsó cuccok, hogy meglehessen élőben hallgatni őket ?
Engem zavar a tény, hogy itt van mondjuk 3 hangfal ami között gondolkozok. Nagyjából 1 árkategória +/- 10e és esélyem sincs a legjobb döntést meghozni mert egy hangfalat aminek a funkciója, hogy hangot szolgáltasson, nem lehet meghallgatni? Eh?
Kérlek, nyomj egy feedforwardod az arcomba. Én vagyok alul képzett a döntéshez, esetleg túltolom a választást vagy valóban reális amit írtam? -
-
Rick3D
senior tag
válasz
lezso6 #60698 üzenetére
Áhh, így már értem. Tetszetős darabok Az a baj annyira nincs még matematikailag se tapasztalatom ebbe, nem tudom az általtad említett 50 Hz
gyakorlatban hova tenni, ezáltal tesztek alapján megítélni melyikkel lennék boldogabb.
Van rá mód valahol hazánkban ezeket élőben meghallgatni?Nem gondoltam semmire
én úgy tudom mindenhez kell egy erősítő és esetlenként DAC is. Nem tudom ez hangfalaknál mennyiben tér el. Még az említett Genius 5.1-et Soundblaster Omnival hajtottam.
-
Rick3D
senior tag
válasz
lezso6 #60696 üzenetére
Régen volt egy GENIUS SW-HF 5.1 6000. Nincsenek túl jó emlékeim
S1000DB dupla áron van viszont az S350DB-n elgondolkoztam. Ár/érték arányban javasoltad inkább őket?
Egy ilyen sok outputtal rendelkező rendszer tetszetős.
Bocs az értetlenkedésért, az addig oké hogy DAC van benne de azért AMP illene, nem? -
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #60682 üzenetére
A honlapjukon komolyan javítaniuk kellene, mert annyira körülményes kiválasztani, hogy mit akarsz. Egyszer végigmentem rajta, de ilyen rossz online webshop élményben nem volt még részem. Nagyon szenvedős és vásárló taszító.
Miért akarsz függönyt? Az már a leg-legutolsó dolog.
-
TheProb
veterán
válasz
lezso6 #60582 üzenetére
Tudtok esetleg Bp-n ajánlani valakit/valakiket, akikhez érdemes lehet beadni?
Nem úgy volt, hogy alapvetően a 2.1 nem ajánlott? S35{0|1}DB valóban megérné a kb 2-2,5x-es felárat egy R1600T III / R1700BT(s) vagy MR4 ellenében? MR4 amúgy miben másabb, mint az RT-k? (Azon túl, amit írtál, hogy "semlegesebb" a hangja)
+1: TV-s "fejhallgató" kimenet+RCA-s összeköttetés hallhatóan szarabb hangot adhatna, mint egy optikás (kicsit költőien kérdezem)? Akkor legalább nem kéne 2 távi. TCL TV-m van, nem tudok róla, hogy az magic remote jellegű feature-t tudna.
-
gubabela
senior tag
válasz
lezso6 #60641 üzenetére
Nem nézegetni kell, be kell rakni a vászon vagy a kanapé mögé, bár én is a letisztult formavilágot preferálom. Ehhez az adamhoz nem tudom mekkora termet kellene építeni, hogy el is lehessen helyezni valahogy, vagy lehet vicceltek csak a srácok vele.Valahogy nem tudom értelmezni ezt a méretet a stúdióval
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #60641 üzenetére
Szerintem is úgy néz ki az az SVS, mintha a falusi piacon árusítanák. Nagyon bazári, nem engedném be a lakásom ajtaján
AuraSync: A mély hang mennyiségét és mélységét is csökkented vele. Olcsóbb hangfalaknál a feszességet, pontosságot is, mert a reflex port minősége sem mindegy.
-
joe979
aktív tag
válasz
lezso6 #60623 üzenetére
Ezért mondtad jól kapásból a S360DB-t . Elképzelhető a T5 is ugyanazt a tölcsért kapta , nem kizárt . De a belső nagyon nem biztos már . Meg az S3000 pro is alumínium tölcséres , nem tudom egy sima papiros mély mellé , lesz e olyan fürge , rontana e hangzáson vagy teljesen független tőle .
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #60623 üzenetére
"Csak felesleges az S3000-hez, mert arra is ugyanúgy 38 Hz-et ír az Edifier"
És te mit gondolsz erről? Ugyan azt a "mély" hangzást tudom elérni egy S360-al mint egy S3000 Pro-val?
Én valahogy szkeptikus vagyok ilyen téren, hogy egy 18cm-es mély ugyan azt tudja mint egy 20cm-es vagy egy 25-30cm-es. Mármint ugyan azt a berregő mély hangot.
Mert filmeknél nem árt ha reng a szoba és ezek a "kis" micsodák nem hiszem hogy képesek erre.
Ez is egy érdekes görbe:
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #60615 üzenetére
Képzeld Lezsó én meg eljátszottam azzal a gondolattal, hogy veszek egy S szériás Edifier-t mert hát azok milyen királyak. Pontosan ezt néztem: [link]
Aztán hozzá vágok egy T5-ös mélyet, de hát ennyi pénzért valamiért nem jár hozzá Sub kimenet...
Érthetetlen ez a dolog.. egy R2850DB-hez ami alapból két 20cm-es méllyel rendelkezik ahhoz lehet sub-ot csatlakoztatni amihez meg kellene is azon meg nincs sub kimenet.
Régen láttam ekkora baromságot. De tovább megyek mert a jóval drágább S3000 Pro-n sincs. Aztán szépen le is tettem erről a dologról. Az első negatív pontot az Edifier most kapta meg tőlem. -
iszoke
senior tag
válasz
lezso6 #60613 üzenetére
Jogos, bocsi. Igazából nem nagyon tudom, mit jelentenek a rövidítések mivel sosem volt 2-3000 forintosnál komolyabb hangfalam egészen tavalyig, amikor megvettem azt a Logitech Z407-et... ami nem egészen olyan jó, mint mondták nekem boltban. Így aztán se a BT, se az AptX nem mond nekem semmit...
Ezért is vagyok most bizonytalan. -
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #60598 üzenetére
Csak segíteni szeretnék neki, mert tudom, hogy a fórumról nem lehet átfogó dolgokat tanulni, csak kiindulási ötleteket, segítő morzsákat, amik ráadásul csak akkor hasznosak, ha bele tudjuk helyezni a saját koordináta rendszerünkbe
Ehhez viszont kell saját koordináta rendszer, azaz saját tapasztalat, hogy amúgy mit is keresünk, mit szeretnénk.
Én is végig jártam ezt a dolgot. A tényleges tudást akkor kaptam meg, amikor a gyakorlatba utánanéztem, elmentem, meghallgattam, megvettem, eladtam, kipróbáltam, máshogy próbáltam. Otthon a négy fal között ülve egy fórumot kérdezgetve, nem sok tudásom lett.
-
PuMbA
titán
-
alphamooncam
őstag
válasz
lezso6 #60570 üzenetére
"Na de amúgy a rossz akusztika sem a hangfal hibája, hanem a szobáé.
User error.
"
Szerencsére nem nekem kell hallgatnom... a szobát
félévente egyszer ha megyek.
Anno praktikusan kellett megoldani, külön DAC, látható kábelezés stb. nem volt megvalósítható.
Panaszt ugyan nem hallottam rá, de mindezzel együtt sem cserélném le a meglévő magasabb kategóriás cuccaimat.
-
alphamooncam
őstag
válasz
lezso6 #60568 üzenetére
"Nem tudom mit csináltok az R1280DB-vel, de nem mondanám egy kifejezetten dörmögő hangfalnak, inkább csak mélyre megy a méretéhez képest. Persze feszesnek már nem mondanám.
Majdmég próbálgatom a hangfalat, hogy rossz akusztikai környezetben mit csinál, mert lehet ez a baja."
Mielőtt az idézett gondolatot leírtad volna, már készültem kiegészíteni a véleményem.Exemnél csupaszok a falak, mindamellett rendkívül érzékeny vagyok a szobarezonanciákra, ami meg 100Hz alatt sajnos általános.
Abban bízom, hogy az 1280DB-t úgy tudod majd elhelyezni, ezek a káros rezonanciák ne tudjanak érvényesülni.
Exemnél pl. nem volt lehetőségem a kiemeléseket és kioltásokat kontrolálni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
lezso6 #60556 üzenetére
... Tascam VL-S3...
Egyébként beszédérthetőségben magasan jobb mint, a dörmögő-dömötör 1280DB. (Tavaly vettem a páromnak ajándékba.)
és
...8 db. VL-S3-m van, illetve 1280DB vel van tapasztalatom. ( Exemnek vettem ajándékba )
Semmi pénzért nem adnám a Tascamot, az Edifiert simán lelépi, beszédérthetőség, tisztaság terén. -
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #60561 üzenetére
Régi hip-hop-ot kell hallgatni, amikor még nem az "adja a mélyet"-ből állt a dolog: Grandmaster Flash & The Furious Five - New York, New York (12" Version). Mindenre jó az R1280DB, csak meg kell választani az adott stílusban a számokat
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #60556 üzenetére
Azóta már az én fülem is hozzászokott valszeg a Géniuszon volt túltekerve a trábül poti.
Ezt onnan is gondolom, hogy más eszközömnél sincs olyan szintű magas hang kiemelés mint amilyen a Géniusz volt.
A mélyhang feltekerése nálam okozott hang elmosást ami miatt nem jött elég közép hang és a magas is tompább lett hallásra.
Szóval azt a mély potit majdnem középen használom.
Reméltem, hogy nem azt írod, hogy jobb mint a 2750 mert instant hagytam volna itt a topic-ot örökre.
Már az is sok nekem, hogy a S350DB-t (vagy melyiket) jobbnak hozod ki mint a 2850-et.
Pedig ott 2x20cm dolgozik. -
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #60524 üzenetére
Mindenre jó, ami 100Hz vagy feletti
A legtöbb mély baj amúgy is 100 és 200Hz között van a szobákban. 50Hz körülre kell csak más, de az a legkönnyebben kezelhető, mert a faltól olyan távolságra teszed a hangfalat, hogy pont ott lesz kioltás és / vagy a hallgatási pozícióddal játszol. Nekem legalábbis egyszerű volt megszüntetni ennek a tartománynak a gondjait, a többihez képest.
-
Yézi
aktív tag
válasz
lezso6 #60453 üzenetére
Így pár nap után már azért sokkal tetszetősebb, kezdem értékelni a több mélyet is, LF -2dB-ről visszament alapállásba. Sokat segített a két 7900 GT doboza is, amit alátétnek használok jelenleg.
Viszont elmaradt az a "HŰHA" érzés első alkalommal, S3000 Pro valamiért nagyon megfogott, áll-leejtős élmény volt, bár talán csak azért, mert az előző hangfalaimhoz képest nagyobb előrelépésnek számított.
Összességében viszont tetszik a T8V is, napról napra jobban. Másabb, de jó, szívesen hallgatom, nem bántam meg a vételüket.Habár a T7V-t továbbra is szívesen kipróbálnám.
-
-
-
gubabela
senior tag
válasz
lezso6 #60349 üzenetére
Próbáld ki a cavern-t, szerintem egyszerűbb és jobb eredményt ad mint a rew. Hm totyikban találsz linket és leírást hozzá. Nem biztos, hogy elég hozzá a teló mikrofonja, de pl minidsp-re rá lehetett tölteni gond nélkül a kapott korrekciós görbét és fülre is sokkal jobb lett, nem csak mérve
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest