- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
- Magisk
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen GPS-t vegyek?
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- OpenRock S2 - a második évad jobb
Aktív témák
-
Terminus_
aktív tag
Egyébként, ha valaki szereti a kihívásokat és a nehéz feladatokat az ne debiánt próbáljon telepíteni, hanem freebsd-t (igaz ez nem linux). Én egy alapot tettem fel belőle, ott arról szól az egész hogy mindent szövegszerkesztőből konfigolsz. Baromi izgi tud lenni amikor irtó nagy configfájlok vannak :))
-
Terminus_
aktív tag
Hmm. Nézd aki csak ismerkedik a linuxszal annak minek kernelt forgatni? Aki már kicsit ismeri, kicsomagolni nem nagy cucc (különben is mc kicsomagolja), letöltés meg még dial-up-on se tarthat sokáig mert nem egy nagy dologról van szó - nekem 128k-s béreltvonalon másfél perc. Egyébként a legújabb stabil kernel patch (2.4.18) sincs egészen 1 mega..
Persze, ha négynyolcvanhatoson forgatod a kernelt akkor simán lehet több mint egy óra. :) -
Terminus_
aktív tag
Meg kell, hogy mondjam ínyemre való a téma! :)
Látom sokan suse-val próbálkoztatok ez persze nem baj, én is ezt próbáltam meg annak idején először. Nekem nem nyerte el a tetszésemet, így megpróbáltam a lent/fent már említett distrib-eket. Minden szempontból debian nyerte meg a tetszesemet. Szerintem (igaz több éves gyakorlat után) a debian egyszerűen használható és emelett a legjobb disztribúció. Ahogy már mások említették csomagkezelése abszolút nem bonyolult. Persze senkinek nem megy egyből a linux. Nekem sem ment (és talán most se megy úgy ahogy szeretném). De ezért van az a rengeteg linux-os oldal, fórum meg a különböző irc csatornák esetleg linuxos haverok.
McJames: veled nem értek egyet, hogy a kernel forgatás=újratelepítés. Ott nem erről van szó. Mert újratelepítéskor mit csinálsz (windozba)? Adatmentés, esetleg fdisk, format, wincd be a gépbe, feltéve, driverek, adatok visszatöltése, törölt programok ujratelepítése. Nah, ez kb fél napodat elveszi (jobb esetben :) ) Kernel forgatáskor arrol van szó, hogy egyszerűen, ha kell letöltöd, kicsomagolod a megfelelő helyre aztán nekiugrasz a beállításoknak. aztán leforgatod. Mindez nem tart tovább 1 óránál. Az adataid fent maradtak, a programokat nem kell újratelepíteni. -
Terminus_
aktív tag
Merthogy szerinted ilyet linuxba nem lehet? Nah jó ott alt+ctr+del-re nem jön elő feladatkezelő :)
-
Terminus_
aktív tag
Nos én mindkét oprendszert használom otthon is munkahelyen is. Nekem linux telepítésével még nem volt gondom. Használtam már suse-t, red hat-et, mandrake-et, debiant. Nekem a debian nyerte meg tetszésemet. Iagaz, ami igaz egy tipikus vindóz juzernek nem állna kézre a dolog, de szerintem akit érdekel a téma könnyen hozzá tud szokni. De van egy dolog amit le szeretnék szögezni: vindózt linuxszal összehasonlítani olyan mint a Hábórú és békét hasonlítani egy C könyvhöz. Mert hárt ugye mindegyik könyv, de hát mégse egy kategória. Bár útóbbi években a windóz és a linux sokmindent ugymond ellestek egymástól, de ez inkább a windózra igaz. Superman a 2. pontban amiket írtál nem értem teljesen. Ott windozt hasonlittasz windozzal. Ezeket a Linux tudja pl. prioritás.
A másik meg a linux telepítéssel kapcsolatban: A linux particiód ne kezdődjön az 1024. cilinder fölött...
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Motoros topic
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest