- Fotók, videók mobillal
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Aktív témák
-
Scythianus
csendes tag
válasz
jankamanka #17066 üzenetére
Nekem ugyanezt csinálja gyári vodás 2.2-vel. Legalább annyival előrébb vagyok a beírásod alapján, hogy akkor nyilván nem hardveres a gond... Van azért olyan wifi, amit tudok használni, de nem tudom az okát.
Ja, bocs, még1× elolvastam: tehát nem biztos, hogy a frissítés óta van? Előtte nem is néztél wifit?
-
-
Scythianus
csendes tag
Nos, megcsináltam a leírt antenna-tuningot. Szubjektíve, mert előtte sajna nem WiFi Analyzer-eztem, csak utána, jobb lett a jelerősség. Sajnos, és erre már közben rájöttem, az én gondomat nem oldotta meg, ugyanis én már a routertől 1 m-re is próbálkoztam korábban, bikaerős jellel, és azt is észlelte, mégse szerette, ugyanakkor a Vodafon üzletben simán vette eddig is a WiFi-t. Tehát csere esélytelen eléggé. Szóval, ha valakinek gyenge az antennája, akkor az javíthat ezzel szerintem, én se veszem le, de a WiFi azonnali eldobásával küzdőknek nem megoldás.
-
Scythianus
csendes tag
válasz
tpeti78 #12692 üzenetére
Ez azért meggondolandó. Volt itt tegnap, aki működő telóval, szín gondokkal ment vissza, aztán készülék nélkül jött el, miután egy csomót kipróbált, és mindnek volt baja. Ráment a napja is, meg némi pénze is. Nekem van egy nagyon jó Blade-em, ami WiFi-ben gyenge. Nem adom ki a kezemből, pedig hiányzik a net, de sok a más hibával küszködő darab, és a készletek is végesek. Futok még egy pár kört, akkor már cseréljék egy későbbi kiadásúra, ha minden kötél szakad... Ha a szoftvert mindenki tuningolja, miért ne bírna el két csík alumíniumot is?
-
Scythianus
csendes tag
Nagyon kösz ezt a linket, még ma kipróbálom, de:
"attach the strips of aluminium foil covered with the scotch tape carefully on the phone antennas as shown in the pictures. Be very careful you don't short any contacts."
Nekem nem tiszta még a képek alapján se, hogy a bekapcsológomb melletti kis fémlemezkéhez érjen hozzá, vagy ne, továbbá, hogy a másik fóliadarab, egyáltalán bármihez hozzáér-e. Attach, az mégis csak csatlakoztatást jelent, ugyanakkor don't short...
Esetleg valaki vágja?
-
Scythianus
csendes tag
Ja, nem akartam senkit evvel megbántani. Beírtam a gugliba, és ilyen találatok jöttek, hogy ZTE router hiba, valami fórumokon is ilyenről társalogtak. De én inkább az utolsó szalmaszálnak gondolnám, csak azt se tudom, hogy az vezetéken is eszie az internetet, mert van belőle ilyen USB stick-es is, az meg már szolgáltatóváltást is jelentene nálam.
Ja, csak most néztem a linkedet, ilyen típust még nem is találtam, csak olyan kis gömbölyded, távolkeleti kinézetűeket.
-
Scythianus
csendes tag
Sziasztok!
Korábban írtam már, és egy másik fórumtárs is, hogy a telefon a legtöbb WiFi-t eldobja azonnal. Ez nem az elalvásos történet, hanem minden esetben kapcsolódás után. Mégis van 1-2 hálózat, amire meg rá tud menni.
Egy hibátlan készüléknek ilyet nem szabadna csinálni, igaz? Esetleg ha vennék ZTE routert, az legalább otthon megoldaná? Azt olvastam, hogy nem a legjobbak... Vagy lehet, hogy ROM cserével javulna a helyzet?
Ja, Vodás, Gen2-es, 2.2-es eredeti ROM-mal.
-
Scythianus
csendes tag
válasz
pista59 #10597 üzenetére
Én nem is akartam okos telefont, de elkezdett az eladó rábeszélni. Jó, mondtam nézzük, felsorolta azt, amit 0-10e F-tig megvehetek, a ZTE-re, meg a HTC-re azt mondta, hogy azok is elég jók, csak angol nyelvűek, meg, hogy 2.1, sőt az árlistában is 2.1 volt. Nem baj, mondom, legyen angol. Kinyitja a dobozt, minden magyar nyelvű volt a használati utasítás is, a teló is, és 2.2.
-
Scythianus
csendes tag
A LED teszt az pár másodperc fehér és vége. Az OLED teszt van vagy egy perc is.
-
Scythianus
csendes tag
Ja, és OLED/nem OLED témában, bár ebből se csinálok presztizskérdést, mert nem is ismerem az előnyeit, szóval találtam egy pdf-et mindenféle tesztkódokkal, és van egy ilyen, hogy OLED teszt, (tehát nem kijelző teszt a neve, hanem OLED teszt *983*31#). Namost ez szépen lefut fehér-piros-zöld-kék-fekete sorrendben, ha jól emlékszem, míg az LCD teszt című *983*3470# nem fut le egyből kilép. Van egy LED teszt is *#18#, ezt még nem néztem.
-
Scythianus
csendes tag
válasz
Keeperv85 #10476 üzenetére
Nézd, én nem értek hozzá, tényleg. A MrPigfish, vagy mi a szösz, a Vodás telómra azt írja:
Mr. Pigfish says you have a Gen2 model (sold with Android 2.2).
De ez lehet, hogy nem válasz a kérdésedre. A csomagoláson nincs 850 MHz, ha ez segít. A kézikönyvben szinte semmi paraméter nincs.
-
Scythianus
csendes tag
válasz
Scythianus #10169 üzenetére
Ja, és folytatva - a Wifi Fix, meg a Wifi Manager című alkalmazások evvel a gonddal mit se tudnak kezdeni az én tapasztalatom szerint.
Az jutott még eszembe, bár valszeg szart se ér, hogy esetleg lekódolom az otthoni WiFi-met, és megadom a kódot a telónak, hátha akkor... De ehhez meg kevés vagyok.
-
Scythianus
csendes tag
válasz
leszvigasz #10161 üzenetére
Na, nálam ugyanez a helyzet, jobban mondva, elsőre se csatlakozik. Bementem reklamálni, mire a hölgyemény már fordítja is felém a saját blade-emet, és rajta a Vodás WiFi-n a gép. Kipróbáltam a városban vagy 10 nyílt WiFi-t, egyikre se ment rá, pedig mindet látta, jelezte is, hogy hoppá van lehetőség, majd kapcsolat bontva azonnal, ezután folyamatosan keresés, kapcsolódás, kapcsolat bontva. Még egyetlenegy hálózatot találtam amire fel tudtam menni az úgy tűnik, hogy a városé Szeged PH free akármi, a röhej az, hogy a Vodás központ ajtajában fogható az is, eddig ott töltöttem le, ami kellett. De ezt óriási hátrányként élem meg, nem ülhetek horgásszéken a Széchenyi téren órákig. Linksys a routerem, két notebook is veszi a házban mindenütt, és a zte is látja...
Gen2-es, Vodás, gyári 2.2-es a cucc, le se merem takarítani, hátha garanciális a gond, de a 72 órát, már ügyesen hárították, ugye. Amúgy, imádom a gépet...
Aktív témák
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest