- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
GypsFulvus2
őstag
Igaz, de azért a meteorkard tovább
életben tarthat a kicsikkel szemben.
Nálam az volt, hogy ha nem sikerült a
bénítás egyből, akkor bekrepáltam,Mindegy, a lényeg az, hogy túljutottál rajta. Innentől kezdve lesz még pár nehéz küzdelem, de frusztráló már biztosan nem. Ez után én már a harcra nem is igen figyeltem, inkább a történetvezetésre, a hangulatra. A tópart zenéjére majd figyelj, kíváncsi vagyok mennyire tettszik neked. Nekem azóta is az a kedvenc relaxáló muzsikám. Ha pl. a gályahelyen gondom-bajom van, ezt teszem be mp3-ban , hogy kiengedjek.
-
GypsFulvus2
őstag
Na szóval. Én béna voltam, nem találtam meg
csak két vörös meteort. Ezért sima acélkarddal
álltam neki, ami elég kemyény volt. Berengár
jegyzeteiben azt olvastam, hogy ha nehezen is,
de el lehet kábítani. Ezért kigyúrtam az aard-ot.
Mellé csak a csoportos és a gyors acélra tettem
Így a tizenegynehanyadik próbálkozásra sikerült
lebénítanom. Akkor lekardoztam a gyors stílussal.
A falusiak semmi gondot nem jelentettek utána.
Kezdem azt hinni, hogy te igazi RPG mester vagy
:) Én nem vagyok béna, de azért ez a harc nekem
és másoknak is komoly gondot okozott, te meg
egyből lezúztad... -
GypsFulvus2
őstag
"a spoilerezendő szöveget törögetni kell" Mi módon?
"minden így elkészült sor elé bemásolni jónéhány szpészt" Mennyit? Ha annyi space-t
teszek elé, hogy ne látszódjon, akkor átugrik a következő sor elejére. Írd le légyszi úgy,
mintha egy hülyének magyaráznád (amivel nem is sokat tévedsz)! :D -
hoffman_
nagyúr
Köszönöm a választ
Most rakom épp újra, meglátom, hogy lesz-é változás.
RexpecT:
Ha megint gebasz lesz, akkor csinálok screenshotot, megmutatom neked is, hogy mit nem láttál
mod:
Még valami. XP alatt volt 1.5, és hiányoltam valamit. Az 1.5 promo videójában láttam anno, hogy ahhoz, hogy lássa mi van egy legyakott ellennél, nem kellett "megnyitni", elég volt fölé vinni a kurzort, és kidobta a kurzor mellé. Ez csak nekem hiányzott, vagy nektek is ilyen volt?
KKaresz45:
Ez lesz a ludas igen, köszönöm neked is
Írok a fejleményekről majd.
Most, hogy jön a kettő, annyira kedvet kaptam hozzá, hogy kijátszom mégegyszer -
GypsFulvus2
őstag
Lesz még pár ilyen poén. Nem lövöm le őket, de pl a Szőrös Medve fogadó előtt érdemes ácsorogni, ott néha jókat lehet röhögni.
A pirszínges tezsvírnek a magyar hangja is meggyőző volt. Különösen az "Uralom az elemek öt körének erejét!" mondat tettszett. Azóta, ha valami gáz van a melóban, és a dolgok kezdenek káosz irányába fordulni, mindig ezt üvöltöm, magasra tartott kézzel a kolllégáknak... -
GypsFulvus2
őstag
No, ahogy a jó angol mondaná erre: That 's the spirit!
Éreztem én, hogy ez a játék nem igényel távoli nézetet. Az, hogy miért lehet több kivégzőmozdulat, nem tudom, elvileg bénító csapás, vagy aard kell hozzá előtte. Izgalmasabb is így a harc, nem? Közvetlenebb élmény.
Akkor ha jól értem most magyarul tolod? Az angol verzióban ilyen káromkodások voltak pl. "Your mother sucks dwarfcocks!" amin jót lehet röhögni persze, de nekem szimpatikusabb volt a magyar verzió: "Anyád törpékkel hál!" Utóbbi valahogy jobban megfelel az én ízlésemnek. A magyar fordítás helyenként cikis hibákat tartalmaz: "Meg kell őriznem a természetességemet" -itt a "neutrality"-t semlegesség helyett természetességnek fordították. Több ilyen is van, ahol felszisszentem. Szóval ha magyarra váltottál, erre készülj fel lelkiekben. Viszont Kalkstein vagy Mikul magyar szinkronja fenomenális, Dandelion is jó szerintem. Van néhány lélektelen, "alámondó" jellegű szinkronszínész is, de a többségük szerintem jó. Viszont ha nekem adják ki a szöveget, tuti jobb és pontosabb fordítást csináltam volna, olcsóbban... no mindegy.
A verziók: Amit én használtam, abban szintén benne volt az a két kiegészítő kaland, csak a D'jinni kalandszerkesztő hiányzott. Az a két kaland nem rossz, se semmi különös, pár órások. A Semlegesség Ára elregéli hogyan szerezte Lambert azt a marha ronda sebét az arcára, a másik történet meg Dandelion egyik szokásos hülyesége miatti "kármentés" története. A főjáték előtt nincs értelme elővenni őket.
Akkor a nagykutya legyőzése lesz a sorfordító nálad. Ha azt győzöd türelemmel hard-on, akkor szerintem már végig fogod játszani. -
Kassadin
addikt
A lineárist értsd úgy, hogy nem mehetsz oda ahova akarsz és amikor akarsz. A harc hát igen az érdekes, az tény. Van akinek bejön, van akinek nem. A pause tudtommal csak arra szolgál, hogy tudj váltogatni a harcstílusok között/potit rakj be a "rekeszbe", szerintem jó dolog, sőt rá is leszel kényszerítve hogy használd, mert többfajta ellenfél ellen fogsz egymásután harcolni nagyon sokszor(pl lesz majd mocsár, ott egy halom szörny, és mindegyiket másfajta támadással fogod tudni legyilkolni). A kameranézetet szokni kell, nekem se tetszett az elején, de megszoktam.
Más: Még annyi negatívum jutott eszembe, hogy a vége felé nem igazán okoz kihívást a harc szerintem(közepes fokozaton). Olyan szinten táp karaktert lehet csinálni, hogy nem kihívás leölni a szörnyeket, itt is elbírtam volna viselni hogy veled együtt fejlődnek az ellenfelek, akárcsak az oblivionban.
-
Kassadin
addikt
Mindenki azt lát a másik kommentje mögé, amit akar. Elég régóta azt ecseteled a witcher topikban, hogy mi a szar a játékban, de azért játszol vele, ez csak nekem ellentmondás?
Van még millió más rpg, ahogy olvasom ismered is őket, mindenkinek van választása, mivel tölti a szabadidejét.
Hogy érdemben is hozzászóljak, mert ugye nem tudom magam kifejezni:
Ami nem tetszett az a játék lineáris felépítése, ezt csak az nem veszi észre, akinek ez élete első rpg-je. Viszont a játék hangulata szerintem nagyon ellett találva, a kocsmák világa élettel van megtöltve(szerencsejáték, bunyó stb), ez pl. az oblivionról nem mondható el. Nem beszélve a magyar szinkronról, szerintem az is egész jó lett.
Régen játszottam már vele, így hirtelen ennyi jutott eszembe. -
GypsFulvus2
őstag
Az extrák azok rövid kis küldetések, amelyeket rajongók írtak modként, aztán a CDProject feldíszített meg bugtalanított. Mindenképp a főjáték után ajánlom őket. Nekem egy magyar nyelvű alap witcherem van, amit felpatcheltem 1.4-ig. Abban két ilyen extra történet van, mindkettő honosított (igencsak ritka hozzáállás, hogy az alapot is ingyér patchelheted fel az enhanced editionra). Amikor az 1.5 megjelent, már nem volt fönn a játék a gépemen, ezért azokat nem ismerem. Gondolom angol verzióval probléma nélkül futnak.
Az angol szinkron jó egyébként? Mondom, nekem annyira unszimpi volt Geralt hangja a magyar után, hogy inkább hagytam a fenébe. Az angol verzióban úgy néztem elég nagy szabadszájúság meg kemény káromkodások vannak, amit a magyarban egy kicsit tompítottak. Kíváncsi lennék az eredeti lengyel melyikhez hasonlít jobban. -
GypsFulvus2
őstag
Pontosítok: Minden könyvet elolvastál, és minden mesét meghallgattál, amit a külvárosban találhattál. Később lesz majd növényből, szörnyből, és könyvből is sok új.
A növények. Ezt én sem értettem, teljesen normális volt ha jól emlékszem az 1.4 patch-ig. Addig kb 2-3 naponta váltak újra "termővé". A patch óta turbózódtak fel ennyire irreális mértékben, gondolom túl sok lúzer sírt nekik, hogy nem tud napi 10 fecskét gyártani, vagy valami... -
GypsFulvus2
őstag
Oké, csak nehogy később túl könnyűvé, és ezért unalmassá váljon! Mondjuk én lehet hogy a tudat alatti mazo hajlamaimat élem ki, mert mindent a legnehezebb fokozaton kezdek el.
Gyüjtögetés: ja hogy az. Azzal mi a gond? Egy csomó dolgot még nem tudsz azonosítani, majd később sokkal többféle cuccot lehet csinálni. Engem a "begyűjtögetés" zavart.
Fáklya: jól gondoltad. Később is tűz kell az ilyesmik ellen. Hard-on szükség volt a felgyújtásukra. -
GypsFulvus2
őstag
Magyarul játszottam, így nem tudom mi az a a Swallow (gondolom nem fecskékre gondolsz
) Angolul annyira nem tettszett Geralt hangja a magyar változathoz képest, hogy heveny illúziórombolás miatt inkább bevállaltam a helyenként hibás magyar fordítás gyötrelmeit is.
Hardon a löttyökre is sokkal nagyobb szükséged lenne, ott gyakorlatilag nélkülözhetetlen. Lesz azért pár helyszín ahol éjjellátás meg miegyéb kellenek majd gyengébb fokozatokon is. Vagy a nagykutya ellen.
Sok gyökér ellen? Ahol a kereskedő haverját kell keresni? Az hard-on elég nehéz küldetés. Ha már azt is könnyűnek találtad, akkor tényleg nem lesz jó a mostani nehézségi szinted...
Az argentia krém nem helyettesíti az ezüstkardot. Kéjleányra nem. Szóval ne aggódj kelleni fog az, nagyon is, és később lesz lehetőség némi fegyverfejlesztésre is, mindkét kardnál.
Geralt a másik p-t is szereti, szóval ha úgy tartja kedved, nyugodtan piálj csak. Cuccokat is nyerhetsz így a kocsmákban. És van a fejlesztéseknél olyan opció, ami kifejezetten a részegen történő harcolásra vonatkozik. Nem kell ezen meglepődni, gondolom ez is hagyományos lengyel dolog lehet
Őőő, lángszóró??
A gyűjtögetést tényleg elqrták. Nekem sem tettszett, hogy besétálsz, oszt' annyit sem szólnak rád, hogy "mukk". Amúgy mondtam, hogy ne várj Drakensangi mélységeket, különben csalódni fogsz.
Nem lutri az a hazakísérés. Csináld meg a reverendás gyertyás hülyeségét, és számolj be róla neki, még mielőtt még megközelíted a csoportosulást a csaj körül. És amikor kíséred, menj sokkal a lány előtt, kivont karddal. Pl. ha "mezei" kutyát látsz, az tuti át fog alakulni, tehát előzd meg a csajt és nyírd ki mielőtt odaérne. Ha nem csinálod meg a reverendás küldetését, akkor az oltárok körül is jön majd egy csomó, és úgy jóval nehezebb. És ments gyakran, ha sikerült a csajnak egy csoport kutyát komolyabb sérülés nélkül átvészelnie. -
GypsFulvus2
őstag
Nos, kíváncsi leszek, mire jutsz.
Hangkártya bug: pech. Alaplapi hangkártyával semmi gondom nem volt szerencsére.
Úgy látom, közepes fokozaton kezdted el.mivel hard fokozaton nincs szürke meg sárgára váltó kurzor: ott kizárólag a hang és a ritmusérzék alapján tudod, mikor kell újra klikkelni. Ráadásul ahogy fejlődsz, új mozdulatsorok kerülnek a repertoárodba, tehát gyakran kell új ritmust megjegyezned. Ezt én összehasonlíthatatlanul élvezetesebbnek találtam, mint a kurzorvillogós gyógyhülyeséget. Viszont. Ha közepesen is nehéznek találtad a pincérlány hazakísérését, akkor lehet, hogy hard-on túl szívatósnak találnád a játékot. Az küldetés nehéz, de sokkal könnyebb, mint a nagy kutyus az első pálya végén. Ellenben közepesen szerintem egyszerűen túl könnyű a játék, és rá fogsz unni a harcra. Szóval gondold meg, melyik nehézségi fokozaton játszod. Nekem megérte a hard, még ha az első fejezet kicsit mazo is volt vele. Ha bevállalod, többé nem attól függenek a harcok, hogy "piroseakurzor".
A nézetről. Én gondolkodás nélkül beállítottam a legközelebbi, válfölötti nézetbe. Ezzel egy Gothic-hoz nagyon hasonló nézetet kaptam, amivel soha semmiféle problémám nem volt. Én úgy érzem, ehhez a játékhoz nem illik az izometrikushoz hasonló távlati nézet, mert nem csapatot, hanem csak egyetlen szereplőt irányítasz. Nem éreztem szükségét, és vállfölötti nézetben sosem tapasztaltam olyan problémákat (oldalazva hátrálás, gond az ellenfelek kijelölésével) amiket leírsz. Valószínű, hogy válfölötti nézetre van optimalizálva a játék. (Amúgy kamera optimalizálás szempontjából a NWN2 volt a legrosszabb, amivel dolgom akadt)
A fejlesztésről. Megint csak azt tudom mondani, hogy ha hard-on játszod, akkor különösen az elején nagyon meg kell gondolni mire fejlesztesz, mert a nagy kutyus legyőzéséhez nem lesz elég egy rndom fejleszttt karakter. El kell olvasni minden leírást amit a szörnyes könyvedből, meg Berengár jegyzeteiből, és annak alapján kiokoskodni, hogy ugyan mit is lehet ezzel kezdeni... jobban nem akarom körülírni mert spoilers lenne. Mindenesetre az az első boss a legnehezebb a játékban szerintem. Közepesen nyilván nincs akkora jelentősége mit és milyen sorrendben fejlesztesz. Az első boss előtt mindenképp próbálj meg menteni! Ott jól elbaltázták a készítők a játékot; mentésre kb 0,1 másodperced van, különben végig kell nézned két hosszú videobejátszást is, ha meghalsz ...és garantáltan meghalsz párszor, mert én hardon a 12. nekifutásra tudtam kinyírni a nagy kutyust. Ott szerintem sűrűn fogsz káromkodni te is...Később is lesznek olyan szörnyek (legalábbis hard-on) amelyekkel szemben okosan kell fejleszteni, mert bizonyos skillek nélkül nagyon nehezen legyűrhetők.
Még valami. Ebben a játékban (ezért is szeretem) TÉNYLEG van jelentősége bizonyos döntéseknek. Előfordulhat, hogy egy bizonyos döntés után, egy fontos szereplővel egyáltalán nem is találkozol, mert döntésed következtében már kinyírták. Ez nem olyan mint a mai Bioware játékok, hogy így is-úgy is ugyanoda jutsz csak kicsit máshogy. Szóval mindig jól gondold meg mit csinálsz! Különösen a második fejezetben, a nyomozásnál!!
A nőkről. Hát a lenegyel tesók egyszerű emberek (kolbászt esznek, vodkát isznak d...-nak- szerintem ez jól van így), ezért Geralt mindig nagyon lényegretörő, az ajándékok kiválasztásában is.Ha nem szipmpi, egyszerűen hagyd ki, bár szerintem gyakran nagyon szép, művészi kivitelezésű kártyákat lehet kapni.
Akkor végül sikerült hazakísérni a lányt? Megérni...Ha nem, akkor azt tanácsolom, hogy először a tiszteletes gyertyáit intézd el, mert ha az megvan, már kevesebb kutya támad rátok.
A sztori meg szépen lassan fejlődik, az első fejezetben még csak kersgeted, hogy micsoda a kicsoda. Ha bejutsz a városba, ott majd komolyabb dolgok jönnek.
Aktív témák
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest