- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
fps8
senior tag
válasz
hunnylander #8 üzenetére
Nagyon köszi, van egy másik mikrofonom is, csak kölcsönadva de visszakérem és kipróbálom azzal. Majd írok ha van vmi fejlemény.
-
hunnylander
őstag
Örülök, hogy sikerült. Egy kis angol tudással a mestere lehetsz akármelyik audiószoftvernek, a Reaper-t egyébkét a Winamp atyja Justin Frankel készíti és elképesztő módon fejlődik szinte hétről hétre. Egy-két éven belül a legnagyobb nevű szekvenszerek/DAW szoftverek között fogják emlegetni.
A felvétel hangerejét elsődlegesen a Windows keverőjén is be kellene állítani. Dupla klikk a hangerő ikonon, és a Beállításoknál meg kell jeleníteni a mikrofon bemenetet, ha alaphelyzetben nem lenne elérhető. Plusz sok hangkártya ad egy boost opciót is, hogy hangosabb legyen a felvétel.
Ha a felvételek így sem elég jók, azon valószínűleg csak egy jobb, érzékenyebb mikrofon vagy egy mikrofon előerősítős profibb hangkártya segítene, pl. egy ilyen.
Sajnos a zenélgetés, hangfelvétel készítés, még számítógéppel sem olyan olcsó mulatság, ha az ember valami rendesebb minőséget akar elérni. De persze lehet találni nagyon olcsó és jó megoldásokat is.
-
fps8
senior tag
válasz
hunnylander #5 üzenetére
Sikerült!!! Köszönöm a tippet, nagyon jól működik!!!
Egyedül még a mikrofon erőséggel van gond, mert sokkal másképp rögzít mint ahogyan a hangrögzítő, a hangerő nagyon halk és nemtaláltam meg még h hol kell állítani. -
hunnylander
őstag
Saját hangfelvételeid egyberakása is zeneszerkesztés.
A Reaper valószínűleg tud olyat is, hogy minden egyes újabb felvett loop-ot külön sávra tesz. A szóköz billentyű meg start/stop-ként használható.
De legyen egy alacsony késésű (latency) hangkártyád is, különben nem várt bonyodalmak fognak adódni a realtime performance-hez.
De, ha mindent 'one-take'-re akarsz felvenni ahhoz rengeteg gyakorlás kell. A videón látható srácnak is már előre meg van írva a szám a fejében és be is gyakorolta, különben csak bakiparádé lenne az egész előadás.
-
fps8
senior tag
válasz
hunnylander #3 üzenetére
Vennék egy pedált szivesen, de gondoltam elöbb kipróbálnék egyet program formájában.
Mert számítógépem az van, pedálra meg nincs pénzem egyenlőre.
Még mindíg szeretnék egy olyan progit amivel ez lehetséges, pl billentyűvel tudnék "pedálozni" vagy bármi hasonló megoldás érdekelne. Nem szerkesztgetni szeretnék, hanem kipróbálni hogy saját tudásommal (beat-box) tudok e zenét kreálni. -
hunnylander
őstag
Ha ugyanazt akarod megcsinálni, mint a videón, ahhoz nem szoftver kell, hanem loop pedal, pl. ilyen.
Rengeteg looper szoftver van, de élőben nem igen lehet őket így használni.
Ha csak a végeredményben akarnál valami hasonlót elérni, mint a videóban, de nem egy performance keretében, hanem lassabban és precízebben, azt minden zeneszerkesztő szoftver lehetővé teszi. Magix Music Maker (pl. MediaMarkt-ban is olcsón kapható), Sony Acid híresen loop alapú szoftverek, de a többi is megcsinálja amit akarsz, csak meg kell őket tanulni használni.
Megjegyzem a performance nagyon ott van, a zenéje pedig attól válik érdekessé és különlegessé, mert élőben (bakik nélkül) hozza létre, de pusztán a zenei végeredmény (az alkotói folyamat ismerete, a live performance nélkül) már nem lenne különleges.
-
The DJ
addikt
Na ez a kérdés engem is érdekelne.
A videó pedig valami lélegzetelállító -
fps8
senior tag
Üdv mindenki! Mivel oly sok loop-gépet láttam már fizikai formában koncerteken, hogy gondoltam keresek egyet itthon magamnak softver formájában, de nem találtam
.
Lényeg több csatornán tudjon loop-olni (azaz rögzíteni és újra meg újra ütemtartással lejátszani) és mikrofonnal rögzíteni.
Bárkinek van ötlete h melyik programmal lehet ezt megcsinálni, azonnal írjon nekem!!!
Előre is köszönöm!!! Aztán olyan zenét csinálok vele hogy még ide is felrakom
THNXEgy kis ízelítő a lehetőségekről: [Itt]
Azzán találjunk valami progit hozzá!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest