- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A telefonról szóló tesztet itt olvashatjátok Victoryus kolléga tollából.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
válasz
cappa72 #6175 üzenetére
De én nem tudtam/nem tudom, hogy mondjam meg neki, és minden, ami ment valamit, vagy olvas, mint pl. ez, vagy fájlkezelő, kiírta, hogy nincs tárhely, és kilépett, ami miatt nem tudtam meg, hogy 480p-be vesz-e fel. Természetesen megnéztem a beállításokat, videónál azt hiszem mindnél annyi volt, hogy gyorsított felvétel ki, meg hely tárolása. És CameraMX-el is 480p. CWM-et meg mondtam, hogy a tiédet szedtem le, azt próbáltam eddig rátenni, csak most a kínai TWRP-vel könnyebb felrakni, mint az előző CWM-el, és már mégjobban TWRP-t akarnék, csak érthetőbbet.
-
gyulank
addikt
válasz
cappa72 #6173 üzenetére
Nem tudom, közben már összesen kipróbáltam 9 ROM-ot. Mind 480p-be vesz fel, vagy nem látja az SD-t, és a kamera app nem megy nélküle. Kínaival is felraktam vagy 4-et, és gyorsabban megvan(kevesebb kattintás), mint CWM-el, de azért jobb lenne, érthető nyelven. De sajnos nem találtam.
-
gyulank
addikt
válasz
cappa72 #6169 üzenetére
Nekem egy ablak jött ki, ami kiírta, hogy komplett. Ettől függetlenül ugyanaz maradt.
-
gyulank
addikt
-
gyulank
addikt
válasz
cappa72 #6160 üzenetére
SP-ből az új van, abban volt 1 sáv, amibe lehet rakni 1 valamit, a scatter fájlt. TWRP-t nem találtam sehol.
Írtam, hogy 640*480-as 3gp-ben vesz fel videót 1080p helyett. Ezt nem említik egyikben sem, meg azt sem, hogy valamelyikben már nem így van. Arról is csak itt írtak PH-n, hogy lilás a képe. -
gyulank
addikt
válasz
cappa72 #6158 üzenetére
A BM az a készítő? Vagyis, ha needrom-osat próbálok, azt is átmásolom, telepítem és kész?
Mivel semmit nem írtak a videóról, feltételezem, az 1.3-ban sem javították, így inkább másikkal próbálkoznék.
Nekem nem világos, hogy hogy SP-vel mit hogy kell. Csak formázni lehet, erre dob 4 lehetőséget, a manuálba sem méretben lehet megadni, mondjuk még nem dugtam rá. A Downloadnál is egy sáv van, amibe be kéne húzni valamit. Keresnem kéne TWRP-t hozzá, és mit húzhatnék be oda?
Szóval a partícionálást én úgy képzelem, hogy látom a partíciókat, a javaslat szerint egybeveszem, ha nincs egyben, és leformázom ext4-re és közben nem mehet tönkre a telefon, vagyis nem törlök olyat, amit nem szabad. Egyelőre Linuxon vagyok, arról se láttam semmit sehol, hogy arra kell-e driver. De max. próbálom Windowson, ez most a legkissebb esetleges probléma. Szóval az SP nekem nem tiszta, pedig elolvastam, amit linkeltél. Pedig gondolom egyszerűbb, mint recoveryből. Recoveryből lehetne TWRP-t telepíteni, ha lenne miből? -
gyulank
addikt
válasz
cappa72 #6155 üzenetére
Ezek rosszabbak?
Köszönöm! A cserét azért, mert te mondtad, hogy a CWM-nél szokott ilyeneket csinálni, és én nem akarom, hogy ilyeneket csináljon. Amúgy volt dolgom már mindkettővel, mostanában TWRP-s ROM-ok voltak WAVE-re is, azon kb. csak kiválasztottam a zip-fájlt, telepítés(1-2perc), és kész. Kivéve az utóbbi időben, mert Errorkodik, mert nem tud törölni, meg nem lát területet. CWM-be úgy rémlik ki kellett csomagolni, partícionálni kellett, aztán az új ROM mappából kellett helyreállítani.
Szóval érdekelne, hogy mindenképp szükségem van az SP-re, vagy felmásolom a zipet az SD-re, és recoveryből telepítem, és kész? És hogy cserélhetem ki a recoveryt, ha az jobb?
Ezek szerint nekem most az általad linkelten lévő 4.1 (JB) V1.2 verzió van fenn. -
gyulank
addikt
válasz
cappa72 #6153 üzenetére
Igen, azóta rájöttem egy-két dologra. A legfontosabb, hogy a Grand X meg a sima V970 nem ugyanaz, és nekem a sima van MTK MT6577. Ma rájöttem, hogy ha fel+bekapccsal csinálom, CWM 6.0.1 vagy ilyesmi verzió van.
A másik olyasmi mint amit mutattál a Le+bekapccsal jön elő. GT-S8500-ra tettem többször is Androidot, csak nem voltam biztos benne, hogy alapból Androidoson is úgy kell, plusz azt hittem, nincs CWM, amit a másikra azt hiszem Multiloaderrel tettem fel, valamelyik fájllal, tán FOTA, vagy a BOOT. Ennél nem találtam semmi olyat, hogy Multiloader, se olyat, hogy Fota. Meg akkor most ezek szerint erre a típusra még ROM-ot se találtam. Meg nem tudom, hogy lehet TWRP-re cserélni, ha az jobb. -
gyulank
addikt
válasz
cappa72 #6148 üzenetére
Nem tudom, most kaptam, de mit csinál, mitől javulna meg? Én olyanra gondoltam, hogy új rendszerrel kezdenék, nem tudtam törölni anyám fiókját, ezen, ha jól emlékszek 4.2 volt. Amúgy vibrál a kijelző, nem tudom, hogy ez normális-e. Mondjuk a ZTE logónál nem látszik, csak mikor az egész világít. Supportot nem találtam, hogy hivatalosan milyen droid van rá, a nem hivatalosakból nem tudom, hogy mik működnek hibátlanul, melyik miért jó, meg hogy hogy kell telepíteni. Logouton olvastam ezt a partícionálás dolgot is, ahhoz kéne Windows is? Amúgy még csak Wave-re tettem droidot, alapból androidos mobilom még nem volt. Aztán ott van ez a nem tudom milyen menü, amiből semmit nem tudok elolvasni, ez sem tetszik. Mert gondolom onnan kéne telepítenem, meg ilyenek, de ahhoz tudnom kéne melyik menü mit ír.
-
hhjani
csendes tag
válasz
cappa72 #5970 üzenetére
Ettől viszont a /proc/partitions kimenetében még szerepelnie kellene.
Írjam át valahogy a vold.fstab fájlban 2-re? Hogyan?Vajon, ha megpróbálom visszaállítani a régi ICS ROM-ot mentésből vissza fog állni? A partíciók is?
Milyen mentésre gondolsz? CWM mentésre?
Mert az a partíciókat nem állítja vissza. Azt flashtool-lal lehet, az eredeti ebr1 fájl visszarakásával, mar CWM ismételt factory restet-tel.
Igen, CWM mentésre. De ha egy régi EBR1 fájlt visszarakok CWM-mel, majd factory reset, akkor utána a mentés visszarakható? -
hhjani
csendes tag
válasz
cappa72 #5952 üzenetére
Na most újra kezdtem előröl, ezeket csináltam.
- kikapcs, akksit is kivettem, visszatettem
- SP_Flash_Tool_v3.1224.01-al MBR, EBR1, RECOVERY flash-elése, elindít, majd kábel feldug, végez
- kábel lehúz
CWM-ben:
- format /data
- csináltam egy data / factory reset-et is
- ROM újra install
- rebootMost csak a 2,52GB-os összes helyet látom, a 2,05GB-osat már nem, s az SD-kártya alatti rész szintén ki van szürkitve, nem érhető el, pedig benne van egy 4GB-os kártya, amiről telepítve lett.
Van valami ötlet esetleg, hogy mit próbálhatnék meg?
A disable_internal_sdcard.zip kellhet? Bár ha jól olvastam, azt a JB ROM install magába foglalja. -
-
solarix45
senior tag
-
Tamy
őstag
válasz
cappa72 #5687 üzenetére
Az a hang le+bekapcs lenne ugye? Se úgy, se a hang fel+bekapcsra nem történik semmi, csak a sima bekapccsal indul el. De még működőképes állapotban is az volt, hogy hang le+bekapcsra nem csinált semmit, hang fel+bekapcsra meg normál módon indult el, mintha csak a bekapcsgombot nyomtam volna.
Most leírtam a problémámat a Tegra topicjában is (remélem, hogy jó helyre), bízom benne, hogy kapok segítséget annak ellenére, hogy több mint fél éve nem írt oda senki.
Mod.: Pontosítok. Hang fel+bekapcsra most is simán elindul (természetesen a ZTE logónál meg is áll), de csak akkor, ha előtte nem próbáltam hang le+bekapccsal elindítani.
-
Tamy
őstag
válasz
cappa72 #5677 üzenetére
Erre a részre gondolsz:
"How to flash custom recovery:
Download ZTE V970 CWM recovery and follow this MT657x flashing tutorial.Warning: the package includes preloader, but there's no need to flash it. Make sure that you select only recovery to be flashed."
Mindenképp kell nekem ez a custom recovery? Akkor is ha gyári ROM-ot akarok rá tenni? Bár a gyári recoveryt már az elején se tudtam behozni.
-
Tamy
őstag
válasz
cappa72 #5675 üzenetére
Rendben, ezt leszedtem, de innen hogyan tovább? Mit kéne felrakjak vele? Gondolom akkor először egy recovery-t kellene flashelni, ezt írtad tegnap, de hol találok? Gyári romot szeretnék rá, nem az enyém a telefon, azért csak pislogok, csak megkértek, hogy csináljam meg, mert aki használja, még ennyit sem ért hozzá. Szóval gyári ROM-ot kéne raknom rá.
-
Tamy
őstag
-
Tamy
őstag
válasz
cappa72 #5671 üzenetére
Nem, nézegetem itt a leírásokat (visszakerestem a Flashtool-ra), és le is szedtem egy ilyent: V970_extended_userdata_mod.zip, de egy részletes leírást (akár link formájában) megköszönnék. Flahtool egyébként telefon specifikus? Inkább Xperiákhoz emlegetik, egy 3.1206 verziót sikerült leszednem, de ahogy olvasom már 4-es is van (vagy azóta újabb is talán). És gyári romot honnét tudok letölteni hozzá? Bár a ZTE update tool elvileg töltött le valami több mint 400 MB-t, de akkor az gondolom nem jó. Amit letöltök, az is tartalmazza a magyar nyelvet (mert mintha azt olvastam volna, hogy nem)? Illetve akartam kérdezni, hogy ez a V970 ez mit jelent egyáltalán? Mert ezen mindenhol (készülék, akku alatt, doboz) csak az van, hogy Grand X.
-
unskillful
aktív tag
-
-
ßrainiac
addikt
válasz
cappa72 #5331 üzenetére
Koszonom.
Leginkabb egy guide-ra lenne szuksegem, ami leirja, hogyan allithato gyarira a rendszer, mert a factory resetet nem birja a telo a jelenlegi particionalt rendszerrel.
A srac teljesen ki van bukva es igazabol ertem a problemajat, de azt hiszi atvagtam, es hogy sz@r a telo
-
Köles
tag
válasz
cappa72 #5141 üzenetére
A vicc az egészben, hogy alapvető problémákkal küldtem vissza a készüléket. Érintő elválik a keretétől, a mikrofonja egy taliga szar, normális esetben egy alig 9 napos készüléknél talán firkantani egy papírt, hogy készletről adjanak egy másik készüléket, a legegyszerűbb és becsületes megoldás lett volna, de nem. Szívjon a kedves vevő...
-
pècsimunkás
addikt
válasz
cappa72 #5089 üzenetére
Vettem bele egy 16 GB-os memóriakártyát.
Még nem tudom,h neki állok-e partícionálni,mert -mint írtam,annyira nem vagyok belemerülve a számitógépes dolgokban,ráadásul ma szóltak,h átvennék a telefonom. Annyiért ,amennyiért vettem. Ez elgondolkodtató...
De szerintem pár hónapig megtartom,mert tökéletesen működik rajta minden,nekem meg ez a legfontosabb. -
Tomy Yayo
senior tag
válasz
cappa72 #4810 üzenetére
Nahát, ezt se hittem volna, hogy ha várok, egyszercsak elindul
Nagyon köszönöm a tippet, amúgy nem mertem volna sokáig a loopban hagyni.
Innentől mit kezdjek vele, hogy mégegyszer ne forduljon elő? Vagy most akkor minden sínen van? Ha most kikapcsolom, akkor már normálisan fog újra bekapcsolni? CWM-em is van, BM 1.2-m is van, minden?
@junkpod: Bocs a lámaságomért, a röhej az, hogy ráadásul folyamatosan követem a hsz-eket, mégsem jutott el az agyamig, csak amikor már rányomtam a resetre, akkor kezdett derengeni, hogy ezt talán mégse kellett volna
Nade tényleg, hátha valaki a hsz-ednek köszönhetően lesz okosabb, és nem követi el a hibámat
-
Mercutio_
félisten
válasz
cappa72 #4716 üzenetére
Ez részemről félig kérdés volt, mivel jól elvagyok a telóval, így nem követem annyira a dolgokat
MÁS: Felraktam az ebay-ről rendelt fóliát. Az normális, hogy picit nehezebben reagál a tapicskolásra azóta a teló? Mondjuk szebb a képe, mint a lassan 1/2 éves agyonkaristolt gyári fóliáé volt, és érzésre vastagabb is annál. Ami még szokatlan volt, hogy mennyire meglátszik a tapizás a fólián, persze lehet eleinte a régin is meglátszott
-
Szipoly
tag
-
fenergie84
addikt
válasz
cappa72 #4674 üzenetére
Na, ez alapján meg volt a particionálás, egyben van a belső tárhely, viszont az sd kártyát nem akarja felismerni, mit rontottam el?
-
Tomy Yayo
senior tag
-
-
tamas99
csendes tag
válasz
cappa72 #4530 üzenetére
gondolom az a probléma van egy netes kártya meg egy hivás kártya ha netes kariról megy a net akkor a hivás kártya elérhetetlen lehet.. ez a beállítás ilyenkor is érvényes főnök? ehhez nem értek.. mert én fő kártyáról netezek....
(telekomnál már jó mert sms-t kapsz ha hivtak.. még ha késve is de tudod...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest