Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
válasz
faith_healer #49 üzenetére
Mivel mar a 6600-ost nem gyartjak, nem is lehet kapni mar ujonnan, igy mindenkeppen jobb vetel.
Bővebben: link
Dehogy jobb-e mint az uj 6500 azt nemtudom mivel meg 6500 nem volt nalam.
1 elonye van a 6500-el szemben az pedig a New Age munkasaga, az o fw-jei csodakat tettek a 6600-al is, es csodakat fognak tenni (mar tett) a 6700-el is.
A 6700 elonye a 6600 szemben: 8 mega memoria van benne, mig a 6600ba csak 4, az utolos szeriakban pedig 2 mega volt.
A 6700 hatranya a 6600 szemben: 1 mega EPROM van benne,mig a 6600ban 2 mega van.
[Szerkesztve] -
faith_healer
csendes tag
Szerintetek megéri inkább ezt venni a 6600-assal szemben? Előre is köszi a választ!
-
Geree
senior tag
A képminősége milyen? Gondolom nem egy Panasonic, vagy mittudomén. Mennyire észrevehető a különbség egy _átlagos_ DVD nézőnek?
Mivel ebben nincs Progressive Scan ezért gondolom, hogy rosszabba a minősége. De ha pl. egy Progressive Scan-es TV-re kötöm rá, akkor jobb lesz? -
kisho
senior tag
Én sajna nem tudom, de próbáld meg megérdeklődni itt: Bővebben: link. Elég sok ember megfordul ott, többek között New Age, a speckó firmware írója!
-
Geree
senior tag
Hali! A következő kérdésem lenne a lejátszóval kapcsolatban:
Mit csinál az olyan feliratoknál, aminek más a kiterjesztése, mint aminek kéne lenni?
(pl.: asszem a SUB-nál: időpontok vannak, hogy mettől meddig jelenjen meg; míg az SRT-nél frame-k szerint van beállítva.)
Tehát mondjuk egy *.SRT fájlban időpontok szerinti beállítása van a feliratnak...?
Ez azért lenne fontos, mert láttam, hogy több régebben kiírt filmemnél ''összevissza'' vannak a feliratok és nem akarok mindent ujra kiírni.
Amugy most készülök ilyet venni, ezért próbálok mindenfelől érdeklődni, egyáltalán érdemes-e megvenni, milyen hátrányai/előnyei vannak stb... -
Hypp
aktív tag
Ebben az esetben menj át ebbe Bővebben: link a fórumba, és szólj NewAge -nek a hibáról! Írd le pontosan, hogy milyen felirat, milyen film, stbstb...
Ha ez firmware bug, NA elvileg kijavítja!
(Amúgy szerintem más gond lesz nálad...)
[Szerkesztve] -
Hypp
aktív tag
A karakterlehagyást NewAge megoldotta, kitolta a max 80 karaktert (egy időben megjeleníthető karakterek száma)
az 'A' változatban 255-re,
a 'B' -ben 128-ra!
Idézet az OlvassEl.txt -ből:
A típusú firmware:
Maximum numbers of characters: 255
B típusú firmware:
Maximum numbers of characters: 128
Amúgy a karakterlimit gyárilag volt benne (original firmware V1, V2, V3), szóval ez nem hiba, hanem feature
[Szerkesztve] -
Hypp
aktív tag
Azért van a 6700-asnak 2 fajta New Age firmje, mert a hivatalos V1-ben jó volt a PB kezelés, de szar volt a SUB, a V2től meg szar volt a PB, de jó a SUB. Mindkettőt kezelésbe vette New Age, így lett NAV1A és NAV1B.
Hogy miért jó a PB? Hát ez jó kérdés... Fingom senemnincsÁllítólag a PBt könnyen ki lehet szedni a filmekből, de szerintem gyorsabb egy SUB feliratból SRTt csinálni, ezért tettem fel a NAV1A -t.
-
kisho
senior tag
válasz
<Adamsky> #27 üzenetére
Nekem egész pontosan azt csinálta a felirattal hogy ha 2 sor is volt akkor a második sorban lehagyta az első 1-2 karaktert. A yamada 6600ról pedig: Bővebben: link
-
Calogero
addikt
válasz
<Adamsky> #27 üzenetére
Milyen különbség van a felíratkezelésben az 'A' és 'B' fw.-k között?
Az ''A''-ba bugos a SUB felirat kezeles, egyes filmeknel csuszik, a ''B''-be mar jo.
6600-nál is volt 'A' és 'B'-s fw? Ha nem, akkor miért nem?
A 6600nal nem volt ''A'' es ''B'', mert a 6600 nem tudja se a sub-ot, se PB kodolasu filmeket kezeleni.
Aki meg nem vett 6700et annak itt egy uj Yamada lejatszo
6500: Bővebben: link
Forum: Bővebben: link
Teszt: Bővebben: link
Kepek: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
''Tegnap cseréltem le a feliratkezelés miatt...''
Miért is pontosan? Milyen különbség van a felíratkezelésben az 'A' és 'B' fw.-k között? Lehetséges, hogy a felírat igazítása azért nem működött az egyik cimbimnek, mert neki a 'Type A' van fenn?
Ja és egy kérdés, amire nem válaszoltatok (még): A 6600-nál is volt 'A' és 'B'-s fw? Ha nem, akkor miért nem? -
kisho
senior tag
Na igen, pont ma sikerült is belefutnom egy ilyen kódolású filmbe.
B-s firmware van fent. Akkor azt mondod, hogy az A-snál nem szaggatna? Tegnap cseréltem le a feliratkezelés miatt. Ja és egy elég érdekes SRT formátumú volt annak a filmnek a felirata. (csak azt tartalmazta a file, hogy mikor jelenjen meg a felirat azt nem, hogy mikor tűnjön el) Számítógépen működött, de a játékos nem is tudta megjeleníteni, így a Subtitle Workshoppal át kellett konvertálni ''subrip'' formátumú SRT-be. (de előtte edit/timings/set duration limits-et le kellett futtatnom)
-
Hypp
aktív tag
Nem igaz, hogy nem viszi, csak szaggatott a lejátszás, ami úgy 24-25fps helyett kábé 20fps-t jelent. Ha megszokod, nem zavaró, de azért észre lehet venni...
A ''B'' tudtommal nem tud többet. Ebben akadozik a PB lejátszás, de jó a SUB feliratkezelés.
''A'' - Jó a PB, de a nem 25FPS-es filmek SUB típusú felirata elcsúszik.
Az SRT felirattal semmi gond nincs egyik firm verzióban sem! -
kisho
senior tag
Ajánlott program: Subtitle Workshop Bővebben: link
Nagyon jó kis feliratkezelő program, lehet vele konvertálni, időzíteni stb...
[Szerkesztve] -
-
BaLee
addikt
válasz
<Adamsky> #19 üzenetére
Azért van erre szükség, mert a nemhivatalos V3-ra épülnek ezek a firmek és az ''A'' és a ''B'' változat előnyei valami miatt kizárták egymást, így nem lehetett megoldani, hogy csak egy firmware legyen ami mindent tudjon.
Akinek sok a Packet Bitstreames xvid-e az az A-t tegye fel mert a B nem viszi őket. Akinek nem fontos, az a B-t, mert az többet tud. Igazából A-nál a NTSC sub bug a zavaró, amikor néhány filmnél elcsúszik a felirat.
Ja és mindenképpen a leírás szerint frissítsetek, nehogy belehaljon a játékos.
De mindenképpen megéri felrakni a NewAge félre firmware-t mert eszméletlen mennyit javít a gépen... -
<Adamsky>
nagyúr
Szia! Melyik fw.-t tegyem fel ahhoz, hogy a készülék menüje angol nyelvű maradjon, de ne legyen gondja a felíratoknál az ékezetes betűkkel?
Mi ez a ''type A'' ill. ''type B'' firmware dolog? Azt látom, hogy miben különbözik, csak azt nem értem, hogy miért van erre (mármint a két külön típusra) szükség.
Ez a 6600-nál is így volt? -
kisho
senior tag
Kipróbáltam a New Age v1 firmwaret. Leginkább a feliratok megjelenítésén és az ékezetek kezelésén javítottak benne. Így már egész ügyes a játékos.
-
kisho
senior tag
Ja, és itt van egy fórum a játékosról, jó sok hozzászólással.Bővebben: link
[Szerkesztve] -
kisho
senior tag
Még1 hely: Bővebben: link
-
kisho
senior tag
Én innen rendeltem: Bővebben: link, de sajnos nem látom most a listájukban.
Itt meg várható hamarosan: Bővebben: link
Ezeket találtam még: Bővebben: link
Próbálkozz, valahol csak tudnak adni. Sok sikert!
[Szerkesztve] -
kisho
senior tag
Itt egy firmware FAQ: Bővebben: link
-
kbarca
tag
Sziasztok!
Bár leírtam máshol is, azért ide is felteszem: én is szeretnék 6700ast venni, csak az a baj, hogy itt Debrecenben nem találok, sőt, ma telefonálgattam, és Pesten sem.
Valaki tud segíteni, hogy hol vehetnék???
Még egy kérdés: audiot milyen minőségben játszik le? (és mp3-at?) -
kisho
senior tag
Na amit eddig sikerült kiderítenem:
-a távirányító érzékelője elég kicsi szögben ''lát'' csak
-egyik divx-es filmnél nem volt szinkronban a kép és a hang (lehet azért mert beletekertem?)
-az itthon található összes írt dvd-met beolvasta
-a képarány nem az eredeti, akárhogy állítgattam(tud erre valaki megoldást?)
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
Azert nem lehet mert az meg nincs kesz...
Link javitva Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Calogero
addikt
Ezt: Bővebben: link
De azt hallotam ha nem megfelelo alap fw-re teszed fel a nem hivatos fw-t, akkor a gep elhalalozhat.
Itt utana jarhatsz a dolognak: [L]http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showtopic=121&st=0[/L
]
[Szerkesztve] -
kisho
senior tag
Itt a lejátszó adatlapja: Bővebben: link
Hivatalos firmwarek: Bővebben: link
New Age firmwarek: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
kisho
senior tag
Sziasztok!
Ezt a topicot azért nyitottam, hogy megosszuk egymással ezzel a lejátszóval kapcsolatos tapasztalatokat. Mindjárt egy kérdéssel kezdenék: milyen firmware-t ajánlotok hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Autós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Renault, Dacia topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest