Hirdetés

Aktív témák

• Cickánykoma

tag

válasz steve@prhw #1061 üzenetére

Hali !

Tegnap este eljátszadoztam a dongleval ahogy tanácsoltad. Beszereztem egy USB hosszabbitót is igy már ki tudtam tenni az ablakon kivül: és igen itt volt az eb elásva :DDD :DD ...sem a szobában ablak előtt, két ablak közt nem fogott semmilyen jelet. Amint viszont kitettem az ablakon kivülre egyből megtalálta az intézeti WLAN-t. Kis iránybelövéssel 48-52 % -os volt a jel erőssége. Ennyit a próbálkozásról.

Ma viszont voltam személyesen a rendszergazdánál és átbeszéltem vele a szitut. Valahogy jókor csaptam bele a lecsóba: :DDD mint kiderült énb már a sokadik ilyen ''lakó'' vagyok aki az intézet mellett él és igényelne WLAN-t. Épp most terveznek 1-2 héten belül betenni üzembe egy másik Access Point-ot a porta épületbe ami légvonalba kb. 10-15m max az ablakomból jó rálátással szóval a jelerősség még nőni fog ezután.
    Plusz ő lebszélt a dongleról. Én egyetértek vele, mert sztem gázos hogy csak ablakon kivül fog csak jelet, kint hagyni meg nem akarom: egyrészt az időjárás miatt, nagyobbrészt az emberek miatt (ellopják, kábelt szétszaggatják stb.) mert az ablak az utcafrontra néz. :((
    Azt javasolta vigyem visssza a boltba a routert meg a donglet, amint kiépül az AP, rendel(tek) nek vmi cégtől olyan PCI-os Wlan kártyákat amiknek külsö kihelyezhető antennája van. (Sajnos a boltokban is csak a kártyára szerelt kis antannát láttam, nekem mindenképp ki kéne ablakon kivülre rakni)

Most igy kivárom ezt a rövid időt aztán majd meglátom mi lesz. Igérem beszámolok a tapasztalataimról ha működni fog a WLAN-om :D

Üdv:

Cickánykoma

Aktív témák