- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Petya_
őstag
Üdv!
Van egy 9 megás rtf dokumentumom (egyetemi jegyzer, rajzokkal). Milyen programmal tudom ezt megnyitni? (Kb 100 oldal, a word ''kevés a memória'' üzenettel elszáll, és csak az első 16 oldalt látja)
Petya -
BeePee_3
csendes tag
Hali!
Céges office XP kitalálta, hogy nem hajlandó elmenteni a dokumentumot, amit csinálok.
Megnyitok egy üres word lapot, bármit írok rá, próbálom elmenteni és ezt írja ki:
Érvénytelen fájlnév.
Hajtsa végre a következőket:
*Ellenőrizze az útnév helyes beírását.
*Válaszzon fájl a mappa- és fájllistából
( )
Ha megnyitok egy korábban megírt doksit és csinálok egy mentés másként-et, akkor is ezt a hibaüzenetet írja ki.
MI A FENE LEHET EZ ? -
X-COM
nagyúr
válasz
VladimirR #40 üzenetére
hájóvan, magamtól nem fogom tudni
Bővebben: link -
rdi
veterán
-
X-COM
nagyúr
esetleg próbáld meg ugyanott kikapcsolni, hogy automatikusan detektálja a nyelvet
-
VladimirR
nagyúr
miert van az, hogy ha angol word 2003-ban az alapertelmezett nyelvet (tools-language-set language) atallitom magyarra, a kov dokumentum nyelve ugyanugy angol lesz?
-
bonczi
csendes tag
A körlevélhez pedig úgy tudod az Excelt csatolni, hogy előre elkészített Excel táblázatot, majd a körlevél varázslónál az adatforrás megnyitásánál a filetipusnál megadod, hogy excel tábla lesz az adatforrás, majd rátallózol a táblázatra.
Később ugyanúgy tudsz a táblázathoz adatsorokat írni, mintha Word lenne -
bonczi
csendes tag
KovacsUrral egyetértve én sem találkoztam még ilyen üzenettel.
De ha a táblázatod oszlopszámaival van problémád, akkor mért akarod még tovább osztani a neveket? Vedd ki a vezetéknevet, a keresztnevet, a lánykori nevet, stb, és csak egy NÉV meződ legyen. Máris nyertél 2 oszlopot!
[Szerkesztve] -
KovacsUr
addikt
Most egy Word dokumentum az adatforrás? És ha Excelben vagy Accesss adatbázisban próbálod? Én még soha nem találkoztam ilyen problémával (az oszlop túl széles), úgyhogy felteszem, az lehet a gondja, hogy a táblázat fizikailag nem fér el az oldalon. Ez Wordon kívül semmi mást nem fog zavarni.
-
bonczi
csendes tag
Igen, többféleképpen is. Most, ugye, egy adatlapféleséget látsz, rekordonként egyet. Ez mellett van egy olyan, hogy ''Forrás''. Ekkor behozza az eredeti táblát, amit már a szokásos Word táblakezeléssel használhatsz. Szétszedheted, összerakhatod, bővítheted, törölheted, stb. Így a táblázat is gyorsabban feltölthető (legalábbis szerintem) A végén rámentesz, és kész.
-
Gh0sT
addikt
Nekem is ez tűnik kézenfekvő megoldásnak, de nemtok makrót írni.
A három nevesekkel sincs gond minden esetben.
Egy példa:
Horváth Aladár Tihamér
Ha az első szóköznél választom le a családnevet, akkor ugyanazt az eredményt kapom, mint egyébként.
Az ilyenekkel van gáz:
Horvátné Kiss Gizella
Merthogy ebben van leánykori név is. Ezt úgy lehetne megoldani, hogy van egy lenyákori név mezőm, és vizsgálni kellene, hogy van-e értéke, vagy nincs. Ha van, akkor nőről van szó, és a családi neve lesz a Kiss Gizella, az utóneve a Horváthné. -
Gh0sT
addikt
Na, akkor pontosítok:
Nem tudok több adatmezőt berakni az adatdorrásba. Ebből adódóan a Név mezőt nemtom két részre bontani (családi és utónév).Tehát a nevet kell szétszednem.
Ha megpróbálok új mezőt hozzáadni, akkor ''Túl széles az oszlop'' hibaüzenetet kapok. Ebből gondoltam, hogy 23 adatmezőm lehet összesen. -
khalox
őstag
Szerintem a Word ezt nem tudja... csak az összes szót tudja megszámolni.
Vagy az szerkesztés->csere menüben a keresett szót kicseréled ugyanarra (és akkor megmondja hányszor tette ezt, de a dokumentum nem változik)...
Esetleg kimásolod text-ként és ráeresztesz valami power keresőt, ami számol is. -
Gh0sT
addikt
Asszem, elakadtam. Körlevelet készítek, de úgy tűnik, az adatforrás adatmezőinek száma véges. Nemtom én ezt valahogyan megváltoztatni?
Másik kérdés:
Adott egy adatmező:
1. Név
Valamint adott két másik:
1. Családi név:
2. Utónév:
Namost, hogy tudom én azt megcsinálni, hogy a nevet szétszedjem családi névre és utónévre. Excelben nem gond. Esetleg az is megoldás lenne, hogy valahogyan Excelen keresztül csináljam, de nemtok cellát importálni. Ezt lehet valahogyan?
Remélem valaki tud segíteni. -
PeliScan
addikt
Nha ez egy egy jó topic lesz erre:
Lehet vhogy a Word-ben (vagy bármi más szövegszerkezsztőben) összeszámoltatni egy bizonyos szavak számát? Tehát bírom h ''béla'' és kiírja h hányszor szerepel.
Mégjobb lenne, ha meg tudná mondani a piros és kék színű betűkkel írt szövegek egymáshoz képesti betűarányát, de a fenti megoldás is kielégítő lenne. -
sonar
addikt
sajna nem megy így se
-
sonar
addikt
Kicsit lehetne bővebben?
Merre találom azt a szakasztörést? -
sonar
addikt
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy word ben hogyan oldom meg hogy ha fejezetenként különböző élőfejet akarok?
Előre is kösz a gyors válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest