Hirdetés
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyiGo
aktív tag
egykoron itt kezdtem ph-zni. most újra 2500 -as procival mókázom
éppencsak a B -ből K lett 
nosztalgikus
-
matyiGo
aktív tag
válasz
DeltaPower
üzenetére
thx! (zsír)

-
matyiGo
aktív tag
nah, kivettem az egyik ramot, és láss csodát! baz, nem fagy ki 166*11es éljen éljen, a furcsaság már csak az hogy a 3dmark még mindíg 1460MHz-t mutat, viszont az everest, az orthos is 1,8GHz-t mutatnak, majd ha beleraktam 1 giga kingstone-t akkor lefuttatok pár tasztet aztán meglátjuk. 75% hogy a ramok szivattak meg,

-
matyiGo
aktív tag
valszeg, valami írtó béna dolog miatt nem figyeltem mit rakok vissza....pfff, no komment
-
matyiGo
aktív tag
hú baz!
SPD memória modulok:
DIMM1: Kingston K 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)
DIMM2: Samsung M3 68L6423ETM-CCC 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
netán ez okozhatja a problémát:
most döbbentem rá, kb egy éve kaptam 2 kingstone ramot, ...aztán jött a csere és ahogy most látom a hiba is áááá! te jó úristen, összekevertem, iszonyat béna droid vagyok
most a másik kingstone apámék gépében figyel! holnap kicserélem. lehetséges hogy ez volt a hiba okozója? -
matyiGo
aktív tag
najó, mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget. Mostmár egy ideig tényleg hanyagolni fogom a gépet, egy két hónap múlva meg veszek egy atlon 64 3200 és hozzá egy strapás lapot. persze azért utánna fogok járni hogy mi a gépem parája.

mégegyszer mindenkinek kössz mindent, gyakorlatilag megtanultam kezelni a biost, persze csak úgy a magam módján, már ezért megérte ez a kis komplikáció![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
matyiGo
aktív tag
...a proci így ránézésre rendben van, én a lapra gyanakszom. a táp egy chiftec hpc 360, nem hinném hogy ez lenne a gyenge láncszem (mondjuk a lapom 20 tűs a táp meg 24) 2 - 512 kingstone, szerintem azzal sincs para. viszont a lap, nah az nekem gyanús. például még régen mikor megkaptam az audgy4es hang kártyámat, egyszerüen kékhalált dobott a gép amikor be akartam kapcsolni a DVD audio player-t, késöbb nem foglalkoztam vele mert úgyse használtam. viszont az usb ráparázi a billentyűzetre és néha az egérre is...
nincs valami program ami fel tudja mérni és valami tesztet végignyomva valami diagnózis félét tud produkálni a gépemről? -
matyiGo
aktív tag
bios reset már volt, vagyis feszmentesítettem, ki az elemet, be az elemet... két fajta kifagyása volt neki, attol függ milyenek a beállítások,sikerült már kékhalált is produkálnom de sima ledobott a gép szituációt is vagyis egyszerre csak kikapcsolt
, ebben az esetben a gép újraindításkor éppenhogy csak megvárta hogy betöltsön a winfos aztán már e is dobott, de volt olyan is hogy még be bootolni sem tudott. hogyan tudom kideríteni hogyha esetleg lesarkazódott?
[Szerkesztve] -
matyiGo
aktív tag
válasz
DeltaPower
üzenetére
hát, én nem tudom mi van ezzel, elvileg nem lehet probléma a hűtéssel, bár a cpu diódák 51-52 fok körül mozognak a CPU 37 kb, játék közben 10 fokot emelkednek. szerintem ez nem vész, ...szóval emeltem a mag feszen, és felnyomtam az alapot 166mhz-ra, így majd 2 percel továbbírta azán fagyott meg
fene tudja miért, lehet hogy egy biosz frissítést megérne a dolog ugyanis nemcsak ezen a téren vacakol, vannak furcsa dolgai... 
-
matyiGo
aktív tag
válasz
Armando_19
üzenetére
eh! ez a gedva, kifagyott miután elkezdtem lenyomni a 3dmark tesztet. ...és mivel azért ki tudtam próbálni 1,8GHz-n is (rövid ideig) furcsa dolgot tapasztaltam (már megint) az fps pár helyen nem hogy ugyan annyi volt mint 1,5GHz-n hanem még kevesebb is (by 3dmark) hihetetlen dolgok vannak.
ez a 2003as verzió.
most viszont újra 133MHz-n van, így nem fagy ki, (lehet hogy a hűtésemmel van a baj és nem bírja a hőt és ezért dobja le magát. nem toom, de most már hagyom a fenébe, gyakorlatilag ugyanolyan teljesítményre képes mint 1,8g -n (nem értem) Ha lesz egy kis fölös zsetonom veszek egy atlon64es procit valami stabil lap-al, és jó csöndes hűtésekkel, addig is bírom ezzel a vacakkal
mindenkinek nagyon kössz a segítséget.
ha valakinek szűksége van valami segítségre, kérdezzetek nyugodtan, szakterületem a monitor pucolás, és a ház fényezés
. -
matyiGo
aktív tag
nahát! rendkívül furcsa dolgokat tudopk összehozni
az alapórajel fel lett állítva 166MHz ra és éljen éljen végre normálisan indul a gép, no de akkor miért ír az everest 1,8ghz -t és a 3dmark 1,6GHz-t... pfff
valami itt nem stimmel, de gőzöm nincs h. mi az. itt vannak ni az értékek: 3dmark
Internal Clock 1.6 GHz
Internal Clock Maximum 1.6 GHz
External Clock 166.0 MHz
Socket Designation Socket A
és everest:
CPU típusa AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+

az everest értéke lenne a normális
[Szerkesztve] -
matyiGo
aktív tag
válasz
DeltaPower
üzenetére
oh! nagyon kössz!!
most majd elválik mi is van ezzel a szegénykével, bár nem tudom használni fog e a 166MHz ra átállítás, legutóbb mikor sikerült átállítanom (mert rájöttem ám hol kell
) akkor kifagyott a gép a winfos betöltése után pár másodpereccel
na de most majd meglátjuk 
-
matyiGo
aktív tag
hát, érdekes kis dolgokat sikerült összehoznom.
rájöttem hogy hogy lehet állítani, éljen, éljen. a probléma már csak az hogy ha 166*11 re van állítva akkor gyakorlatilag nem kapcsol be, mármint a windows még elindul, de mire betöltene minden program, már le is fagy. sebaj, vissza állítottam az alapórajelet 133MHz ra és így stabilan megy majdnem 1.5GHz-n. már csak azt nem értem hogy miért fagy ki ha 166MHz-n van, ugyanis elvileg minden a helyén van. elképzelhető hogy valami hardware hiba, bakakált az alaplapnak valamije vagy a procival van valami, vagy szar a hűtés...
egyébként a lapom: Soltek SL-75FRN3-L típusú. -
matyiGo
aktív tag
no mind1. mostmár szerintem hagyom a vacakot egy ideig, most stabil és a kékhalált is elfelejtette. majd ha leérettségiztem szarakodok még vele, de amire kell arra még használható (addig még nem kéne tönkretenni). És a Cod2 is megy, már a maga módján
átlag 25fps 640*480 és azért még némi textúra is mutatkozik. zsir
...most úgysem játszhatok még egy jóideig....de azért ha valaki tudja hogy lehet azt beállítani hogy 166MHz legyen az alapórajel... (elvileg tudom, gyakorlatilag átugrik a menüponton) jah, a fesz vissza van véve alapra, így net +zene +azureus +msn +word =cpu átlag hőm. 36-38C szov mégcsak nem is melegszik. -
matyiGo
aktív tag
válasz
(Bundás)
üzenetére
hát, vacakolgattam most egy kicsit a biosba, már amenniyre mertem
és valahogy sikerült beállítanom hogy 11*100 legyen az alapórajel, azaz 1100MHz ami azt illeti ez elég kiábrándító teljesítmény, de most így nincs kékhalál, vagyis bármit csinálhatok éppencsak nem sieti el a dolgokat. Csak nem tudtam rájönni hogy hogyan lehet állíthatóvá tenni, ilyen alap dolgokat ad ki: optimal, agressziv, turbo... nem tudom hogy lehet azt beállítani hogy ezeket az értékeket precizen tudjam állítgatni ne csak ilyen -optimal -turbo...stb-k közül válogathassak. egyébként egy bazinagy rézhűtő van a procin egy bazinagy, de annál csöndesebb ventillátoral valami glacialtech a márkája, azzal tuti nincs baj. a tápom egy chiftech 360W-s HPC-202 , és van 2-512es kingstone ramom, a pontos adatokat nem tudom. a VGA-m meg egy aopen6600gt ddr3. hát ez a konfigom. Szerintem a fő probléma ott van hogy nem nagyon értek a bioshoz. a CMOS clear meg nem tudom mit jelent, ha arra gondolsz hogy mindent vissza állítani default-ra akkor azzal már megpróbálkoztam párszor 
-
matyiGo
aktív tag
sziasztok!
van egy 2500 barton magos procim, van egy minimális tudásom (egyszóval dilerttáns vagyok
) és van egy alaplapom (soltek nforce2) amiben biz lemerült az elem. eljött a nap, elemcsere ááá! az első furcsaság ott kezdődött hogy a mit tudom én minek az órajele 200MHz -n indult 166 helyett. gondoltam magamban… hmm biztos minden vissza állt alapra benne (annó használtam vettem de sosem nyultam bele) …de jó, most biztos gyorsabb lesz. És láss csodát gyorsabb lett. Kb 5 percig Cod2 ztem aztán egyszerre csak mejlelent az a büdös fránya ellenség akit nem lehet sehogyse lelőni akármilyen jó vagy, vagyis az a b*zi kékhalál! Nagyon minimálisan értek a bios-hoz, de bátorkottam belenyúlni miután végig böngésztem jópár fórumot. …a magfeszt felnyomtam 1.7V-re és bizakottam hogy mostmár jó lesz, de semmi, csupán 2 percel bírta tovább a Cod2. najó, akkor biz vissza állítom az izé órajelet 166ra, erre képtelen voltam ugyanis a biosz nem adta a lehetőségek közé ezt a variációt.
És ma reggel mikor belőttem a gépet egy furcsa jelenség mutatkozott: a proci 1103MHz-n indult foggalmam nincs miért,
na mondom legalább mostmár a kékhalálnak annyi lesz, …aztán kiderült hogy a frászt, még mindig kékhalál (photo shop közben is
) de legalább most lassab és még mindig 200MHz-n indult. Szerintetek mi történhetett? Vagy egyáltalán mi ez az egész.
esetleg tudjátok hogy lehet a bioszban átállítgatni ezeket a dolgokat (nekem egyszerüen átugrik ezek fölött a menüpontok fölött) 
Új hozzászólás Aktív témák
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
éppencsak a B -ből K lett 

most döbbentem rá, kb egy éve kaptam 2 kingstone ramot, ...aztán jött a csere és ahogy most látom a hiba is áááá! te jó úristen, összekevertem, iszonyat béna droid vagyok
most a másik kingstone apámék gépében figyel! holnap kicserélem. lehetséges hogy ez volt a hiba okozója?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nincs valami program ami fel tudja mérni és valami tesztet végignyomva valami diagnózis félét tud produkálni a gépemről?
fene tudja miért, lehet hogy egy biosz frissítést megérne a dolog ugyanis nemcsak ezen a téren vacakol, vannak furcsa dolgai...
ez a 2003as verzió.
.
) de legalább most lassab és még mindig 200MHz-n indult. Szerintetek mi történhetett? Vagy egyáltalán mi ez az egész.