Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android Auto és Carplay utólag? A Carpodgo Mini kicsi és olcsóbb, mint a nagyok
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
800 - 701
27061 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:53 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nlq
aktív tag
webes feluletre belepsz bal felso sarok fomenu download station bealliasok altalános ideiglenes helynel nem tudod kivalasztani a kotet 1 et vagy kivalasztod es visszaáll???
amiket mondasz ez alapjan eleg furi a köteted...
en egyebkent ezert szoktam 1-50 gigaval kisebb kotetet csinalni, igy ha valami gond van tudok letrehozni mögé egy masodik "teszt" kotetet amivel lehet probalkozni ha vmi gond van
-
mpierre
veterán
-
Czimby
addikt
-
mpierre
veterán
Ezt megcsináltam, de a dl station még mindig az usbshare1-re akar letölteni és kiválasztani se lehet a kötet 1-t, hogy oda dolgozzon... Kiválasztani itt (alapértelmezett célmappa) nem tudom a 2TB-s hdd-t.

Hmm, megpróbálkozom egy újraindítással, de ez olyan.... vindózos...

Szerk.: Nem nyertem. Az alapértelmezett célmappa továbbra is az usbshare1. Ötletek?
-
nlq
aktív tag
mert a kötőjel az nem pont!!!!
porthoz irtad az ip cimet
igy probald
5000-5001 5000- szurke mezo szerver ipcimigen a szervernek ildomos fix ip-t adni ami nem gond ha van mellette dhcp de a dhcp teruleten kivulre tedd
pl server ip 192.068.1.2 dhcp kezdodik 192.168.1.10 toltcp portot nyiss
nas ip cimeten a ddns-t nem a routerbe hanem a serverbe allitanam be (de jo a routerbe is de ne legyen mind2 helyen!)
-
DJ. Ru$y
nagyúr
DSM-en belül van saját szolgáltatás, EZ-Internet néven, synology.me-s címet generál neked ingyen és bárhonnan eléred, persze a generált úgy értsd, hogy te hozod létre, ahogy te akarod, ha csak a NAS-t akarod kívülről látni akkor ez "kicsit" egyszerűbb. Annyi, hogy ha valamiért újra kell indítanod a NAS-t, akkor utána nem érhető el a címről, csak ha végigmész még 1x az EZ internet beállításokon, bár lehet ez csak nekem van így, mert nem tudok valamit, amit kellene

-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Szeretnék külső hálózatról is felcsatlakozni a gépezetre.
Regisztráltam a no-ip-n.A DSM-ben beállítottam a külső hozzáférésnél az adatokat, normál állapotot ír ki.
A Pc-re leszedtem a DUC nevű progit ami elküldi ugye a külső ip címem a no-ip felé ha jól értelmezem.
A routerben bekapcsoltam a DDNS-t, és megadtam a no-ip adataim.HA beírom böngészőbe a ddns.net címem akkor a router oldalára dob ki, ez gondolom így jó is.
És itt akadtam el.
Portot kellene nyitnom, na de melyiket?
A DSM az 5000-es porton keresztül érhető el?
IP-címet melyiket adjam meg?
A külsőmet?
A NAS Ip címét?TCP vagy UDP portot kell nyitnom?
A NAS-nak Fix Ip-t adtam a routerben ez baj?
A DHCP-is be van kapcsolva.Speedport routerem van és az IP cím mezőben csak az első 3 karaktersort tudom kitölteni a 4.-ik szürke marad, ez miért van?

-
nemurea
aktív tag
ott a pont, köszönöm mindhármótoknak. Jelenleg két pendrive lóg ki a gépből, most még szerencsétlenkedek a BIOS-os boot menüvel, ha az OpenELEC-et akarom indítani, de amúgy csont nélkül megy. A HDD egyébként benne van a gépben, XPEnology formázta ext4-re (erősködött az SHR irányába, de nem adtam be a derekam, egy HDD-re nem érdemes spec kötetet létrehozni, ha meg lesz mellé másik, majd újragondolom). Szóval akkor az OE-nek is látnia kellene a HDD-t - OK, futok vele még egy kört.
Amúgy a nagy megoldás az lenne, ha egy pendrive-ra sikerülne raknom a nanoboot-ot és az OE-t, ezt amúgy meg is csináltam, de jelenleg ha így indítom el a nanoboot-ot (az OE-s pendrive-on van feltéve a harmadik partícióra), akkor a boot közepén szimplán lefagy. Több oka lehet, pl. 3. partíció, nem FDD, hanem HDD-nek emulált pendrive, de még nem volt időm végignyálazni. (Hm, viszont ha tudná olvasni az OE a HDD-t, akkor valószínűleg írni is tudná, pl. subtitle-nél nem jön rosszul
) -
fogtunder
nagyúr
-
nlq
aktív tag
öööööö hmmm
az a kerdes honnet veszed ki es mivel volt formazva
ugyanis ha benne volt (sata port) akkor ext 4 fajlrendszer lesz rajta es siman olvashato desktopon (linux alol
vagy fabrikalj ext 4 olvasashoz valamitha usb drivekent volt rakotve akkor csak az a kerdes hogy mivel es mire volt formazva...
egyebkent az xpenology minden drive elejere odateszi a rendszerparticiot, szal az openelec-et nem tom honnet akarod inditani...
(mivel az xpenology csak bootol a pendriverol, a rendszer nem a pendriveon van)
gondot okozhat meg ha 2TB nel nagyobb particiorol beszelgetunk... -
nemurea
aktív tag
-
larryking
senior tag
-
nemurea
aktív tag
Helló! Itt valahol fentebb azt olvastam, hogy ha kivesszük a gépből a *nem SHR kötetben lévő* wincsit, akkor azt asztali gépben gyönyörűen lehet olvasni. Nálam ez a helyzet, nem SHR kötetben van az egy szem HDD, sőt ki sem akarom venni, csak egy másik pendrive-ról (vagy majd ugyanarról, ha egyszer meg tudom oldani) néha nem az Xpenology-t, hanem az Openelec-et akarom elindítani. Ez megy is szépen, csak az OpenElec nem látja a HDD-t. De akkor lehetséges, ne adjam fel, nézzem meg, hol akad el, mert elvileg olvasnia kellene? Sima ext4-es (ha jól emlékszem) a fájlrendszer.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
mpierre
veterán
Jelenleg egy hdd-vel menne a renccer, de dl station azt mondja nincs elég hely a 2TB-s vinyón...
Eddig 610MB foglalt rajta, de a többit meg nem akarja használni. Mit szúrtam el? -
CactuS
Arcképgyáros
-
nlq
aktív tag
-
CactuS
Arcképgyáros
-
nlq
aktív tag
ehhh már megen lehet updatelgetni...
megjelent a DSM 5.0-4528 update 1.kezdem unni ezt a sok updatet
-
Czimby
addikt
-
mpierre
veterán
Üdv!
Külső segítségre lenne szükségem. Átböngésztem a xpenology fórumot, de a DSM5.0-4528-t csak egy pat fájlként találom, ellenben ez felrakható-e az ebben csomagban lévő képfájllal együtt?
Vagy valamit nagyon nem értek... Melyik img fájlhoz, melyik pat fájl tartozik? Vagy teljesen mindegy?Szerk:
A'sszem meglett... máshol: [link]
-
Czimby
addikt
-
nlq
aktív tag
-
mszl
aktív tag
-
Czimby
addikt
-
nlq
aktív tag
-
nlq
aktív tag
éles adatokkal feltöltött rendszeren kisérletezni orosz rulet....
én minig azt mondom egy rendszerátépítésnél hogy nézzuk meg mit lehet bukni vele (akár összegszerűen), melyek a forró adatok (ezekrol külön backup)egyébként meg erre találták ki a tesztkörnyezetet!
egyebkent meg nem ertem a mókolásod... itt nincs hardveres raid ami ha elszall a raid kartyad akkor szerezz egy ugyanolyat különben megy a levesbe!
en mar csinaltam olyanokat, hogy vegyes rendszerben ertsd:
4sata port ide modban (alaplap nem tudott ahci-t) +2 pata port sata atalakitoval azaz össz 6winyot toltam at sima ahci-s rendszerre es kapasbol mukodott!mondjuk ennel a rendszernel megtettem, hogy lehuztam az eles diszkeket (felretettem biztonságba), feltoltam 1 pata es 2 sata diszket letrehoztam ra az előző rendszert és atvittem cuccosba... mikor ez ment akkor lattam neki az éles adatok költöztetésének
-
nlq
aktív tag
-
mszl
aktív tag
Sajna már nem fértem bele a szerkesztési időbe:
A Volume2 volt a zene könyvtár, a fileok nem látszódtak, a music nevű megosztásomat ami most így üres volt, szerkesztettem átirányítottam a volume1-re ott létre jött üresen, ezután töröltem a music nevű megosztott mappát.
Így már újra létre tudtam hozni a volume2-őn egy music nevű megosztást láss csodát az OK után a fileok meglettek a File kezelő számára is. Már indexeli is.
DE!!! Nagy szerencse volt.
És az utóbbi hét szerencsétlenkedése, hiba keresése után meg kell mondjam eléggé hibatűrőnek ismertem meg a DSM-et, igaz voltak görcsöléseim, hogy merre lettek az adatok, de fizikailag mindig elértem őket, vinyót kivéve a gépből az asztali gépembe bekötve elértem azokat. Pedig volt sok fagyás, portokra ide-oda dugdosva, keverve-kavarva 25% kisérleti jelleg is volt benne azért
, mert mondjuk hogyha ezt az esetet alapul véve kifingik a sata kártya, persze vész esetén biztos hogy nem lesz ugyanolyan. Most több lemezből álló RAID kötetek nem voltak, de a rendszer partíció kétlemezes SHR-en volt ezeket is átdugtam két másik portra, láss csodát felállt a rendszer!
Mindez DSM 5.0-4528.Egyetlen hiba van még igaz ez nem a kártyaproblémával van összefüggésben:
A photostationnél a személyes photostationt engedélyezem a photostationban, utána a személyes beállításokban opciók alatt is. A photo könyvtár létrejön a home alatt, de ha megnyitnám a személyes photot akkor a "Nem érhetőek el "photo" megosztott mappában lévő fájlok. Ellenőrizze a fájlengedélyezési beállításokat a DSM alkalmazásban." választ kapom.
Valakinek akinek megy, megnézné nekem a mappa tulajdonosi jogait, hozzáférési engedélyeit, hogy összehasonlítsam az enyémmel.ÉS persze ez mit sem érne ha nem lett volna Miss. Mázli a mázli faktorral és így rám mosolygott a szerencse!!
-
mszl
aktív tag
A táp is új, frankó Be Quiet, délután kicseréltem a sata kártyát 500-600 GB másolásnál tartok, teleírtam a 3TB-os vinyókat, töröltem róla... próbának. Közben torrent, squeezeplayer, LMS... eddig biztató a dolog nem volt fagyás előtte 3-5 GB adat másolás után fagyott az egész. MÁR reménykedem, de ne igyunk előre a medve bőrére.
Sajna egy SHR kötegem "eltűnt" a DSM látja magát a köteget, de az adatokat nem látja, pedig megvannak, konzolom MC-vel látom és másolom is. Így konzolon siralmas a sebessége megáll 10MB/sec körül így elfog tartani egy ideig.
De mindjárt kipróbálok valamit... -
Czimby
addikt
Jól haladok a kis nas-ocskámmal, de egy bosszantó hibára nem tudok megoldást.
Nekem nem akarja automatikusan indexálni a mappákat, hiába van minden beállítva hozzá.
Így mindig nekem kell manuálisan rákattintanom az indexálásra, és ez nem túl kényelmes ha épp egy filmet indítanék már el a tv-n... -
nlq
aktív tag
-
mszl
aktív tag
-
törölt tag
Mikor jelentkezik a fagyás?
Én egy 3ware kártyát próbáltam gnu boot-al nekem simán ment, igaz nem használtam sokat.Szerk.: Nekem volt olyan, hogy kontaktos volt a pci foglalat, és ez idézte elő a fagyást. Igaz akkor én átalakítóval használtam, de mozgott benne a kártya és néha nem érintkeztek a lábak.
Egyébként érdemes lehet a kártya driver-re rákeresni, hátha van újabb verzió, és megpróbálni azt fordítani.
Ennyi az ötletem így hirtelen.
-
mszl
aktív tag
Egyenlőre azért döntöttem így, mert az 500GB-os és 2*1TB vinyó menne mindig és a maradékot leállítaná amikor nem használjuk. Ezen a kettőn vannak olyan cuccok(igazából a 2*1TB ami tartalmazza a dokumentumokat..stb az 500-as torrent lenne)
De most ez a fagyás dolog amit meg kell oldanom!!
hogy finomíthassam a dolgokat! -
mszl
aktív tag
-
nlq
aktív tag
-
nlq
aktív tag
Szerintem amit te csinalsz az pazarlás és ráadásnakmég biztonságban sincsenek az adataid...
amit én csinálnek a helyedben
1., verzio
SHR kotet 7,5TB a winyoiddal (500gb+ 2x1tb+ 2tb+ 2x3tb) ha 500GB-t is akarsz bele pakolni akkor azzal kell kezdeni!
1 kötet es a 7TB-n osztoznak amiket osztalyozol megosztott folderenkent- amit nyersz vele: barmelyik winyod tonkremegy az adataid nincsenek veszelyben (ne mond hogy azert nem kar, mert pl egy jol besortolt zene folder er annyit mint egy doku vagy foto mappa)
- maxra ki tudod hasznalni a helyedet (nincs az hogy epp a 3TB-n van a sorozat, de kinotted kozben a zenek winyo alig felig van
- ha bovited akkor mindent bovitesz nem csak az egyiknek adsz tobb helyetamit buksz vele: az egyik legnagyobb winyod kapacitását ez lesz ugyanis a "paritas" diszk (valojaban nem de ez mas tészta)
a 2. verzioban
a doksik fotok stb maradnának tükrözött 1 TB-n es a többi menne SHR be
igy lenne 1TB+ 500GB+2TB+3TB =6,5TB helyedigen, tudom eleg bonyolult ezt elsore meglepni (kb 5 lepes lesz igy ranézésre) es az adatokat osszemasolgatni de hosszu tavon ez a nyerő...
-
Czimby
addikt
A transmission által letöltött filmek nem jelennek meg a media lejátszóban, csak kézi újraindexálás után. Van rá valami lehetőseg, hogy ez automatikusan megtörtenjen?
Esetleg nem tudtok leirást az androidos Remote Transmission beüzemeleséhez használatahoz?
Valamint az miért van, hogy a főkapcsoló megnyomasára nem kapcsol ki a gep? -
Patice
nagyúr
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy a (buta)okostv-m lásson 1 mappát, a NAS-on, amiben a filmek vannak és lejátssza?! Semmi más nem kell.
-
Jim74
nagyúr
-
Patice
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Van értelme rendszeres időközönként újraindítani a NAS-t? Arra gondoltam, hogy csinálok egy ütemezést, hogy hetente induljon újra. Vagy, ha minden működik rendesen, akkor felesleges?
-
mszl
aktív tag
Nem egy vinyó van benne.
2*1TB WD Blue a rendszernek+home+photo+cloud
2TB WD Green Zenék
3TB WD Green Sorozatok
3TB WD Green Filmek
320GB WD Black Letöltések, egyenlőre ez volt itthon a HItachi helyett amivel fagyott ez cserélve lesz egy 500GB v. 1 TB-raEzután még jön majd
1TB Utils, Dokumentumok, Telepítő programok....
2TB WD Green Természetfilmek
2TB WD Green Sorozatok+ennyi van tervben így már nem is olyan sok a cstlakozó ;
+ utorrent kliens-et futtatok, + debian-chroot-al squeezelite squeezebox playert USB hangkarival mert az alaplapi egyenlőre nem kelt életre

-
AiRLAC
veterán
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki megoldódott a fagyásprobléma, kivettem a hitachi vinyót, betettem egy wd black-et.
Most tartok 1,8TB másolásnál windows megosztással. Előtte 1-2 GB adat másolása után fagyott az XPenology.
Sebbeséghez itt van 2 képernyő mentés.
Valós időben:
1 napos grafikon:
Az alaplap Gigabyte D525TUD, 2GB RAM, egyszerű pci 4 portos Sata RAID (SATA1 portokkal) kártyán lóg egy 3TB WD GREEN vinyó. Nincs raid.
Az asztali gépben 2TB WD GREEN-ről olvassa az adatokat, a router Asus RT-N66U -
nlq
aktív tag
synoban ez a nagyon jo, hogy akinek van minimal elkepzelese a dologrol az is megtalalja a bekattinthatoakat, sot a teljesen alfabéták is ki tudnak belole preselni 1 kis eredmenyt

alapvetoen nem kell semmi parancssori mokázás stb
sot azzal inkabb csak rontani lehet rajta pl anno en a 4.2 nél javitottam az ssh biztonsagi rést openssl updattel, de utana nehany csomagot nem lehetett felpakolni illetve nem mukodtek rendesen aztan mire kijavitgattam volna jott a "rendes" xpenology updateles 5.0 ra
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Na kb mindenhol engedélyeztem mindent így már megy minden

-
nlq
aktív tag
igen, a download station tud torrentet is (es sokminden mast is)
androidra van app hozza (meg sokminden mashoz is)
https://play.google.com/store/apps/developer?id=Synology+Inc.emlekeim szerint a wd is tud dlna-t marpedig akkor kb mindegy milyen protocolt hasznalsz, az upnp alatt minden latszik amit felindexelsz
nekem pl egy mag 250 em van ami alapbol 1 iptv box, de ebben is van media lejatszas
mikor azt kivalasztom felhozza valasztasnak hogy: nfs samba upnp
miutan a sambaval es az nfs-el autentikációt kellett volna beallitani gyozott a lustasag
upnp elindult es hozta a foldereket fajlokkal, ugyhogy azt használom azota is
-
Czimby
addikt
-
Patice
nagyúr
Valószínűleg indexelni kell ezeket a mappákat. Vezérlőpult --> Műsortár alatt találod az indexelést. Itt további mappákat is felvehetsz amiket indexeltetni szeretnél.
WD TV is valószínűleg ezért nem látja. WD amúgy milyen protokollokat tud? Samba, NFS van köztük? Mert ezekhez pl. nem kell indexelés, csak a megfelelő jogosultságok (Samba), vagy engedélyek (NFS).
-
Czimby
addikt
Nem még, azzal is lehet torrentezni?

Kipróbálom, mert feltelepítettem.Egyébként jó lesz a transmission is mert ott az androidos remote transmission progi, csak még nem sikerült beállítanom
Most olyan problémám van, hogy a PC-n csak video, music, pictures mappákat látom, és nem látom a bennük levő fileokat holott már van bennük valami.
Ugyanez a helyzet a WD-tv, vel csak a mappákat látja mást nem.
De ha telóról Media Stationben elindítom a filmet(Ez már lát minden filet), akkor simán elindul a WD Tv-n. -
nlq
aktív tag
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Honnan tudnám letölteni a DSM 5.0-4458-at?
Az xpenology oldalán hibas a link.
-
balage25
senior tag
-
nlq
aktív tag
-
AiRLAC
veterán
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
A nanoboot-ban át lehet írni a Diskstation típusát? A 3612xs helyett szeretnék egy 2411+ pat file-t telepíteni.
Előre is köszi!
-
balage25
senior tag
Mi a különbség, melyiket érdemes választani, hogy mit rakjak fel a DS3612xs és a DS214play közül?
Esetleg csak annyi, hogy az egyik x86-os a másik x64-es? -
nlq
aktív tag
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy próba erejéig kölcsön kérni egy 4 portos PCI SATA RAID kártyát, mert lehet hogy az enyém rossz. A kártya portjai közötti másoláskor kifagy az egész se SSH-n, GUI-n, se ping-el, sem saját konzolon elérni nem tudom.
Én Budapest XVI. kerben lakom, jó lenne valahol a közelben.Előre is köszi a segítséget.
-
CactuS
Arcképgyáros
Valakinek sikerült már DSM 5.0-4493 Update 7-re az új DSM 5.0-4528-at feltelepítenie? Egyáltalán lehetséges? Sajnos nem találtam rá leírást külföldi oldalakon sem.
-
Kripepe
csendes tag
-
nlq
aktív tag
-
Kripepe
csendes tag
A rendszert sikerült feltelepítenem, most megy a kötet létrehozása.
A syslinux.cfg-t még a telepítés előtt megmódosítottam. Eddig jó, de még nem regisztráltam.
A 4.2 rendszer beállításairól készítettem egy biztonsági mentés. Ezt hol tudom az új rendszerrel megetetni? A Biztonsági mentés és replikáció menüben nekem nem megy. -
Kripepe
csendes tag
-
nlq
aktív tag
sikerult kiprobalnom, mukodik a syslinux.cfg ben a serial atirasa
en stfp-n a winscp vel leptem be tavolrol, kerestem ki es javitottam bele ugy hogy rakerestem az alap serialra es atjavitottam mind a 4 (vagy 5?) helyenugyanakkor viszont egy HP ML110 es a nanoboot parossal belefutottam en is a cmos checksum error problemaba... igaz itt nem akkora gond, mert a default configgal szepen elfut az XPE, es ennel a szervernel csak keslelteti az indulast a checksum error
-
Kripepe
csendes tag
-
nlq
aktív tag
-
Kripepe
csendes tag
-
nlq
aktív tag
Szia!
winyo csere:
ha nem akarod kimásolni az adataidat a szerverrol mashova akkor 3 winyonak kell maradnia a rendszerben
a flyamat: legyen epp az SHR, kiveszed az egyik diszket beteszed helyette az egyik ujat helyreallitod. mikor ujra epp a rendszer akkor kiveszed a masik diszket es ujra helyreallitod es kesz isha csak ket winyot akarsz a rendszerbe, akkor mindenkepp ki kell masolni rola az osszes adatodat
ha rendszert frissitesz akkor az 5.0 4493 nal nincs vender file amit szerkeszthetnel, tudtommal nem tudsz nanoboot alatt szerkeszteni serial numbert (remelem valtozik rovidesen)
ha 4.2-t hasznalsz akkor az internet felol NE HAGYD NYITVA a rendszered, mert a synolocker virust be tudod kapni
-
Kripepe
csendes tag
Az első mondatból lemaradt a lényeg: szoftvert akarok frissíteni.

-
Kripepe
csendes tag
Sziasztok!
A HP N40L-en futó 4.2-3211-es DS-t. Erre vonatkozó infókat a fórumon megtaláltam, de van egy-két kérdésem:
- Szó volt itt egy grub fájl szerkesztéséről. A fájt hol találom?
- A neten hasonló bejegyzést találtam egy [vender] nevű fájl szerkesztéséről, amihez van egy szerkesztő program is. A két eljárás végeredménye ugyan az, tehát tudok majd regisztrálni a my ds synology-n?
- A gépbe most 1 db 250 GB 2 db 1,5 TB és 1 db 2 TB HDD található. A vinyók SHR-be vannak. Az első három HDD-t szeretném lecserélni 2 db 2 TB HDD-re. Ezt hogy tudom a legegyszerűbben meglépni? Mivel a 3 db HDD-t akarok 2 db-ra cserélni, gondolom a rendszernek nem fog tetszeni.
- A HDD csere miatt, hogy essek neki a frissítésnek? -
nlq
aktív tag
-
Jim74
nagyúr
-
nlq
aktív tag
-
Patice
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Használja valaki közületek a gyakorlatban a VPN szerver programcsomagot? Ha igen, akkor melyik beállítást használjátok (PPTP, stb.) és milyen értékekkel?
Sehogy nem akar összejönni a dolog nekem
. No-ip-s cím be van állítva a NAS-on a külső hozzáférésnél, a VPN-es portokat, amiket kiírt a DSM beállítottam a routeren port forwardignál, mégsem tudok csatlakozni VPN kapcsolaton keresztül. Már a VPN alagút sem jön létre 
Előre is köszönöm a segítséget

-
Patice
nagyúr
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
2*1TB SHR-t mennyi ideig inicializál? Mennyi idő amig elkészíti a tömböt?
Új telepítésről van szó, a rendszer feltelepült, a maradék helyen lenne az első kötet.Előre is köszi!
-
Gre@T
tag
Valaki fordított már saját kernelt esetleg?
-
Gre@T
tag
-
larryking
senior tag
-
Jim74
nagyúr
Köszönöm szépen a fejtágítást

Akkor talán úgy járnék a legjobban, ha még gyűjtögetnék pénzt és két egyforma HDD-t tennék bele tükrözve és utána csinálnám meg az adatmásolást az általam leírt módon. Akkor egy darabig nem kellene hozzányúlnom.
Ha mondjuk csak egy bizonyos megosztásról szeretnék rendszeresen biztonsági mentést, akkor nem is kellene két egyforma HDD, hanem mondjuk az őjat megcsinálnám rendszernek, meg fő HDD-nek a régire meg mehetne az ütemezett biztonsági mentés?
-
nlq
aktív tag
OMV vel nem jarsz jobban... annak ráadásnak kell még 1 külön winyo a rendszernek amiiben az a szivas hogy a redszeredbol 1 peldányod van (mig a synonál mindegyik winyod elejen ott a rendszered kompletten)
a te gondod nem winyo csere, hanem az hogy 1 winyot hasznalsz...
mivel ez nas es alapvetoen hibaturo rendszernek lett tervezve amiben 1 winyo cseret kb barmikor meg lehet teni kiveve ha 1 winyod van
az amit leirtal az az egyetlen fullos megoldas
a leggyorsabb (de eleg favágós) meg az, hogy a jelenlegi winyodbol es az uj winyobol csinalsz egy hibaturo SHR kotetet
megvarod mig felépiti a tukrot (áttol minden adatot)
utana kihuzod a regi winyodatazert favágós, mert ezután marad egy müködö féllábon lógó (folyamatosan panaszkodo) shr köteted mindaddig mig bele nem teszel egy masodik winyot a tükörhöz
-
Jim74
nagyúr
-
larryking
senior tag
Csak az omv advanced level az xpenologyhoz képest. Remek nas os, magam is sokáig használtam. Viszont aki kattintgatós rendszerhez szokott, annak az omv hardcore os. Tudom, hogy az is kattintgatós, de hdd felcsatolás, format, jogok, pluginek, valami gebsz van rendszer már nehéz sok embernek itt a topicban. Persze nem nézek le senkit.
-
mandriva11
tag
-
Jim74
nagyúr
Végül is meg tudom oldani, csak azt hittem, hogy van valami egyszerűbb megoldás.
Akkor így tudom megoldani?
1. DSM beállítások biztonsági mentése.
2. Adatok átmásolás külső eszközre (HDD, PC, akármi)
3. Régi HDD ki, új HDD be.
4. Synology Assistant-el DSM telepítés
5. DSM beállítások visszaállítása a backupból
6. Adatok visszamásolása a külső eszközről.Omv-hez van PH-s topik?
-
mandriva11
tag
-
Jim74
nagyúr
Köszi, de nem nagyon találtam megoldást.
Konkrétan ezt szeretném megoldani:
Jelenleg egy 1,5TB-s HDD van a rendszerben, amit le szeretnék cserélni egy 3 TB-sre. Gondoltam beszerelem a házba a helyére a 3TB-set. De arra még nem rakhatok DSM-et, mert akkor összeakadna a 1,5TB-sen lévő DSM-mel. Vagy nem?
Vagy mentsem le a beállításokat, rakjam be a 3 TB-set, rakjak rá DSM-et, állítsam rá vissza a mentett beállításokat és másoljam át utána egyik HDD-ről a másikra az adatokat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
800 - 701
27061 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Xpenology Téma Összefoglaló

)
hogy finomíthassam a dolgokat!

. No-ip-s cím be van állítva a NAS-on a külső hozzáférésnél, a VPN-es portokat, amiket kiírt a DSM beállítottam a routeren port forwardignál, mégsem tudok csatlakozni VPN kapcsolaton keresztül. Már a VPN alagút sem jön létre

Essejó