Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
DarthRoni
tag
és egyébként gyakoriak a szállítási hibás termékek? vagy be vannak bugyolálva annyira ezek a hangcuccok h ne lehessen bajuk a szállítás alatt?
nem igazán rendeltem még netről, remélem nem lesz semmi baj a cuccal ha megérkezik. -
DarthRoni
tag
válasz
dudika10
üzenetére
igen azt a cikket már párszor elolvastam, de nagyon érdekelt a ti véleményetek is, mert attól hogy 1 embernek jobban tetszik, nem biztos h tényleg jobb : ))
De így már megvagyok győzve, így csak reménykedem h minél hamarabb meglesz : ))
Ismerősömnek 2db Z-2300 van összekötve, a basszusa tényleg gyilkos, de alaplapi hangkártyán van és így pláne nem a legjobb hangminőségre, de még mindig 6x szebben szólt mint az én mostanim.
Köszönöm szépen a segítséget, ha nem jön közbe semmi Edifiert veszek, köszönöm Szépen!! : ))
-
dudika10
veterán
válasz
DarthRoni
üzenetére
A z2300-ban nincs semmi a basszuson kívül. Ismétlem, semmi.
Nem élvezet vele zenét hallgatni mert hiányzik a hangok nagy része, nem élvezet vele filmet nézni mert a robbanáson kívül nem okoz nagy élmént, autós játékokhoz ahol csak a motorhang van, na ahhoz remek.
Az edifiernél vannak szatelitek is (z2300-nál is, csak ott a dísz szerepét töltik be) amik szólnak is valahogy. A mélye nem brummog, hanem üt, a dob nem robbanás érzetét kelti, hanem dob.
Teljesítménye szerintem bőven elegendő átlagos nappalikba. Az R1600T éppen egy 20nm körüli nappaliban van és bőven elég.
Logouton van egy kis cikk a HCS2330-ról, keress rá google segítségével. Ott is le van írva, hogy jobb mint a z2300.
Tapasztaltabb füleket nem tud becsapni a logi. Olyan mint a szilikon mellek, a gyanútlan férfi bedől nekik aztán idővel rájön, hogy "nem az igazi".
-
DarthRoni
tag
válasz
dudika10
üzenetére
például hogy mennyivel lesz gyengébb az edifier a z-2300-tól, és mondjuk hogy tényleg olyan elképesztő hangzása van a logitech-hez képest?
én azért szeretnék edifiert, mert tudom milyen a logitech, és nem bírnám kihasználni a teljesítményét, és már nagyon szeretnék egy 2.1-et *.* :$

egyszerűen az érdekel hogy mivel másabb hatás az edifier hcs2330-at hallgatni mint a z-2300-at?: )) és hogy a hangzása, basszusa és hangereje megfelel-e egy panelba? : ))
-
DarthRoni
tag
hát nekem most 2.0-ám van, és most már nagyon szeretnék kipróbálni egy 2.1-et, így csak 2.1 jöhet szóba.
De arról tudnátok nekem mesélni hogy miben másabb a hcs 2330 és a z-2300?
nem tudom eldönteni melyikkel járnék jobban, megéri-e azt a 7k töbletet az edifier vagy sem.:$
-
dudika10
veterán
válasz
Roliiii
üzenetére
Viszont annak ellenére, hogy nagyobb még hamarabb elfogy a mély mint az R1600T-nél.
DarthRoni: Logitechet el lehet felejteni. Nem tudok olyanról akinek szerintem számít a véleménye (értsd: nem 2 hangfalat hallgatott már és a repertoárjában nem csak tüctüc szerepel) és a z2300-t jobbnak tartotta volna mint az Edifier-t.
Szerinted miért dobálják az eredeti áruk töredékéért a z23000-akat?
Eleinte nagyon izgalmas, hogy olyan erős a basszus, de hamar megunja az ember és fárasztó is. Ráadásul minőséginek nem is nevezném, csak erősnek.(#9484) Gampa: a z2300 meg minden hangerőn csak búgni tud.
(#9492) DarthRoni: miért vagy benne olyan biztos, hogy 2.1-re van szükséged egyébként?
Zenéhez egyáltalán nem kell (sőt, ártalmas is gyakran) egy mélynyomó, amennyiben nem csak tüctüc a hallgatott anyag.
A penalban nem azért fognak szólni, hogy cincog a hangrendszered hanem azért, mert erősen hallják a mély hangokat.
Mit meséljek még a két általad említett hangszóró viszonyáról?
-
DarthRoni
tag
igen nekem ennyit megér az, hogy amennyire a panel megengedi, kompromisszumok nélkül hallgathassak gyönyörű hangzásban zenéket.
a z-2300-on azért gondolkozok mert 7 ezerrel olcsóbb, de am a szívem vágya az edifier, nagyon szeretném tudni hogy szólhat a z-2300-hoz képest, a logitechet már hallottam, ahhoz képest hogy szólhat az edifier?
És szerintetek melyiket válasszam? : ))
-
DarthRoni
tag
Sziasztok!!
Nagy Kérdésem lenne, légyszíves segítsetek : ))panelban lakom, és itt az ideje h egy új hangrendszert vegyek.
2 lehetőség van:
-Újonnan rendelni egy edifier hcs 2330-ast (kb. 27k forint)
vagy
-Ismerősöm használt Logitech Z-2300-át megvenni (20k forint)Más hangcucc nem igazán érdekel, ez a kettő a lehetséges : )
Mint már mondtam panelban lakok, így nekem az lenne a fontos h kisebb hangerőn is szép basszus és gyönyörű hangzás legyen.
Ezeket a szempontokat figyelembe véve, ti mit választanátok? : ))
Illetve ha még tudtok ebben a kategóriában 2.1-et, írjátok nyugodtan megnézem őket, de engem ez a kettő érdekel igazán : ))Segítsetek Kérlek!!! Előre is köszönöm, Üdv.
-
sti10p
senior tag
válasz
dudika10
üzenetére
Még úgy emlékszem ebben a topic-ban olvastam a Behringer-ekről, hogy jobbak mint pl. a Logi, de miért nem ajánlottak?! Amúgy most Edifier C2+ van ami jó lenne, de bejött hogy zenére nem a 2.1 a legjobb (most is le van húzva a subwoofer
), ezért most 2.0 kellene a C2+ áráért, tudom hogy az Edifier ebben is jó, csak gondoltam hátha jó a Behringer is annyira. -
dudika10
veterán
Érdeklődés nagy, vásárlókedv kicsi.
Pedig nem árulok zsákbamacskát, felajánlottam a meghallgatást is, összehasonlítást is.
Amikor még otthon voltam befogtam a TV mellé. Egészen más volt, mint a TV csipogója. Ha nem viszik el, akkor csinálok hozzá állványokat és megmarad a TV előtt.

-
dudika10
veterán
Na és miért pont behringert keresel?
Egyébként az MS16 nem is olyan rossz Behringerek közül, de én nem nagyon szoktam ajánlani.
Ott van olcsón a Genius 1255A, picit drágábban meg már ott vannak az Edifierek (de ezeket én most ugye nem ajánlhatom, mert hiteltelen volna, majd valaki más
). -
sti10p
senior tag
Jó Behringer hangfalat lehet kapni max 25e-ért?! Vagy valami mást? Zenehallgatásrakéne, köszi!
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Az sem rossz, csak nem nagyon hordozható. Valszeg T20 lesz belőle.
-
Estleg a T40 megérné a plusszt?
-
dudika10
veterán
válasz
üzenetére
Szóval az egyik oldalhoz nem jut ki jel?
Ha az erősítő ment tönkre akkor ahhoz komolyabb szaktudás kell valószínűleg. Nem biztos, hogy megéri a befektetett időt, hogy egyáltalán nekiálljon az ember...Esetleg nézd meg, hogy nincs-e megtörve a kábel a hangfal előtt.
(#9467) adamssss: leginkább egyik sem. Keress egy Edifiert, esetleg ha kisebbet és hordozhatóbbat szeretnél akkor egy Creative T20, ha olcsóbban gondolkodsz akkor egy Genius 1255A.
Edifierből akár 2.1-ben is gondolkozhatsz. HCS2330 egyáltalán nem rossz. Feltéve, hogy szereted az erősebb basszust. -
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy technikai kérdésem, van egy EASY TOUCH ET-684 2.1 hangfalam, eléggé alsó kategóriás, de nem ez a probléma. Egyik napról a másikra az a gondja támadt, hogy nem szól a jobb oldali hangszórója.
Rendesen rá van csatlakoztatva a gépre, windows-ban fel van tolva a hang, a hangfal áramra van kötve és be is van kapcsolva. Akármennyire feltekerem a jobb oldali hangszóró nem szól, csak halkan búg.
Kis próbálkozás után rájöttem, hogy nem a hangfallal van probléma, hanem az RCA csatlakozóval, amibe a mélynyomón be kell dugni, a jobb oldali RCA-ba (két hangfal, két külön RCA-ba megy) dugott hangfal nem szól. Szétszedtem nem láttam sérülés nyomokat (égés, szakadás, törés) szóval nem tudom mire vélni a dolgot.
Lenne esetleg valakinek ötlete mit lehetne megpróbálni, mi lehet a gondja, amiért nem szól?!
A választ előre is köszönöm!Üdv.
-
Roliiii
aktív tag
Polusban lévő MédiaMárk-ban kipróbálható az edifier R1900TII!
Próbálgattam, de nem igazán tetszett, bár ez 100%, hogy azért volt mert iszonyat nagy tér van ott, ekkora térben a z623-nak is alig volt valami kis mélye...
Ja egyébként az edifiernek az első 4 sarkánál az a faszerű borítás full hézagos volt, meg egy kicsit "szőrös" volt a hangszóró 
-
hanzy20
csendes tag
Szia igen jól bevan dugva.nem nincs megtörve,2 különböző csatis 1 rca 1 meg ps2 féle. Alapból ilyen igen akármit hallgatok winamp,jetaudio,mediaplayer. Igenn innen cseréltem http://hardverapro.hu/tag/markzolee.html kollégával és nála teljesen hibátlanul működött.balancot is néztem de a régi 2.0nál sem állítottam el. az előlapi hangot is lehúztam hátha de az sem segített.
-
Clain
tag
Sziasztok !
Nekem is Z Cinema hangfalam van ,és egy olyan kérdésem lenne ,hogy mivel USB csatlakozású a cinema ,de van rajta jack bemenet rátudnom kötni valamilyen módon Tv re jack vagy egyéb csatlakozáson keresztül ?
Lehethogy ez ilyen alapkérdés, de megköszönném a segítséget !
-
harry
veterán
válasz
hanzy20
üzenetére
Jól be van dugva a csati? Ha mozgatod a kábelt, nem változik, nincs megtörve? Nem tudom milyen csati van ezen, ha esetleg két RCA megy a falba, és megcseréled, akkor pont csak a másik szól? Minden alkalmazásnál ilyen? Ahol korábban üzemelt, ott minden rendben volt? Balance nincs eltolva? Esetleg nagyon lehalkítva a hangfalon lévő szabályzóval?
-
Gampa
aktív tag
Üdv.Multhéten vettem egy Logi Z-cinemát,minden szép és jó,de ma pl Gta IV-el játszottam,és ugy szol a 2 sat mintha hátterek lennének,a mély meg kussol.Próbáltam beállitani a játékon belül,de semmi.Elötte x-530al nyomtam,azzal semmi gond nem volt! Ötlet?
-
hanzy20
csendes tag
Sziasztok lenne egy problémám remélem valaki tud segíteni. Creative SBS390 2.1 került hozzám és csak a bal oldala meg a mély szól. Xp-t használok alaplapi VIA VT1708S hangkártyával és már állítottam mindent de semmi valakinak valami építő 5let?
Üdv -
Slownz
senior tag
HSC 2330 tulajoktól kérdezném, hogy sok képen, amin a rendszert ábrázolják, ott van egy kis távirányító(nak látszó valami), azt is hozzá adják a csomaghoz? Illetve be lehet szerezni ilyesmit hozzá máshonnan?
-
Dominic1
csendes tag
a Philips SPA5300/10 -ról mi a véleményetek?
-
Dominic1
csendes tag
optikai kimenet, a legjobb azlenne ha jack dugó is lenne a hangszórón, mert így rátudnám kötni a fülhalgatókimenetre.
dudika10: Az Edifier elég drága, annyit azért már nem szeretnék költeni a tv-re, a Logitech Z323ra gondoltam, 9-10ezer ft körül belehet szerezni, és teszteken is elég pozitívan értékelik, van valakinek tapasztalata ezzel a hangszóróval?
-
dudika10
veterán
válasz
Dominic1
üzenetére
Könnyen lehet, hogy külső hangeszközzel elveszted a hangerő távirányítását. Egy fejhallgatóval/fülhallgatóval ki tudod próbálni, ha van jack kimenet a TV-n. Ha csak RCA van akkor szinte biztos, hogy az nem távirányítható.
Elsőre biztos, hogy egy Genius 1255A-t mondanék, még ha nem is 2.1.
Rendes 2.1 az Edifier kínálatában van, de csak drágábban és 2.0 rendszert is kaphatsz az Edifier kínálatában ami szintén drágább, de megéri az árát.15k alatt Logitech-et kapsz ami designos, de hangminőségben elég könnyű lekörözni.
-
Dominic1
csendes tag
Sziasztok, tvhez szeretnék venni egy 2.1es rendszert, 10-15ezerig,tudnátok ajánlani egy jó minőségű, szép rendszert?
-
agic
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. 2.1-es hangfalszettet szeretnék vásárolni, de én egyáltalán nem értek hozzá. Maximum 10ezer ft értékben, zenehallgatásra használnám főként. Örülnék, ha tudnátok 1-2 tippet adni. Köszönöm előre is!
-
dudika10
veterán
Nincs elektronikus zaj a környezetben és a hangkártya sem zajos. Mindenféle madzag rákötése nélkül zajos maga az erősítő.
Az Alesis még zajosabb volt. A mackie nem volt zajos viszont eszméletlenül nem tetszett a hangja. Egyébként számítógép mellett van használva, nem hangos, de van egy alapzaja annak is és az sokkal hangosabb mint a dobozok.
Nem sok értelme volna a szimmetrikus összekötésnek nálam azon az 1 méteren egyébként sem.Választhattam, hogy alapzaj vagy nekem nem tetsző, rosszabb hang. A zajt választottam.
-
RM1
aktív tag
válasz
dudika10
üzenetére
A hangfal alapzaja milyen jellegű?
Korábban nekem is volt gondom az alapzajjal, ha rá volt csatlakoztatva a számítógépre. Felhívtam a hitspace-t, ahol vettem a hangfalakat, szimmetrikus kábelezést javasoltak. Ehhez persze olyan hangkártya kell, aminek van ilyen kimenete pl. E-Mu, Lexicon, Focusrite márkák.
Én az E-Mu 0204-t vettem meg, ez volt az egyik legolcsóbb, kábelekkel 45 ezerért megvolt. Azóta nem hallok alapzajt. Hogy ennyit megér-e? Ezt mindenki maga döntse el, nekem az volt a szerencsém, hogy az előző hangkártyám is hasonló kategória volt, és az eladás után már nem kellett sokat hozzátenni.Ha viszont anélkül is van alapzaj, hogy bármit rákötsz bekapcsolva, akkor az kicsit elszomorító ebben az árkategóriában.
-
rizso
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hát igen. Akkor nem tudtam kihasználni (bár most sem tudom teljesen az albérletben, otthon meg van egy kicsit komolyabb), viszont jól jött egy kis pénz. Nem baj, igazából a 1201A is elég, de azért a 1250A csak jobb volt
A 2000A-t én el se adnám, főleg úgy, hogy már szinte nem is lehet kapni, igazi ritkaságnak számít... -
KDavid17
aktív tag
Amúgy köszönöm a segítséget mindenkinek

-
KDavid17
aktív tag
Sajnos nem tudom kipróbálni őket, szóval rátok kell hagyatkoznom.
Most nem tudom melyiket vegyem... 1255A nincs feketében ?
-
dudika10
veterán
válasz
redbull86
üzenetére
Hát engem eléggé meggyőz a saját fülem mellett schawo véleménye.
Hallott már jópár rendszert, van is neki jópár, talán tudja, hogy kell szólniuk.
Arról nem is beszélve, hogy nekem is volt szerencsém nem is olyan kevés ideig mind a kettőhöz egymás mellett és teljesen egyértelmű, hogy az 1255A-t választanám.
Ha jól emlékszem AMDFan is lehúzta az 1800A-t a 3000A mellett, neki is volt már pár jóval komolyabb rendszere....Minek is beszélek a nevében, úgyis itt van.

(#9428) redbull86: nekem az asztalomon voltak egymás mellett egy ideig.
-
redbull86
aktív tag
válasz
KDavid17
üzenetére
Szerintem az egy kellőképp jó minőségű hangfal,. és tényleg sokkal jobb minőségben az átlag geniusoknál,.
Minőségileg gyenge aza kábel,. én PL,. tescoban media markt ban lehet venni HAMA markában komolyabb hozzá való kábelt aranyozottat normálisan szigetelt.
jobb a hangja vele,.
Ha bármi kérdésed van vele kapcsolatban irj nyugodtan,.
(egy jó tanács ha abba a szobában van ahol alszol ragaszd le a kék ledet rajta egy kis darab szigetelő szalaggal mert eléggé erős afénye és nekem zavaró othon!) -
KDavid17
aktív tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? Vagy mit ajánlanátok hasonló árfekvésben?
-
dudika10
veterán
Ha kihúzod belőle a kábelt (ami a hangkártyából jön) akkor is csinálja?
Ha nem, akkor a hangkártya zaja, és egy jobb hangkártyával orvosolható.
Ha úgy is csinálja, akkor csak elektronikai ismeretekkel és a hangfalszétszedésével orvosolható.Be nem járatódik, viszont te megszokod.

-
rizso
veterán
Végül Genius SW-HF 1201A lett, olyan nagy választási lehetőség nem volt a boltban. 2.0-ból a 1255A-t akartam, de az majd 12k volt, és a kettő között 3-4k árkülönbség volt.
Viszont lenne egy kis "problémám": alap állapotban a csipogóból sípoló hang jön, és kicsit zavaró, ha a gép előtt ülök. Ez elmúlik egy idő után, vagy van valami bejáratási módszer? -
dudika10
veterán
Nem mindegy, hogy 5,25" vagy 4,5".
Nem csak a membránfelület számít.
4,5” (119 mm)
Ez még csak ki se jön. Valamelyik nem stimmel.
Szivacsa: thomann-ról lehet 10 és 20 ojróért venni 1*1m-es 40 vagy 80 mm-es "tojástartó" szivacsot rendelni. Nekem előbb vagy utóbb kell majd egy darab. (nekem kb 0,5*0,5-ös darabból kéne kettő, így szerintem rendelek majd egy 40milist, 4 részre vágom és egymás mögé rakom és úgy be a hangszórók mögé).
Fakockát én is tudnék csinálni, csak marha sok idő, meg portalanítani kell...
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10
üzenetére
"Nem EQ-ra gondoltam."
Nem lehetett kihagyni

"kell szivacs a dobozok mögé a falra és mögém a falra pedig egy fakockás borítást szeretnék gyártani."
Nekem is ezt kéne, de még nem sikerült elkezdeni. Fakockás cuccot tudnék csinálni, de szivacsot néztem pár helyen és nem valami olcsó ahhoz képest.
"Melyik Edifier?"
R1600T. Hivatalos honlap szerint: : 4,5” (119 mm), de az 1900TII már 5" és érdekes, hogy az se megy le mélyebbre.
redbull86: Nálam mindenre az EQ a megoldás: gyorsan megcsinálod és olcsó, de azért van hátránya
Telefonomon van 5 sávos EQ, még azt is használom, mert az agybadugós fülesem középmagasából kell levenni valamennyit meg a mélyet turbózni kicsit. -
dudika10
veterán
válasz
superecneB
üzenetére
Pont most frissítettem, így fél év után változott egy kevés dolog a véleményemben a megszokás miatt.

Volt pákám és mégse barkácsoltam, egy Kácsás RCA kábelt használtam ami kb 600 forint volt. Szerintem ebből kiderül, hogy nem tartom reálisnak ehhez a rendszerhez a 3-4.000 forintos kábeleket.
A két hangfal közötti kábelt is érdemesebb lecserélni egy vastagabbra. Én ezt CAT5-re cseréltem. De a gyári kábelek is használhatóak természetesen.Telefon: T20 se volt érzékeny, de a Prodipe Pro 5 is érzékeny rá, pedig nagyon nem egy árkategória a Logitechekkel. Ez legyen a legkisebb baj.

-
superecneB
őstag
válasz
dudika10
üzenetére
Hát szeritnem maradok az R1600T-nél arról legalább vannak pozitív tapasztalatok a régi 1900 ról olvastam ott nem nagyon szerették bár azóta van TIII...
Akkor ez a mobilos dolog érzékenyen hat ezekre, érdekes a logitech x540 meg a mostani z323 nem érzékenyek erre...
Azt olvastam, a logoutodon, hogy elég silány a kábel minőség az R1600nál. Milyen előre gyártott kábelt ajánlanál? (nincs pákám, hogy barkácsoljak) -
dudika10
veterán
válasz
superecneB
üzenetére
Én most nem adnék arról tanácsot, hogy melyik éri meg, de:
Telefonra érzékenyek, ha egy 0,5 méternél közelebb van akkor pi-pi-pi-piii hangot adnak, majd elhallgatnak. Csak amikor hálózati aktivitás van, amikor hívás vagy sms-ezés történik.
Én már majdnem szeretem, hogy szól előre.
Mondanám, hogy gyere, hallgasd meg az R1600T-t, de Debrecen nem épp a szomszéd.

-
redbull86
aktív tag
válasz
superecneB
üzenetére
Szia szerintem,..
Az Edifier ek közül válassz inkább,. ha ezek a lehetőségeid!
Mindenféleképpen jobban jársz vele mint a genius al! -
superecneB
őstag
Az Edifier R1900TII és R1600T közül melyiket érdemes venni inkább? Mobiltelefonra mennyire érzékenyek?
Genius SP-HF2000A és ezek között vacilálok jelenleg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 5 Intel Core U5 125H, 32GB, 1TB, IPS 60Hz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
- HP 17-CP2003NH - 17,3" Full HD IPS - Ryzen 5 7520U - 8GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 2+ év garancia
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), ezért most 2.0 kellene a C2+ áráért, tudom hogy az Edifier ebben is jó, csak gondoltam hátha jó a Behringer is annyira.

othon szüleimnél ilyenem van!!