- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
citlan
csendes tag
válasz
lezso6 #56500 üzenetére
lezso6, Degeczi: Köszönöm a válaszokat. Közben rájöttem, hogy összekevertem a dimenziókat, de ez mit sem változtat. A polc mélysége 164 mm. Az Edifier S350DB 2.1 hangszóró hivatalos mélysége 156 mm, plusz akkor kb. 5 cm a kábelnek (a baloldali esetén), így legalább 20 cm hely kell mögötte.
-
newclass
tag
válasz
lezso6 #56492 üzenetére
114e-ért van most az R2850DB a neten. Úgy voltam vele, ha 80-90e körülire ha beesne az ára akkor meggondolom.
Pont az S350 a másik amin gondolkodom. Ez tűnik leginkább befutónak.
Vagy amit te is írtál stúdió DAC-al, annyi, hogy nekem kellene a Bluetooth is, meg az optikai mert TV-hez kötném (Xbox, filmnézés, illetve zenehallgatás). -
Hauptmann
veterán
válasz
lezso6 #56470 üzenetére
Agyalok nagyon ezen a hangfal dolgon, hogy mi legyen.
1. Ha az S350(1)DB-t választom, akkor mivel érdemes megemelni a szateliteket? Kb. 8-10 centi kellene, hogy fülmagasságban legyenek. Létezik ilyen kis hangfalemelő?
2. Ha a BX8, plusz szobaátrendezés mellett döntök, akkor mi kell még a hangfalhoz? Egy Xonar DX-el hajtanám meg, ez ki tudja szolgálni a hangfalat, vagy komolyabb hangkártya kell hozzá? Ha ez elegendő, akkor kell valami külön csatolófelület gondolom, hogy össze lehessen kötni a hangkártya 3,5-ö jack kimenetét a hangfalakkal, ezt milyen néven keressem?
-
Hauptmann
veterán
válasz
lezso6 #56429 üzenetére
Nézegettem ezt a Klipschet, az a baj, hogy a helyem korlátozott méretű, a mélynyomót csak a monitor mögé tudnám tenni, annak meg nincs sok értelme. Vagy ha nem muszáj a szatelitekkel egy magasságban lenni, akkor a földre, a két szatelit közé kb. félútra.
6,5-ösökből esetleg valami ajánlat?
-
duo
addikt
válasz
lezso6 #56340 üzenetére
Sőt, hamarosan hozzam kerül a V1 is tartósan. (ki a konyhaba ha talalnek egy jo kisradiot rca vagy legalabb kack outtal)
szoval meghallgatom majd megint.
de tenyleg egyformak voltakJackoooo84: maradt az alpphakban uaz a magas, de valamit piszkaltak benne, mert az viszomt klassz. ugyertem semmi kiemelkedo, de nalam.nagyon, nagyon jol szol. (a 65-ös) (hogy ez a wavwguide, vagy a D osztaly+uj melykozeppel valo optimalizalas lenne nem tudom) hallgass meg egyet!
-
fR0271
csendes tag
válasz
lezso6 #56347 üzenetére
Köszi a tippet, utánanézek annak is.
Sajnos mivel mostanság szeretnék venni az elkövetkezendő 1-2 héten belül, nyilván nem tudok mit kezdeni a régi árával, ha most ez a helyzet.
Ha van még valami alternatíva, ami jobb árban van, viszont az R980T, vagy az R1280T szintjén van, azt "meghallgatnám"
-
fR0271
csendes tag
válasz
lezso6 #56345 üzenetére
Tehát lényegében vagy mélyebben a zsebembe nyúlok, vagy elengedem a szub tartományt a jobb hangzás érdekében, vagy egy gagyibb 2.1-et veszek és a szub tartomány oltárán feláldozok minden mást. Ez így akkor mindenképpen kompromisszumos.
Mennyire lenne számottevő a két említett Edifier között lévő teljesítmény különbség? Megéri a felárat? A távirányító számomra nem annyira fontos.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
lezso6 #56334 üzenetére
Igen, erre a beszélgetésre alapozva rendeltem meg végül. Nálam ráadásul egy festésen és új padlószőnyegen kívül ugyanaz az akusztika, maradt minden bútor és a szoba elrendezése is, úgyhogy lehet, hogy az emlékezetem csal vagy a fülem. Vagy nem.
Hallgatom még, aztán legfeljebb 14 napon belül megy vissza. -
kilmosq
újonc
válasz
lezso6 #56241 üzenetére
Igen, a monitor adottság, ugyanis kvm-mel kapcsolgatok az otthoni pc és a melóbeli notebookom között. Amit eztán írok az szentségtörés lesz, nem vagyok biztos benne, hogy pozitív irányba befolyásolja a történetemet
A notebooknak van saját hangszórója, de nagyon utálom a hangját, még Skype-nál is, ráadásul feltekerhetetlen a hangja (mert vagy síkítófrászt kapok tőle, vagy nem lesz eléggé érthető a kapott hang). Fontos az is, hogy a skype-meetingeken részt akarok venni úgy is, hogy a házon belül bárhol felbukkanhatok. A monitor + kis Orion erősítő + nagy hangfal ezt a feature-t hozta.
A pc-ben egy jobb Realtek chip van egy erősebb Asus alaplapon, nincs spéci külön hangkártya. Ebből ugyan kihajthatnék egy másik hangfal párt, de helyhiány és/vagy zsúfoltság-elkerülés miatt nem akarom. Meg előfeltételezésem szerint, annyira azért nem ls látom a potenciális hangminőség-ugrást se (ha nem monitor lenne a hangforrás).
-
kilmosq
újonc
válasz
lezso6 #56239 üzenetére
Bocs, ha félreérthető voltam és/vagy túlságosan alulképzett vagyok a témában.
Alapvetően audió láncban gondolkodom, és eredendően úgy véltem, hogy a monitoromból nem hozható ki túl sok minden hangban. A lényeg, hogy nem akarnék felüllőni egy drága hangfal párral (ha ad absurdum bele is férne a pénzügyi keretekbe), ha nem tudom érzékelni és/vagy kihasználni súlyosabb pénzekbe kerülő finomságokat. De ha kell felső árkorlátot megadni, akkor 160.000, Edifier S2000 MK III. (Elképzelni nem tudom, hogy létezhet szcenárió amikor ez bárkinek megérheti monitorra dugni).
Lövésem nincs sajnos milyen chip generálja a hangot a monitoromban (pedig próbáltam utánajárni). Elvben tud 5.1-et is, de arra nincs szükségem.
Eddig Orion SE 1025B erősítőm volt, 8 ohmos Orion talán 40W-os egyébként brutális méretű nagy hangfalakkal, de sajnos mindkét cucc elfüstölt, javíttatni nem tudom, talán nem is érdemes már.
Alapvetően munka oldalon Skype meetingeket nyomatok, szórakozásra meg filmeket és komolyzenét (játékot egyáltalán nem).
-
freelanced
addikt
válasz
lezso6 #56224 üzenetére
Köszönöm, teljesen jogos kiegészítés, az a legolcsóbb darab, szerintem azért az árért egyáltalán nem rossz.
Az E5 és a JBL305 "csak" 20.000-rel több nála ha nem tévedek, nyilván kérdés, hogy ezt hozzá tudja-e tenni az illető vagy sem.
Viszont akkor meg lehet, hogy meghallgatnám mellette az Edifier R1700-at, ami nem tudom mennyivel kevesebb mint a BX5 mert azt még nem hallottam, viszont már 40.000 körül kapható. Aztán lehet, hogy sokkal gyengébb, majd kijavítotok, de lehet, hogy akkor viszont inkább lentebb pozícionálnám magam, persze kérdés, hogy mi mit és mire keres, no meg az R1700 ismeretének hiányában egy látatlan ötlet az egész.
-
contaxg
veterán
válasz
lezso6 #56213 üzenetére
Az 1 méterben (mint ahogy írva van a "nagy hi-fi könyvben") jobban hiszek. Nekem is így van az asztalon, mögötte függöny és még így is le kellett fojtanom a mélyeket a port hangolásával. De én outsider vagyok, így csak a saját nem általánosítható tapasztalatomról beszélhetek.
-
freelanced
addikt
válasz
lezso6 #56202 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Igazából van egy Behringer UMC22 itthon, gondolom az elég hozzá, balanced outputtal rendelkezik. Nem a legjobb a kategóriában de nem hiszem, hogy nagy gond lenne vele.
Akkor ha jól értem az általad ajánlott budget pároknak az 5"-8" -os változata az ami már jónak számít.
Ha találkoztál esetleg az eddig ajánlott Edifierekkel is, azokhoz képest mekkora a különbség, mondjuk egy M-Audio BX esetén? Tehát pl 1700BT, vagy akár a Modecom 6C. Meghallgatnám, de most egyelőre nincs alkalmas eszközöm, így egy darabig nem nagyon tudom meghallgatni a videókat úgy, hogy halljam is a különbséget.
Ha hangminőségben nem is esetleg összeszerelési minőségben, anyaghasználatban van ami kiemelkedőbb a többinél?
Illetve az alapzaj mennyire probléma? Ha jól rémlik az egyik dolog ami miatt nem kedvelik annyira ezeket, az az, hogy a beépített erősítő miatt részben, zúghat stb. Gondolom azért modelle válogatja, hogy épp mennyire problémás.
contaxg
Mondjuk annyiból az szerencsés, hogy a tiéd volt így nem volt zsákbamacska. Nekem azért kevésbé hozzáértőként, használt, már-már vintage kategóriából válogatni egy kicsit rizikós, mert ha netán bármi gond van vele a javítás, ha épp javítható, vagy a csere lehet, hogy annyiba kerül mintha valami újat néztem volna, persze azért a régi hifis cuccok elég megbízhatóak, de vannak részek amik elöregednek, vannak modellek amik problémásabbak, szóval fene tudja mit fog ki az ember. -
freelanced
addikt
válasz
lezso6 #56198 üzenetére
Köszönöm.
Melyik modellek lennének azok ami nem budget, és bi-amp?Interfész van otthon, az nem gond.
A budget stúdiók felett mit ajánlanál, mikre gondolsz?
Ha más nem legalább meghallgatom őket valahol hogy tudjam milyenek, legyen összehasonlítási alapm.
Melyik modelleket tartanád jónak, kevésbé kompromisszumosnak, mélyek stb terén?
Köszönöm!
-
contaxg
veterán
válasz
lezso6 #56196 üzenetére
Pár napja kértem segítséget mert nem vagyok ebben a témában (sem) otthon. sajnos segítséget nem kaptam. Végül egy cipős doboz méretű erősítőmet vettem elő. A sufniban volt egy macskarágta KEF Cresta 1 könyvespolc sugárzó. Nem tudom, milyen áron tudtam volna venni ide egy aktív monitort, de ezért a hangért szerintem pár százezer elment volna a kasszából.Minden újnak gondolt technika új problémákat szokott magával hozni. Az aktív monitorok általában apró D-osztályű erősítőkkel készülnek. Ezekből a jobbak nagyon nem olcsók, olcsóbbak meg nem jók. Egy szónak is száz a vége. elégedett vagyok és ajánlom másnak is ezt a megoldást ha van elegendő hely külső erősítőre.
Most valami állványkát keresek az asztalra a dobozok alá.. Találtam pár érdekes megoldást, de nem tudom melyik milyen irányba viszi el a hangot.
-
freelanced
addikt
válasz
lezso6 #56196 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Őszintén ezt is meg tudom érteni, ráadásul nem minden esetben, nem minden felhasználásra éri meg, főleg kis keretből "hagyományos" passzív rendszert venni, és kicsit úgy érzem ebbe a kategóriába én is beleesek.
Egyelőre nem is nagyon találtam olyan erősítő / hangfal párost ami ne lenne kompromisszumos valamilyen módon, ha meg nagyon régi, amiatt is felmerülhetnek problémák. Látom előnyeit, és mivel nincs egyben a rendszer így kicsit könnyebb fentebb lépni, de, hogy az árkategóriámban van-e értelme ezt vadásznom most, ebben én sem vagyok biztos, na meg ahogy te is írod eléggé el tudja vinni a pénzt, ez pedig nem épp ideális jelenleg.
Szóval lehet, hogy aztán jobban járnék én is valami stúdió monitorral, utána később még mindig tudok variálni ha úgy döntök.Illetve ami miatt még ezek inkább előnyösek számomra, az az, hogy viszonylag közelről hallgatnám, ebben meg nagyon hangfal válogatja, ha jól tudom, passzívaknál, hogy mennyire háklis rá, így főleg kis keretből az sem biztos, hogy találok olyan méretűt ami nem túl nagy, és jól tolerálja a kis hallgatási távolságot, hiszen gondolom első sorban inkább távolabbra vannak ezek kitalálva. Persze gondolom nem ennyire kőbe vésett az egész, de azért a stúdió monitorok nagy többsége csak arra van kitalálva, hogy közelről hallgassa az illető, tehát ez biztosan előny.
Ha már aktív stúdio monitor mit ajánlanál az árkategóriában (60-70), mit lenne érdemes megnézni, meghallgatni jelenleg? Nagyjából visszaolvasgattam, de nem tudom mennyire friss az összefoglalóban található információ. Illetve érdemes egyáltalán ebben az árban ilyesmit nézni, vagy ha nem tudok többet hozzátenni, maradjak az Edifier R1700 és társainál? Egyáltalán mennyivel nyújt többet annál?Illetve ez már abszolút kíváncsiság, de bővülne valamivel ami lényegesen jobb a lista, ha emelnék valamennyit a kereten?
Köszönöm!
-
freelanced
addikt
válasz
lezso6 #56186 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes leírást ismét.
Igazából az is lehet, hogy bőven elég az R1700 is, bár a videók alapján a Microlab 6C hangja jobban tetszett, de azért nem volt egyáltalán rossz.
A távolság miatt amit írsz kicsit kérdéses, általánosságban meg tudom adni neki, de azért van, hogy közelebb vagyok. Mondjuk ha állványra tenném az asztal mögé, az megoldaná a dolgot, szóval elgondolkodom azért rajta.
Akkor nagyjából 70-80.000-ig bezárólag ezek közül lehet válogatni ha jól értem.
Egyébként nem tudom mennyire távolodtál el az aktív hangfalaktól, de kíváncsi lennék, hogy mondjuk egy ilyen Edifier mit hoz a használt Hifi hangfalakhoz + erősítő, ebben az árkategóriában. Esetleg ilyen referenciád nincs véletlenül, hogy egy régebbi 40-50.000 körüli passzív "Hifi" hangfalpár, plusz egy erősítő mit nyújtana ezekhez képest?
Köszönöm!
-
FistXL
senior tag
válasz
lezso6 #56132 üzenetére
Szerk.: Nem csak hogy nem szól a sub, de sokkal halkabb lesz a Genius ahogy átváltom 5.1-re. Nem +1 csatornát szeretnék lértehozni, úgy szeretném megoldani a dolgot, hogy olyan legyen, mint a gyári 2.1-es szettek.
Nem kell szoftveres frekvenciaváltás, ahol a Philips hangváltója elindul (~100hz) és ahol Genius véget ér (~80hz), az megfelelő.
Mint írtam, gyakorlatilag az kellene, hogy a Win kiadja 2.0 források esetén a hangot egy másik jacken monóra keverve.
-
zsirimiri
csendes tag
válasz
lezso6 #56116 üzenetére
Igen, az első ponttal tisztában vagyok, hogy a windows hangerőszabályzójával kell bénáznom. A második az már problémásabb, eléggé háklis vagyok az alapzajra.
Hangminőség milyen lenne egy hangkártyához képest? Illetve a linkelt hangkártya alkalmas lenne ellátni a feladatot viszonylag jól? -
akela91
addikt
válasz
lezso6 #56091 üzenetére
Szia!
Van értelme BX8-nak egy 13,5m2-es szobában? Szeretném, hogy mélyre menjen, ezért 8"-os hangfalakban gondolkodom. Inkább úgy teszem fel a kérdésem, hogy van-e olyan hangfalaknál, hogy túl nagy egy szobaméret alatt?
Vagy ezt hangerővel kompenzálva egy lényegtelen dolog? -
zsirimiri
csendes tag
válasz
lezso6 #56089 üzenetére
Az az igazság, hogy néztem én is olcsóbb, 2.1-es rendszereket klipsch promedia, logitechek), de nem szeretném a hangminőséget feláldozni csak amiatt, hogy egy kicsit több basszust kapjak. Studió monitorokról azt olvastam, hogy inkább zenekészítésre alkalmasak, nem pedig hallgatásra, mert ugye nagyon laposak. Ezért gondoltam, hogy egy valóban zenehallgatásra szánt 2.0-ás rendszerrel járnék a legjobban. A keret pedig maximum 80k rá, úgyhogy ebből próbáltam gazdálkodni.
-
zsirimiri
csendes tag
válasz
lezso6 #56087 üzenetére
Tulajdonképpen én zenélésre venném (sok olyan műfajú zenét hallgatok, amiben nagy szerepe van a mélyeknek) és nem pedig zene készítésre. A Presonussal élvezhető lenne a különbözö műfajú zenék hallgatása?
Teljesen laikusként kérdem, mert ezekkel a stúdiómonitorokkal nincsen semmiféle tapasztalatom. -
zsirimiri
csendes tag
válasz
lezso6 #56085 üzenetére
Akkor úgy tűnik az S880DB-t kell előnyben részesitenem az R2750DB-vel szemben és mellette fogom letenni a voksomat. Aztán a kevés méllyel meg csak megbékélek valahogy, ha meg nem, akkor biztos van valami módja, hogy lehessen mélyládát hozzákötni.
Köszönöm, hogy megosztottad velem a gondolataidat, tapasztalatod, no meg, hogy időt szántál rám.Igen, valóban rosszat linkeltem be, úgy tűnik a 350 nincsen összehasonlitva a 2750-nel
-
zsirimiri
csendes tag
válasz
lezso6 #56082 üzenetére
Én naiv meg azt hittem, hogy 3 utas hangfal meg a mérete létére komolyabban szól az R2750DB (ja meg persze pár yt teszt hatására). De ezek szerint szerinted az S880DB-nek jobb a hangminősége. Egyedül a mélyek hiánya zavar (főleg hogy 2.1-es rendszerről váltanék), meg pár helyen olvastam, hogy nagyon "cincogós". Ha tehetném mindenképpen az S350DB-t választanám, de sajnos az túllóg abból a keretből amit rászánnék.
Konkrét összehasonlitó videót nem találtam a kettő hangfal között, csak más és más hangszórókkal összevetve a kettőt találtam és igy vontam le a konzekvenciát. (DSAUDIO.review youtube csatornája szolgált alapul) Itt egy konkrét videó: https://www.youtube.com/watch?v=6qeqiOegAx8
-
zsirimiri
csendes tag
válasz
lezso6 #56079 üzenetére
Oh ez meglepetésként ért, hogy véleményed szerint az S350DB jobb mint az R2750DB, bár lehet személyes preferencia, de pár tesztvideó megnézése után, (melyek nyílván nem adják át azt a hangzást amit való életben hallanál) nekem úgy tűnt mintha az R2750DB-nek sokkal zeneibb hangja lenne mint előbbinek, főleg a közép és a magas tartományban, a mélyben nyílván veszít picit a varázsából. Szóval nekem ez alapján az R2750DB tűnik jobbnak, aztán simán lehet hogy csak botfülű vagyok
Még mindig dilemmázok a kettő között (S880DB és R2750DB), szóval ha bárkinek van bármilyen tapasztalata ezzel a kettővel és megosztaná azt nagyon megköszönném
-
-
-
válasz
lezso6 #55998 üzenetére
Ezen a dac-on nincs hangerőszabályozó, csak on-off switch és forrásválasztó. [link]
És gyakran állítom is a hangerőt fel-le, ezért szerettem a Modecom külső hangerőszabályozóját is.Mexbacsi: Nekem 148 centis asztalom van, de 32"-o monitorral
Ezért sem feltétlen akarnék valami benga nagy monstrumot venni. Megnézem az BX5-öt is.
Milyen hangerőszabályozó jöhet amúgy szóba? -
-
-
duo
addikt
válasz
lezso6 #55974 üzenetére
Igen tudom, csak a kérdés hogy a kb 45Hz is elég-e nekem. ezt nyilván csak meghallgatással lehet. csak ez a "nem tetszk, visszaküldöm" nem az én világom. persze szükség törvényt bont.
itthon egyébként jelenleg nincs is kali, csak focal, de az is külső raktáron lehet.az in-8at kizártam. nagy lenne oda ahová szánom. nem a hangja, fzikailag.
a két versenyző továbbra is az IN5 és az EVO. ("Einhorn vagy Finkle, Finkle vagy Einhorn?")
PuMbA: na addigra biztos összegyűlik már csomó tapasztalat a cuccról, meg biztos lesz itthon is. -
M4T4D0R
tag
válasz
lezso6 #55976 üzenetére
Lehet nekem fura a fülem. Nem konkréten a mély, hanem a mélyközeli hangok. Amiket megkapok a HyperX Cloud II fejhallgatómban például. Nem a legmélyebb hangokra gondolok.
https://www.youtube.com/watch?v=8aQEnevF8wE&list=PL4wRIU3BX2NeIfhHFEyxxwqvevlGTH1ye&index=5
Ebben a zenében például a basszusok mellett hallok a fejhallgatóban egy "recsegő" mély hangot(ilyen morajló mély hangokat) ami "szakít" vagy nem tudom elmagyarázni hogy mondjam... És az megadja az erejét a zenének. A hangszórómban viszont ezt nem vélem felfedezni.
Próbálgattam a szobámban elhelyezni a dolgokat egyébként, de nem a szoba akkusztikájával lesz a probléma. Most szólt egy ismerősömnél is és ott sem volt azaz "átütő" ereje.
-
br4adam
aktív tag
válasz
lezso6 #55925 üzenetére
Akkor esetleg az MX3 jó lehet. Vagy 2.0 valamilyen állvánnyal. Eris E 3.5 vagy Mackie CR3X ami még tetszett, csak az már akkor mind állványhoz kötött. Van egy Harman Kardon Go+Play W-m, gondolom hangzásban azt egyik sem üti, de nagyon gagyit sem akarnék venni független a 30 ezres kerettől.
-
válasz
lezso6 #55882 üzenetére
Találtam másik, elvileg megfelelő állványt (Vonyx SMS20), írtam is az előbb a boltnak, hogy tényleg 65cm e a minimum.
Ami felmerült bennem kérdésként, hogy az Edifier R2750DB-nek tényleg vannak pici lábai, mint pl itt a képen? Ezek nem kavarnak be, ha kisebb a tálcája az állványnak? A kinézett elvileg 22x22 cm, a hangdoboz meg elvileg 21,7x27,5 cm.
-
válasz
lezso6 #55877 üzenetére
Köszi az infókat és a linket! Az R2750DB felé húzok, még ilyen áron is, ahogy nézem idén még nem nagyon volt olcsóbb, meg nem is tudom hogy hol lehetne elhelyezni egy mélynyomót, elég kötött az elrendezés.
Ismerősék Microlab Solo 7C-n hallgatták a dolgokat, az kb rendben volt, beszédérthetőség panaszkodtak mondjuk (bár lehet az volt a gond, hogy a földön tartották, így közel sem volt fülmagasságban, meg a kanapé le is foghatott a hangból, ezért is jutott eszembe az állvány)Kanapé előtt túl sok hely nincs, hátrébb se lehet igazából tolni (asztal, székek miatt, ezeket nem rajzoltam fel a konyhában).
Amúgy az a BX8 eléggé bejön, évek óta fenem a fogam rájuk.
Van olyan DAC, ami távirányítós, BT-s, később akár tv-re is köthető, s nem túl drága? Bár gondolom a jack kimenet az ócska kábellel visszafogná a setupot, vagy ez nem olyan kardinális? -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
lezso6 #55873 üzenetére
Erre is kíváncsi voltam egyszer régen, igen jól írod...
Vajon az LG TV konvertálja le esetleg gyenge minőségben át pl. a DTS hangsávot PCM-re? Nem akarok hosszú regényt erről, csak amit tapasztaltam:
Egy HiMedia Q30-as lejátszóján (nevezzük középkategóriának???) próbáltam ki, hogy RAW-ról (kiadja amit tartalmaz) átállítom PCM-re a hangformátumot. A lényeg, hogy ugyanez a helyzet, a PCM jel gyengébb minőség. Tehát nem az LG TV csinálta rosszul.
Illetve ezt a Sony erősítőmmel is megcsináltam.
Én arra jutottam, hogyha a hangrendszer megkapja az eredeti DD, DTS jelet, jobb minőséget kapok hallhatóan, mintha a TV/médialejátszótól kap egy PCM jelet. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
lezso6 #55871 üzenetére
Létezik ilyen 2.0-s hangfal, bár kevés(és egyre kevesebb). Illetve néhány USB-DAC-os is van, persze ez meg már PC-hez kötött.
Hogy sok értelme nem lenne, ezzel nem értek egyet...
Volt olyan, hogy hallgatóztam (2.1 rendszeren)mi is a különbség a DD/DTS vs. PCM között és véletlenül amikor kikapcsoltam a rendszert PCM-en hagytam. Utána napokon keresztül valahogy nem voltam elégedett a rendszer hangzásával. Nem tudtam, hogy mi is a baj, de éreztem, hogy valami hiányzik. Nem az igazi a magas, illetve folyósabb a mély, nem olyan feszes. Ugye térhatásba nem derült ki, mivel most 2.1-ről beszélünk. Majd ahogy nézegettem csak rájöttem, hogy hát igen, az erősítő kijelzőjén nem pirosodik a Dolby Digital/DTS felirat. Csak PCM jelet kapott. Amint visszaállítottam, éreztem azt a pluszt, amit nyújt. Mintha egy magyar szinkronról angolra váltottam volna, ehhez tudnám hasonlítani.De régebben, amikor elkezdett érdekelni ez az egész házimozizás, akkor az LG Netcast-os TV-men számomra nem volt egyértelmű mi a különbség az alábbi kettő beállítás között:
1. Optikai/HDMI ARC
2. Optikai LG hang szinkronizálása
Vajon mi értelme lehet a 2. beállításnak, hiszen ha az elsőn van, akkor is szól az Optikai csatlakozón? Szóval nagyon nem értettem. Fülre kicsi különbséget vettem észre és mindig végül az első beállítást választottam. Az tetszett jobban. De nem értettem, miért szól másképpen.
Aztán amikor később jobban foglalkoztam vele, kiderült hát igen, csak jó volt a fülem....az első beállításnál átengedi az optikai csatlakozó azt ami a filmben van: DD2.0, DD5.1, DTS5.1...és a második beállítás jelenti a PCM 2.0-t . magyar fordítás
Tehát tényleg kilehet hallani azt, amikor az erősítő az eredeti jelet megkapja, és nem egy butított PCM-et.
Szerintem nagyon nem normális ha a beszéd halk és az effekt hangos. Nem ettől lesz dinamikus a hang. Ahogy attól sem, hogy dübörög a mély. A beszédnek határozottnak, érthetőnek kell lennie....de ezt így szerintem nem is lehet megmondani, mert lehet Te jóval kisebb mértékű hangerőkülönbségről beszélsz, mint amit ricsip tapasztal. -
ricsip
addikt
válasz
lezso6 #55864 üzenetére
Itt egy TV-adást néztem, digi kábel DTV, ott amúgy is sztereó hang jön.
Ha forrásnak a HDMI / bluray playert adom meg, ott is ki van szürkítve. A Dolby Digital tömörítés meg RF-en van, és az is szürke amúgy. Audioformátumnál valaszthatok PCM-et, vagy DTS Neo 2:5-öt. De utóbbi esetén csak néma csend lesz, TV menühangja is eltűnik.Amúgy van a tv-n analóg füles kimenet is, de pont ezért vettem 1280DB-t a 1280T helyett, hogy ne füles kimenetet kelljen használni.
-
sirdond
őstag
válasz
lezso6 #55829 üzenetére
Köszi a tippet, nem kell se BT se 2.1 és nem is akarok felárat fizetni ezekért. Igazából nem is ez lenne az elsődleges megoldásom zenehallgatásra (sem a másodlagos). Nem csodát keresek, de azért szeretek elfogadható minőségben zenét hallgatni PC mellett is, amikor arra kerül a sor és ezt a Mackie bőven ellátta.
Szétnézve a piacon, elég durva árak vannak most szerintem. (pl a Mackie konkrétan egy 10e-sel lett drágább azóta,mint mikor én vettem)
-
keménygödör
tag
válasz
lezso6 #55793 üzenetére
Szobából ugye nem építek stúdiót, az elhelyezés és az EQ marad. Mindig az alaphelyzetet mutatja, a target curve közelébe kompenzál.
Rosszul méretezett és kialakított a port. Ott már nem az akusztikáról volt szó, hanem a port közvetlen viselkedéséről.
Pl. egy "hordozható" Iloud MTM-hez azért van ARC, mert nem mindig tehetjük meg, hogy kezelt helyiségben hallgatunk valamit. Nem csak kisebb egyenetlenségeket kompenzálunk, hanem amit csak lehet, a túlkompenzálást még elkerülve. Optimalizálunk, hogy ne legyen túl "nagy baj".
Én sokkal inkább a rendezettebb frekvencia és fázis választ hallgatom, mint a (változó mértékben, de valamennyire mindig erősen kompromisszumos) szoba-hangszóró rendszert. De mindenkinek egyéni döntése, hogy csak a fülének hisz, vagy esetleg mér is.
Tessék megnézni zárt dobozok bass decay-ét. (Nyilván cserébe hamarabb esnek de nem meredeken, és kizárt a port miatti esetleg nem jól lekezelt kiugró torzítás).
-
ricsip
addikt
válasz
lezso6 #55800 üzenetére
Van olyan TV, ami tud ilyet? Ez is 1 olyan dolog, amit tv vásárláskor a katalógust bújva kutatni kellene?
Az edifier "DB" abban különbözik a "T"-től, hogy van digitális bemenete. Ergo azért venne valaki ilyet, hogy ne az analóg bemenetet használja, hanem az optikair. Innentől akkor ez a hangszóró "kriplisedik" ha nem olyan forrásról etetik, ami tudna ilyesmit?
Mert ha ez mind igaz, akkor nagyjából hajára kenheti az embert az spdif-et, mert csak 1 nagy parasztátbaszás. Az átlag tv-ben is, meg akkor ahogy a tapasztalat mutatja az ilyen árkategóriás átlag hangfalban is. Ugye 500 ezres tv-hez már nem ilyen hangszórót fog venni az ember.
-
keménygödör
tag
válasz
lezso6 #55789 üzenetére
Persze, hogy az (is). Ezért van alkalmazva a Room EQ. Egy átlag szoba, ami ráadásul sajnos (majdnem) kocka.
Borzalmas port rezonanciái és turbulenciái vannak a teljesen túlerőltetett "flat" állásban, de ez a csövet látva sem meglepő.
Vízesést kár is lenne, nyilván rettenetes a decay (mint sok más reflexnél), főleg flat esetén, és a rezonanciák is látszódnának. Egyszer majd ha rászánom az időt, lehet megcsinálom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Kikristályosodik a Razr 60
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1 humoros
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest