- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Aktív témák
-
moonman
titán
You can alter six of the hardware elements (or the network card plus three other elements) without triggering the need to reactivate. If you alter more components, you’ll need to contact Microsoft, persuade them you’re not trying to install XP on a second computer, and get a new activation key.
6 komponenst cserélhetsz (vagy hálókártyát és plusz három másikat) reaktiválás nélkül. Ha ezen felül cserélsz alkatrészt, újra kell aktiváltatnod.
(én úgy tudom hat héten belül 6 csere, tehát 6 hetente nullázódik, de ez nem biztos)
[Szerkesztve] -
Killberk
aktív tag
Aham, hát ezt nem tudtam, jó hogy mondtad, köszi!
Így egyáltalán nem vagyok beizgulva XP vásárlásra, sőt. :(
Viszont, hogy 98-al meddig tudom még kihúzni, azt nemtom (lásd pl. Thief 3). :U
Mennyire macerás ez az aktiválás? Tényleg úgy van, hogy ha ki akarok próbálni másik videókártyát vagy ilyesmit a gépben, akkor újból kell aktiválni? Ilyenkor mennyi idő van rá ? -
Rici
tag
Ha matricáid vannak, akkor tényleg minden gépre külön kell felrakni és aktiválni, ugyanis az egyszerű bolti WinXP.
De ha Corporate-es verziód van, akkor pont az a lényeg, hogy egy kulccsal rakod fel az összes vállalati gépre, és nem kell aktiválni. A corporate csomag tartalma ugyanis többek közt 1 db corporate telepítő cd, ill. egy szép hologramos lap, amin rajt van a telepítő kulcs, ill. hogy hány gépre tehetitek fel, és ez igazol mindent. (Meg persze a számla) -
Rici
tag
Belekötni nem tudnak, ugyanis már neked sem fog sikerülni :D.
Ha boltban megvett egyszerű WinXP cd-d van, amit aktiválni kell, az nem fog Corporate-es kulcsot elfogadni, és mindenképp aktiválni kell.
Fordítva is igaz, a Corporate-es cd pedig csak corporate kulcsot fogad el.
Egyszerűen más a corporate és a nem corporate cd tartalma. (Mondjuk nem sokban, ha jól emléxem vmelyik .inf fájlban egy ProductID nevű értékben térnek el.) -
Killberk
aktív tag
Szerintetek mennyire kötnének bele abba, hogy legálisan vett XP, corporate kulccsal lenne feltéve, hogy ne kelljen aktíválni (aktíválás ritka nagy hülyeség, nemtom minek találták ki :((( ). Ha számla, matrica meg CD van, akkor nagy tragédia lenne, hogy nincs aktíválva illetve hogy corporate kulcsos ? :F
-
-
TiMoN
senior tag
Az én SP1 es Windowom kér (coporate, céges) kulcsot.
Van benne java nem kell külön telepíteni. És elég jól műxik :) 1cds.
Tudom WinUpdatelni... szal frankó. :)) -
up
-
ha minden igaz most csináltam egy sp1a-s xp cd-t. viszont mielött kiirom szeretném a válaszfájlt is megabajgatni.
nincs valakinek egy leirása, vagy linkje, hogy hova kell irni a fájlban a seria-t, az admin jelszót, a gép nevet stb...:F -
ssolitude
őstag
Véletlenek márpedig vannak:)Az egyik gép bluescreenjének semmi köze a másik kettőéhez,hiba kijavítva.Egy 5.1 hangos játék ütötte ki a régi AC97-et.Egy frissítés és szép az élet:).A másik gépen egyenlőre tesztcélból a virtualdriverből az image kimountolva,így tolja a gyerek a gamet,reggel óta nem volt halál.A harmadik/legsúlyosabb gép/még nem került teszt alá,ott viszont nem kizárt a vírus.Hallottatok olyan vírnyákról ami 2 perc után hanyattvágja az Xp-t?
-
Rici
tag
Az hogy Corporate, az azt jelenti, hogy nem kell aktiválni.
Kód kell a Corporate-hez is.
Az egy más kérdés, hogy a win xp cd-n lehet egy winnt.sif fájl az i386 könyvtárban. Ebben a fileban előre meg lehet adni a telepítés során beírandó ill. kiválasztandó dolgokat, többek közt a kódot is. Tehát ha telepítés közben nem kér kódot, attól még ''valamilyen'' kóddal települ fel, ami ebben a fájlban van megadva.
Egyébként ezzel a válaszfájllal lehet olyan telepítő cd-t csinálni, ami bootolostál kezdve teljesen automatikus, és ott áll meg, hogy bejelentkezhetsz. -
Dilikutya
félisten
nekem kért a corporate XP SP1 kulcsot, csak aktiválni nem kellett. a régi XP-m viszont se kulcsot, se aktiválást nem kért:)
amugy mitől működne rosszul azaz XP amibe beleintegrálták az SP1-et. én még örülök is neki, nem kell legalább külön felrakni. -
hol a csudába van a microsoft oldalán a sp1 integrálása a telepitőbe ?
-
moonman
titán
miért nem kapok emailt a hozzászólásokról? :(((
-
gado
tag
UP
-
gado
tag
Egyik haveromnak van Windows XP Corporate Edition van. Ez mit jelent ?
-
Dufresne
addikt
Én már találkoztam rosszul működő SP1-el ellátott Xp-vel, szóval ha az a közös pont, akkor lehet, hogy az a hiba. Megpróbálnék 1 sima Xp-t, vagy más rendszert is.
-
WN31RD
addikt
Megerősíthetem a korábban leírtakat: az én tapasztalataim szerint is jól működik, illetve pontosabban: még nem tűnt fel, hogy rosszabbul működne, mint az olyan XP, amire utólag került fel az SP1(a).
Viszont nem magától értetődő, hogy az ilyesmi (különösen a Service Pack kézi integrálása a telepítőcsomagba) problémamentes lesz.
Régebben próbáltam egy (legális corp. ed.) Windows 2000 Prof-ba (US-English verzió) integrálni az SP2-t a Microsoft által megadott módszerrel. Sikerült is, de az így készített lemez telepítőjében nem lehetett kiválasztani alternatív billentyűzetkiosztásnak a magyart, mert az egyszerűen eltűnt belőle (az eredeti Windows 2000 telepítőjében még megvolt). Persze lehet, hogy utólag, miután feltelepült a Windows, már beállítható lett volna egy magyar billentyűzetkiosztás, de úgy voltam vele, hogy nem éri meg a kockázatot (ki tudja, milyen meglepetések várnak még), így nem kísérletezgettem vele.
Szóval csak óvatosan. :)
[Szerkesztve] -
kikka80
tag
virtuális meghajtó csak akkor okoz problémát, ha a prg- ban engedélyezve van, h betöltéskor is mountoljon, de közben a forrást eltávolítottad( pl cd- n van és kivetted a cd- t mielött betölt a win). az xp pedig sajna alapból nem tartalmaz
java- t, ezért kell a vm. miért vagy biztos abban, h vírus nem lehet?
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
Az a gyanum nem az Xp a ludas.Okozhat egy virtualis meghajtó problémát a rendszerben?Esetleg csak akkor ha be is van mountolva valami?
-
moonman
titán
Az SP1(a)-t simán egy paranccsal bele lehet integrálni az eredeti telepítőkészletbe. Ezt felírva CD-re egy integrált SP1(a)-s Xp-d lesz. Nincs ebben semmi hackelés. De mondjuk én nem origoról töltögetnék service packet... :F
[L]http://msdownload.netacademia.net/download.aspx?prt=Service%20Pack[/L]
Azért csak 30 mega körül, mert az az expressz install, csak a szükséges javításokat szedi le, nem az egész csomagot. (de erről már szó volt egy másik topicban)
SP1a-ból kihagyták a Java vm-et a Sun-nal való pereskedés miatt. Ha kell külön letölthető a Microsoft féle Java vm. [L]http://msdownload.netacademia.net/info.asp?prid=330[/L] -
ssolitude
őstag
Az a pontos helyzet,hogy 3 gépen jönnek a kék halálok,és igazából minden hibale-
hetőséget kizártam,csak egy közös pont van,az uj Xp.Még a vírus lehet egy hiba-forrás de én ezt is kizárnám. -
[L]http://www.origo.hu/szoftverbazis/frissites/update/index.html[/L]
ezen az oldalon lévő sp1-ek szerintetek milyen?? miért sp1a a neve?
amikor a win-t frissitem, akkor az sp nem szokott majd 130 mega lenni, csak kb 30 mega amit a gép letölt..:F
[Szerkesztve] -
-
Flashy
veterán
az integrált sp1 nem utólagos házi hack, hivatalos Microsoft kiadás. perszehogy jó.
-
ssolitude
őstag
Egyről beszélünk remélem.Ez egy olyan Xp amihez nem kell külön feltenni az SP1-et.
-
X-COM
nagyúr
jól
mér működne rosszul? -
ssolitude
őstag
Sziasztok.Akinek esetleg vannak tapasztalatai a témában,szívesen megoszthatná velem:).
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest