- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Bundás)
addikt
válasz
Nagytalp #1147 üzenetére
Köszi nektek, egyenlőre csak merevlemezen "dolgozom" fajta. Az adott téma korlátozta le a formázást. Azóta cseréltem, igazából a twentythirteen pont elegendő lenne, ha rájönnek miként lehetne szélesíteni a tartalmat. Oldalsávok nincsenek bekapcsolva, nem is kellenek, csak szélesebb tartalom. Ötlet?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Nagytalp #1149 üzenetére
naja, a 777-et, vagy 755-öt nem tudom beállítani.
Nem akartam pöcsölni linux-szal, mire beállítom, meg megosztott könyvtár, meg ftp, meg ilyenek, de úgy néz ki ez lesz :S
az fsmethod hiányzott, mekkora süti vagyok, 1000 hála
3 perc, ja, ha be fel van telepítve, olyan régen linuxosztam, mit hazsnáljak?
Debian? Fedora? Ubuntu? -
Des1gnR
őstag
-
fuze
őstag
válasz
Nagytalp #1124 üzenetére
Csak sikerültek a linkek. Elsőre nem, de másodszorra összejött. Kb 5 helyen írtam át a színkódot így most jó!
Amivel még elkavarodtam az a galéria "portfolio" feliratú oldala. Ezt galériaként szeretném üzemeltetni, ezért valahogy le kéne venni. De ezt sem találtam meg, a sok portfolio szóból nem tudom melyiket kéne átírni a kódban. Az sem lenne rossz ha csak el lenne tüntetve, bár az bontja az arculat egységét.
-
plaschil
aktív tag
válasz
Nagytalp #1083 üzenetére
Sikerült úgy elbaszarintani a config fájlokat, hogy inkább újra raktam a xampp-ot. Most viszont k.rvára nem tudom, hogy volt belőve, hogy másik gépen neten keresztül lássam a honlapot.
Az én hajam már kihullott. Nos, neten mindenféle leírást próbáltam, de nem jöttem rá, hogyan állítsam be a config fájlt. Egyáltalán melyiket...
- httpd.config
- httpd-xampp
- httpd-vhosts
- stb.Az elsőre gyanakszom, de ha beállítok valami jogosultságot, még a localhost is elszáll "Access forbidden"-nel.
Nem értem miért nem találok erről egy általános leírást. Ha jól láttam stackowerflow-n, verziónként is eltér a konfigurálás, nekem ez van: 5.5.19.Ebben segítsen valaki, mert lelövöm az asszonyt.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #1088 üzenetére
Gondoltam rá, hogy a poedet-el, vagy akár azzal amit most javasoltál, elkészítem a magyarítást, de mivel nem tudok angolul max a Google fordító lenne segítségemre, ami (enyhén szólva is) olykor igencsak "furcsán fordít".
Úgyhogy marad a kész magyar nyelvi fájl utáni keresgélés ....Amúgy köszi a linket.
-
Des1gnR
őstag
válasz
Nagytalp #1046 üzenetére
Most a legújabb verzió van fent 3.2.3, ezzel se megy. Amikor előjött a hiba, akkor az előző verzió volt.
A jogosultságokkal nem lehet gond, a másik oldalon ami ugyan ezen a szerveren van - megy.#1045: Ha nem ilyen hibákkal megy el az időm, akkor plugin lesz belőle. CodeCanyon-on és a privát üzeneteid között megtalálod majd.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #1016 üzenetére
"Nincs az a cache plugin ami működni fog ha szerver oldalon nem kapcsolja be a modulokat a szolgáltató!"
A tárhelyszolgáltatótól kapott infó szerint a "headers és a deflate modul aktív a szerveren".
Ennek ellenére valamiért mégsem működnek (vagy csak részben) a cache-k ....
-
Stonerice
őstag
válasz
Nagytalp #1005 üzenetére
Nem hinném, Sajnos annyira nem értek hozzá, de tanulgatom.
Most hogy letöröltem a Public-html mappát, eltünt a www mappa tartalma is. Tehát valami biztonsági másolat lehetett?.
Viszont most feltelepítettem az új WP-t cpanelből, de egyenlőre semmi. Innentől mi a teendő?Csak a fájlkezelő segítségével történő bemásolással működne a Wordpress?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #1000 üzenetére
És ha uninstallom a W3TC-t, akkor az általa itt-ott beírt kódjaival mi lesz?
Ha megmaradnak, akkor nem fognak bezavarni, valami búgót okozni?
Mert mint előzőleg is írtam ezek eltávolításához nem értek.Ui.
És még egy kérdés.
A WP Super Cache jobb választás mint a Quick cache? -
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #989 üzenetére
A Genaral settins oldalon lévő Object Cache
Az Object cache oldalon lévő beállítások -
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #987 üzenetére
" ... Ha leakarod cserélnia W3TC-t akkor a .htacces fájlodból és a wp-config.php-ból (pl. W3TC edge mode) is törölnöd kel a plugin által létrehozott bejegyzéseket."
Na ez "szívás", mert sajnos ehhez nem értek és nem szeretnék olyant törölni amit nem kellene ...
A W3TC General Settins-nél az alábbiak vannak:
Page cache, Minify cache, Database cache, Object cache, Browser cache, CDN, Reverse Proxy, Monitoring, stb, sok-sok beállítási lehetőséggel. -
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #984 üzenetére
Miért is "szívás" az osztott tárhely?
Amúgy most a W3 total cache van fent, csak mivel nem ismerem nem vagyok benne biztos, hogy minden jól van rajta beállítva (A W3TC felrakását követően, a Google Speed szerint, gyorsult a betöltődési sebesség), ezért is gondolkodom a Quick Cache felrakásán/cseréjén.
Lefuttattam a tesztet és ezeket az értékeket adta:
Page Speed Garde: 79% "C"
YSlow Garde: 89% "B"Ui.
Azújabb Quick Cache-l kapcsolatban ezt írják:
"... Az újítások között a legfontosabb a (B)branding cache(/B). Gyakorlatilag a szerveren a cache könyvtáron belül almappákba tárolja el a gyorsító fájlokat. Így azok közvetlen elérése gyorsabb." -
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #982 üzenetére
Bérlem a tárhelyet (mediacenter) és a tárhelyemen jelenleg két külön oldal/domain van ...
Valami olyasmit is olvastam, hogy a rendszerük sok kisebb részre fel van osztva, habár ez tudtommal nem VPS. -
-
-
_ak_
addikt
-
_ak_
addikt
válasz
Nagytalp #954 üzenetére
Itt a 4-es ponttól nézd. Ha az üdvözlő szöveg megjelenik, akkor a szerver fut, tehát elméletben, csak be kell állítanod, hogy a php fájlokat is fogadja a php feldolgozóval.
szer.: ill. a 3-as ponttól, mert az a beállítás is szükséges, biztonsági szempontból. Valamint, ha több oldal vagy egy szerveren, akkor egy kicsit másképp módosul a helyzet, ha az kell, akkor azt is előkotorhatom.
-
_ak_
addikt
válasz
Nagytalp #950 üzenetére
Köszi!
Egyelőre nem tudni, hogy milyen forgalomra számíthatunk, de elég réteg dologról van szó, így nem hiszem, hogy ilyen problémába ütköznék, na de ne legyen igazam.
Éppen most állítok össze egy kis 512-es Nginx + HHVM-es gépet gyakorlásnak / teszntnek, aztán meglátom, hogy mi lesz belőle.
Az optimalizálásról még nem sokat olvastam, bár sok helyen említik a cache-elés jelentőségét [link].
-
_ak_
addikt
válasz
Nagytalp #948 üzenetére
Headerbe h1 mellé. Nem hiszem, hogy nagy probléma lesz, most majd nekiülök a front résznek és meglátom, hogy mit tudok kihozni belőle, csak furcsállottam ezt a Jetpackes dolgot, hogy úgy is használhatom, hogy közben semmi közöm a WP.com-hoz.
Abba már több logikát látok, amit Dexter68 is mondott, hogy a bejelentkező ablakoz rak egy logót.Más. Tutorialokból azt vettem le, hogy ha már webshop, akkor több, mint ajánlott egy vps és ssl használata. Ezzel nektek mi a tapasztalatotok?
A magam részéről én egy digiocean-os vpsre gondoltam, havi 2-3k közötti szerintem bőven elég is lenne és egész jó leírás is tartozik, hogy mit hogyan. Igaz a legközelebbi a szerver Hollandiában van, de azt olvastam, hogy jó sebességgel érhető el.Ettől függetlenül ismerősnek is csinálok egy hasonlót, de neki már van egy osztott tárhelye a DoclerWeb-nél. Noha baromi drágának tartom ahhoz képest , amit adnak, ha már ki van fizetve, oda kerül az oldal.
Ezzel kapcsolatban is lenne kérdésem. Bár az engedélyek látszólag rendben vannak, a wp önmaga mégsem képes módosítani a fájlokat. Az FTP elérés beállítottam, így legalább a bővítmények telepítése zavartalan, a woocommerce magyarítása is felment, de pl. log-ot már nem tud írni, hiába csináltam neki mappát. A jogosultságok szintén 0755-re vannak állítva, ami igazából még sok is, ha jól tudom, egy osztott tárhelyre.
-
_ak_
addikt
válasz
Nagytalp #935 üzenetére
És mennyire probléma, hogy ha ne adj isten 2 oldalon használom fel a sablon?
Bár ezek szerint, ha nem a ettől leszek híresen gazdag, akkor annyira nem követik le, hogy biztos, hogy csak 1-szer használtam-e fel..
A HHVM-ről itt olvashatsz egy kicsit. Annyira még én sem ástam el magam benne, de úgy tűnik, hogy mindenképp érdemes lesz foglalkozni a témával.
-
wmati
addikt
-
Des1gnR
őstag
válasz
Nagytalp #904 üzenetére
Nehéz ügy az biztos
Ha már robots.txt-nél tartunk, akkor tök érdekes belenézni 1-2 oldaléba: https://facebook.com/robots.txt
Kinek mit mutatnak és mit nem -
Des1gnR
őstag
válasz
Nagytalp #901 üzenetére
Ha jól tudom, akkor azért nem ajánlatos, mert a Google így azt hiszi, hogy csak azért szerepel annyiszor a kulcsszó, hogy minél gyorsabban előrébb kerülj.
Az előrébb kerülésed viszont nem ezen fog múlni. Szerintem érdemes lenne csökkenteni a számon, nehogy emiatt soroljon hátrébb. -
Des1gnR
őstag
válasz
Nagytalp #896 üzenetére
Én erre a EWWW Image Optimizer plugint használom.
Ha pedig kicsit komplexebb kell, akkor photoshop.
-
Des1gnR
őstag
válasz
Nagytalp #849 üzenetére
Ugyan már
Rajtam is mindig kifog valami
Most épp egy widget szórakozik. Egyéni widget barban egy widget a főoldalt kivéve mindenhol megjelenik.
Láttatok már ilyet? [link] (A hírlevél widgetről van szó)
Minden remekül ment, de ma feldobott egy frissítést, ráfrissítettem és azóta eltűnt a főoldalról.
Volt róla mentésem, így visszatettem azt ami eddig volt, de még mindig nem jó.Érdekesség, ha be vagyok jelentkezve, akkor a főoldalon is látom.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Nagytalp #823 üzenetére
Közben nézegettem a nettel és talán a célnak megfelelne az OptinSkin plugin is.
Ha használta már valaki, légyszi írja meg a tapasztalatát. Köszi -
Des1gnR
őstag
válasz
Nagytalp #803 üzenetére
Csak annyit tudok, hogy innen bérli a főnök:
MediacenterAz adminisztrációs felületen nem sokat látok :/
-
Mentiii
tag
válasz
Nagytalp #772 üzenetére
Általunk készített, üzemeltetett oldalak (a lista természetesen nem teljes
) :
Szia Komárom
Szlovák megfelelője
FirMAP
Sándor autóiskola
Las Vegas Club
LOOK MagazineTermészetesen mindegyik Wordpressen fut.
-
Des1gnR
őstag
válasz
Nagytalp #767 üzenetére
Csak most látom, hogy született még válasz, köszi, legközelebb az lesz, de akkor még ez teljesen ismeretlen volt és érthetetlen is.
Nagytalp: Én ezen ügyködök, de van még benne hiba bőven, mint kinézetre, mint tartalmilag egyaránt.
Jelenleg a számlázó programnak kell összehoznom egy sajátos XML fájlt a rendelésekhez. Minden egyes rendeléskor létrehoz egy [rendelesazonosito].xml-t az ftp-re melyet a számlázó onnan már automatikusan kezel. Ha kész lesz, akkor plugin lesz belőle. -
peterszky
őstag
válasz
Nagytalp #769 üzenetére
Én VPS-en használom. Egyetlen egy gondom van vele, amire még nem találtam megoldást. Ha az időzített cikk nem megy ki, csak a WP Missed Schedule teszi ki, akkor nem frissül be az oldal. De a számos pozitívum mellett ezzel együtt tudok élni, nem nagyon szoktam időzíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest