- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Xiaomi Note 3 Pro International/Global/Special Edition (kódnév: Kate) topik
A testvér topik összefoglalója ajánlott olvasmány, főképp a mélyvíz része!
A félreértések elkerülése végett: a topikban olvasható furcsa kifejezések, matatásnak és mókolásnak látszó tevékenységek nem azt jelentik, hogy probléma vagy instabilitás lenne a készülékkel. Épp ellenkezőleg, amivel érkezik (global dev, global stable) azzal azonnal és hosszútávon alkalmas a mindennapi használatra a kicsomagolás után. A fentebb említett tevékenység pár elvetemült droidbúvár játszóterének tekintendő és aszerint olvasandó.Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tmslevi
tag
-
tmslevi
tag
Sziasztok
Nem tudom hogyan csináltam, de beragadt a sim tálca a telóba. A sim és microsd kártyákat beolvassa, de akármivel akármilyen erősen próbálom a sim tálcát mozdítani, nem jön ki, meg se mozdul.
Néztem youtube videókat, de semmi ötletem sincs, mert egy kicsit sem mozdul a tálca, hogy kipiszkáljam valamivel. Ráadásul nem az én micro sd kártyám van benne.Mit tegyek?
-
tmslevi
tag
GPS problémával érdemes szervízhez fordulni?
Ülök a vonaton, villamoson, buszon, vagy kocsiban, nem talál GPS-t, csak ha nem mozgok, bár tegnap biciklizés közben meglepő módon működött. -
tmslevi
tag
válasz
DroiDMester #8348 üzenetére
Bekalibráltam. Ha nem mozgok, csak egy helyben állok akkor néha beugrik. De pl. villamoson csak a menetirányba áll, bármerre is fordulok.
-
-
tmslevi
tag
válasz
pitju76 #7986 üzenetére
Egyszer jó, egyszer rossz. Most vidéken pontos, talál GPS-t, és az iránytű is jó. Tegnap a fővárosban az iránytű 90-180°-os eltéréseket produkált (gyári appal is), GPS-t meg sehogyan sem talált, újraindítások után sem. Ha továbbra is ezt csinálja, elgondolkozok egy Note 4 B20-ason, ha az megoldás lenne.
-
tmslevi
tag
válasz
LantosBerry8 #7846 üzenetére
Természetesen azon van; így olyan.
-
tmslevi
tag
Sajnos ismét problémám van a GPS-szel. A Google Térkép sehogysem talál GPS-t, iránytű egyszer 90°-ban eltér, máskor jó. Olyan fél km-re pontos csak gondolom a hálózat alapján. Újraindítás, force close, adatok törlése nem működött. Kb. 2 hete raktam újra az egész telefont. Szervíz?
Xiaomi.eu 7.3.2 Dev. -
tmslevi
tag
Feldobtam Drivera, ha kell. Guyver v1.9 FPC
-
tmslevi
tag
válasz
tmslevi #7417 üzenetére
Kihagyták a global romokból...
https://xiaomi.eu/community/threads/7-3-2.38963/page-2 -
tmslevi
tag
Felraktam a 7.3.2-t, de pár beállítást elrejt a beállítások alkalmazás.
Felül beírom a keresőbe, hogy képernyő, beadja, hogy képernyőfelvétel, rányomok de semmi. Írja, hogy Beállírások/Rendszer/Képernyőfelvétel, de nincs olyan, ha manuálisan keresem. Ugyanez a színek és kontraszttal is, de ott keresés után rá lehet nyomni, de a Kijelzőnél manuálisan nincsen.
Valami megoldás, hogy lássam az összes beállítást?
Screen Recordernek az ikonja sehol. -
tmslevi
tag
válasz
ToniSoprano #7366 üzenetére
Kell hozzá root meg Xposed is. Mindkettő telepítési folyamata benne van az összefoglalóban.
-
tmslevi
tag
válasz
ToniSoprano #7360 üzenetére
-
tmslevi
tag
válasz
DroiDMester #7338 üzenetére
Köszi a választ, a panel keretére gondoltam a #7326 hozzászólásomban.
A panel kerete más? -
tmslevi
tag
válasz
baitsee23 #7328 üzenetére
Értem én, de valahol mégsem
Ha "levágnánk" belőle 2,5 mm-t, akkor olyan méretűt kapunk, mint a kenzoban. De akkor az 1920x1080 pixel, hogy van rajta, ha a panel csak hosszában hosszabb? Szóval ha jól értem, az aránynak is változnia kell.
Vagy a szélessége is más? (inchben van egy minimális különbség a kenzo és kate között?) -
tmslevi
tag
válasz
DroiDMester #7319 üzenetére
A kenzo kijelző miért nem jó hozzá? Mi a kate kenzo kijelző különbség?
-
tmslevi
tag
válasz
Oldman2 #7230 üzenetére
Azért, mert a systemet is wipe-olni kell!
Wipe > Advanced Wipe > check Dalvik / ART Cache, System, Data, Internal Storage, Cache > Swipe to Wipe
Én az Internalt nem töröltem, nem volt gond úgy sem.
Ennek csak akkor kell előjönnie, ha a system nincs wipeolva, mert a build.prop fájlt keresi, és a fent lévő build.propban a kate az eszköznév! Wipe után már nincs nyoma a kate névnek.
---
Szerk.: Én a ZCX TWRP-ből telepítettem, ami az összefoglalóban található. (6.10.13, recovery csere) -
tmslevi
tag
beg : Ahogy Carline leírta, a patch fájlok tartalmazzák a modem fájlt. Kipróbáltam a mobilnetet, ment a B20-as 4G.
Keveset használtam (már vissza is tértem multira) de az akksiról nekem az jött le, hogy jobban bírja. 80%-on voltam mikor bebootolt. 65%-ra merültem mikor már volt benne 1 óra SoT, egy kis Real Racing 3, Chrome, Youtube, ja és Teljesítmény módban volt.evoo : A patch fájlt a innen [link] tudod leszedni, ahonnan a Lineage OS alapot is. Nem tudom, hogy működik-e más kenzo ROMokkal.
Ez a Lineage kenzo-ra (Note 3 Pro) készült, a patchcsel tudod használni a kate-n.Oldman2 : Én is CM-et használtam 3 évig, de a MIUI nagyon bejött, mostmár a legjobb Android felületnek tartom.
-
tmslevi
tag
válasz
Canonfan #7071 üzenetére
A MIUI frissítést .zip-ből felrakhatod Updater alól is.
Multi telepítés előtt csinálj mentést TWRP-ből! Csak ezt kell visszaállítani, ha valami gond lenne!
Én telóról szedem le a frissítéseket, de leszedheted gépről is.
Én az ajánlások miatt váltottam rá, végül a rengeteg plusz funkció, optimalizáció győzött meg. Kevés Google alkalmazás, stb. -
tmslevi
tag
válasz
huliganboy #6826 üzenetére
Nekem is ilyen, de csak ha a Galériából választom ki! Próbáld a Fájlkezelővel, vagy Total Commanderrel.
-
tmslevi
tag
válasz
ToniSoprano #6818 üzenetére
6 óra kijelzőidő simán kihúzható belőle, ami nagyon jó.
Valamennyire biztos kémkednek utánunk, ezzel együtt kell élnünk, ha online használjuk a telót. -
tmslevi
tag
válasz
ToniSoprano #6811 üzenetére
A xiaomi.eu oldalon a ROMs DOWNLOADra nyomsz, és ott lesz, hogy DOWNLOAD STABLE, két link, valamelyikre rányomsz, és letöltöd a készülékre valót. (HMNote3SE!)
Ennek a Global Stable az alapja.
Én deven vagyok, ha devet szeretnél, akkor a WEEKLYre mész. Mindkettő 6.0.
---
Nálam is eszik a netet, de nem tiltom őket le, napi 3 megánál többet nem fogyasztanak.Most tesztelem az akksit. Eddig egész jó.
Teljesen meg vagyok elégedve a telefonnal.
-
tmslevi
tag
válasz
ToniSoprano #6803 üzenetére
Kiszedtem a dobozból, hibátlanul működött, az akksi kapacitása elképesztő volt. (gyári rom)
Mivel szeretek buherálni, és kellett a root, felraktam a multi romot, amit azóta sem bántam meg.
Tele van optimalizációkkal, sok hasznos újítással, felesleges programok kiszedve, csak Google Play.
xiaomi.eu :
Our ROMs features (Whats not in Global):
Blurred statusbar and notification shade (MIUI 7)
Enabled search in statusbar
Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
Enabled MiDrive in File Explorer
Added landscape mode for SMS app
Sunrise/Sunset in the weather app
Google apps support integrated
Importing theme from zhuti.xiaomi.com via ThemeManager
No useless Chinese bloatware apps
More free RAM due to less background processes
Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)
Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)
No any Chinese character under the full system
Mi Video, Mi Music, Mi Radio, Mi Browser: No any useless Chinese content
No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
Added real 26 languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
Added Phone swipe to the right gesture on the lockscreen
Added EU T9 dialer support
Added charging sound switch
Added Spell Checker switch
Game speed boost mode
Added Screen-OFF animation
Optimized GPS settings for EU
Optimized Battery consumption
Optimized RAM consumption
Added Game Speed Boost
Added OIS calibration for MI5
Added 3D Touch to MI5S 3GB RAM version
Deodexed
And more, and more made by our 5 years MIUI mods experience..grafnet tökéletesen összefoglalta, hogyan kell felrakni a twrp-t, ami muszáj a multi telepítéséhez. Adataidat természetesen mentsd le előtte. Vissza kell állni régebbi verzióra.
https://logout.hu/bejegyzes/grafnet/xiaomi_redmi_note_3_pro_special_edition.html
Utána Multi telepítés TWRP-ből:
TWRP telepítése után egyből teheted fel. A xiaomi.eu .zip fájlt tedd az sd kártyára.
Wipe data, cache, internal sem árt. Systemet ne.
Install, kiválasztod és felteszed, pár perc után megvan. Ha kell root, TWRP advancedben azt is fel tudod tenni.
Én így csináltam.Ha valamit kihagytam, vagy elrontottam volna, javítsatok ki.
-
tmslevi
tag
Ha 2 SIM-et használnék (egyiken mobilnet, másikon hívások) mindegy, hogy melyiket hova rakom?
Azt olvastam, hogy csak az elsőben van 4G. Ez igaz? -
tmslevi
tag
válasz
tmslevi #6429 üzenetére
Az elfelejtődő beállítások, és a számomra csúnya színek miatt két napja visszatettem a gyári recoveryt.
Guyver telepítés előtt lementettem a wlan fájlokat ( system/lib/modules és /pronto), TWRP-ből felülírtam a Guyveressel, és Kernel Auditorból visszaállítottam a gyárit, amelyet ugyanúgy lementettem Guyver előtt.
Az 1.9-et még lehet, hogy kipróbálom. -
tmslevi
tag
válasz
DroiDMester #6415 üzenetére
DroiDMester lefotóznád az összes beállítást, amit módosítottál a Kernel Auditorban?
Újraindítottam, megint visszaállt minden. A hatodik maggal talán az IntelliPlug kavar be. Ha bekapcsolom, akkor 5 mag megy, egy A72-es nem. Ha kikapcsolom, akkor 1 A53 little mag megy, és szagatt a telefon. -
tmslevi
tag
Az IntelliThermal és az IntelliPlug mire jók?
Felrakjam inkább az 1.9-et? -
tmslevi
tag
válasz
DroiDMester #6415 üzenetére
-
tmslevi
tag
válasz
DroiDMester #6403 üzenetére
Akkor inkább hagyom, köszi.
CPU frekvenciát min. 400-ra vettem, intelliplugot bekapcsoltam, alk. Indulásakor bekapcsolva, de újraindítás után minden visszaállt, cpu ütemezők is. -
tmslevi
tag
Ha felrakom az új Guyver 2.2 kernelt 7.2.9 Multi ROMra, és valamikor meggondolnám magam, és visszaállnék hivatalos MIUIra (pl. a nugát miatt), akkor hogyan lehetne visszaállni? Csak backupból?
-
tmslevi
tag
A Lenuo PU tok megérkezett Aliról, Standard Shippinggel ideért 19 nap alatt.
Nem tökéletes, de jó lesz. Ahogy korábban említették, a hátsó kivágásban van 1-2 mm elcsúszás, és a tok egy kicsit púpos az ujjlemyomatolvasó alatt, meg a hangszórónál. Fogása kellemes, a célra megfelel. -
tmslevi
tag
Leszedtem a GPS fix alkalmazást a Play Áruházból. Most jónak tűnik, azonnal talál GPS-t, és az iránytű is elég pontos (5-10° eltérés).
-
tmslevi
tag
válasz
#72487936 #5661 üzenetére
Eddig is be volt állítva, de most ki és be kapcsoltam a hozzáférés a sajá pozícióhozt, és azonnal talált GPS-t. Gondolom valami bug volt. Köszi.
Az iránytű is hirtelen jó lett. 1-2 fokot még eltér, de már nagyon pontos.---
Szerk.: Ahogy megírtam és visszaléptem a térképekbe, most 90°-os eltérés van az iránytűnél.
-
tmslevi
tag
válasz
beach head #5632 üzenetére
Vissza lehet állítani. Az összefoglalóban benne van a rootolás és a TWRP telepítés (csak 6.10.13-ra), és visszaállás a gyári recoveryre is. SuperSu alkalmazásból tudsz unrootolni, de tudtommal elveszik OTA frisisítéssel is. (Ezért javasolják a multi romot.)
Egyébként fagyaszthatsz gyári alkalmazásokat root nélkül is. -
tmslevi
tag
Minden újraindítás után meg kell adnom az engedélyeket a Messengernek, hogy lehessenek Chat-fejek. Ez a Messenger újabb hibája?
---
Grid méretet meg lehet változtatni Mi Launcherben a multi romon? Az összefoglalóban található com.miui.home nem működik. -
tmslevi
tag
A csere guyver kernelre mivel jár és mik az előnyei/hátrányai? Visszaolvastam az 5000-es kommentekhez, ott elég jól le van írva, le is töltöttem a .zip-et, amit Droidmester rakott fel. Csak simán feldobom TWRP-ből? Wipe előtte/utána mennyire szükséges? Ha majd jön a nugát (mikorra várható?), akkor jól, értem, vissza kell rakni a gyárit, amit lementek? Boot partíció lenne a kernel?
Jelenleg a xiaomi.eu beta 7.1.12 van a kate készülékemen. -
tmslevi
tag
Megoldottam, mindenféle factory reset és újratelepítés nélkül, a Google Play Szolgáltatások gyorsítótárát, a Google Szolgáltatások Keretrendszer gyorsítótárát és adatait letöröltem, és az utóbbinak frissítéseit eltávolítottam. Újraindítás után nem jött be, de a Google fiókból ki- és be kellett lépnem, hogy a Play áruház működjön.
-
tmslevi
tag
-
tmslevi
tag
Most fedeztem fel egy kicsi hibát az EU ROMmal. Minden bekapcsolásnál a Google Play Szolgáltatások leáll, a mégsére nyomok, utána nem jön be. Annyira nem zavar, de lehet ez ellen tenni valamit?
-
tmslevi
tag
Sziasztok!
Ha megcsinálom a rootolást és twrp telepítést zárt bootloader mellett, a leírtak alapján, akkor mennyire tudok OTA-n frissíteni, úgy, hogy ne vesszen el a twrp és a root?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP szerverek áron alul
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest