Hirdetés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
-
Mobilarena
ZTE v5 Red Bull (v9180 - WCDMA)
Új hozzászólás Aktív témák
-
martin555
aktív tag
válasz
wwenigma #13886 üzenetére
figyi urak
nem akarom senki csőrét piszkálni de a rombolo ROM, valamiért semmi wifi-hez nem kapcsolódik. (az én telómon. remélem nem x-aktás a hisztim!)
2 routerem van itthon, imént raktam fel a FLYME OS helyett a rombolo lineage cuccot,
flyme-vel simán mentek a wifik, a rombolo csak csatlakozás.... semmiképp se műxik, se ujrainitás se wifi ki be kapcsolgatás.
a történet a telómmal v9180 2/8 GB csak annyi hogy annó minden hivatalos gyári verzión sorjában végigmentem, aztán valameddig mokee, most lett elővéve a fiók előkaparás projekt keretén belül.(ezután repartoltam, FLYME simán ment repart után is és rombolo rom is fut)
ezt csak azért írom mert jelenlegi telómnál redmi note emlékeim vannak hogy alternativ főzött romok MELLÉ kellett valami FIRMWARE.ZIP ami engedélyezte a titkosított WIFI-t , kb úgy beadni neki (reco-val install ZIP mint a "driver-t" a windowsnak. én ezt kb. úgy értelmeztem, vagy a ROM-ba rakja be, (FIRMWARE.ZIP), vagy a kismillió (rejtett) partíción kerül valami "a helyére", mint pld a RADIO, MODEM fájlok. de ezt, lehet csak tippelem.
szóval. a kérdés az, hogya tudnám rombolo rom-ját rávenni hogy wifi menjen.
közi urak!!!!!!
-
martin555
aktív tag
válasz
wwenigma #13879 üzenetére
üdv,
nekem sajna semmiképp nem ment fel (= nem indult el vele a telo) rombolgató kolléga rom-jával.
fiók előszedős projekt nekem is.
bekapcsolo POWER gomb másoknak is elkopott amint olvasom, próbálom majd cserélni aliexpress filléres cserével.
próbálta valaki a FLYME OS -t erre a telóra?
http://forum.flymeos.com/thread-6545-1-1.html
2/8GB átméretezett van nekem. felment és fut vele.
mi lehet a trükk rombolgato romja felrakásával? :-(
nekem is még a gyári akku a menő, 1 nap még kb elmegy róla, utángyártott az f*scsi.
üdv
-
senki11
aktív tag
válasz
wwenigma #13783 üzenetére
Köszi a választ.! Jó irányba particionáltam. Es file managerrel töröltem a DCIM mappa tartalmát újra (az első windóz alól történt). Azóta nem jöttek vissza ezek a láthatatlan fantomfájlok. Így most minden ok.
Egyébként nem tudom mennyit érhet most a teló. Én tuti nem adom el amíg még bírja. Meg vagyok vele elégedve nagyon.
-
Upo
addikt
válasz
wwenigma #13545 üzenetére
Nehéz váltani róla. Az enyémnek sajnos a fiam lezúzta a kijelzőjét. Most a lányomtól levetett redmi2 pro 2/16-ot használom, és egész jól elvagyok vele. Az tetszik hogy picit kisebb mint a V5, több a tárhely, de pl. az iránytűje gyengébb mint a V5-nek, meg az akku is picit gyengébb.
Ha most kéne választani, ami nem nagyobb a v5-nél (ha picit vastagabb az nem baj), legalább annyi szenzor van benne, 2 sim mellett sd foglalat, sebességben előrelépés (azaz ne 1 GHz-es MT6735 legyen benne), ne legyen ule*-ele*-dogee- és társai szintű márka (azoknak még finoman szólva sem egyenletes a gyártási minősége, bár ki lehet fogni), férjen bele a V5 akkor akkori árába, azaz nettó 200$, akkor nem nagyon van választék. Vagy drága, vagy nagy, vagy herélt hardver (hogy miért kell azt a rohadt giro/compass chipet kispórolni ami az alin már 50-100-as tételben is 2$ körül van).Lehet hogy én is feltámasztom az enyémet, bár jobb lenne egy alaplapos példányt kifogni gyári kijelzővel, mert az utángyártott kínaiakról vegyesek a tapasztalatok.
-
aytukabozs
addikt
válasz
wwenigma #13534 üzenetére
wooow, ki kukkantott be.
pont tegnap gondolkodtam melyik topic lehet mostanában a 'fő helyed'ezt a gyári reco gyári rom kombót most fogja vagy 3* olvasni, (legalábbis illett volna, mert le volt írva a tippek közt) de eddig nem volt foganatja. reméljük majd moat kipróbálja.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
wwenigma #13164 üzenetére
Pontosan mi ez a szokásos probléma?
Amúgy a telefon partícióit a Linuxos fájlkezelők nekem nem vitték jól. Kparted nem ismerte fel a típusukat, a gparted meg felismerte őket, de nem tudott módosításokat csinálni. dd-t nem próbáltam, mert nem szeretem. Végül Windows alatt a paragon partition manager egyik friss verziójával tudtam a partíciókat átméretezni, majd ADB-n keresztül használhatóvá tenni.
-
Upo
addikt
válasz
wwenigma #13103 üzenetére
Nem is biztos, hogy cserélni kell, a jóféle ROHS forrasz elég jól törik, bár láttam már hogy feltépték a fóliát is. Lehet hogy csak át kell forrasztani. Ha fóliaszakadásos, akkor is általában meg lehet ügyesen oldani, de az új aljzattal is ugyanaz a gond. Mindenképp érdemes előtte megnézni.
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
wwenigma #13010 üzenetére
nálam is fc-zett a billentyűzet telepítés után azonnal. nem tudtam az alapbeállításokon se túljutni. viszont csak ha ptr-rel telepítettem. cwm-el minden ok.
a gyorsgyors merülés nálam is előjött, mokee alatt is meg cm alatt is. újraraktam a rendszert, de pár nap múlva megint kezdődött. most a 20160515-ös cm van fenn, kíváncsi leszek.
-
-
-
llll
senior tag
válasz
wwenigma #12600 üzenetére
jó, véletlenül sem az összefoglalót akarom én kritizálni (azt természetesen köszönöm szépen még egyszer), de hát ott van hogy HU/EN/CN na...
és én is ezt szoktam mondani mindenkinek, hogy tanuljon nyelvet ha kommunikálni akar a világgal
de hát 1 aktuális vevőjelöltnek mégsem mondhatom ezt
azon a telómon, direkt csak az ő kedvéért merültem bele anno a romcsere rejtelmeibe
és gondoltam most elébe megyek ennek a dolognak is
illetve továbbra is ott van az a dolog is, hogy ennél gagyibb telefonokban is ott figyel már gyárilag a magyar nyelv
még a windows oprendszerűeken is!
sőt még a nem okos telefonokon is!! -
llll
senior tag
válasz
wwenigma #12597 üzenetére
az összefoglaló mondta:
"Letölthető ROM flash csomagok:
"Gyári", Official romok:
Official 1.12 « ajánlott rom - HU/EN/CN"
és a leöltött csomagban is ott van a "V9180_H112_magyaritas.zip" fájl
semmi problémám az angol menüvel, de a kislányom is használná néha az én telómat is, illetve eladásnál is volt már ez probléma, hogy a magyar nyelv hiánya riasztotta el a vevőt
és egyáltalán
lehet hogy én vagyok elkényeztetve, de ma már igenis elvárnám 1 kínai telótól is, hogy tudjon magyarul is
de mindegy, én is erre jutottam, hogy megy rá az utolsó gyári rom és kész
(és reménykedek hogy az se a hálózatot nem fogja eldobálni, se a play-es alkalmazások telepítése nem jelent majd neki gondot...) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
wwenigma #12581 üzenetére
A1 SD benchmark...
Na most megnéztem, a belső "sd kártya" ezt tudja:
25.74MB/s olvasás és 4.28MB/s írás
A sandisk extree U3-as pedig
41.03MB/s olvasást és 25.1MB/s írást tud.Kíváncsiságból nyomtam Antut is, ha már méricskélős délután van...
16633 pont, a részösszegek pedig:
153, 6553, 5925, 4002(mindezek 2016 0215-ös mokee alatt születtek)
-
llll
senior tag
válasz
wwenigma #12540 üzenetére
Official 1.15 Foxpuppy HUN mod az összefoglalóból
a sim kártyámat pedig pár hónapja cseréltem
(ilyen normál és mini méretben is kipattinthatóra)de túlhaladottá vált a dolog, mert már nekem is a 160215-ös mokee csücsül a telefonon
túlságosan tetszik ez a gépezet ahhoz hogy ilyen könnyen lemondjak róla, úgyhogy próbálkozok
egyelőre ez is jónak tűnik - eldobálás szempontjából is -, de most már nem akarom elkiabálni -
Upo
addikt
válasz
wwenigma #12191 üzenetére
Nekem sem akart semmi windows-os tool működni, linux alól sem ment a gparted/parted, valamelyik fázisnál mindegyik elhasalt hibaüzenettel.
Aztán találtam a neten egy adb shell scriptes megoldást, karakteres menüből kínált néhány féle partíció kiosztást. Amit én akartam olyan nem volt, de kiszámoltam magamnak, átírtam a scriptet, és simán megcsinálta seperc alatt. A biztonság kedvéért recovery-t indítottam (philz), és úgy futtattam a scriptet, így nem szól bele a rendszer a dologba, és a telócseréig úgy is használtam. -
peestike
senior tag
válasz
wwenigma #12014 üzenetére
köszi a választ! erre már én is gondoltam, hogy ez lehet a ludas, ma reggel már kinyomtam, most így kipróbálom.
ez csak azért bukna meg szerintem, mert kábé 3 hete sz@rakodik, aztán majd egy éve így megy, korábban ugyanúgy volt fél giga plusz memóriája. gyakorlatilag első perctől cm11-el megy (valamelyikkel). -
Upo
addikt
válasz
wwenigma #11941 üzenetére
Nekem is át van méretezve a belső tárhely, adtam neki +1 gigát. Előtte épp a határon volt, ha jött több frissítés akkor már takarítani kellett mert nem mentek fel. Két hónapja cseréltem a gyári romot cm-re, mikor frissült akkor felraktam, most 1105-ön vagyok. Most is azonnal lezár, felold, ha 1 másodpercet is várna akkor megugrálnám. Közben a 32-es kártyát cseréltem 64-esre, de egyikkel se volt gond.
Valószínű a kártyával lehet valami gond, ha bizonytalan az elérése akkor szokott ilyet csinálni. Vagy ha már kezd döglődni a kártya és eldobálja az adatokat (olcsó kínából rendelt kártya). Mennyire van tele a kártya? Az is lehet, hogy hamisítvány, és elérted a valós kapacitás határát. H2TESTW-vel letesztelted? Leírás
Előtte mentsd le róla ha kell valami mert felülírja. -
setom
tag
válasz
wwenigma #11931 üzenetére
Érdekes egyébként , azt gondoltam alapból hogy a töltésvezérlő elektronika szabályozza a felvett áram mennyiségét. Próbálkoztam ezzel a force fast charge opcióval de semmit sem használt. Végülis együtt lehet ezzel a dologgal élni, bár mondjuk egy navigálás során nem tudom, hogy nem e használ a telefon több energiát mint amit ezzel a rommal fel tud venni.
-
springfield0
tag
válasz
wwenigma #11736 üzenetére
Jaaa nem OTG-vel csinálom. Micro SD kártya volt eddig is.
Az a H108 meg fastboot tools minek? Bejön a gyári recorvery...Megcsináltam amit irtál és ugyan úgy symlinks faild lett.
Csak úgy fű alatt kérdezem, az nem lehetséges, hogy szar az SD kártya és azért nem akar semmit feltenni?
Mondjuk rámásolja a cuccot a gép...de lehet sérül vagy nem tudom. -
asdf_
veterán
válasz
wwenigma #11724 üzenetére
Na de honnan lesz cwm-je, ha nem bootol be a telo es igy adb-je sem lesz amin keresztul kicsereli a recovery-t/bootol bele?
Megvalaszolva a sajat kerdesemet
Egy mukodo telefonrol, aminek CWM-es recovery-je van, csinal linux alatt egy image file-t, ezt rairja egy 8 giganal nagyobb memoriakartyara, berakja a memoriakartyat, ekkor nyom recovery-t, a telefon eszreveszi, hogy hello, van egy mukodo rendszer az sd kartyan is, bebootolja a cwm-et, sd kartya kihuz (igen, menet kozben) aztan format data. Utana kikapcs, gyari romfile-t tartalmazo sd kartya be, boot gyari recovery-be, es flashales. Ha nem mondok hulyeseget, akkor a vege tada.wav
-
Upo
addikt
válasz
wwenigma #11585 üzenetére
Ezzel csak néhány bajom van:
-doogee-t többet nem be a házba, kizáró tényező, még mindig nem tartanak ott, hogy el lehessen hinni ami az adatlapon van.
-nem látom a specifikációknál, hogy lenne benne iránytű, kizáró.
-6735M, ez gyakorlatilag semmi teljesítménybeli előrelépést nem hozna nekem a mostanihoz képest
-körbe az a fényes keret nem nyűgöz le, olyan bazári 1 pálcás érzetet kelt. Nem az a fajta vagyok, akit lenyűgöznek a fényes, csillogó dolgok...Amúgy ha nem ez a gyártó lenne, nem így nézne ki, és nem ez lenne benne, akkor akár meg is felelne.
Ez így nem indította be a birtoklási vágyat. Egy jópár évig még ezek a 3.-4. vonalas gyártók nem is fogják beindítani. Meg akkor már inkább mondjuk Leagoo, Az elite 1 jó lenne ha lenne benne compass/gyro, az elite 5 egész ütős, 4000-es akku, infra táv, csak az meg 5.5-es, úgyhogy az se jó. Leginkább a compass/gyro duón hasalnak el nálam a készülékek. Néztem anno az Umi Hammer-t is, az papíron mindenben megfelelt volna, dehát ott is a sokadik vonalbeli gyártó azért visszatartott (pedig volt umi telefonunk, a mai napig működik), és vannak is vele gondok. Ezért keresek inkább normálisabb gyártótól, bár igazából annyira nem is keresek, mert tökéletesen fedi az igényeimet a mostani 2/8-as, még évekig fogja is. Egy nagyon kiemelkedő ajánlatnak kellene felbukkannia ahhoz, hogy tényleg lecseréljem. Ezekre még 1:1-ben sem cserélném el, úgy meg különösen, hogy még rá kelljen fizetnem, meg még bajlódjak az eladással is.
-
peestike
senior tag
-
-
426os
őstag
válasz
wwenigma #11068 üzenetére
Az igaz, de a telefon mindent leszinkronizál, ha egyszer belenyúltál a beállításaiba. A Gmail minden kontaktot megőriz, akinek egyszer valaha is emailt írtál. A többi telefon ezeket kiszűri, meg alapból ugye a gmail címjegyzéke is külön kezeli a telefonszámos kontaktokat, viszont a V5 valamiért mindent, ömlesztve jelenít meg. Ilyenkor nem hinném, hogy a visszaállítás megoldás, legalábbis én azzal nem tudtam megoldani, mert nem a címjegyzékben volt a hiba.
szerk: Na a lényeg, hogy jó lett.
-
-
szobipeti199
tag
válasz
wwenigma #10999 üzenetére
Összepárosítom a kis nyomógombos izével ahogy írja, utána pedig nem reagál a gyári kameraalkalmazás a nyomásra.
Foxpuppy 1.15ös romját telepíteném egyes pont szerint, de mikor rámegyek hogy apply update... nem látja a .exe fájlt pedig próbáltam többször több féle helyre másolva, de sehogysem. Próbáltam Laza recovery flashelő segédezközével de ott is ugyanúgy ha belépek cwmbe nem látja a romot a telón. Hol rontom el, vagy mit nem értek és csinálok jól? Szájbarágósan segíts már légyszives, mert itt állok egy factory resetes telóval es nem tudok vele mit kezdnei.
-
xtend
senior tag
válasz
wwenigma #10585 üzenetére
Lehet én gondolom rosszul, de ugye mint fentebb írtam előtte egy 3 éves S3 volt, az a mérce (nincs értelme a Note3-mamhoz mérni), aminek kicsivel ugyan de kisebb az akksija, mégsem esett ennyire gyorsan a töltöttsége...aztán lehet, hogy kialakul szépen, csak én látom vészesen a dolgokat
Apropó külföldi fórumon mint ha azt olvastam volna, hogy ez a teló tudja azt amit sok androidos teló nem: kikapcsolt állapotban is működik az ébresztő???
-
-
kisbago
aktív tag
válasz
wwenigma #10361 üzenetére
Igen volt olyan hogy eladtam egy v5-öt és írják hogy foltos a kijelzője!
Nekem nem is volt feltűnő úgy megszoktam! Utána az illető olvasta a fórumon hogy másnak is foltosodik és akkor elhitte hogy nem az én hibámból lett olyan! Egyébként foltosodás ide oda azóta ami telefonom volt a nyomába se érhet a v5-nek! Alig várom hogy megkapja az új kijelzővel!
-
trouble
senior tag
válasz
wwenigma #10102 üzenetére
Igen ezt tegnap én is megtettem, de fél óra használat után is veszélyesen meleg volt. Tovább nem volt szükségem a navira. Nem tudom, hogyan csináljam, mert nem úgy tűnik, hogy mondjuk egy fél napot elpörög a szélvédőn gond nélkül . Mindenesetre ez nekem nagy csalódás. És mi lenne ha fekete hátlapja lenne ?
-
trouble
senior tag
válasz
wwenigma #10067 üzenetére
Az mit jelent,hogy kell szellőzést hagyni az alján ? Hogyan ?
batonyo: Ja nehéz, hisz be van szorítva egy tartóba, nem tudom még, hogy hűtsem. A szélvédőn van,esetleg a szélvédőre fúvatni a klímát, de ugye az sem konkrétan a készülékre fúj hanem a szélvédőre. Bár lehet, hogy az is számít !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest