Keresés

Aktív témák

• Terminus_

aktív tag

Egyébként, ha valaki szereti a kihívásokat és a nehéz feladatokat az ne debiánt próbáljon telepíteni, hanem freebsd-t (igaz ez nem linux). Én egy alapot tettem fel belőle, ott arról szól az egész hogy mindent szövegszerkesztőből konfigolsz. Baromi izgi tud lenni amikor irtó nagy configfájlok vannak :))

• Terminus_

aktív tag

válasz McJames #25 üzenetére

Hmm. Nézd aki csak ismerkedik a linuxszal annak minek kernelt forgatni? Aki már kicsit ismeri, kicsomagolni nem nagy cucc (különben is mc kicsomagolja), letöltés meg még dial-up-on se tarthat sokáig mert nem egy nagy dologról van szó - nekem 128k-s béreltvonalon másfél perc. Egyébként a legújabb stabil kernel patch (2.4.18) sincs egészen 1 mega..
    Persze, ha négynyolcvanhatoson forgatod a kernelt akkor simán lehet több mint egy óra. :)

• Terminus_

aktív tag

Meg kell, hogy mondjam ínyemre való a téma! :)

Látom sokan suse-val próbálkoztatok ez persze nem baj, én is ezt próbáltam meg annak idején először. Nekem nem nyerte el a tetszésemet, így megpróbáltam a lent/fent már említett distrib-eket. Minden szempontból debian nyerte meg a tetszesemet. Szerintem (igaz több éves gyakorlat után) a debian egyszerűen használható és emelett a legjobb disztribúció. Ahogy már mások említették csomagkezelése abszolút nem bonyolult. Persze senkinek nem megy egyből a linux. Nekem sem ment (és talán most se megy úgy ahogy szeretném). De ezért van az a rengeteg linux-os oldal, fórum meg a különböző irc csatornák esetleg linuxos haverok.
    McJames: veled nem értek egyet, hogy a kernel forgatás=újratelepítés. Ott nem erről van szó. Mert újratelepítéskor mit csinálsz (windozba)? Adatmentés, esetleg fdisk, format, wincd be a gépbe, feltéve, driverek, adatok visszatöltése, törölt programok ujratelepítése. Nah, ez kb fél napodat elveszi (jobb esetben :) ) Kernel forgatáskor arrol van szó, hogy egyszerűen, ha kell letöltöd, kicsomagolod a megfelelő helyre aztán nekiugrasz a beállításoknak. aztán leforgatod. Mindez nem tart tovább 1 óránál. Az adataid fent maradtak, a programokat nem kell újratelepíteni.

• Terminus_

aktív tag

Merthogy szerinted ilyet linuxba nem lehet? Nah jó ott alt+ctr+del-re nem jön elő feladatkezelő :)

• Terminus_

aktív tag

Nos én mindkét oprendszert használom otthon is munkahelyen is. Nekem linux telepítésével még nem volt gondom. Használtam már suse-t, red hat-et, mandrake-et, debiant. Nekem a debian nyerte meg tetszésemet. Iagaz, ami igaz egy tipikus vindóz juzernek nem állna kézre a dolog, de szerintem akit érdekel a téma könnyen hozzá tud szokni. De van egy dolog amit le szeretnék szögezni: vindózt linuxszal összehasonlítani olyan mint a Hábórú és békét hasonlítani egy C könyvhöz. Mert hárt ugye mindegyik könyv, de hát mégse egy kategória. Bár útóbbi években a windóz és a linux sokmindent ugymond ellestek egymástól, de ez inkább a windózra igaz. Superman a 2. pontban amiket írtál nem értem teljesen. Ott windozt hasonlittasz windozzal. Ezeket a Linux tudja pl. prioritás.
    A másik meg a linux telepítéssel kapcsolatban: A linux particiód ne kezdődjön az 1024. cilinder fölött...

Aktív témák

Hirdetés