- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
norba69
senior tag
válasz
lezso6 #66591 üzenetére
Nálam egy nyolcszemélyes étkezőasztal a számítógép alapja, de még így is szűkösen vagyok. Egy darabig ESI Aktiv 05 pár volt a monitor mellett, de még azt is nagynak találtam. Főleg a kilógás zavaró, nem a magasság, vagy a szélesség.
A Z623 után még a 10" mélynyomó is kevésnek tűnhet, elfuserált egy darab -
la_cc
addikt
válasz
lezso6 #66565 üzenetére
Mondom, hogy egyértelműen betudtam azonosítani a zizegés forrását. Nem vagyok szaki, de hallani hallok.
Esetleg olcsóbb, de még vállalható (nem hulladék) kategóriában 20k körül aktív 2.0 hangfal párt tud valaki ajánlani?
PC mellé használom általános dolgokra, mint háttérzene, gaming stb.
-
lowzor
veterán
-
olle
senior tag
válasz
lezso6 #66467 üzenetére
Neked is köszönöm. Ha a JBL mellett kötnék ki gondolom akkor sem járnék rosszul. Mondjuk a JBL-hez kellene valami kis erősítő hogy lehessen a hangerőt adagolni ha kell. Jelenleg van egy Fosi Audio TB10D erősítőm. Frankón félre vásároltam. Fejhallgatót kellett volna erősítenie.
Mondjuk annyira fogalmatlan vagyok ebben a témában hogy az már fáj.
Ennyiért amúgy nem is vészes a pár. (Jbl)
[kép]Ez pedig az PerSonus Eris + mély.
[kép]El lehet erre is locsolni sok pénzt.
-
válasz
lezso6 #66490 üzenetére
Nyilván nem sértődök, ez csak amolyan véleménycsere. De hát mit tegyek, ha nincs rendes magas, ha megütik a rezest, akkor annak milliónyi rezonanciája van a felharmonikusok által, 10Khz felett is, ha ez elmarad, akkor nézek mint a vettmalac. A stúdiódobozokon ez csak amolyan alumíniumos sustorgás.
A régi papírmembrános magason, na ott azért már egész jól kijön, nyilván ott sem tökéletes, de közelebb áll az eredetihez. -
válasz
lezso6 #66487 üzenetére
Pont nem részletgazdagok. Mattak, élmény nélküliek.
De befejezem, elnémulok, nem szeretném ha a Házigazda az aberrált véleményem alapján szankcionálna
A PC vonal retró/félretró/modern retróban utazom főleg a PH- n, az audió csak amolyan szubjektív mellékág, és tuti hogy a legtöbb egyéni vélemény létezik róla.
Írom tovább a középretró kétmagosok csatáját, közben hallgatom a filléres kínai DAC- al a minőségi zenét. -
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66484 üzenetére
akkor szerinted a zenehallgatásnál is létezik egy szigorúan vett „igazi” élmény, amit csak egyféleképpen lehet élvezni? Mert ez az érvelés kicsit olyan, mintha azt mondanánk, hogy csak az hallgat „igazi” zenét, aki az eredeti stúdiófelvételt semleges monitorokon hallgatja.
De hadd kérdezzek vissza: ha valaki a koncertélményt keresi, akkor az élőzene mértéktől függően „kevésbé zene”, mint egy precíz stúdiófelvétel? Vagy ha valaki bakelitről hallgat zenét, az vajon már nem is „igazi” zenerajongó, mert ott van némi torzítás és melegség a hangban?
A lényeg szerintem az, hogy mindenki mást talál meg a kávéban és a zenében – és ettől még egyiket sem lehet kevésbé „valódinak” nevezni. 😊 -
válasz
lezso6 #66480 üzenetére
Hát...
-szubjektivitás mindíg van az audio élményben
- meg kell hallgatni, az eredeti helyen, a def setupolt rendszerrel, itt nálam és a haveromnál(sokadik drága cuccot veszi, de mindíg kiderül, hogy nálam jobban szól a régen vett cucc)
- nálam kisebb hely, egyszer feldobtam a 40kilós dobozokat a szekrény tetejére, majd egy kézzel megemeltem, és saját esztergált réz tüskék alá(viking őserő, északi típus vagyok, nyáron persze haldoklok)
- nála nagyobb hely, de kissé más akusztika, nálam plafonig van pakolva körben.
-
norba69
senior tag
válasz
lezso6 #66480 üzenetére
Hali!
Szerintem az Adam D3V-t be lehet tenni a viszonylag kis méretű ajánlott kategóriába.
Reggel óta párhuzamosan hallgatom a Tannoy Reveal 802 - Tascam US 2X2-t és a saját dacján USB-C-ről menő Adamot oda-vissza kapcsolgatva a windowsban, és nagyon meg vagyok lepve. A különbség jóval kisebb, mint amit vártam. A magas karaktere más a kettőnél, de 10 óra kapcsolgatás után sem tudom megmondani, melyik tetszik jobban.
A közepe a picurnak mintha feszesebb lenne, de a legmeglepőbb a mély. "Majdnem" hozza a nyóccol érzését. Az igazán mélyre menő zenék kivételével jól tartja magát.
A szobát teljesen betölti a hangja erőlködés nélkül, kicsit mintha kompresszorozva lenne nagyobb hangerőn, valszeg a dsp így van beállítva.
Nagy pozitív meglepetés.
-
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66481 üzenetére
Pontosan, ezzel pedig egy kicsit meg is cáfolod az előző érvedet. 😉 Ha a jó kávé nem keserű, akkor miért ne lehetne valaki kávérajongó, aki tejjel vagy cukorral issza? Hiszen, ahogy te is írod, a lényeg nem az, hogy „nyersen” vagy „színezve” fogyasztja, hanem hogy a kávé által nyújtott élményt élvezi.
Ugyanez igaz a zenehallgatásra is. Aki például szereti a kiemelt basszust vagy a melegebb hangzást, attól még lehet ugyanolyan nagy zenerajongó, mint az, aki analitikus, semleges monitorokon hallgatja. Mindkét megközelítésnek megvan a helye, csak máshogy adja át az élményt.
A lényeg talán az, hogy nem a módszer számít, hanem az élvezet. A „kávézás” és a „zenehallgatás” is erről szól, nem pedig arról, hogy ki hogyan definiálja a „helyes” módját. -
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66477 üzenetére
Értem a hasonlatodat, de szerintem sántít. Ha valaki 6 cukorral issza a kávét, attól még nem biztos, hogy nem szereti a kávét – csak lehet, hogy nem azt a nyers, keserű ízt kedveli, hanem azt az élményt, amit a cukorral együtt kap. Pont így van ez a zenével is: attól, hogy valaki egy karakteresebb hangzást élvez, még nem jelenti azt, hogy nem szereti a zenét.
Egyébként, ha már analógiánál tartunk: az sem kávé, amit egy hipermodern gép lefőz, majd a barista tökéletesre formázza a tejhabot rajta – mégis élvezik az emberek, mert az egész élmény számít, nem csak az alapanyag. 😊 -
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66472 üzenetére
Érdekes nézőpontot hoztál fel, és valóban van igazság abban, hogy a Hi-Fi piac tele van marketingfogásokkal – például túlárazott kábelekkel vagy egyéb túlzó állításokkal, és hatalmas f*szságokkal amikben én sem hiszek mint a tápkábel 150 ezerért mert attól jobb lesz a hang, vagy tegyem le tüskékre a hangfalat mert jobb lesz a hang, ez hülyeségnek tartom én is.
Viszont a „zenét hallgatni” kérdéshez szeretnék egy kicsit hozzáfűzni. A zenehallgatás élvezete nagyon szubjektív: van, aki a torzítatlan, analitikus hangot szereti, mert így jobban érzi a részleteket és az eredeti szándékot. Másoknak viszont pont a melegebb, karakteresebb hangzás hozza meg az igazi élményt – például ha a basszus ki van emelve, vagy a magasak csillognak. Ez nem azt jelenti, hogy „nem a zenét hallgatják,” inkább azt, hogy mindenki máshogy éli meg a zenét.
Abban egyetértek, hogy a Hi-Fi eredeti jelentése valóban a High Fidelity volt, azaz a pontos, torzítatlan hangvisszaadás. De ahogy változtak a fogyasztói igények, a Hi-Fi ipar is alkalmazkodott – és ma már valóban inkább a szubjektív élvezetre helyezi a hangsúlyt. Ezért is lett népszerűbb a "hangzás tuningolása" akár a készülékek által. De szerintem ez nem feltétlenül baj, ha a végeredmény az, hogy az emberek jobban élvezik a zenét.
Végső soron mindkét világ – a stúdió monitorok és a Hi-Fi rendszerek – más-más igényeket szolgálnak ki. -
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66465 üzenetére
Érdekes, amit írsz, és van benne igazság, hogy nem minden stúdiómonitor semleges – tényleg vannak, amelyeknek saját karakterük van. Például a KRK-k gyakran kapnak kritikát a V-alakú hangzásuk miatt, vagy az Adamok is szólnak egy kicsit „másképp”. Viszont alapvetően a stúdiómonitorok célja mégis a részletgazdag és torzításmentes visszaadás, és ebből a szempontból sok esetben kevésbé „zenehallgatóbarátok” a Hi-Fi cuccokhoz képest.
A JBL példájával kapcsolatban egyetértek, hogy nem teljesen semleges, főleg az alsó szériák – kicsit melegebb, közönségbarátabb hangot hoznak, ami sokaknak tetszik.
A hátrányokról: valóban igaz, hogy a stúdiómonitorok funkcionalitásban gyakran szegényebbek (nincs optikai bemenet, Bluetooth, stb.), és a megjelenésük sem mindig illik egy otthoni nappaliba. Ezért sokan inkább konzumer eszközöket választanak, ha egyszerűen használható, „plug-and-play” megoldást keresnek.
Végül szerintem ez tényleg sokszor ízlés és igény kérdése: aki precíz, analitikus hangzásra vágyik, az jól járhat egy stúdiómonitorral. De aki „élvezkedni” akar a zenén, annak a Hi-Fi, akár egy erősítővel és hangfallal, gyakran jobb választás. Az biztos, hogy érdemes meghallgatni a különböző opciókat – szerencsére ma már több helyen van erre lehetőség, ahogy te is írtad.a dolog másik része pedig, hogy az én véleményemet írtam le, nekem volt HIFI és Stúdio monitor is. illetve a gyártók is nagyon jól tudják hogy az emberek nagyobb többsége mit szeret. ezért vannak a V karakterü hifi cuccok, mert 10-9 embernek az kell. nem pedig a stúdio monitor.
-
-
kkp900
senior tag
válasz
lezso6 #66442 üzenetére
Nem kötöm a tv-re ! Van egy 2018-as Mac Minim. Annak kell monitor ugye . Az egy LGC2 OLED 42 colos tv. A hangfal most a Bose is a 3,5 jacken van kötve a Mac Minire. Ugyan így szeretném , de mivel akarok új Mac minit én is ahogyan fórum társ is vett , na az M4 es Minin elöl van a Jack lehet engem is zavarna és egy átalakítóval hátra menne a Thunderbolt 4-es csatira ami kinézetre egy USB_C természetesen. Szóval nem kell BT se eddig se volt . Na megnéztem nem lesz fehér Presonus 7 ezer ft a szállítás bolondok ezek... Na meg ha nem jó hangzásban a Mac minivel akkor ,hogy küldjem vissza.. Itthon meg nem találtam csak feketét . Eddig.
Na ez még ami kinézetre is egy különlegesség lenne ha nem lenne 82
https://www.alza.hu/edifier-e25hd-luna-hd-feher-d9876852.html -
kkp900
senior tag
válasz
lezso6 #66442 üzenetére
Értem akkor Mackie kilőve . Régebben 2 éve nézegettem ezt a Presonus Erist arról mi lenne a vélemyényed amit linkelek? Árban is korrekt méretben is fehér is... Csak tudásban szerinted tud e annyit mint a B.. legalább persze.
https://www.thomann.de/hu/presonus_eris_3.5_white_2nd_gen.htm?srsltid=AfmBOorNj5DdAL6azvEHxKpBMNDgHOC8b2sjDPpsR0ArBRLyAe1hBUHlqiM -
kkp900
senior tag
válasz
lezso6 #66440 üzenetére
Értem . És az MR4-en kívül esetleg mit tudnál még ajánlani ? Lehet elengedem a fehér színt és akkor feketében hátha nagyobb választék van ? Nem kell hogy BT-s legyen úgyis a gépre kötve lesz csak azzal lesz használva kb. A méret persze fontos lenne hogy minél kevesebb helyet foglaljon szóval ne 30x30x30 cm legyenek. És a Mackie-kel azzal mi a bibi? A legkisebb 3,5 ről is áradoztak a videokban hogy van mély és magas is .. Akkor kamuznak vagy mihez viszonyítva szólnak jól? Egy noname pc hangszorópárhoz ? 😀
-
kkp900
senior tag
válasz
lezso6 #66434 üzenetére
És még ezt találtam fele áron mint itthon de a neve nem mond semmit se nekem legalábbis.Esetleg ránéznél ,hogy ez milyen itthon 90 ezer felett van itt meg most féláron van kb.
https://www.amazon.de/-/en/NZXT-Relay-Gaming-Desktop-Speakers/dp/B0C69TL2JM/ref=pb_allspark_dp_sims_pao_desktop_session_based_d_sccl_3_7/261-7895087-2051460?pd_rd_w=ofix3&content-id=amzn1.sym.cdb3cd5b-5b29-4346-8344-90969a97eb77&pf_rd_p=cdb3cd5b-5b29-4346-8344-90969a97eb77&pf_rd_r=E99JBH2SHNW9BB06JN5Y&pd_rd_wg=0hlf6&pd_rd_r=05d21b78-03eb-4e08-b9ec-05a168458f53&pd_rd_i=B0C69TL2JM&th=1 -
válasz
lezso6 #66434 üzenetére
Nem egy csoda, de működik és nem rosszabb mint a füles kimeneten. Ami a durvább inkább, hogy ha nem megy a gép, akkor frankón zúgnak-búgnak, zizegnek, zümmögnek és nyöszörögnek a hangfalak, szóval van minden. Persze ha leállítom a gépem akkor kikapcsolom a hangszórókat is, így végülis ez nem probléma. Bekapcsolt állapotban viszont patika.
Még a mélyekhez...
Az, hogy egy asztali, vagy polcsugárzó nem ad elegendő mélyet, azt sokan a bass feltekerésével szeretnék orvosolni. De sajnos ez nem fogja megoldani, hiszen ettől mélyebb nem lesz, maximum csak jobban brummog. Ráadásul eltorzítja az egész hangképet. Emiatt használok subwoofert. Nem tolakodó, de halkan is jönnek a mélyek és nem kell erőltetnem a kis asztali hangszórókat.
Munka közben háttérzeneként szól a Jazzy Groove, Balatonica, Chilltrax, stb. Nem kell nagy hangerő, de ha már egyszer hallgatom, akkor valamennyire szóljon szépen, ne csak tompa pufogásokat és nyivákolást halljak, hanem azért legyen élvezhető. Legfőképpen pedig, hogy ne bántsa a fülemet.
Nem értek hozzá, különösebben nem ástam bele magam, nincsenek high-end igényeim sem, de azért azt szeretem, ha az amit éppen hallgatok, az szépen szól. Észszerű keretek között, ár-érték arányban főleg.
Egyébként ekkorka az irodám (méretarányos), talán nem is nagyon van értelme komoly rendszerbe áldozni, hiszen úgysem jön ki a tudása:
-
-
-
válasz
lezso6 #66423 üzenetére
Az Eris-t is úgy használom, hogy fél hangerőn van a hangfal, és windowsból állítom a hangerőt, nem a hangfalon.
Tehát akkor a lényeg, hogy az eris-t rákötöm a hangkártyára ahogy eddig, a subot is rákötöm a hangkártyára, (sub kimenet) és akkor windowsból állítva a hangot, állítom a sub hangját is (már ha jól értem). Vagy mindenféleképpen a sub hátuljára kell rákötnöm az Erist?
-
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66418 üzenetére
,, - az új magassugárzó rosszabb "
valószinüleg ez lehet. a többi nem valószínü, részleteztem az okokat.
a 2730 valóban V karakterü lehet, de mint mondtam nem a kiemelések hiányoznak, hanem egyszerűen nem szól szépen, tisztán... de nyílván nem is lehet a 308P -hez hasonlítani mert közel sem egy liga a kettő
-
-
válasz
lezso6 #66406 üzenetére
Aiwa TS-W50EZ
Nem mai darab, de már fel lett újítva. Szépen szól, nem tolakodó, csak akkor veszem észre a hiányát, amikor kikapcsolom. Alapvetően nem hallgatok hangosan zenét, lévén hogy ez egy iroda, viszont így legalább halkan is kellemes a fülemnek.
Az INPUT 1-en kapja a jelet, jelenleg csak leágaztam a kimeneti kábelről egy elosztóval. A semminél több, de gondolom azért ezt lehetne még fokozni...
-
válasz
lezso6 #66180 üzenetére
Vegul vasaroltam egy SMSL D-6-ot. Ezt optikan osszekotottem a TV-vel, igy a TV-n futo Google TV is tudja hasznalni, meg a TV-re kotott Shield is siman. Isteni!
(Eg s fold a hangminoseg/erosseg, nincs torzitas, recseges. Amint lesz raktaron, mar veszem is a kovetkezot a gephez)
-
válasz
lezso6 #66321 üzenetére
Ha már a BT-ről van szó, meg lehet valahogy védeni az eszközt, hogy társasházban ne csatlakozzanak rá (azon kívül, hogy odafigyelek ne maradjon BT módban rácsatlakoztatott eszköz nélkül)?
Nemrég levert a víz, hogy tönkrement az Edifier R2750DB-n a BT, nem tudtam rácsatlakozni néhány hétig. Mígnem egyszer véletlen BT módban felejtettem próbálkozás után, elkezdtem mással foglalkozni, s egyszercsak megszólalt a hangfal, valaki más volt rácsatlakozva, egy társaságot hallottam, ahogy beszélgetnek. Aztán lecsatlakoztak róla, így vissza tudtam venni az uralmat. -
arcitec
addikt
válasz
lezso6 #66321 üzenetére
Most megcsináltam amit ajánlottál és semmi. Azt megjegyezném, hogy nem gondolom a dolgokat, hanem tudom és tapasztalom, mert van több BT eszközöm vagy 6 és füles is és nem volt gond egyikkel sem soha. Az előző is meghalt, mert cserélték és ez is az lesz.
De nem akarok ezen vitázni és senkit győzködni, az eredendő kérdés:
Mire lehetne cserélni ami tudja a BT és nem kínai.Köszönve
U.I: Apropó és mennyire fontos a garancia. Volt ahol 1 évvel árulták. És mikor megy tönkre? Amikor pont lejár az 1 év. Szóval jöjjön csak az a törvény ami 10eft felett 2 évet ír. -
arcitec
addikt
válasz
lezso6 #66319 üzenetére
Nem gondolom bugnak, mert az előzőn sem volt az. 1 éven keresztül működött és a másik is egyik napról a másikra adta meg magát. Ki lett kapcsolva több percre semmi hatás. Még egy eszközön sem ment el a BT egyébként, nincs a BT-ben semmi bug. A vonali az működik. De mint írtam a bekapcsolási reakció is más.
De azért köszi .... -
krokostamas
tag
válasz
lezso6 #66277 üzenetére
Próbálom a lehető legmesszebb tenni, de így is kb. olyan ~3 méterre vannak.
A TV-re van kötve optikán keresztül, ott őszintén nem tudom, hogy milyen mintavételezéssel megy ki az anyag. Egyedül PCM/Auto digital sound out-ot tudok állítani, illetve az LG Sound Syncet.Igen, ez is eszembe jutott, hogy cserélem az egészet. Talán mind a kettőt el tudom passzolni, az Edifier talán elég felkapott. A Magnat már bajosabb, de ez más téma.
-
naja
aktív tag
válasz
lezso6 #66255 üzenetére
Igen. Mute sincs hatással rá. BT, Line1 és Line2 módban cicereg. Csak optika és coax módban csendes. Próbáltam pakolászni is, hátha valahonnan valami bezavar (tápegység, elektromos vezeték, mobil, antenna kábel stb), de nem volt változás.
Ui: Billenő kapcsolót sosem használom, csak a távirányítón szoktam kikapcsolni.
-
norba69
senior tag
válasz
lezso6 #66233 üzenetére
Nem tudom, a max. hangerőt még at iLoudon sem próbáltam ki, fél hangerőn beterít egy előadót, az elég nekem
A gép előtt ülve bőven elég lesz a harmada is, ha azt tudja az adam valami szuper hangzással, akkor elégedett leszek.
Ha nagyon hangoskodni akarok, akkor átülök a nyóccol tannoyokhoz, az "elég" hangos tud lenni
És természetesen leírom ide, hogy milyen. -
Nimda
addikt
válasz
lezso6 #66219 üzenetére
Ezt én is nézegettem az Iloudok előtt, nagyobb, nem sokkal, de pont annyival, hogy nem férne be a monitor alá, mellé. Iloud: 18x9x13,5 Adam: 20x11,5x15
Persze sejthetően jobban is szól, azért kíváncsi lennék erre a ribbon magas és aluminium mélyre, hogyan is szólnak. Az biztos, hogy komolyabb cuccnak néz ki. Az Iloudot akkor érdemes megvenni, ha 120 ezer alá akciózzák, vagy ha feltétlenül pici, de méretéhez képest jó hangú doboz kell. Én 117e -ért tudtam elcsípni. -
GuMipOkE
senior tag
válasz
lezso6 #66222 üzenetére
A Kali LP8 V2 első youtube-os hallgatózásra nem is tűnik katasztrófálisnak, már amennyire a 20 éves, kivénhedt Sony MDR-CD780-as fülesem érzékelteti.
Úgy emlékszem, hogy a V8-al kapcsolatban a középtartományt találtad gyengébbnek az s3000-hez képest és a mélyet kicsit lassúnak. De az, hogy olcsóbb, azt valahogy el lehet viselni.
Vidéken lakok jó messze ilyen helyektől, ezért a személyes hallgatózás kicsit macerás. A véleményedre viszont adok.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
lezso6 #66218 üzenetére
Kezdelek nemkomolyanvenni.
Ilyen keretből Kali IN-8-at vennél magadnak? Semmi Swissonic v8, KRK Rokit..., HS8...stb?Mikor legutóbb hifit vettem magamnak, az kb 25 éve volt. Most is itt van az asztalomon, viszont 25 éve szenvedem, mert elég trén szól.
Szóval ha valamit veszek, akkor az lehet, hogy itt ragad az asztalomon újabb 25 évre.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
lezso6 #66213 üzenetére
Milyen aktív hangfalpárt vennél magadnak 300k-ig?
Semmi színezésre nincs igényem, szóljon minél lineárisabban, tisztábban. Arra vagyok kíváncsi, ami a felvételen van. S3000 vagy akár pl Yamaha HS8? Milyen cumót preferálnál?Ha kell külön DAC hozzá, az nem gond, de jó lenne ha aktív lenne. Multimédia igényeim nincsenek (BT, távirányító sem feltétlen), egyedül a hang számít.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
lezso6 #66121 üzenetére
Szereztem olcsón, használtan Alesis Elevate 5 hangfalakat. Itt mindenhol azt látom hogy 5 colosnak mondják, de ez tévedés, ez 4 col. [kép]
Másrészt Amazonos értékeléseken azt látom hogy ezek kb 20 perc után kikapcsolnak, standby-ba. Viszont ezt én nem tapasztaltam, nem kellett várnom a hangra, egyből megszólalt ahogy bekapcsoltam a pc-t.
Láttam hogy van MKII, meg egy régebbi változat, lehet hogy ez is a különbség közöttük? Kb nem találtam erről leírást mi változott, egyedűl a hanghullám irányzék/wave guide változott.
Egyébként teljesen baba hangja van a Solo 6C mellett, talán a magas hangok egy kicsit kifinomultabbnak hangzik. A mély meg olyan amilyen, kis szobába elég. -
válasz
lezso6 #66190 üzenetére
Ha már szét van szedve, én cserélném mind az ötöt, a kisebbik sárgát is. Pár perc/db a csere. A retró alaplapok is szenvednek a kondipusztulástól, az újabbak tovább bírják, a szilárdtest kondikkal.
#66192 : megértem, ekkora értéknél, bár én hűtőpados FET- et is cseréltem SS7 lapon, kínai forrasztóállomással, izzott az egész páka, de sikerült.
-
válasz
lezso6 #66189 üzenetére
Nem bírtam magammal szétszedtem. Azt hiszem megvan a probléma, ha tényleg csak ez a gond, akkor nincs nagy baj:
Jól láthatóan három pukkadásra készenálló púpos kondenzátorunk van. A narancs a gyári yuscon, a sárga a cserélt, utóbbiból az egyik a púpos, valami Hitano, valószínűleg az se egy minőségi gyártó.
-
válasz
lezso6 #66184 üzenetére
Anno csináltam róla fotót, szóval az elektronika így néz ki egy 250-300e / db stúdió monitornál:
Nem valami hifista kompatibilis látvány. De ez is működ... janem.
Szerintem megint azzal szivattam meg magam, hogy sose kapcsolom ki a hangfalakat, auto-standby meg nincs. Így most megint meghalt benne pár dzsunka kondi, sajnos ezekkel spóroltak.
Fantasztikus Yuscon márka, semmi infó róla, csak az, hogy kínai.
-
válasz
lezso6 #66187 üzenetére
Amikor legutóbb jártam a DAC topikban, akkor azt megszállta a hifi vudu.
Ez már nem is újdonság, anno már javasolták hogy komolyzenei koncerten nem szükséges az arany karperec
, rontja az észlelt hangminőséget, meg pld otthon a szoba megvilágítása is befolyásolja a hangminőséget, jó fény-jó hang, félhomály-rosszabb hang - by Degrell/Darvas, HiFi magazin.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lezso6 #66136 üzenetére
Ne haragudj, de szerinem ez a vélemény eléggé "fake" (vagy nincs kifejtve, jobb szót most nem tudok erre, sorry). A DAC-os Topic-ban pl. óvva intenek a "digitális" hangerőszabályzástól, ha pl. DAC-ról van szó. És mivel a ezekben a hangfalakban is ott van végül is a DAC a legvégén, így jogos kérdés...
(Még az sem biztos szerintem, hogy ha a "potival" tekerem és nem távval, akkor analóg, vagy digi lesz e...)??? -
hcol7
senior tag
válasz
lezso6 #66150 üzenetére
no offense, az altalam eddig olvasasott hsz-aid alapjan objektive megalapozott, amiket irsz, viszont szubjektiv teren annyit hozzatennek, hogy van egy erosebb meretu zenegyujtemenyem digitalis formaban, amibol van szerencsem osszevetni ugyanazt a hanganyagot 44/16 vs 88/24, vagy 96/24, esetleg 192/24 minosegben, es 88/24, vagy afelett kis tulzassal -szamomra- eg, es fold az elmeny. es ezt megteszteltem vakteszt modon is, amikor nemtudtam, hogy melyik mintavetelezesu felvetelt szolaltatok meg.
ezalapjan szvsz cafolnam, hogy a 44.1/16 feletti allomanyok felesleges parasztvakitasok volnanak.
sot... valahol 88/26, es afelett, mintha lekerulne a "nejlonzacsko" reteg a hangfalak, es a fuleim kozul.
: )
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest