- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Aktív témák
-
Szeni
aktív tag
Az attól (is) függ, hogy mit (miket) akarsz csinálni az adott gépen. Ha önálló tűzfal szerver, akkor speckó disztibet jó választani (SME Server -> igen jó, Smoothwall, stb.). Ha általános a gép, akkor szinte mindegyik kiadásban van valami personal firewall féleség. De az első eset sokkal biztonságosabb! (Eleve csak a szükséges szolgáltatások vannak fent a gépen, így a ''veszélyes'' portok jelentős részének hackelésére elvi lehetőség sincs.)
-
BaLinux
tag
Hali!
Nem ismerem a Mandrake-et, de egészen valószínűnek tartom, hogy valami 2.4-es kernellel fut a disztrib. Ebben az esetben meg a belefordított (vagy éppen nem fordított) iptables-t lenne a legjobb használnod!
Amúgy itthon Debiant használok. Megjegyzem, hogy ez tényleg az az oprendszer amit 1x kell installálni. Még nem is láttam linuxot, amikor feltelepítettem. Azóta két gépre átmásoltam az 1x installált rendszert. Szóval 1 installt használok 3 gépen. Természetesen gyorsabb volt a gépeken egyéni beállításokat végezni, mint újrainstallálni! :))
C++-os környezet sajnos nincs olyan szintű, mint az M$VC 6+, de eddig még nem használtam egy jól megtermett gcc parancsnál többet. Mondhatnám nem annyira értek a linuxos fejlesztéshez, csak felfogom mi hol van, magamtól nem bírnék megírni egy makefilet, csak a programot. :)
Ha segítségedre lehetek iptables-szel (vagy mással) kapcsolatban, csak kérdezz. Ha netmegosztásra (is) használnád a gépet, sok király dolgot lehet csinálni egy ilyen masinával...
Balázs -
zrubi
senior tag
Őszintén örülök a sikerednek!!
''Az egyik Linux guru, vagy, aki annak tartja magát, azt írta ide, hogy őt bosszantja, ha valaki ilyeneket ír, mint én, illetve nincs konkrét kérdése. Erre az volna a szerény megjegyzésem, hogy nagyon rosz tanár lenne az illető''
Hmm, ha rám gondoltál...
A te írásaiddal semmi baj! Viszont azt még mindíg fenntartom, hogy ha nincs kérdés akkor így 'messziről' nem lehet megválaszolni.
Ja és tényleg rossz tanár lennék :DD Talán ezért is nem lettem tanár??
Hogy valami hasznosat is mondjak:
Az Nvidia csinál saját bináris drivert a kártyáihoz, amiben természetesem van 3D gyorsítás is. Ezt valószínüleg a te esetedben is (Mandrake) külön le kell tölteni a www.nvidia.com -ról. Ott megtalálod a telepítési instrukciókat is. -
guest
veterán
''Ellenben a Linux, tulajdonképpen parancssoros felületre épül, a többi csak máz rajta. Ez sokakat elriaszthat.''
Hát ha emlékezetem nem csal a ME-ig bezárólag ez a Windowsokra is igaz volt, mégsem riasztott el sok embert. Igaz az ME-nél már megpróbálták eltüntetni a ''parancssoros'' felületet, de nem sok sikerrel. És az NT, 2000, XP -ben is még elővarázsolható az a frány prompt... :)
Szerintem a jelenlegi Linux disztribekkel az a gond, hogy nagyon meg akarják mutatni ingyenes mivoltukat, így több ezer programot zúdítanak szegény egyszerű user nyakába, aki csak bután pislog a bőség zavarától, nem tudja, hogy most mihez is nyúljon. Ezért kéne egy olyan linux ami kifejezetten az otthoni használatra készül. Tessék itt egy ikon az internetnek, itt egy a szövegszerkesztőnek, egy meg a táblázatkelelőnek és kész. Szerintem ezért lessz majd népszerű az UHU, mert ebben pont ezt szeretnék megvalósítani, legalábbis nekem úgy tűnik. De mivel ennek a béta tesztelését is olyan emberkék végzik, akik nem egyszerű userek, hanem már félig meddig linux guruk, ezért már az elején a levlistákon meg lehetet figyelni az olyan kérdéseket, hogy miért nincs benne PHP, MySQL, meg stb... Kérdem én : egy mezei felhasználónak hol van ezekre szüksége ? Nem csoda hogyha sokakat elriaszt a linux...
GUEST
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest