Keresés

Aktív témák

• zrubi

senior tag

válasz Wodka #58 üzenetére

''Nem vagyok politikus, sem akarmilyen fontos ember...''

Nem kell, hogy fontos ember legyél, ugyanis az ilyen 'gonosz emberek' szkennelik a hálózatot, hogy hová lehet könnyen bemnenni. Így nem igazán számít hogy ki vagy, csak az hogy milyen támadható progi a gépeden.

• zrubi

senior tag

válasz Wodka #52 üzenetére

''de otthoni, szorakozasra hasznalt gepre tuzfalat telepiteni szerintem paranoias dolog.''

Hát szerintem, ha állandó (ADSL is) internetkapcsolatod van, akkor egyáltalán nem paranonia kérdése a dolg!! Sok érdekeset 'lát' az ember, ha feltesz egy szimpla csomagszűrőt a gépére... Nem kell hogy fusson semmi a fontosnak gépeden, akkor is felnyomják, és a te gépedről fognak más gépeket feltörni, vagy ha nem csak játszol a gépeden, hanem dolgozol is pl. belépsz a céges hálóra, vagy akármi, akkor máris nem csak a te géped van kiszolgáltatva másoknak, hanem mindegyik ahová te be tudsz lépni!!!

Igaz a veszély kisebb mint winfoson vírust kapni, de attól még van!! És csak egyzer okozzanak neked kárt gépfeltöréssel, utána te is ''paranonias'' leszel... :|

• zrubi

senior tag

válasz Superman #38 üzenetére

Őszintén örülök a sikerednek!!

''Az egyik Linux guru, vagy, aki annak tartja magát, azt írta ide, hogy őt bosszantja, ha valaki ilyeneket ír, mint én, illetve nincs konkrét kérdése. Erre az volna a szerény megjegyzésem, hogy nagyon rosz tanár lenne az illető''

Hmm, ha rám gondoltál...
    A te írásaiddal semmi baj! Viszont azt még mindíg fenntartom, hogy ha nincs kérdés akkor így 'messziről' nem lehet megválaszolni.
    Ja és tényleg rossz tanár lennék :DD Talán ezért is nem lettem tanár??

Hogy valami hasznosat is mondjak:
    Az Nvidia csinál saját bináris drivert a kártyáihoz, amiben természetesem van 3D gyorsítás is. Ezt valószínüleg a te esetedben is (Mandrake) külön le kell tölteni a www.nvidia.com -ról. Ott megtalálod a telepítési instrukciókat is.

• zrubi

senior tag

válasz guest #31 üzenetére

''Egér már megy, viszont az USB scanner halott dolog. Szerintem ezt a SuSe 11.0-ig nem is oldják meg.
    És mi van, ha lenne még mondjuk a gépben usb 2.0, firewire, bluetooth és egyéb szörnyűségek? Akkor linuxot teljesen el lehetne felejteni.''

Hát igen..., csak azt nem kell elfelejteni, hogy sajnos már a hardvereket csinálják a szoftverhez. Lásd winmodem ami ugye szoftver 'rásegítés' nélkül nem is modem. Cserébe olcsó... valamit valamiért.

pl ha veszel egy SCSI scannert akkor biztos fog menni :D

Az új driverek hiánya pedíg azért van, mert a hardvergyártók (ki tudja miért) nem adják ki a specifikációt, így aztán nem tudnak (akármennyire is szeretnének) drivert készíteni az adott vashoz.
    De ez már üzletpolitika ala Microfos...

• zrubi

senior tag

válasz guest #21 üzenetére

Látjátok, az ilyenek tudnak igazán felidegesíteni:

''én nem vagyok hajlandó újabb linuxokkal görcsölni, amik nem képesek kezelni még az USB-s Logitech egeremet se.''

Mellesleg suse 6.2 = Ezer éves!!! Suse 8.0 nál tart...

Még egyszer szeretném hangsújozni, hogy CSAK a legfrissebb változattal próbálkozzon mindenki...

• zrubi

senior tag

válasz McJames #20 üzenetére

''Inkább mondd el, hogy te milyen disztribúciókat, milyen verziókat használtál, és milyen tapasztalataid voltak (volt-e más op.rendszer más...''

Jó, nem fikázni akarok, csak néha felzaklat, hogy hozzá nem értők véleményére alapozva mond valaki olyanokat, hogy a linux nem tudja ezt, mag azt...
    Aki saját gondjait ostja meg itt az OK, de minden problémára a helyes kérdés valahogy így szól :
    'Hogyan lehet ...., mert nekem nem sikerült.'
    és nem úgy hogy 'nem lehet telepíteni', 'nem ismerte fel...' (Én már elég régóta benne vagyok, és tényleg így van..)

Szoval, én RedHat 5.1 kezdtem, akkor nekem is kb. 5. alkalomra sikerült feltenni, úgy hogy mellette legyen win95 is... Mindenki így kezdi, aki egyedül, segítség nélkül próbálkozik. Egész egyszerűen azért, mert más, mint amihez eddíg szokott. DE ne felejtsük el, hogy a pl. wördöt sem tudja kezelni az aki előszőr lát olyat!! MEG KELL TANULNI!

Most már csak debian-t használok, mert szerintem ez a leg jobb disztrib. De ez elég szubjektív dolog. Viszont azt bátran állíthatom, hogy amivel érdemes foglalkozni (elsőre):
    Redhat, Mandrake, Suse, UHU( ha kész lesz..), Debian (ehhez kell a legnagyobb elszántság, mert pl az installálása nem triviális... ennek ellenére hosszú távon ez a legjobb!)

McJames, tényleg az a hasznos, ha ilyen kérdésekre válaszolok, mint akiket te felvetettél, de az a baj hogy nincsenek konkrét kérdések. Ha valaki csak annyit mond, hogy nem 'megy fel a linux' akkor arra nem lehet értelmes választ adni, mert sokszáz probléma lehet, ami ezt okozza!!

Ha valakinek konkrét problémája van, pl. én is nagyon szívesen segítek (akár mailben is zrubi@mailbox.hu)
    Ha elég önnálló akkor hasznos a linux listák archivuma:
    http://mlf.linux.rulez.org/Archivum/

mert BIZTOSAN nem te vagy az első akinek nem megy ez, vagy az...

Szoval a lényeg, hogy kérdésre lehet válaszolni, egyébként könyvet kellene írnom (1000 oldalas könyvet :DD )

• zrubi

senior tag

válasz Flashcash #11 üzenetére

''Sokat szenvedtem vele mert nem ismerte fel a Partition Magic által neki készített particiót.''

Nem ismerem a Partition Magic -ot, de nem is adnék sok bizalmat az ilyen varázslóknak, főleg a partícionálás terén! A linuxos fdisk, azzal meg lehet csinálni mindenféle partíciót! Olyan nincs hogy valamit elront!! Max. a felhasználó...

''pl külső program telepítéséhez egy 1000-oldalas könyvet kezdtem el nézegetni ami azért vicces.''

Mi az hogy külső program?? Ez a MS nél lehet csak, ott van külső program, de ott a kezedben pl.a 8 cd
    akkor milyen külső programról beszélünk, ott van minden ami kell! (jóval több is) És a suse pont azoknak való, akik NAGYON ragaszkodnak a kattintgatós telepítés/installálás/partícionálás -hoz.

Szerintem az a vicces, (és szomorú) hogy ha valaki pl a Caldera Linuxot hasonlítja Win2000 -hez, ugyanis a Caldera egy ELAVULT dolog!!!
    Nem érdemes régi sz.rokkal küzdeni! Az tényleg csak elveszi az ember kedvét. Töltsd le/szerezd meg/vedd meg a legfrissebbet az adott disztibúcióból, és akkor már jó eséllyel allhatsz neki telepíteni.

Debian rulez:
    A világ legegyszerűbb dolga a debianban programokat installálni, törölni, vagy az egész kócerájt upgradelni. Akár CD-ről, internetről, vagy akér winyóról stb. Egyetlen parancs.

Nehéz a linuxot telepíteni?:

Rendes oprendzsert csak EGYSZER kell feltelepíteni, (Debian :) utána csak használni kell. Aki CSAK használni szeretné az forduljon szakemberhez, aki telepíti neki!!

Aktív témák

Hirdetés