Keresés

Aktív témák

• Bgs

senior tag

válasz McJames #20 üzenetére

Disztro: Slackware rulez, BGSLinux meg plane :)

• Terminus_

aktív tag

válasz McJames #25 üzenetére

Hmm. Nézd aki csak ismerkedik a linuxszal annak minek kernelt forgatni? Aki már kicsit ismeri, kicsomagolni nem nagy cucc (különben is mc kicsomagolja), letöltés meg még dial-up-on se tarthat sokáig mert nem egy nagy dologról van szó - nekem 128k-s béreltvonalon másfél perc. Egyébként a legújabb stabil kernel patch (2.4.18) sincs egészen 1 mega..
    Persze, ha négynyolcvanhatoson forgatod a kernelt akkor simán lehet több mint egy óra. :)

• zrubi

senior tag

válasz McJames #20 üzenetére

''Inkább mondd el, hogy te milyen disztribúciókat, milyen verziókat használtál, és milyen tapasztalataid voltak (volt-e más op.rendszer más...''

Jó, nem fikázni akarok, csak néha felzaklat, hogy hozzá nem értők véleményére alapozva mond valaki olyanokat, hogy a linux nem tudja ezt, mag azt...
    Aki saját gondjait ostja meg itt az OK, de minden problémára a helyes kérdés valahogy így szól :
    'Hogyan lehet ...., mert nekem nem sikerült.'
    és nem úgy hogy 'nem lehet telepíteni', 'nem ismerte fel...' (Én már elég régóta benne vagyok, és tényleg így van..)

Szoval, én RedHat 5.1 kezdtem, akkor nekem is kb. 5. alkalomra sikerült feltenni, úgy hogy mellette legyen win95 is... Mindenki így kezdi, aki egyedül, segítség nélkül próbálkozik. Egész egyszerűen azért, mert más, mint amihez eddíg szokott. DE ne felejtsük el, hogy a pl. wördöt sem tudja kezelni az aki előszőr lát olyat!! MEG KELL TANULNI!

Most már csak debian-t használok, mert szerintem ez a leg jobb disztrib. De ez elég szubjektív dolog. Viszont azt bátran állíthatom, hogy amivel érdemes foglalkozni (elsőre):
    Redhat, Mandrake, Suse, UHU( ha kész lesz..), Debian (ehhez kell a legnagyobb elszántság, mert pl az installálása nem triviális... ennek ellenére hosszú távon ez a legjobb!)

McJames, tényleg az a hasznos, ha ilyen kérdésekre válaszolok, mint akiket te felvetettél, de az a baj hogy nincsenek konkrét kérdések. Ha valaki csak annyit mond, hogy nem 'megy fel a linux' akkor arra nem lehet értelmes választ adni, mert sokszáz probléma lehet, ami ezt okozza!!

Ha valakinek konkrét problémája van, pl. én is nagyon szívesen segítek (akár mailben is zrubi@mailbox.hu)
    Ha elég önnálló akkor hasznos a linux listák archivuma:
    http://mlf.linux.rulez.org/Archivum/

mert BIZTOSAN nem te vagy az első akinek nem megy ez, vagy az...

Szoval a lényeg, hogy kérdésre lehet válaszolni, egyébként könyvet kellene írnom (1000 oldalas könyvet :DD )

Aktív témák