Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
ZTE v5 Red Bull (v9180 - WCDMA)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
kornel1987 #13833 üzenetére
Akkor az nem recoverys rom lesz. Ha gondolod, feltöltöm neked a legutolsó gyári H119 rom telepítőt.
-
Upo
addikt
válasz
kornel1987 #13829 üzenetére
update.zip-et megnyitod, META-INF/com/google/android mappában az updater-script fájlban.
Nincs előttem zte rom, de az elején 1-2-3 sor van ami assert-el vagy getprop-al kezdődik. Azokat kell kitörölni.
De innen biztos legyél benne, hogy zte v5 v9180-hoz való romot töltöttél le, mert ez kikapcsol minden ellenőrzést. A későbbi v5 pro és hasonló nevűekhez való nem jó rá, tönkreteszi a készüléket!
A kitörölni kívánt sorokban kellene lennie v9180 vagy x9180 résznek!Androidon is meg tudod csinálni mondjuk egy total commanderrel.
-
Upo
addikt
válasz
kornel1987 #13827 üzenetére
Így van. Vagy a gyári rom verzióhoz való gyári recoveryt visszarakod, vagy a gyári rom zip telepítő scriptjéből az elején kitörlöd az asset... kezdetű sort/sorokat, akkor a philz-el is fel kéne mennie (én mindig így csináltam).
Kár hogy a drága fiam összetörte a képernyőt, nagyon szerettem ezt a telót. Ha valakinek van eladó alaplapos vagy bontott gyári előlap, ne kíméljen. -
Upo
addikt
válasz
n@p@lm #13772 üzenetére
Lehet. De rom csere, factory reset, készülékcsere stb. esetén mindig visszaáll alapra, aztán mire az ember rájön hogy miért nem veszik fel a hívásait, beletelik egy időbe. Most meg már erre fog mindig visszaállni, hogy küldi a számot. Nem is értem hogy a T miért kapcsolja ki alapból, illetve legalább szerződés kötéskor rákérdezhetnének, hogy ne kapcsoljuk be esetleg a számküldést?
-
Upo
addikt
válasz
aytukabozs #13742 üzenetére
Így van. Meg nyilván belekerült valami olcsó tré utángyártott kijelző, eredetivel biztos nem csinál ilyent.
-
Upo
addikt
válasz
Nagy Erik #13739 üzenetére
Hibás vagy gyenge szektorok lehetnek rajta, vagy összekavarodott rajta a fájlrendszer.
Le kéne menteni róla gépre amit lehet (lehet hogy ott is el fog akadni), megformázni újra felületellenörzéssel. Ha hibákat talál akkor célszerűbb egy másik kártyát használni a telefonban, ez már csak rosszabb lesz. -
Upo
addikt
válasz
kispal87 #13730 üzenetére
Gyanús hogy nem fordítva rakta hanem át se került a régiből. Ugyan még nem szedtem szét V5-öt, de a front kamera és a mikrofon körül is szoktak lenni gumi elemek amiket szintén át kell rakni, legalábbis más telefonjaink kijelző cseréjénél találkoztam ilyenekkel (moto, xiaomi, umi, lenovo szereléseim voltak).
A régi kijelzőt visszakaptad ugye? Meg kell nézni hogy felül nem maradtak-e gumi/műanyag elemek a nyílásokban. Bár az is lehet, hogy kiesett és a "mester" sz@rt rá nagy ívben. Előfordul az ilyen mindentbevállalok semmihezseértekdekidumálom emberkéknél, én úgy vinném vissza mint a huzat hogy csinálja meg rendesen saját költségen...
-
Upo
addikt
válasz
trialboj #13704 üzenetére
Felülről a harmadik kis kép a keretes, ott látod a műanyag előlapot a csavarmenetekkel, a legalső az üveg+képernyő, ott nincs előlapi keret a csavarokkal, az a ragasztós.
Nincs 10$ különbség köztük, <3000 ft, annyiért neked senki nem fogja beépíteni, a csavarozóst meg otthon 1 csavarhúzóval negyed óra alatt kicseréled a szétszedős videó alapján. Nem szabad kifelejteni a hangszórót, az előlapi kamera árnyékoló gumit és a közelség érzékelő árnyékoló 8-ast átrakni az új előlapba, a 8-asnál ,meg kell nézni hogy állt, az egyik luk kicsit nagyobb rajta, ugyanúgy kerüljön vissza. -
Upo
addikt
válasz
trialboj #13701 üzenetére
A keretes az ilyesmi: [link]
Nem kell melegítgetni, vésegetni, ragasztgatni, igazítani. Csak szétcsavarod, hangszórót, gumi fényterelőket, biszbaszokat átrakod, összecsavarod, kész. Te tudod hogy neked megéri-e ez a felárat. Én már csak ilyent veszek, egyszer elég volt keret nélkülivel szenvedni, ennél a pár dolcsinál többet ér a megmaradt szabadidőm és a kínlódás mellőzése.
-
Upo
addikt
válasz
Mercutio_ #13644 üzenetére
Nem használtam ezt a foxpuppy romot soha. A gyári H119-ben valahol a beállításokban pedig ott kell lennie a szoftveres gomsor ki-bekapcsolójának, mikor nézegettem a beállításokat annak idején akkor megtaláltam. Megnézni nem tudom neked, mert CM van a telefonon, és törött képernyővel esélyem sincs romot telepíteni. Tényleg nem emlékszik rá senki? Mondjuk nem sokan maradhattak akik még gyári romot használnak, a cm sokkal jobb. Nem próbáltad még sorban végignézni a beállításokat?
-
Upo
addikt
válasz
aytukabozs #13613 üzenetére
Én inkább a Lite verziót javaslom, 5 MB a telepítője, nem 30+ és ramból is a töredékét használja, és még belassított mobilnettel is jól használható. [link]
-
Upo
addikt
Alin meg 50$ egy alaplap bele, ami elég vicces ár, még a feléért is eléggé határeset.
Esetleg ha valaki megunja az alaplapos készülékét, a kijelző miatt érdekelne, ha meg tudunk egyezni.
-
Upo
addikt
válasz
Graphics #13598 üzenetére
Másik topikban előjött ilyen titkosításos eset. Arra azt találtam, hogy twrp alatt kellett egy wipe data/factory reset, utána reboot vissza a twrp-be, utána mounts alatt format data, reboot vissza a twrp-be és úgy telepíteni a romot. Ezt mondjuk el lehet próbálni a philz alatt is, ott is van factory reset és format data is.
Ha nem jön be akkor lehet hogy tényleg hardver hiba.És biztos ami biztos a nem mókolt _gyári_ 119-et próbálnám rárakni először.
-
Upo
addikt
válasz
Djsaba #13578 üzenetére
Kár hogy kiesett, a közelség érzékelőnél levőn itt is eltérő a lukak mérete? Ha igen, akkor lehet szívni vele. Ha vacakol a közelségérzékelő, esetleg hívás közben nem sötétül el, vagy elsötétül és nem jön vissza, akkor rosszul van berakva. Meg kell fordítani, a kis luk helyén legyen a nagy és akkor jó lesz.
-
Upo
addikt
válasz
Djsaba #13576 üzenetére
Ne felejtsd áttenni a régi kijelzőből a közelség érzékelőnél levő gumi/műanyag kis vackot, amin 2 luk van. Esetleg még ha van máshol is árnyékoló elem, ezek nem szoktak benne lenni az új kijelzőben. V5-ön még nem cseréltem kijelzőt, de másik telókon már nem is egyszer, és az első szívás után már nem felejtem el ezeket.
-
Upo
addikt
válasz
trialboj #13552 üzenetére
Ha az otg kábel be van dugva, akkor be van kapcsolva a tápellátás kiküldése az usb portra. Azok az áramkörök mindenképp fogyasztanak. Illetve lehet hogy valami szoftver komponens is beragadhatott ami az otg kapcsolótól függ.
Nem tudom milyen rommal hajtod, námelyiknél a kisegítő lehetőségek alatt be lehet kapcsolni hogy a home gombra felvegye, de ahhoz kellene érzékelnie a képernyő alatti gombokat.
Esetleg még a keymap-be lehetne beleturkálni, és mondjuk a hang le gomb és a home gomb kódját felcserélni, akkor ugye arra felvesz, és a power gombra lerak. De akkor hangerőként nem használható, azt egerezve lehetne lehalkítani. -
Upo
addikt
válasz
wwenigma #13545 üzenetére
Nehéz váltani róla. Az enyémnek sajnos a fiam lezúzta a kijelzőjét. Most a lányomtól levetett redmi2 pro 2/16-ot használom, és egész jól elvagyok vele. Az tetszik hogy picit kisebb mint a V5, több a tárhely, de pl. az iránytűje gyengébb mint a V5-nek, meg az akku is picit gyengébb.
Ha most kéne választani, ami nem nagyobb a v5-nél (ha picit vastagabb az nem baj), legalább annyi szenzor van benne, 2 sim mellett sd foglalat, sebességben előrelépés (azaz ne 1 GHz-es MT6735 legyen benne), ne legyen ule*-ele*-dogee- és társai szintű márka (azoknak még finoman szólva sem egyenletes a gyártási minősége, bár ki lehet fogni), férjen bele a V5 akkor akkori árába, azaz nettó 200$, akkor nem nagyon van választék. Vagy drága, vagy nagy, vagy herélt hardver (hogy miért kell azt a rohadt giro/compass chipet kispórolni ami az alin már 50-100-as tételben is 2$ körül van).Lehet hogy én is feltámasztom az enyémet, bár jobb lenne egy alaplapos példányt kifogni gyári kijelzővel, mert az utángyártott kínaiakról vegyesek a tapasztalatok.
-
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #13452 üzenetére
Ne keverjük a dolgokat. A launcher az system alkalmazás, arról nincs másolat amit vissza lehetne állítani. Miért is lenne, nem úgy lett tervezve hogy bárki rootol és töröl belőle.
A bloatware az más dolog, azt egy külön helyről telepíti a factory reset utáni első indításkor. Ezek a data partícióra mennek mint bármely más utólag feltelepített program. Onnan lehet simán uninstallálni. Ha azt akarod hogy ne térjenek vissza, akkor azt kell megkeresni hogy honnan telepíti vissza. Legtöbbször a system partíción vannak eldugva, /system/vendor /system/preinstall /system/media vagy hasonló könyvtár alatt vannak eldugva az apk fájlok. Rá kell keresni valami file kezelővel a /system alatt *.apk -ra, a /system/app és /system/priv-app system/framework könyvtáron kívül ahol talál, ott kell körülnézni, általában egy könyvtárban van egymás mellett az összes bloatware. Na azokat kitörölve nem fognak visszatérni. Ez a könyvtáron kívüli apk-kat nem célszerű törölni, mert lehet a rendszer része, csak hülye helyen van.
Úgyhogy itt is az a helyzet mint a gyári rendszer appoknál, amit a system-ből egyszer kitörölsz az nem tér vissza. Tehát a data-ra kidobott bloatware a data alól törölve visszajön, ha a system alól törlöd a tárolt példányokat akkor nem tér vissza. Nem hiába szokták ROM-nak nevezni, azaz Read Only-nak, a gyárilag nem rootolt készülékeken az átlag felhasználó számára nem törölhető semmi a system alól, azaz fölösleges lenne másolatot tartani róla a telefonon. Végülis erre vannak a fastboot/recovery/egyéb flash lehetőségek.
Nagyon sokan rosszul gondolják hogy a factory reset a systemet is visszaállítja, ezt látom egyéb fórumokon is a kétségbeesett segítség kérésekből. Szerintem azért keveredik, mert szokták mondani hogyha már nem jól működik a telefon akkor egy factory reset meggyógyítja, de ugye ebbe az nincs bekalkulálva, hogy a felhasználó olyan helyre nyúl bele, ahova a gyártó által tervezetten nem lehet.Egyébként a telepített alkalmazások menüben be kell menni egy launcher alkalmazás alá, és ott lesz egy alapértelmezés törlése gomb, akkor legközelebb ismét kérdez. De amikor nekem is több launcher volt fent, akkor EZT használtam, a sok hasonló közül ez az ami nekem még mindig működött, ráadásul akkor se loopol be ha véletlen rányomja az ember hogy alapértelmezett launcher legyen.
-
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #13444 üzenetére
Én azért nem törölném olyan nyugodtan azt a trebuchet-t a rendszerből. Olyankor az az eset áll elő, hogy egy factory reset után nem lesz egyáltalán launcher a telefonon, ami nem egy ideális állapot, mert nem lehet vele semmit csinálni. Mondjuk ha megvan valamelyik launcher apk-ja a gépen, akkor ha a romban alapértelmezetten be van kapcsolva az usb debugging (azaz az adb kapcsolat), akkor gépre dugva egy adb install valamilauncher.apk paranccsal telepíthető egy launcher, bár ahogy belegondolok, factory reset után az első adb parancsnál be kéne pipálni hogy engedélyezem a gépet adb kapcsolaton, de launcher nélkül nem fog menni.
Egy megoldás lehet olyankor, kell egy recovery alatt telepíthető zip-et gyártani egy launcherrel és azt telepíteni, vagy az eredeti romot kell újratelepíteni.Sőt nem is kell hozzá factory reset, mert az utólag telepített launcher simán uninstallálható, és akkor ott állunk megint launcher nélkül.
-
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #13442 üzenetére
A parancsok gyári rommal nem működnek, azokból hiányzik a parted parancs. Custom romokkal (mokee/cm/stb.) használható. Megfelelően telepített adb driver, működő és engedélyezett adb kapcsolat kell hozzá, valamint telepített/engedélyezett root jogosultság a telefonon.
Az idézett parancsokat parancssor alatt kell indítani. Ha az adb fel lett véve a PATH alá, akkor bárhol lehetünk, ha nem lett akkor az adb-t tartalmazó könyvtárba kell lépnünk, és ott kell kiadni őket.
A belső sd-n lehetőleg ne legyen semmi, mentsük le, mert az a tárterület fog lecsökkenni, úgyis elveszik rajta minden. A belső tárhelyet is célszerű lementeni előtte, mert lehet hogy az átméretezés után formázni kell. Elvileg lehetne futó rendszer alatt is csinálni, bár olyankor a rendszer fogja mindkét átméretezendő partíciót, ha lehet akkor inkább ne kockáztassunk, futó rendszer alatt nem engedi leválasztani mindkét partíciót. Legjobb twrp alól végezni a műveletet. A mount menü alatt a data és az sdcard előtt ne legyen pipa, a system-et meg pipáljuk ki (valószínű azon van a parted parancs, valaki akinek van működő V5-je az kipróbálhatná).
Ha ezek megvannak, akkor lehet ellenőrizni az adb kapcsolatot, megnyitjuk a parancssort, elmászunk az adb könyvtárába, és kiadjuk azadb devices
parancsot. Ekkor válaszul valami hasonló kell megjelenjen:
List of devices attached
bc9abcdf3456 recoveryA recovery előtt mindenkinek más karaktersor lesz, de ha van valami akkor jó a kapcsolat. Futó rendszer alatt a recovery szöveg helyett device szöveg van, az adb kapcsolat akkor is jó, de partícionálásra ugye nem ajánlott. Ha a List of devices sor alatt nincs semmi, vagy nem a recovery szöveg van akkor nem lesz jó, akkor bizonyára valami driver hiba lesz, addig kell küzdeni amíg nem áll elő a fenti állapot.
Ha jó, és működő kapcsolat van recovery módban akkor lehet a parancsokat szép sorban kiadni.Ha twrp van, de nem áll össze az adb kapcsolat, akkor is lehet esély megcsinálni. Nekem a redmi2 twrp-ben az advanced menüben van egy terminal gomb, az előhoz egy rendszergazdai parancssort. Valaki V5-ös beírhatná, hogy abban a twrp-ben van-e ilyen lehetőség. Ha van, akkor a fent írt mount alatti ki-bepipálások után itt a terminal-nál is be lehet írni a parancsokat, azzal a különbséggel, hogy az elejéről az
adb shell
részeket le kell hagyni, csak azokat kell bepötyögni, ami az adb shell UTÁN van.
-
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #13381 üzenetére
Lehet. Valahol a topikban belinkeltem a demonter féle átparticionáló szoftvert is, az eredeti csak orosz volt, csináltam bele angol és magyar fordítást is. Csak a 2/8-hoz jó, mondjuk bele lehetne tenni az 1/4-est is. Fix partíció kiosztások vannak benne, 6G data+300M int., 5/1, 4/2, 3/3.
Nem tudom hogy a 4-eshez miket kéne beletenni, esetleg megcsinálnám ha lenne rá igény.Made my day
-
Upo
addikt
válasz
poffsoft #13378 üzenetére
Abban nincs hang. Nem a szokásos zipben van, saját a bootanim, a /system/media/theme/bootup könyvtárban vannak a fájlok, de azok képek.
A hang az szerintem a /system/media/audio/ui/bootup.wav lesz.
Megnézni én sem tudom mert törött a teló, de belenéztem a 119-es telepítő zipbe. Szerintem is a gyári romban lesz kapcsoló a boot hangnak, mert amit saját magamnak csináltam mod romot abban is benne van ez a fájl. Ha nem lehetett volna kikapcsolni akkor nem lenne benne (illetve ott lenne átnevezve). -
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #13375 üzenetére
Nem muszáj, ha nem gyári rom és van rajta parted akkor jó a demonter féle szkript.
Ez pl. a 3GB/3GB szkript a 2/8-on:
adb shell umount /dev/block/mmcblk0p27
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 resize 27 4818MB 7818MB
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 check 27
adb shell umount /data
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 rm 26 -s
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 mkpart 26 1347MB 4818MB
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 name 26 userdata
adb shell make_ext4fs /dev/block/mmcblk0p26Ez előbb átméretezi a 27-es internal partíciót, utána törli a data-t és létrehozza megfelelő méretben, majd formázza.
A parted resize után a számok: 27 a partíció (internal), 4818MB a partíció új kezdete, 7818MB az új vége.
A 2/8-ason a data+internal-ra való hely 1347MB-nál indul, 7818MB-nál végződik.Az 1/4-esen az általad linkelt szerint 1347MB-nál indul, 3957MB-nél végződik, azaz ebből a tartományból kel kiválasztani a partíciók határát.
Ugyanaz mint a 2/8-on, csak a 4818MB helyett kell írni a kívánt méretet két helyen (ameddig tartson az új data), és a 7818MB helyett 3957MB-ot kell írni.Azaz, a példáddal élve, ha azt akarjuk hogy 3800MB-nál osztódjon, akkor így módosul a script:
adb shell umount /dev/block/mmcblk0p27
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 resize 27 3800MB 3957MB
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 check 27
adb shell umount /data
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 rm 26 -s
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 mkpart 26 1347MB 3800MB
adb shell parted /dev/block/mmcblk0 name 26 userdata
adb shell make_ext4fs /dev/block/mmcblk0p26Így elég egy adb shell, nem kell semmi wines program (nekem mindig elhasalt, se paragon se más nem csinálta meg). Annyi, hogy ez ugye gyári romokon nem megy, abban bizony nincs parted parancs.
-
Upo
addikt
válasz
poffsoft #13366 üzenetére
Hát ha az internal tele van, akkor oda nem nagyon tud mozgatni, mert tele van.
Jó lenne pontosan tudni hogy mi a helyzet, mert így csak a sötétben tapogatózunk.
Az internal sd ugyanúgy benne van a belső tárhelyben, azért is szokták átparticionálni hogy a data-n több hely legyen az internal sd rovására.
1/4-esen nem sok lehetőség van, 2/8-ason simán lehet akár 1 gigát is adni a data-hoz, akkor már nagyon nem kell átmozgatni semmit, de még az internalon is marad elég hely. -
Upo
addikt
válasz
senki11 #13364 üzenetére
Elég egy factory reset, de a data mellett még a belső tárhelyet is törölni kell (amúgy nem írtad hogy hol nincs elég hely, de gondolom a belsőn. Azt mondjuk meg a tárhely menüből is lehet formázni (csak nehogy véletlen az sd kártyára nyomd rá, esetleg vedd ki formázás előtt).
-
Upo
addikt
Azért, hogyha megint kell akkor ne kelljen újra betölteni a háttértárról. A ramból gyorsabb, és a plusz olvasás a háttértárról többet is fogyaszt. Amire meg a rendszernek szüksége van, azt úgyis újra betölti (még egy kis plusz fogyasztás). Amit meg nem használsz és kell valami másnak a hely a ramban akkor simán kilöki a rendszer és felhasználja a helyét. Ez már elég jól optimalizált az androidban, hogy minél kisebb fogyasztás mellett minél gyorsabb legyen. Szerintem felesleges kézzel belerondítani. Azért vettem ennyi rammal a telefont, hogy használja a rendszer, nem azért hogy üresen álljon és közben ezerrel dolgozzon a háttérben miatta. Tudom, vannak free ram fétises emberek is, de ez nem windows, az állandó ürítgetéssel arra késztetjük a redszert hogy ismét előállítsa a számára ideális állapotot, teljesen felesleges erőfeszítés, hacsak nem ér többet a pillanatnyi kielégülés...
-
Upo
addikt
Ez azért ilyen jó, mert már benne van a fix. Nem vicc, a fix nélküli régebbiek gyakorlatilag fólián keresztül nem érzékeltek, pl. bringás ablakos telefontartóban nem lehetett használni, a touch fix után is nagy türelemmel, épphogy. Nekem még a gyári fólia van rajta (illetve volt, a fiam múlt héten ripityára törte a kijelzőt), utólagossal nem tudom hogy megy, sem üvegfóliával.
-
Upo
addikt
Ez így van. De esetleg mégis segíthet valamiben ha előtte elmenti az appokat. Már rég nem használom én sem, de még annak idején csináltam olyant, hogy csak magukat az appokat rakattam vissza. Tehát figyelni, hogy semmi rendszer alkalmazást ne állítsunk vissza, és a felhasználói alkalmazásoknál is csak az appot, az adatait még véletlen sem! Ez nálam arra jó volt, hogy a jól összeválogatott alkalmazások visszakerültek mind, nem felejtődik el semmi. Gyors is, mert nem kell a letöltéseket végigvárni, feldobja az apk-kat és utána jöhet a beállítás. Ilyen formában nem hoz vissza bugokat.
De aztán hagytam a titaniumot. Rom csere előtt úgyis mindig csinálok recovery alatt egy mentést, abban minden benne van, miért kéne titaniummal még egyszer annyi helyet foglalni. A nandroid manager-el meg ebből a mentésből ugyanúgy vissza lehet hozni alkalmazásokat (az adatait itt se célszerű), sms, híváslista, kontaktok, bt, wifi jelszavak, stb.
Factory reset előtt meg azt is szoktam, hogy total commander - telepített alkalmazások - ott a pár lényeges appot kimásolom az sd-re egy könyvtárba amit reset után akár net nélkül is gyorsan vissza tudok rakni (total comm., supersu, busybox, ilyesmik). -
Upo
addikt
válasz
KurtCobain #13185 üzenetére
Elvileg nem egyformák a gumiban a lukak, egyik kisebb, másik nagyobb. Próbáld meg megfordítani, hogy a kisebb helyén legyen a nagyobb és úgy próbáld.
Amúgy milyen a kijelző? Színek, képminőség rendben van? Érintő érzékenysége jó?
-
Upo
addikt
válasz
wwenigma #13103 üzenetére
Nem is biztos, hogy cserélni kell, a jóféle ROHS forrasz elég jól törik, bár láttam már hogy feltépték a fóliát is. Lehet hogy csak át kell forrasztani. Ha fóliaszakadásos, akkor is általában meg lehet ügyesen oldani, de az új aljzattal is ugyanaz a gond. Mindenképp érdemes előtte megnézni.
-
Upo
addikt
válasz
szobipeti199 #13046 üzenetére
Innen lehet válogatni. Ezek komplettek előlapi kerettel együtt, tehát szétcsavar, gumikat-árnyékolókat-alkatrészeket átrak az újra, összecsavar stílusú csere.
Ha inkább szeretnél régi digitizert kivésni a keretből hogy ne sérüljön a keret és az újat megpróbálni helyesen beragasztani hogy ne álljon félre és ne jöjjön fel akkor töröld ki a keresés végéről a with frame kifejezést, és találhatsz 1-5$-al olcsóbban is. De nekem nem ér annyit a szenvedés.
Nekem is van a felső harmadában középen egy ~1 centis repedés, de minden működik, szerintem majd rendelek én is. Írni szoktam az esélyeseknek, próbálom megtudni hogy mennyire jók a színek az eredetihez képest, volt aki írta hogy gyengébb, fakóbb lett mint az eredeti.
Eredeti gyári úgyse lesz sehol, azt a genuine kifejezéssel szokta a kínai jelölni. Az original az nem eredetit jelent, hanem kb. azt, hogy olyan készülékhez való mint amit odaírtak. -
Upo
addikt
Mind a kettőt próbáltam, meg más particionálókat is, de nem jött be. Mondjuk nem tett tönkre semmit, tehát nem az első bit írása után dobta le, hanem nem tudta elkezdeni a műveletet. Partíciókat beolvasta, átállítottam a méreteket, nyomtam hogy csináld, és akkor homokóra, utána hibaüzenet hohy nem elérhető. Úgyhogy a telefon életben maradt, akku ki-be és ment is. Úgyhogy végül ment fel a mokee és az orosz scripttel megcsináltam.
-
Upo
addikt
válasz
KurtCobain #13035 üzenetére
Azon bukhat még el ez a módszer, hogy nem minden romban van parted bináris, amit a script használ. CM, mokee romban van, a gyáriban nincs, heavenke féle miui-ban sincs, úgyhogy olyan rommal kell csinálni, amiben rendelkezésre áll. Utána már lehet mást is telepíteni, a partíció kiosztás megmarad.
Nekem se akart működni a másik fajta átparticionálás, látszottak a partíciók, átállítottam a méreteket, de mikor elkezdte volna a műveletet akkor ledobta a telefont és nem csinálta meg. Akkor találtam rá erre az orosz adb-s scriptre.
Már félre van rakva a készülék, nem napi használatú, tervezek mégy a heavenke féle miui-hoz egy kínaszoft eltávolító félét csinálni, mert ota frissítésnél a teljes romot telepíti, és megint visszakerülnek a kínai szoftverek. -
Upo
addikt
válasz
martin555 #13027 üzenetére
Én is szoktam integrálni, de figyelni kell hogy a Play Services ne legyen integrálva mert akkor elhasal. PrebuiltGmsCore.apk, azt kell visszatenni egy gapps csomagból, abban van a romba való változat.
Utána google app, play, play services alkalmazásoknak clear data, ha kell akkor a google fiókot is törlöm és újra létrehozom, akkor helyre szokott állni.
Próbáltam én is sok mindent, de eddig a Flaki féle cuccok váltak be legjobban, system cleaner 2 és a system app manager is tud rendesen integrálni, 5-ös, 6-os droid alatt is. -
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #12908 üzenetére
De miért kell feltétlen kivenni? Nem bánt az senkit, elférni elfér, ha valakit nagyon zavar akkor root eléréssel ki tudja törölni a system-ről. Nekem például a naptár is megfelel, ha ott a gyári akkor nem raknék föl playből még naptár programot is. A sim toolkit hasznos. A CM updater is jó, csak meg kéne csinálni hogy legyen OTA.
Az audiofx az tényleg nem kell, az összes ilyen vacak amivel eddig találkoztam az csak rontott a hangon, nemhogy javított volna. De elfér az is, hozzá se szoktam nyúlni, esetleg alkalmazáskezelőből letiltom.
De a többi szerintem nem tartozik a bloatware kategóriába, a cm azért messze nem egy samsung rom kategória... -
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #12892 üzenetére
-sim kártya eszközök (azt hiszem ennek semmi értelme)
Ez hozza elő a sim kártyán levő alkalmazásokat. Nekem telekomnál pl. autópályadíj, mobil lottó, parkolójegyek, egyenleg lekérés, illetve sms hírek kezelése van benne, néha hasznos tud lenni. Nem tudom hogy a többieknél van-e ilyesmi, de nem tartom kizártnak. Szerintem nyugodtan maradhatna az stk, nem foglal sok helyet.
-
Upo
addikt
válasz
KurtCobain #12872 üzenetére
TWRP alatt van repair, a wipe menüben advanced wipe, ott kipipálod a data partíciót, és alul van egy Repair or change filesystem. Ha ext4-nek írja akkor lehet a repair rendbeteszi, ha nem annak akkor change filesystem és ott ext4 (vagy ha olyan romod van ami f2fs-t használt akkor nyilván arra).
De ha a partíciós táblában már átírta a méretet, akkor lehet hogy elrontja a belső sd-t is, akkor azzal is meg kell csinálni a javítást.
Egyébként CM rom alatt csináltad? Nekem azon működött, abban van parted bináris, de több romban nincs, pl. a gyáriban sem.
-
Upo
addikt
válasz
zetecR #12727 üzenetére
Akkor ez olyan, hogy a régit ki kellett vésni a keretből és az újat beragasztani? Egyszer csináltam olyant, de nem volt nagyon a kedvemre, azóta a "with frame" változatokat veszem, szétcsavar, gumiárnyékolókat átrak, összedug, összecsavar, kész. Nekem is van egy ~2 centis repedés középen, nem tudom mitől mert nem esett le, csak arra lettem figyelmes hogy buborék van a fólia alatt. Agyalok még, mert lassan cserélni kellene telót, néha elég idegesítő tud lenni, és sokszor olyan a hangja hogy alig értem amit mondanak. De ha már 20 dolcsit kiadok, akkor inkább 30-at, és nem kell a ragasztásokkal nyűglődni. [link]
-
Upo
addikt
Kipróbáltam a stabil miui romot, az nekem valami katasztrófa. Rendszeresen felugráló csirkelábas popupok, screen overlay köröcskék balról-jobbról, valami % értékekkel, az értesítési sáv folyamatosan tele van tyúklábas értesítésekkel, törlés után pártíz másodpercen belül megint. Próbáltam a zipből irtani amit rövid idő alatt megtaláltam, de akkor is. Innentől nekem a stabil az nono.
A developert most hegesztem kicsit magamnak, szolíd kínaitlanítás, baidu billentyűzet csere (az valami katasztrófális, a mi fiók jelszómat négy helyről tudom vele beírni, külön menü alatt a betűk, számok, és az írásjeleknek több lapja van, idegölő), gapps beépítés, build.prop nyelv beállítás, ilyesmik.
-
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #12718 üzenetére
Nekem is fura, csak usb stick plugin programmal tudtam beolvastatni a kártyát, alapból nem mountolja.
Kipróbálom még a stabilt.locale keresésre:
Ezek 30 giga?
<project name="X9180/android_kernel_zte_x9180.git" path="kernel/ZTE/X9180" remote="gitlab" revision="cm-12.1" />
<project name="X9180/android_device_zte_x9180.git" path="device/ZTE/X9180" remote="gitlab" revision="cm-12.1" />
<project name="X9180/android_device_zte_x9180_proprietary.git" path="vendor/ZTE/X9180" remote="gitlab" revision="cm-12.1" />De nem mindegy hogy mennyi? El kell indítani a keresést, elmenni ebédelni/vacsorázni, utána megnézni mit dobott.
mc alatt is lehet keresni content-re. -
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #12713 üzenetére
A CM csapat nem orosz, de Amsuser igen, az ő gitlabos cuccában keress rá. Nekem nincs letöltve belőle semmi, de a fájlok tartalmában ha a 'locale' kifejezésre rákeresel, akkor ki kelllene adnia hogy melyikben van.
Más, tegnap leszedtem a developer MIUI V7-et, rögtön jelezte hogy van OTA, és le is töltötte a legfrissebb 6.3.18 verziót (2016.03.18. dátumú, elég friss anyag. Orosz, angol és kínai nyelv van benne. Nekem 1 simem van, nem adott be dual simes menüket, de lehet hogy a második kártya berakásával megjelenik, nem tudom. Annyit vettem észre, hogy az exfat-ra formázott sd-t nem ismeri fel, le akarná formázni magának, de nem hagytam, másik fat kártyával jó. Morelocale2-vel át lehet állítani magyarra, a menü nem lesz magyar csak a magyarul is tudó appok.
A stabil változat most jött le, 7.1.1.1, fent van a heavenke.com-on (bár baidu fiók és app nélkül nem lehet letölteni). Ezt még nyilván nem próbáltam.
Feltöltöttem mind a kettőt IDE. A developer mellett van egy gapps, nálam működik, philz recoveryvel. Indítás után még nem akart semmit letölteni a play-ről, a google fiók beállítása után kell még egy újraindítás neki és már jó.
A stabil is 4.4 alapú lesz ahogy nézem, oda is jó lesz az a gapps, de majd írom ha kipróbáltam.
A romokban a system/app mappában van egy Nubiacam.bak (átnevezett apk), na én ezt kerestem már kezdetek óta, ez pont olyan mint a gyári 1.19-es romban ami van, ki kéne próbálni hogy működik-e cm alatt.
(Van még egy miuicam.bak is, a beépített kamera cserélő ezeket másolja át camera.apk néven, de az nem hiszem hogy működik más romon) -
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #12708 üzenetére
Most akkor jó a nano gapps? Mert már máshol is olvastam, hogy valami nem stimmel benne, de a micro az jó.
Ki fogom próbálni. A saját prebuilt alkalmazás tényleg nem lehet egyszerű, sokan panaszkodnak hogy hiába csinálják meg a .mk fájlt és teszik jó helyre az apk-t, akkor se teszi bele.Amúgy a kínai arc is elég jól nyomja a cm-et, 20160319 van itt, a zöld gomb mellett jobbra van a jó letöltési link, egyébként ide mutat.
De most előbb próbálok egy miui-t, aztán jöhet a cm.
-
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #12686 üzenetére
Ha ez így működne hogy kitenné a jelet mikor használja valami, akkor tényleg jogos. De gyakorlatilag a root kapcsoló visszajelzőjeként funkcionál. Menüben bekapcsolom akkor megjelenik, kikapcsolom akkor eltűnik. Nem is kell hozzá root elérést kérő dolognak fent lennie. Mivel én tudom, hogy bekapcsoltam a menüben a root elérést, ezért az a jel csak a helyet foglalja feleslegesen. Ugyan vannak akik szeretik ha karácsonyfa van fent, de szerintem rajtam kívül is vannak olyanok akik meg nem, ezért annak fényében, hogy gyakorlatilag haszontalan, mindenképp indokolt lenne, ha lehetne konfigurálni a megjelenését. Szerintem nem alap cm, hanem amsuser külön belerakta. Voltak is vele gondok, szinte egyik buildben sem működött a kapcsoló, csak az utolsóban.
-
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #12679 üzenetére
Prebuilt apk-ra keress, valami ilyesmi.
-
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #12675 üzenetére
Nem vagyunk egyformák
Nem vagyok én sem az eye candy ellen, amennyiben nem megy a sebesség rovására, ha úgy megy ahogy húzom-kattintom. Mokke-nak nem megy, akkor kikapcsolom. Nem vagyok hajlandó azért várakozási ciklusokat beiktatni mert cukimuki módon animálja a menümet, engem rettentő módon irritál. Húzás le-tapi-söprés-adott időben tapival megállít - és nem ott vagyok ahol szeretném, akkor inkább kikapcsolom.
A dupla tapi meg cm alatt jól működött, mokee alatt fura. Nem túl érzékeny a kijelző, gyári romhoz kellett annak idején a touchfix kernel. Még a gyári fólia van rajta, a leszedő fület vágtam le mikor megjött, azóta azzal használom. Év vége felé rendeltem rá tempered glass-t, de nem raktam még fel (most hirtelen azt se tudom hogy hova raktam el).
Ki fogom próbálni ezt a cm-et, addig megy át a sim a moto g-be amíg játszok vele.
Látom a gitlabon van fent slim-5.1 revision is, lehet hogy azt is ki kéne próbálni, régi nexus7-en és tab2-n is elég jól megy a slimrom. -
Upo
addikt
Most találtam rá egy nubiacamera port-ra, tetszik nagyon, innen szedhető, mokee alatt is megy.
-
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #12671 üzenetére
De. Effektek kikapcsolva, fejlesztőiben az animációk 0-n vannak. Így Scrollozok, nyomom, működik. Ha visszakapcsolom az alapértelmezésre és ugyanúgy csinálom a megszokott dolgokat, akkor így nem ér oda időre, tehát lassít. Mondhatni szinte félvakon használom legtöbbször a telefont, tehát nem állok le nézegetni hogy milyen szépen animál, ha meg épp odanézek kicsit, akkor meg idegesít a figurázása. Régi időkből maradt defekt ez nálam, a windows bejövetele/elkerülhetetlensége óta utálom a fölös csicsázást, akkor még sokkal jobban lehetett érezni, hogy a teljesítmény növekedését ilyesmikre pazarolták el. Mai napig előnyben részesítem a billentyűzetet az egérrel szemben még win10 alatt is.
A dupla kopp miatt nem fogom a kabátjaimat, nadrágjaimat lecserélni, meg aztán mi az a ruha ami kompatibilis a készülékkel??
Sim hiba meg nekem se volt több mint 1 évig, de most van. Egy dologra nem kaptam választ, a duplakopp kapcsolható vagy fixen engedélyezve van? -
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #12667 üzenetére
A gyönyörű effektek az nekem inkább hátrány, én kimondottan rühellem, ha kiadok valami parancsot, és ahelyett hogy hirtelen megcsinálná, inkább elkezd dizájnosan szarakodni... Szerencsére megtaláltam hogy ezeket hol lehet kikapcsolni. Lehet hogy én is kipróbálom ezt a cm-et, mokee folyamatosan megtölti a belső tárhelyet, ami cm alatt rendesen működött. Fényképeket az sd-re állítottam, de a thumbnail-eket a belsőre teszi, a hét elején már 1.7 giga thumbnailt töröltem, 0 byte free-re kitöltötte a tárhelyet!
Az a dupla koppos ébresztés fixen be van drótozva vagy ki lehet kapcsolni? Az amsuser félében ki lehetett. Mokee alatt próbáltam, de nekem nem működik, egyszer sem ébresztette fel a kijelzőt, hiába kopogtattam. Viszont ha be van kapcsolva a duplakopp, akkor a gombsoron dupla koppintásra kapcsolgatja a zseblámpát (ledet). Ez még jó is lett volna, csak amikor tényleg kell akkor nem működik csak újraindítás után. Ettől függetlenül nem egyszer vettem elő úgy a készüléket, hogy világított a led, tehát a tokban/zsebben simán érzékelt fake duplakoppot. Úgyhogy duplakopp kikapcs. Amúgy is jobban kézreáll a gomb. A sim kártyát is mostanában egyre többször ledobja, van hogy telefonálás közben is. Eddig repülő mód ki-be megoldotta, most van hogy csak második-harmadik újraindítás után lesz jó, azért cm alatt jobb volt a helyzet.
Már nagyon érik a lecserélés, csak nincs normális áron olyan utód, ami előrelépés lenne. -
Upo
addikt
válasz
Tommi000001 #12657 üzenetére
Nem ért hozzá aki csinálta és nem rakta át a kis fényterelőt a proximity szenzor előtt. Benne lehet még a törött kijelző szerelvényben ráragadva az üveg alatt. Ha hívás közben is vannak képernyő elsötétedési gondok, akkor biztos hogy ez a gond. Egy pici 8asra hasonlító gumi vagy műanyag vagy szivacs valami. Ha átrakta, akkor lehet hogy csak át kell fordítani, nem jó helyen van a kisebb és a nagyobb luk rajta.
-
Upo
addikt
válasz
trouble #12567 üzenetére
Nem KELL, de néhányan szeretnék jobban kontrollálni a root eléréseket, azok le tudják cserélni a beépítettet a supersu-ra. Több paraméter, beállítási lehetőség van benne, amire lehet hogy nincs is szükség, mindenki eldönti magának. Vannak olyan rendszerek, ahol nincs beépített root elérés, oda kell mindenképp a supersu (pl. gyári romok).
Szerk: a mit hogy csinálj dokumentumra gondolsz? Abban találtam hirtelen supersu 2.01-et, de ott is úgy írja, hogy 4.4_root mappából..., ez pedig nem 4.4...
Szerk2: Én már nem vagyok annyira amatőr, hogy figyelmen kívül hagyjam a leírásokat, sőt 1 leírás nem leírás, ha van 3-4 független leírás ami egybehangzó (nem egymás másolata), csak akkor állok neki egy ismeretlen rendszernek. Persze a heti 3-4 allwinneres, rockchipes, wondermedia-s tablet hez már nem kell leírás, de azokat is úgy kezdtem.
Persze szűz kéznek szerencséje van, de azért a mélyvizes topikok alapján ez nem 100% érvényű, találunk valami leírást ami nem is erről szól, fölteszek vele olyan dolgot ami nem erre való, és UTÁNA megyek a topikba siránkozni hogy nem indul a telefon vagy nincs térerő stb..., érdekes hogy előtte nem tudja megtalálni. -
Upo
addikt
Hát azzal nem is csoda hogy nem ment, inkább az hogy elindult utána. 5-ös androidhoz valami 2.3 2.4 körüli supersu kell minimum, nem is értem hogy minek kell ilyen régi vackokat eltárolgatni amikor ingyen tölthető az aktuális innen, ez a link mindig a friss verzióra dob.
Amúgy melyik leírásban volt hogy ez jó LP romra?? -
Upo
addikt
Tegnap ez a 0215 mokee kétszer is eldobta a mobilhálózatot, repülő mód ki-be nem használt, újra kellett indítani. Mindkét alkalommal mikor észrevettem, a telefon is forró volt. Az előző verzióval semmi gond nem volt. Ma még esetleg kap egy esélyt, ha ma is megcsinálja, akkor repül.
-
Upo
addikt
Az este frissítettem én is. Nem rosszabb talán, mint a cm12.1, csiliviliket sikerült kikapcsolni, jó lesz. A duplakoppos felébresztés még mindig nem működik, csak a gombsoron a duplakoppos led kapcsolás. Érdekes, hogy nincs külön kapcsolója, az ébresztést nem használom, a ledet használnám, de ha kikapcsolom a duplakoppos ébresztést (mert úgyse működik), akkor a led kapcsolás se megy.
Egy dolgot nem találok még, ha a képernyő széléről csúsztatom befelé az ujjam, akkor lezárja a képernyőt. Másik romban megtaláltam valami idióta néven és ki tudtam kapcsolni, de itt nem találom. Hogy kell? -
Upo
addikt
Hú ez a mokee nagyon bazári így első indításra. Értesítési sávon villog-számol, menüben scrollozáskor effektezik meg minden. De úgy néz ki lassan megtalálom hogy hol lehet őket kikapcsolni.
Duplakoppos ébresztés nem működik. A navigációs gombokon duplakopp néha bekapcsolja a ledet (néha nem), de mindig másik gombra. Pl. home duplakopp - bekapcsolja, még egyszer - kikapcsolja. Még egyszer - rezeg egyet, de nem kapcsol. Ekkor pl. a vissza gombon duplakopp - bekapcsolja, megint - kikapcsolja, utána semmi. Sőt, most már a menüből sincs lámpa.
Közben újraindítás után úgy néz ki működik a lámpa, a képernyő bekapcsolás nem. Mindegy, úgyse szoktam használni, csak ki akartam próbálni.
Szoktam adni esélyt a gyári launchereknek is, már csak azt kéne valahogy kikapcsolni, hogyha az alkalmazások között gyorsan görgetek, akkor elszürkíti az ikonokat. Pont a lényeget veszi el, gyorsan oda akarok grgetni az alkalmazáshoz, de nem látom mikor érek oda mert a baromja elszürkíti... -
Upo
addikt
válasz
peestike #12480 üzenetére
November közepe óta kb. Kicsúszott a kezemből, esett vagy 20 centit. Szerencsére rajta volt a tok, még azon se látszik semmi. Pár napra rá kezdte dobálni, azt hittem hogy azért. Vettem másik telefont amit azóta eladtam, visszaálltam erre. Ekkor szét kellett szedni, mert a hátsó hangszóró nem akart szólni. Megigazítottam, meg az antenna kontaktusokat is, akkor állítottam át a beállítást is. Hogy most ettől lett jó, vagy a szereléstől azt nem tudom, de most már hetek óta jó.
-
Upo
addikt
válasz
bacsi2 #12424 üzenetére
A V5-öm pihent bő 1 hónapig (azt hittem megvan az utód, aztán mégsem), most megint őt használom. Az első kihangosítós hívásnál meglepődtem, mert nem szólt, utólag belegondolva csengőhang se volt, csak rezgett a miband és felvettem. Szét kellett szednem, egy papírdarabbal megpolíroztam az érintkezőket, meg a kék hátsó burkolatban az antennákét is, és jó lett. Lehet hogy neked is elég lenne, előfordul néha ilyesmi. A thl 4000-em térerő gondját is megoldotta az antennakábel megmozgatása. A gomb bekötését meg lehet oldani 2 vékony vezeték beforrasztásával, annyit biztos kibír amíg a csere megjön, bár ehhez is kell egy forrasztó ember.
Ha mégis el akarod adni, nekem szólj először! -
Upo
addikt
válasz
CPT.Pirk #12372 üzenetére
Azt hittem, hogy én is megtaláltam az utódot, huawei p8 lite, de már hirdetem... Ha elviszik, veszem elő az öreget a fiókból, normális áron még mindig nem tudok mit helyette. Redmi3-at én is néztem, de nem tudom mi lesz ebből a locked bootloaderes buliból, kivárom hogy mennyire lesznek rá custom romok.
-
Upo
addikt
válasz
RVR400 #12335 üzenetére
Igen, ezzel kezdtem, de utána meg előhozta a proximity hibát. Én ha fizettem volna valakinek hogy csinálja meg, de ehelyett tönkrevágja a kijelzőt és nem is jól rakja össze, biztos hogy visszavittem volna neki. Van egy olyan gyanúm, hogy a gombok is a szakszerűtlen szerelés miatt mehettek tönkre. Ilyenkor helyt kell állnia anyagilag a "szakembernek". Ez egy ilyen dolog, hozzátartozik a szervíz üzemeltetési költségeihez. Ha meg ilyen szomszéd kölyök jellegű szerelő, akkor meg miután belerakott egy hibátlan kijelzőt hibátlanul szerelve, vagy kicsengette a teljes javítás költségét, majd máskor meggondolja hogy mit vállal be és mit nem. Találkoztam már ilyenekkel, bevállal mindent, aztán valahogy összetaknyolja (kész katasztrófa utánuk dolgozni, összekendácsolt, feszegetett, ragasztgatott dolgok), utána meg még meg is akarja magyarázni hogy ez ilyen...
-
Upo
addikt
válasz
Infinity70 #12333 üzenetére
Kell a régi kijelző. Az megvan? Mert akkor nem kell húde milyen szerelő, csak át kell rakni a régiből amit még kell. Az újakban ezek a gumi/műanyag vackok nincsenek benne, át kell rakni a régiből. Ha azok nincsenek meg, akkor akármilyen jó szerelő lehet, alkatrészt szülni nem tud. A V5-ben még nem láttam hogy milyen van, az enyémen még rajta van a kis garcímke a csavaron, nem akarom feltépni. De más telefonban már láttam műanyagból, gumiból és szivacsból is. Kb. ilyen lehet ez is, ez egy Nexus4-ben van, a nyíl mellett az a kis gumi:
Ha nem egyformák a lukak, akkor lehet hogy csak meg kell fordítani.
Az a fő kérdés, hogy át lett-e rakva az a vacak, vagy benne maradt a törött kijelzőben. Ha benne maradt, akkor megvan-e. -
Upo
addikt
válasz
Infinity70 #12323 üzenetére
Amit a 12319-ben írtam, azért van. Át kell rakni mindent a régiből, az összes gumi/műanyag fényterelőt.
Álljon helyt a munkájáért, különösen ha még pénzt is kért érte. Ha nem tudja megoldani akkor vegyen neked egy másik telót. Végülis ő rontotta el. Ha kidobta akkor vegyen egy töröttet és termelje ki belőle. Ne hagyd magad! -
Upo
addikt
Ja, az meg nyilván szalagkábeles buli. Lehet hogy elfelejtették visszadugni. Vagy rossz helyre ment, láttam már olyan csatlakozót, hogy a rögzítő mechanizmusnál is volt rés, tévedésből akár oda is be lehet dugni a szalagkábel végét, csak úgy nincs érintkezés. Meg kell keresni az érintkezőket, és oda dugni, hogy a szalagkábel érintkezőivel érintkezzen. Ha úgy sem jó, akkor vagy megsérülhetett a szalagkábel, vagy hibás a kijelző (utángyártott kínainál előfordul), akkor meg refund és venni másikat (ugye nem bankkártyával/western unionnal lett kifizetve hanem paypal vagy alipay?).
-
Upo
addikt
válasz
Infinity70 #12318 üzenetére
Mi az hogy alsó?
Ha a közelség és fényérzékelőről van szó, akkor szakszerűtlen, hibás szerelés lehetett. Nem raktág át a régiről a kis gumi/műanyag árnyékoló vackokat. Hozzá szoktak tapadni a régi kijelzőhöz, vagy valami résben vannak benne (v5-öt még nem láttam személyesen, de mást már többször is). Vissza kell vinni oda aki csinálta, és tegye át a régiből. Ha ki lett dobva, akkor szívás, nem tudom hol lehetne ilyeneket keríteni. Akkor tanulópénz volt, és legközelebb nem árt ha hozzáértő csinálja. -
Upo
addikt
válasz
warezandspam #12292 üzenetére
Recovery alól nézed a system-et? Ha igen akkor mount system kell a mount... menü alatt.
Ha simán a működő rendszer alól akkor root kell hozzá. -
Upo
addikt
válasz
Aethelstone #12210 üzenetére
Így van, mikor írta akkor eszembe jutott ez a lehetőség, azért kértem hogy indítsa a partlist.bat-ot.
Valamit próbálok még kitalálni gyári romhoz. -
Upo
addikt
válasz
n@p@lm #12202 üzenetére
Nem csinál logot ahogy néztem. De nem én csináltam, hanem az orosz fazon, én csak a ruszki szövegeket írtam át más nyelvekre.
ADB rendben van? Belépett recoverybe? Milyen recovery van fent? Milyen rom? Kéne hogy legyen rajta parted. Én cm12 alatt csináltam az enyém.
Töltsd le a partlist.bat-ot és indítsd el (rádugott telefonnal), kilistázza a 27 partíciót? -
Upo
addikt
válasz
Aethelstone #12199 üzenetére
Lehet a tárhely menüben is, de recovery alól is. Nekem philz van fent, de twrp-vel is mennie kell. Az sd-t vedd ki, nehogy véletlen az formázódjon!
-
Upo
addikt
válasz
Aethelstone #12196 üzenetére
Legjobb, ha nincs semmi a belsőn particionáláskor. Én áttoltam a belsőt egy mappába az sd-n, utána sd ki, belsőt leformáztam, particionálás, utána sd-ről vissza, és minden ment tovább mint előtte, csak volt hely.
-
Upo
addikt
válasz
Aethelstone #12193 üzenetére
Nem volt nálam, a keresővel se találtam meg, mert nem emlékeztem rá pontosan.
Az eredeti orosz nyelvű az itt van.
Most elhoztam otthonról, és csináltam belőle angol és magyar változatot is, az elkészült csomagot az eredetivel együtt felraktam IDE.
A multi végű a többnyelvű, a másik az eredeti változat.FIGYELEM !!! 2/8-as telefonra valók, 1/4-esen ne indítsd el, mert széttúrja az egészet! Én szóltam!
1/4-eshez ha valaki akar szkriptet, akkor szükség lenne a partíció kiosztásra. Sok lehetőség ott nincs, ajánlott hogy azért maradjon ~300M a belsőn. Raktam fel egy partlist.bat-ot, azt el kell indítani. Türelem, egy ideig semmit se csinál, utána kiírja az infókat. Ne nyomjunk még billentyűt, hanem a bal felső sarok menüből szerkesztés - megjelölés, akkor ki kell jelölni az egérrel a zzzzzzzz sorok közti részt, és nyomni egy enter-t. Utána ezt Ctrl-v -vel be lehet illeszteni. Ha valaki beküldi egy módosítatlan 1/4-ről akkor megnézem mit tehetek.
Az enyémre ezt írja, ez már particionálás után van, valami hasonlónak kell kijönnie:
Model: MMC SEM08G (sd/mmc)
Disk /dev/block/mmcblk0: 7818MB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
Partition Table: gptNumber Start End Size File system Name Flags
1 16.8MB 83.9MB 67.1MB fat16 modem
2 83.9MB 84.2MB 328kB sbl1
3 84.2MB 84.5MB 328kB sbl1bak
4 84.5MB 84.6MB 32.8kB sdi
5 84.6MB 84.6MB 32.8kB DDR
6 84.6MB 85.3MB 655kB aboot
7 85.3MB 85.9MB 655kB abootbak
8 85.9MB 86.2MB 328kB rpm
9 86.2MB 86.6MB 328kB rpmbak
10 86.6MB 87.1MB 524kB tz
11 87.1MB 87.6MB 524kB tzbak
12 87.6MB 88.7MB 1049kB pad
13 88.7MB 90.2MB 1573kB modemst1
14 90.2MB 91.8MB 1573kB modemst2
15 91.8MB 93.4MB 1573kB fsg
16 93.4MB 93.4MB 1024B fsc
17 93.4MB 93.4MB 8192B ssd
18 93.4MB 106MB 12.6MB boot
19 106MB 119MB 12.6MB recovery
20 119MB 129MB 10.5MB splash
21 129MB 1178MB 1049MB ext4 system
22 1178MB 1186MB 8389kB ext4 persist
23 1186MB 1320MB 134MB ext4 cache
24 1320MB 1346MB 26.2MB customfs
25 1346MB 1347MB 1049kB misc
26 1347MB 4818MB 3471MB ext4 userdata
27 4818MB 7818MB 3000MB fat32 grow msftres -
Upo
addikt
válasz
wwenigma #12191 üzenetére
Nekem sem akart semmi windows-os tool működni, linux alól sem ment a gparted/parted, valamelyik fázisnál mindegyik elhasalt hibaüzenettel.
Aztán találtam a neten egy adb shell scriptes megoldást, karakteres menüből kínált néhány féle partíció kiosztást. Amit én akartam olyan nem volt, de kiszámoltam magamnak, átírtam a scriptet, és simán megcsinálta seperc alatt. A biztonság kedvéért recovery-t indítottam (philz), és úgy futtattam a scriptet, így nem szól bele a rendszer a dologba, és a telócseréig úgy is használtam. -
Upo
addikt
válasz
DaveHutt #12116 üzenetére
Nekem is csinálja mostanában, de én azt hittem hogy az esés miatt, kb. 20 centit esett, nem látszik rajta semmi, és utána nem sokkal kezdte. Mikor beírtam ide, nem reagált senki hogy neki is, úgyhogy tegnap aláírtam 2 évet egy új telóért, ezek szerint nem kellett volna.
-
Upo
addikt
Gyárinak nem gyári, de közel áll. Az asset sort töröltem hogy ne kelljen mindig recovery-t váltani, belement a pár kedvenc csengőhang meg a google play aztán ennyi. Egy zipet kell csak felrakni és már használható. De vannak akik a hungobungo vagy a foxpuppy félét is gyárinak nevezik, pedig azoknak a lelkébe is belenyúltak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest