- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Metalrat
csendes újonc
twonky-t kapcsoltam ki elsőnek, minidlna helyette, androidra vlc vagy valami, ami eszik dlna-t. kodi nekem nagyon túltolt erre az egy funckióra, és sokkal lassabb
tud valaki transmission helyett valami igénytelenebb, vagy cli-s torrent klienst ami fut NAS326-on?
-
NoNick
tag
válasz
edeleny #5546 üzenetére
Konkrét tippem nincs, max. ötletelek, hogy minidlna a Twonky helyett.
Mostanában nekem is sok gondom van vele. 2-3 évig hiba nélkül ment, aztán elkezdte eldobálni a megosztásokat. Másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy túl sok neki a 2x3 Tb kép film zene egyszerre. Hiába nyomok rá az újraszkennelésre, vagy sikerül, de inkább nem. Akár ki is lehetne kapcsolni, de a régi LG okos tv-m nem kezeli az SMB megosztásokat sajnos.
-
edeleny
őstag
válasz
edeleny #5545 üzenetére
A megosztásokkal lezs valami.
Ha bármelyik mappa megosztási jogát módosítani akarom, akkor nemvárt hibával vissza dob.
És ez is a gondja a Twonky-nak valószínű, hogy úgy van beragadva neki, hogy meg vannak osztva a mappák, pedig elvben nincsenek, mert valami blokkolja a megsoztást.Valami ötlet a kalapácson kívül?
-
edeleny
őstag
válasz
Metalrat #5544 üzenetére
Na csak volt időm foglalkozni vele.
Kikapcs, bekapcs, ujra indít, de mindig ez fogad:"A(z) nas326 visszautasította a csatlakozást."
És egyébként nem is megy a Twonky
Mindez úgy kotlott meg, hogy hónapokig rá se néztem, egy családi rendezvényen akartam fotókat bemutatni, és kapufa.
-
edeleny
őstag
válasz
Ferrari fan #5542 üzenetére
Ja, ja. Ezt kérdeztem, hogy hol van a webes felületen?
-
edeleny
őstag
Valami történt Twonkykámmal.
Ez fogad:
System will direct to package page, please press ok to confirm action.
a 9001-es címen nem nyílik ki semmi.Nem megy. Letiltottam, vissza engedélyeztem. Semmi.
Lehet valahol a webes felületen ujra indítani? nem akarok bebújni oda ahol vanNa még valami.
Ha a NAS főmenüjéből szeretnék a Photo mappába menni, nincs megjeleníthető elem. Ha a fájlböngészőből akkor ott vannak a képek. PC-ről Nincs Photo mappa, és a NAS-t sem látja, nem tudok hálózati meghajtót csatlakoztatni. De a felrakottak működnek. -
Metalrat
csendes újonc
innen:
https://bin.entware.net/armv7sf-k2.6/
persze root-tal telepítve
/opt/bin/opkg install http://bin.entware.net/armv7sf-k2.6/transmission-cli_3.00-18_armv7-2.6.ipk
és
/opt/bin/opkg install http://bin.entware.net/armv7sf-k2.6/transmission-daemon_3.00-18_armv7-2.6.ipkezek vannak most fent:
root@NAS326:/i-data/95527b39/.PKG/Entware-ng/opt/etc/init.d# /opt/bin/opkg list-installed | grep transmission
transmission-cli - 3.00-18
transmission-daemon - 3.00-18
transmission-remote - 3.00-18
transmission-web-control - 2021-09-25-4b2e1858-2 -
bunnyhu
senior tag
Ez egy ventilátor amiről semmi se tudunk, pláne a hangját. Nem az a cél, hogy másikat rakjak bele, hanem hogy HALK hűtésem legyen. A fan simulátor jópofa
Tonyk: Az a baj, hogy nem a szélzaj a gond, a morgást nyekergést inkább a tengely vagy a motor adja ki. Ezen nem hiszem, hogy segít a lapátlevágás.
(külföldön voltam ezért a késői válasz)
-
passat77
tag
Kicsit orosz rulettnek tünik ez nekem.
Nem biztos, hogy ér a domoticz ennyit.
Az SSH-t nem kéne kockáztatni.
Most még a raid tömböm szinkronizálását végzi, mert belefagyott a legutóbbi újraindításba. (Kénytelen voltam a tápkábel ki-be dugást alkalmazni, be is sértődött érte a raid tömb)
Utána hátha, nátha...
Még egyszer köszönöm a fáradozásod. -
Tonyk
veterán
-
passat77
tag
Egyik probléma megoldása után mindig jön a következő probléma.
Tessék:
"root@NAS326:~# /ffp/start/domoticz.sh start
Starting /ffp/opt/domoticz/domoticz -www 8181 -sslwww 8443 -sslcert /ffp/opt/domoticz/server_cert.pem -log /ffp/var/log/domoticz.log -loglevel 1 -daemon
2022-05-09 12:29:54.792 Domoticz V3.3.5877 (c)2012-2016 GizMoCuz
2022-05-09 12:29:54.798 Build Hash: b97777b, Date: 2016-11-09 11:33:42
2022-05-09 12:29:54.799 Startup Path: /i-data/28f49d62/.PKG/ffp/ffproot/ffp/opt/domoticz/
domoticz: Domoticz is starting up....
/ffp/opt/domoticz/domoticz: can't resolve symbol 'SSL_COMP_free_compression_methods'
root@NAS326:~# domoticz: Could not lock PID lock file /var/run/domoticz.pid, exiting
/ffp/opt/domoticz/domoticz: can't resolve symbol 'SSL_COMP_free_compression_methods'"
Lehet el kellene engednem ezt a domoticz kérdést -
passat77
tag
Közben nem a libusb kellett neki, hanem a libusb_compact, ami már felment.
Sorban írogatja a függőségeket, amiket telepítgetek...
De itt megállt a tudomány:
"
root@NAS326:~# /ffp/start/domoticz.sh start
Starting /ffp/opt/domoticz/domoticz -www 8181 -sslwww 8443 -sslcert /ffp/opt/domoticz/server_cert.pem -log /ffp/var/log/domoticz.log -loglevel 1 -daemon
/ffp/opt/domoticz/domoticz: symbol 'posix_fallocate64': can't resolve symbol
root@NAS326:~#" -
passat77
tag
Egyszerűen nem tudom a libusb függőséget megoldani...
Hiába frissítem más verzióra.
Mindig ezt a hibaüzenetet kapom:
"root@NAS326:~# /ffp/start/domoticz.sh start
/ffp/opt/domoticz/domoticz: can't load library 'libusb-0.1.so.4'
root@NAS326:~#"
Tudnál még ebben az egyben segíteni?
THX -
passat77
tag
Sziasztok,
Domoticz telepítésében szeretném kérni a segítségeteket.
A "domoticz-3.5877-arm-1.txz" fájlt letöltöttem (mivel már nem él Barmalej repo-ja). Hova kell pontosan bemásolnom és milyen parancsot kell kiadnom, hogy fel legyen telepítve? Addig eljutottan, hogy funpkg -i, de inkább rákérdeznék tőletek... -
Buvana
aktív tag
Vagy [fan simulator] milyen lehet?
-
bunnyhu
senior tag
továbbra se tudtok ajánlani HALK ventilátort, ami jó a NAS-ba? Ugye 20mm széles kell bele, a szabvány 25mm. Vagy olyan megoldást, hogy lehet kikapcsolni, hogy sikítozzon a ventilátor leállás miatt, mert most jelenleg kivettem a 'csába belőle, de áramszünket vagy más újraindítás után mindig sípol amíg be nem lépek adminként. Mert amúgy a laptop winyót nem kell elhűteni igazából.
-
Buvana
aktív tag
Tud valaki smtp szervert a gépre? Entwarem van, ott telepíthető az xmail, de itt áll meg a tudományom. Konfigurálni, futtatni....
-
-
gardener
senior tag
válasz
DonThomasino #5505 üzenetére
igen válaszol a pingre
igen úgy is próbáltam. semmi :-( -
Tonyk
veterán
válasz
gardener #5504 üzenetére
Advanced port scannerrel nézz rá, milyen portok vannak nyitva (TCP 1-65535)
Kábelt nézted már? Switch portot cseréltél már? Tápegységgel minden ok? -
gardener
senior tag
válasz
DonThomasino #5503 üzenetére
Routerben manul beállítottam neki az ip-t.
Firefoxban és Chromeban is próbáltam
Sima és privát lapon és ablakban is.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest